X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:
    Kamma a nie mówiłam ze trzeba wierzyć :*

Tak jest dzisiaj znowu wieczorkiem działamy :)

nadziejaaaaa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Sluchajcie jaka akcja,Do teraz jestem w szoku.Poszlam dzis do gina,a tam piękna macica,endo 8,4 i sliczny pęcherzyk 20mm.Gin chyba nawet byl po wrazeniem bo zaraz dostałam pregnyl na pękniecie w tylek,i dupka,juz po owu .no i mam isc na potwierdzenie owulacji.W tej sytuacji zostało nam tylko działanie :)),i ciesze sie ze zmolestowałam mojego juz 2 razy,teraz poprawimy :P
    Juhu ale się cieszę :)
    To kiedy może być owulka ? Ja się zastanawiam kiedy i mnie jA nie miałam zastrzyku i mam nadzieję ze pęknie

promyczek 39 lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana przykro mi bardzo ,ja nawet nie wiem co to oznacza ta ana,robilam po poronieinu i wyszlo mi ujemne.,a moze to jakis bład w labo..tez nie wiadomo do konca

Kamma owulka moze byc jutro najprawdopodobniej,bo niby 24-48 godz od podania,lub pojutrze

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Haana przykro mi bardzo ,ja nawet nie wiem co to oznacza ta ana,robilam po poronieinu i wyszlo mi ujemne.,a moze to jakis bład w labo..tez nie wiadomo do konca

Kamma owulka moze byc jutro najprawdopodobniej,bo niby 24-48 godz od podania,lub pojutrze
    Tak się cieszę kochana ❤❤❤❤

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się umówiłam na badania immunologiczne. Jutro idę na pobranie a potem dwa tygodnie czekania na wyniki, wątpię, że przed kolejną owulacją się wyrobię :( I jeszcze do tego wszystkiego się okazało, że muszę mieć skierowanie na krzywą cukrową i insulinową. Nawet jak robię prywatnie badanie, to i tak muszę mieć papier od lekarza. Czyli pozostaje mi czekać na wizytę 08.12 i dopiero wtedy robić badania. Kolejny cykl pójdzie....placze.gif0cray.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:07

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się trochę uspokoiłam. W styczniu mam wizytę u reumatologa na nfz, nie wiem czy tyle czekać. Chyba będę szukać kogoś prywatnie kto wyśle mnie na jeszcze bardziej szczegółowe badania. Reumatolog czy immunolog?

Nie wiem, ja czułam że w ciąży zwłaszcza na samym początku w dniu spodziewanej @ czułam się źle. Jakbym była chora. W pierwszej ciąży była nawet gorączka, w drugiej było inaczej ale też źle się czułam. Tak jakby organizm walczył... :( to jest straszne. Chyba naprawdę steryd mnie czeka w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:22

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haanus mysle ze lekarz Ci pomoze ,i da cos na to .ja sie kompletnie nie znam na tym ,ale moze wlasnie ten steryd Ci pomoze:*moze dziewuszki cos bardziej madrego Ci napisza,jaki lekarz

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka najwazniejsze ze zrobisz te badania,nie rycz :*

2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Haana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promyczku, niby reumatolog jest od tego. Ale typ ziarnisty wskazuje na nawykowe poronienia na tle immunologicznym... może któraś mi to bardziej rozwinąć?
    Bo ja żadnych objawów nie mam, oprócz poronień. :(

17u9wn15caesulxa.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Już się trochę uspokoiłam. W styczniu mam wizytę u reumatologa na nfz, nie wiem czy tyle czekać. Chyba będę szukać kogoś prywatnie kto wyśle mnie na jeszcze bardziej szczegółowe badania. Reumatolog czy immunolog?

Nie wiem, ja czułam że w ciąży zwłaszcza na samym początku w dniu spodziewanej @ czułam się źle. Jakbym była chora. W pierwszej ciąży była nawet gorączka, w drugiej było inaczej ale też źle się czułam. Tak jakby organizm walczył... :( to jest straszne. Chyba naprawdę steryd mnie czeka w ciąży.

Haana wydaje mi się, że i reumatolog i immunolog będą ok. Co do badań, ANA2 i ANA3 możesz zrobić sama. Koszt jest dość spory bo +/- 200 zł za 2 badania, ale one określą co to są za przeciwciała i co z nimi dalej tutaj masz informacje na czym polegają te dodatkowe badania.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Mamaokruszka najwazniejsze ze zrobisz te badania,nie rycz :*
    Wiem, wiem. Ale tak bardzo chciałam zacząć starania już w tym cyklu... Przecież nie jest powiedziane, że znów się uda za pierwszym razem. A co jeśli będę czekać i czekać?

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Moja nadal uważa, że jestem niewystarczająco dobra dla jej najwspanialszego na świecie synka :D A synek uważa, że mamusia powinna się puknąć w głowę i odczepić od jego żony :D
    Dobrze że męża masz po swojej stronie było by gorzej gdyby był zapatrzony w mamusię brrr...
    Trzymam kciuki żeby ten cykl zakończył się pozytywnie ;)&&&

Skrzaciku skonsultuj się koniecznie z lekarzem. Mam nadzieję że wszystko będzie ok i szybko poczujesz się lepiej.

Promyczku trzymam kciuki za pomyslne działania &&&&

Haana Ojojuję i trzymam kciuki żeby to nie przeszkodziło w staraniach. Mocno tulę

Elaria powodzenia w rozmowie z córką!! mam synka w podobnym wieku i pogniewał się na mnie jak powiedziałam że nie będzie dzidziusia. A teraz co trochę się pyta czy już znowu ktoś u mamy mieszka :/

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Haana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Haana wydaje mi się, że i reumatolog i immunolog będą ok. Co do badań, ANA2 i ANA3 możesz zrobić sama. Koszt jest dość spory bo +/- 200 zł za 2 badania, ale one określą co to są za przeciwciała i co z nimi dalej tutaj masz informacje na czym polegają te dodatkowe badania.
    Za pierwszym razem robiłam i wyszły ujemne pomimo miano 1:100 wtedy. Dodatkowe 160 zł u mnie.
    Wiesz teraz na razie tego nie robię, bo nie mam zbytnio dodatkowych objawów chorób, które wykazują ana2/3. To jest chyba związane z tymi poronieniami. A na to wszystko jest jednak steryd w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:30

17u9wn15caesulxa.png
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore stosują powiedzcie mi bo tak zastanawiam się nad acardem. Ginekolog powiedziała mi ze mam go włączyć jak tylko pojawi się pozytywny test ciazowy. Zauważyłam że niektóre z Was stosują go wcześniej. Jakie to ma znaczenie kiedy trzeba acard zastosować ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 20:27

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, no szok, jeszcze jakby jakaś wścibska nauczycielka ją zagadnęła, ale dzieciaki między sobą? Masakra.

Kamma nic tylko się cieszyć, sama widzisz jak łatwo się pomylić, dlatego
    właśnie tak dużo jest ciąż z cykli „bezowulacyjnych” ;)

Promyczku super wieści :) ja też mam nadzieje,że mój jeszcze urośnie.

Nadziejaaa ja dostałam wczoraj zalecenie od gina brać cały czas, bez żadnej przerwy. Wiesz, mi się wydaje,że wcześniejsze branie ułatwia też zagnieżdżenie.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna podpowiedz mi, bo ja właśnie dostałam zalecenie od gina brać: acard, kwas foliowy 5mg, B6 50mg, Prewenit intensive w nim jest 500mcg wit B12. Powiedz mi czy Ty te witaminy B brałaś w formie metylowej? Zastanawiam się czy nie utrzymać zalecanej dawki ale zmienić na forme metylową? Rozumiem,że oprócz 5mg kwasu brałaś dodatkowo też formę metylową?

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zalecenie ze względu na mutację PAI-1, ona utrudnia implantację, więc powinnam brać już wcześniej.
    Witaminy biorę tylko w formie metylowanej + 5mg zwykłego kwasu foliowego (ginekolog kazał).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:06

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrociłam... i jestem jeszcze bardziej skołowana niż byłam. Moja hematolog, która wybrała az z Poznania bo ma swietne opinie, powiedziała ze v leieden to dosyć popularna mutacja i wiele kobiet z nia rodzi bez wspomagaczy, MHFR asolutnie nie jest związane z krzepliwością chyba ze homocysteina naprawę wysoka. Wg niej dawka clexane 0,4 i badania w ciąży kilku parametrów czy nie należy podnieść najczęściej w 3 trymestrze.
    Chciałam zrobić badania immunologiczne, które zalecił mi ginekolog (CBA,IMK,LDC) większym miescie bo u mnie w województwie nie ma gdzie i po obdzwonieniu kilku lab nie robia ich raczej, w jednym tylko we wtorki Wrrrrrrrr.
    Taka podłamana z mezem podjelismy decyzje ze i tak nie będę brac sterydów i wlewów wiec chyba zrezygnujemy z głębszej immunologii...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamokruszka jakie baania z immuno robilas?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja bym poszła po drugą opinię do innego lekarza. Mój hematolog powiedział, że mutacje V Leiden i protrombiny są najcięższymi postaciami trombofilii. Kurczę, nie rozumiem dlaczego lekarze mają tak odmienne zdania jeśli chodzi o trombofilię. MTHFR faktycznie nie ma wpływu na krzepliwość krwi, ale ma wpływ na poziom homocysteiny i na metylację. Za dużo homocysteiny może uszkadzać naczynia krwionośne a problemy z metylacją nie pozwolą na przetworzenie i właściwe zużycie kwasu foliowego.

Jeszcze nie robiłam. Jutro idę na pobranie krwi na:
    antykoagulant tocznia,
    przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM,
    przeciwciała przeciw β2-glikoproteinie I IgG i IgM
    przeciwciała przeciwjądrowe ANA1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:35

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
‹‹ 1461 1462 1463 1464 1465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ