Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
promyczek 39 wrote:Sluchajcie jaka akcja,Do teraz jestem w szoku.Poszlam dzis do gina,a tam piękna macica,endo 8,4 i sliczny pęcherzyk 20mm.Gin chyba nawet byl po wrazeniem bo zaraz dostałam pregnyl na pękniecie w tylek,i dupka,juz po owu .no i mam isc na potwierdzenie owulacji.W tej sytuacji zostało nam tylko działanie
),i ciesze sie ze zmolestowałam mojego juz 2 razy,teraz poprawimy
To kiedy może być owulka ? Ja się zastanawiam kiedy i mnie jA nie miałam zastrzyku i mam nadzieję ze pękniepromyczek 39 lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Haana przykro mi bardzo ,ja nawet nie wiem co to oznacza ta ana,robilam po poronieinu i wyszlo mi ujemne.,a moze to jakis bład w labo..tez nie wiadomo do konca
Kamma owulka moze byc jutro najprawdopodobniej,bo niby 24-48 godz od podania,lub pojutrze2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
promyczek 39 wrote:Haana przykro mi bardzo ,ja nawet nie wiem co to oznacza ta ana,robilam po poronieinu i wyszlo mi ujemne.,a moze to jakis bład w labo..tez nie wiadomo do konca
Kamma owulka moze byc jutro najprawdopodobniej,bo niby 24-48 godz od podania,lub pojutrzepromyczek 39 lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Ja właśnie się umówiłam na badania immunologiczne. Jutro idę na pobranie a potem dwa tygodnie czekania na wyniki, wątpię, że przed kolejną owulacją się wyrobię
I jeszcze do tego wszystkiego się okazało, że muszę mieć skierowanie na krzywą cukrową i insulinową. Nawet jak robię prywatnie badanie, to i tak muszę mieć papier od lekarza. Czyli pozostaje mi czekać na wizytę 08.12 i dopiero wtedy robić badania. Kolejny cykl pójdzie....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:07
-
Już się trochę uspokoiłam. W styczniu mam wizytę u reumatologa na nfz, nie wiem czy tyle czekać. Chyba będę szukać kogoś prywatnie kto wyśle mnie na jeszcze bardziej szczegółowe badania. Reumatolog czy immunolog?
Nie wiem, ja czułam że w ciąży zwłaszcza na samym początku w dniu spodziewanej @ czułam się źle. Jakbym była chora. W pierwszej ciąży była nawet gorączka, w drugiej było inaczej ale też źle się czułam. Tak jakby organizm walczył...to jest straszne. Chyba naprawdę steryd mnie czeka w ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 13:22
-
Promyczku, niby reumatolog jest od tego. Ale typ ziarnisty wskazuje na nawykowe poronienia na tle immunologicznym... może któraś mi to bardziej rozwinąć?
Bo ja żadnych objawów nie mam, oprócz poronień. -
Haana wrote:Już się trochę uspokoiłam. W styczniu mam wizytę u reumatologa na nfz, nie wiem czy tyle czekać. Chyba będę szukać kogoś prywatnie kto wyśle mnie na jeszcze bardziej szczegółowe badania. Reumatolog czy immunolog?
Nie wiem, ja czułam że w ciąży zwłaszcza na samym początku w dniu spodziewanej @ czułam się źle. Jakbym była chora. W pierwszej ciąży była nawet gorączka, w drugiej było inaczej ale też źle się czułam. Tak jakby organizm walczył...to jest straszne. Chyba naprawdę steryd mnie czeka w ciąży.
Haana wydaje mi się, że i reumatolog i immunolog będą ok. Co do badań, ANA2 i ANA3 możesz zrobić sama. Koszt jest dość spory bo +/- 200 zł za 2 badania, ale one określą co to są za przeciwciała i co z nimi dalej tutaj masz informacje na czym polegają te dodatkowe badania.
-
promyczek 39 wrote:Mamaokruszka najwazniejsze ze zrobisz te badania,nie rycz :*
-
Mamaokruszka wrote:Moja nadal uważa, że jestem niewystarczająco dobra dla jej najwspanialszego na świecie synka
A synek uważa, że mamusia powinna się puknąć w głowę i odczepić od jego żony
Trzymam kciuki żeby ten cykl zakończył się pozytywnie&&&
Skrzaciku skonsultuj się koniecznie z lekarzem. Mam nadzieję że wszystko będzie ok i szybko poczujesz się lepiej.
Promyczku trzymam kciuki za pomyslne działania &&&&
Haana Ojojuję i trzymam kciuki żeby to nie przeszkodziło w staraniach. Mocno tulę
Elaria powodzenia w rozmowie z córką!! mam synka w podobnym wieku i pogniewał się na mnie jak powiedziałam że nie będzie dzidziusia. A teraz co trochę się pyta czy już znowu ktoś u mamy mieszkapromyczek 39 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Mamaokruszka wrote:Haana wydaje mi się, że i reumatolog i immunolog będą ok. Co do badań, ANA2 i ANA3 możesz zrobić sama. Koszt jest dość spory bo +/- 200 zł za 2 badania, ale one określą co to są za przeciwciała i co z nimi dalej tutaj masz informacje na czym polegają te dodatkowe badania.
Wiesz teraz na razie tego nie robię, bo nie mam zbytnio dodatkowych objawów chorób, które wykazują ana2/3. To jest chyba związane z tymi poronieniami. A na to wszystko jest jednak steryd w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:30
-
Dziewczyny ktore stosują powiedzcie mi bo tak zastanawiam się nad acardem. Ginekolog powiedziała mi ze mam go włączyć jak tylko pojawi się pozytywny test ciazowy. Zauważyłam że niektóre z Was stosują go wcześniej. Jakie to ma znaczenie kiedy trzeba acard zastosować ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 20:27
Aniołek7.10.2016.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...
In vitro start kwiecień 2019
Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
Transfer 16.05
7dpt beta 49 😍
9dpt 151 😍
11dpt 350 😍
15dpt 2148 😍
18dpt 6823 😍
22 dpt mamy ❤️ 😍😍 -
Elaria, no szok, jeszcze jakby jakaś wścibska nauczycielka ją zagadnęła, ale dzieciaki między sobą? Masakra.
Kamma nic tylko się cieszyć, sama widzisz jak łatwo się pomylić, dlatego
właśnie tak dużo jest ciąż z cykli „bezowulacyjnych”
Promyczku super wieścija też mam nadzieje,że mój jeszcze urośnie.
Nadziejaaa ja dostałam wczoraj zalecenie od gina brać cały czas, bez żadnej przerwy. Wiesz, mi się wydaje,że wcześniejsze branie ułatwia też zagnieżdżenie.
promyczek 39 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Jagna podpowiedz mi, bo ja właśnie dostałam zalecenie od gina brać: acard, kwas foliowy 5mg, B6 50mg, Prewenit intensive w nim jest 500mcg wit B12. Powiedz mi czy Ty te witaminy B brałaś w formie metylowej? Zastanawiam się czy nie utrzymać zalecanej dawki ale zmienić na forme metylową? Rozumiem,że oprócz 5mg kwasu brałaś dodatkowo też formę metylową?Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Ja mam zalecenie ze względu na mutację PAI-1, ona utrudnia implantację, więc powinnam brać już wcześniej.
Witaminy biorę tylko w formie metylowanej + 5mg zwykłego kwasu foliowego (ginekolog kazał).Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:06
-
Wrociłam... i jestem jeszcze bardziej skołowana niż byłam. Moja hematolog, która wybrała az z Poznania bo ma swietne opinie, powiedziała ze v leieden to dosyć popularna mutacja i wiele kobiet z nia rodzi bez wspomagaczy, MHFR asolutnie nie jest związane z krzepliwością chyba ze homocysteina naprawę wysoka. Wg niej dawka clexane 0,4 i badania w ciąży kilku parametrów czy nie należy podnieść najczęściej w 3 trymestrze.
Chciałam zrobić badania immunologiczne, które zalecił mi ginekolog (CBA,IMK,LDC) większym miescie bo u mnie w województwie nie ma gdzie i po obdzwonieniu kilku lab nie robia ich raczej, w jednym tylko we wtorki Wrrrrrrrr.
Taka podłamana z mezem podjelismy decyzje ze i tak nie będę brac sterydów i wlewów wiec chyba zrezygnujemy z głębszej immunologii...Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa nie wiem jak reszta dziewczyn, ale ja bym poszła po drugą opinię do innego lekarza. Mój hematolog powiedział, że mutacje V Leiden i protrombiny są najcięższymi postaciami trombofilii. Kurczę, nie rozumiem dlaczego lekarze mają tak odmienne zdania jeśli chodzi o trombofilię. MTHFR faktycznie nie ma wpływu na krzepliwość krwi, ale ma wpływ na poziom homocysteiny i na metylację. Za dużo homocysteiny może uszkadzać naczynia krwionośne a problemy z metylacją nie pozwolą na przetworzenie i właściwe zużycie kwasu foliowego.
Jeszcze nie robiłam. Jutro idę na pobranie krwi na:
antykoagulant tocznia,
przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM,
przeciwciała przeciw β2-glikoproteinie I IgG i IgM
przeciwciała przeciwjądrowe ANA1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 15:35