X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria mysle ze to juz czas powiedziec córce,ludzie juz coraz czesciej bedą mówic a ona nie bedzie wiedziec jak sie zachowac.Moze potem bedzie miec pretensje ze ją oklamalas,ze wszyscy wkolo wiedzà,domyslają sie a ty jej zaprzeczasz.Chcialas ją chronic,wiem ale to juz nie działa..
    Kochana mozesz mj powiedziec kiedy dokladnie mialas robione prenatalne i pobieranà krew na test,który tydzien?

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hejka , dzień dobry !

skrzaciku Matko Boska! Współczuję takiego samopoczucia.. MASAKRA ... może skontaktuj się z lekarzem... wiesz nawet na ulotce piszę ,że w razie działań niepożądanych lek odstawić i niezwłocznie skontaktować się z lekarzem lub farmaceutom. Nie ma co się narażać kurde.. Może Ci przepisze jakiś inny lek, który nie jest tak ciężki dla Ciebie.

Ostatnie dni żyję już świętami tak na prawdę, bo przylatuje do mnie siorka i potem jej boy... i się z nią ostro ściełam... do tego plany wigilijne legły w gruzach.. i w ogóle mi się tych świąt już nie chcę.. od kiedy mieszkam w Irlandii Boże Narodzenie straciło dla mnie magię... do tego prawdopodobnie będę zmuszona spędzić Wigilię z teściową z którą nie rozmawiam od 20 sierpnia... zajebiście...

Skrzacie, do lekarza!

Gaduaaa, a czyż ideą świąt nie jest pojednanie?

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Skrzacik ja tez bralam clo i czulam sie normalnie ,cos jest chyba nie tak u Ciebie..najlepszy bedzie lekarz
    Kamma to jednak bedzie u cIebie owu :)
    Gadulko to niefajnie z tymi swietami,a moze sie jeszcze jakos ulozy,bo zostal jeszcze miesiac ,..jak ten czas pędzi!
    Dobrego dnia :*

Tak promyczku cos nie dawalo mi spokoju po srodowej wizycie i poszłam do innego wczoraj a tu zonk pecherzyk 18-19mm i endo 9.3 i ona tez nie wie jak bylam tam mierzona przez dwoch różnych lekarzy zeby bylo smieszniej. Endo z srody 6 z czwartku 9.3 próbujemy ten cykl nez zastrzyku. No i czekam na owulke bedzie dzisiaj jutto badz pojutrze wiec dzialamy :) tez bylam w szoku.

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hejka , dzień dobry !

skrzaciku Matko Boska! Współczuję takiego samopoczucia.. MASAKRA ... może skontaktuj się z lekarzem... wiesz nawet na ulotce piszę ,że w razie działań niepożądanych lek odstawić i niezwłocznie skontaktować się z lekarzem lub farmaceutom. Nie ma co się narażać kurde.. Może Ci przepisze jakiś inny lek, który nie jest tak ciężki dla Ciebie.

Justa koniecznie daj znać po wizycie, trzymam kciuki, aby była dla Ciebie pomyślna :)

Jacqu Chyba też bym się cieszyła z krótszych cykli heh.. u mnie od poronienia są długie jak pas startowy, przed poronieniem miałam 31dc.. a teraz dobijają do 40dni... to jest katorga ! :(

Moja tempka się utrzymuje... co z tego wyjdzie ? pewnie nic.. ale zobaczymy

Ostatnie dni żyję już świętami tak na prawdę, bo przylatuje do mnie siorka i potem jej boy... i się z nią ostro ściełam... do tego plany wigilijne legły w gruzach.. i w ogóle mi się tych świąt już nie chcę.. od kiedy mieszkam w Irlandii Boże Narodzenie straciło dla mnie magię... do tego prawdopodobnie będę zmuszona spędzić Wigilię z teściową z którą nie rozmawiam od 20 sierpnia... zajebiście...

Mi tez tak cykle sid rozjechaly pierwszy 42 dn drugi 24 trzeci 47 i 41 ostatni i dwie ostatnie miesiączki na progu wywolywane.nie wiem od czego to zalezy czyżby dluzsza regenracja organizmu i powrotu do normy? Nie mam pojęcia

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Skrzacie, do lekarza!

Gaduaaa, a czyż ideą świąt nie jest pojednanie?
    wiesz co,.. chyba właśnie nie...
    Ja mam głupi charakter wiesz.. jestem spokojna i cierpliwa do czasu.. potrafię znieść na prawdę wiele, ale jeśli ktoś przeleje moją szale goryczy to jest mi bardzo ciężko to wybaczyć... To jest jak brzydko porównują wrzód na dupie.. rósł wiele lat.. i pękł.. i ja cały czas mam skumulowane w głowie te wszystkie złe rzeczy które przez lata znosiłam i tak jak do tej pory potrafiłam te rzeczy gdzieś tam zakryć w głowie i nie rozpamiętywać to tym razem One wszystkie wypłynęły i strasznie siedzą zadrą w mojej duszy i sercu. Ja chyba nie potrafię na ten moment wybaczyć... Może potrzeba więcej czasu? Może coś musi się wydarzyć? Nie wiem.. ale jestem pewna że to nie jest ten moment...

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, to był 13t3d.

Zaraz jadę do lekarza, córka jedzie ze mną do miasta, bo też muszę z nią coś załatwić, ale na czas wizyty odstawiam ją do babci.
    No, muszę się "zgwałcić" i jej powiedzieć, choć chciałam poczekać dłużej. Wiecie, jak to jest, ktoś psuje wam plany.

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    wiesz co,.. chyba właśnie nie...
    Ja mam głupi charakter wiesz.. jestem spokojna i cierpliwa do czasu.. potrafię znieść na prawdę wiele, ale jeśli ktoś przeleje moją szale goryczy to jest mi bardzo ciężko to wybaczyć... To jest jak brzydko porównują wrzód na dupie.. rósł wiele lat.. i pękł.. i ja cały czas mam skumulowane w głowie te wszystkie złe rzeczy które przez lata znosiłam i tak jak do tej pory potrafiłam te rzeczy gdzieś tam zakryć w głowie i nie rozpamiętywać to tym razem One wszystkie wypłynęły i strasznie siedzą zadrą w mojej duszy i sercu. Ja chyba nie potrafię na ten moment wybaczyć... Może potrzeba więcej czasu? Może coś musi się wydarzyć? Nie wiem.. ale jestem pewna że to nie jest ten moment...

Dokladnie wiem co czujesz bo mam to samo i jestem chyba zbyt pamietliwa bo siedza mi te stare rzeczy w głowie. Ja niestety muszę przy jednym stole siedzieć na wigilii i sluchaj jej udawanis przy rodzinie jak to ona mnir bardzo kocha i szanuje blee

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Jagna, to był 13t3d.

Zaraz jadę do lekarza, córka jedzie ze mną do miasta, bo też muszę z nią coś załatwić, ale na czas wizyty odstawiam ją do babci.
    No, muszę się "zgwałcić" i jej powiedzieć, choć chciałam poczekać dłużej. Wiecie, jak to jest, ktoś psuje wam plany.
    dasz radę :) bo jak nie Ty to kto ? :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa , Kamma ja z moją teściową mam to samo :( Długo znosiłam jej wredne zachowania z uśmiechem chociaż w środku się gotowałam. Przyszedł taki moment, że przestałam. Teraz już nawet nie próbuję z nią rozmawiać, po prostu ją ignoruję. Za dużo się wydarzyło. Na ten moment nie umiem jej wybaczyć.

Elaria &&& za wizytę i za rozmowę z córką przytul.gif

Skrzaciku koniecznie do lekarza! Martwię się o Ciebie.

A u mnie biel wizira się skończyła. @ przyszła :( Nowy cykl - nowe nadzieje. Chyba przyspieszę badania i jutro pojadę na krzywą cukrową i insulinową. Przy okazji zrobię sobie TSH i może immunologiczne badania też zrobię?

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Gaduaaa , Kamma ja z moją teściową mam to samo :( Długo znosiłam jej wredne zachowania z uśmiechem chociaż w środku się gotowałam. Przyszedł taki moment, że przestałam. Teraz już nawet nie próbuję z nią rozmawiać, po prostu ją ignoruję. Za dużo się wydarzyło. Na ten moment nie umiem jej wybaczyć.

Elaria &&& za wizytę i za rozmowę z córką przytul.gif

Skrzaciku koniecznie do lekarza! Martwię się o Ciebie.

A u mnie biel wizira się skończyła. @ przyszła :( Nowy cykl - nowe nadzieje. Chyba przyspieszę badania i jutro pojadę na krzywą cukrową i insulinową. Przy okazji zrobię sobie TSH i może immunologiczne badania też zrobię?

Dlatego ja żyje swoim życiem i jak ja olewam nam sw spokój :) ach te mamusie synusiow

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Dlatego ja żyje swoim życiem i jak ja olewam nam sw spokój :) ach te mamusie synusiow
    Moja nadal uważa, że jestem niewystarczająco dobra dla jej najwspanialszego na świecie synka :D A synek uważa, że mamusia powinna się puknąć w głowę i odczepić od jego żony :D

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 lat po ślubie i złego słowa nie mogę powiedzieć na teściową. Tyle mi już pomogła i zawsze okazuje serce. Wiem, że ja będę wredniejsza. Ja jako teściowa. Abstrakcja!

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    10 lat po ślubie i złego słowa nie mogę powiedzieć na teściową. Tyle mi już pomogła i zawsze okazuje serce. Wiem, że ja będę wredniejsza. Ja jako teściowa. Abstrakcja!
    Elaria, zazdroszczę Ci z całego serca. Ja kiedyś od mojej usłyszałam, że mnie nie lubi bo ja jestem ze wsi i jak to tak, prosta dziewucha dla jej miastowego syna :D Docinek odnośnie wagi, sposobu ubierania się, makijażu, prowadzenia domu, gotowania i innych nawet nie liczę. Ona na wszystko ma swoją metodę, jedyną właściwą i słuszną, każde odstępstwo zasługuje na krytykę i potępienie, a bezczelny heretyk powinien spłonąć w piekle. hahaha.gif

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Moja teściowa też dobra kobieta. ;) dla mnie. dla drugiej synowej trochę mniej. Ale ja postawiłem odrazu granice. I ona wie że może mi coś w formie rady powiedzieć ale nie koniecznie jej posłucham. Bardzo mnie wspiera w działaniach ciążowych ;)

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Tak promyczku cos nie dawalo mi spokoju po srodowej wizycie i poszłam do innego wczoraj a tu zonk pecherzyk 18-19mm i endo 9.3 i ona tez nie wie jak bylam tam mierzona przez dwoch różnych lekarzy zeby bylo smieszniej. Endo z srody 6 z czwartku 9.3 próbujemy ten cykl nez zastrzyku. No i czekam na owulke bedzie dzisiaj jutto badz pojutrze wiec dzialamy :) tez bylam w szoku.

Kamma a nie mówiłam ze trzeba wierzyć :*

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku! jak sie czujesz w nowej pracy? jak pierwsze wrazenia? jakie masz zadania w pracy? jak kontakt z ta pania, ktora czula w Tobie konkurencje?

Mama dala mi znac, ze krem moringa dotarl, a pani ze sklepu napisala, ze wlozyla do paczki probke innego kremu, i like it! juz sie nie moge doczekac testowania w grudniu:))

skrzat1988, Koteczka82 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Haana Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem zalamana. Odebralam wyniki przeciwcial ana i wyszlo typ ziarnistu 1:1000! A w kwietniu po poronieniu mialam 1:100. Masakra, nie wiem czy to pomylka laboratorium czy serio cos niedobrego we mnie siedzi i zabija moje dzieci. Chce mi sie ryczec, a autobus dopiero za 20 min do domu.

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane zapraszam was 27 listopada na specjalną mszę o dar potomstwa dla małżeństw oraz tych co są w stanie błogosławionym Skępe ul klasztorna godz 15:00
    Powiem wam że ja z mężem tam się wybieram...

M@linka lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Jestem zalamana. Odebralam wyniki przeciwcial ana i wyszlo typ ziarnistu 1:1000! A w kwietniu po poronieniu mialam 1:100. Masakra, nie wiem czy to pomylka laboratorium czy serio cos niedobrego we mnie siedzi i zabija moje dzieci. Chce mi sie ryczec, a autobus dopiero za 20 min do domu.
    Kochana aż nie wiem co powiedzieć :( Wysokie te przeciwciała. Ja bym poszła do lekarza z tym i to szybko, bo im szybciej uda się ustalić skąd te przeciwciała i czy są groźne tym szybciej będziesz mogła zabrać się za starania przytul.gif
    Ojojam Cię z całego serduszka. Będzie dobrze, zobaczysz przytul.gif

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie jaka akcja,Do teraz jestem w szoku.Poszlam dzis do gina,a tam piękna macica,endo 8,4 i sliczny pęcherzyk 20mm.Gin chyba nawet byl po wrazeniem bo zaraz dostałam pregnyl na pękniecie w tylek,i dupka,juz po owu .no i mam isc na potwierdzenie owulacji.W tej sytuacji zostało nam tylko działanie :)),i ciesze sie ze zmolestowałam mojego juz 2 razy,teraz poprawimy :P

KammaMarra, Niebieskaa, Mamaokruszka, kiti, Asia87, Justa87 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ