Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKammaMarra wrote:Dziewczyny a jzk to jest z tym sluzem bo ja rozciagliwego to u siebie nie widze tylko delikatnie mokro. Czy ktos doświadczony zechce mnie oswiecic
No ten najbardziej płodny wygląda, jak białko jaja, albo jak ten, kiedy się podniecisz. Ciągnie się i jest przejrzysty. Miewasz taki w ciągu cyklu? Przy seksie? -
Kamma - w ciążach w tym roku ani razu nie miałam typowego rozciągliwego i przezroczystego śluzu, po prostu bywało bardziej mokro w czasie domniemanej owulacji no i może był nieco rozciągliwy śluz, ale taki słabo przejrzysty i musiałam grzebać jak górnik w kopalni aby sie do niego dokopać12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Chyba znalazłam kumatą reumatolog z Poznania, ma dosyć dobre opinie. Zacznę od niej, zobaczę co na to wszystko powie, jakie badania zleci. Trochę mi głupio przed moim ginekologiem. Jak byłam na wizycie, dał zielone światło, dał receptę na clexane. Więcej badań mi już nie zlecił, tylko kazał się starać i zgłosić jak będzie ciąża. A ja swoje i dalej chciałam szukać, porównywać-w sumie to chciałam dla swojego świętego spokoju zobaczyć jak to obecnie wygląda i gdyby było bez zmian lub lepiej to chciałam już ruszyć ze staraniami. No i mam, zwiększone ana.
Znów będzie się wszystko przeciągać. I już nie wiem czy ten encorton ma teraz mi zlecić reumatolog, immunolog czy ginekolog?Pewnie reumatolog powie, że decyzja należy do ginekologa, bo to on prowadzi ciąże.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 19:46
-
Elaria wrote:A prawda, miałam napisać o rozmowie z córką. Powiedziałam jej w kawiarni, gdzie poszłyśmy dziś po kinie ("Magiczne zwierzęta i jak je znaleźć" - mieszane odczucia). Bardzo się ucieszyła, pokazałam zdjęcie z usg. Powiedziałam, że chciałam jej powiedzieć na święta, ale ponieważ koleżanki zaczęły ją wypytywać, to nie będę dłużej ukrywać i dodałam, że nie pracuję, bo lepiej się czuję w domu, kiedy mogę więcej odpoczywać.
Widziałam, że jest bardzo szczęśliwa. Nawet rozpoznała co jest czym na zdjęciu. Zaraz się zwinęła na podłodze w kawiarni w taki kłębek, w jaki było zwinięte maleństwo.
Dobrze że się zdecydowałasteraz już możecie się cieszyć z maluszka razem. Wiele razy marzyłam o tym żeby mi mama coś takiego powiedziała
-
Jacqueline wrote:Kamma - w ciążach w tym roku ani razu nie miałam typowego rozciągliwego i przezroczystego śluzu, po prostu bywało bardziej mokro w czasie domniemanej owulacji no i może był nieco rozciągliwy śluz, ale taki słabo przejrzysty i musiałam grzebać jak górnik w kopalni aby sie do niego dokopać
No ja 2 dni temu mialam taki ala czop sluzowy. Wczoraj tez cos tam zauważyłam a dzisiaj mokto. Grzebalam trochę przy szyjcr to jedt pulno juz przy samym wejsciu do pochwy a szyjka Wudaje sid otwarts sle śluzu nie zauważyłam. Po tym gmeraniu tylko uczucie mokrosci05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Asia87 wrote:Elaria, no szok, jeszcze jakby jakaś wścibska nauczycielka ją zagadnęła, ale dzieciaki między sobą? Masakra.
Kamma nic tylko się cieszyć, sama widzisz jak łatwo się pomylić, dlatego
właśnie tak dużo jest ciąż z cykli „bezowulacyjnych”
Promyczku super wieścija też mam nadzieje,że mój jeszcze urośnie.
Nadziejaaa ja dostałam wczoraj zalecenie od gina brać cały czas, bez żadnej przerwy. Wiesz, mi się wydaje,że wcześniejsze branie ułatwia też zagnieżdżenie.
Właśnie z tego wszystkiego nie zapytałam jej o to. Zastanawiam się właśnie jak to z tym jest.Aniołek7.10.2016.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...
In vitro start kwiecień 2019
Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
Transfer 16.05
7dpt beta 49 😍
9dpt 151 😍
11dpt 350 😍
15dpt 2148 😍
18dpt 6823 😍
22 dpt mamy ❤️ 😍😍 -
Elaria wrote:A prawda, miałam napisać o rozmowie z córką. Powiedziałam jej w kawiarni, gdzie poszłyśmy dziś po kinie ("Magiczne zwierzęta i jak je znaleźć" - mieszane odczucia). Bardzo się ucieszyła, pokazałam zdjęcie z usg. Powiedziałam, że chciałam jej powiedzieć na święta, ale ponieważ koleżanki zaczęły ją wypytywać, to nie będę dłużej ukrywać i dodałam, że nie pracuję, bo lepiej się czuję w domu, kiedy mogę więcej odpoczywać.
Widziałam, że jest bardzo szczęśliwa. Nawet rozpoznała co jest czym na zdjęciu. Zaraz się zwinęła na podłodze w kawiarni w taki kłębek, w jaki było zwinięte maleństwo.bardzo fajnie , na prawdę
btw... dobrze, że na wizycie wszystko w porządku, oby tak dalejElaria lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualny
-
KammaMarra wrote:Dziewczyny wrocilam od inneho gina
Endo 9.3 pęcherzyk 18.czy ktos to rozumie... Bo ja nie...i do tego gina chodz który zobaczył to co powinien.Powodzenia
Antoś IVF,Julisia natural
-
Cholera, coś mi strzeliło w plecach i teraz ani stać, ani siedzieć, ani leżeć. W każdej pozycji boli. Zakupów mi się zachciało. Chyba nici z jutrzejszych badań. Z plusów, udało mi się znaleźć stare skierowanie na krzywą cukrową i insulinową i mogę zrobić badanie kontrolne jeszcze przed wizytą u diabetologa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 22:46
-
promyczek 39 wrote:Sluchajcie jaka akcja,Do teraz jestem w szoku.Poszlam dzis do gina,a tam piękna macica,endo 8,4 i sliczny pęcherzyk 20mm.Gin chyba nawet byl po wrazeniem bo zaraz dostałam pregnyl na pękniecie w tylek,i dupka,juz po owu .no i mam isc na potwierdzenie owulacji.W tej sytuacji zostało nam tylko działanie
),i ciesze sie ze zmolestowałam mojego juz 2 razy,teraz poprawimy
promyczek 39 lubi tę wiadomość
-
Asia87 wrote:Jagna podpowiedz mi, bo ja właśnie dostałam zalecenie od gina brać: acard, kwas foliowy 5mg, B6 50mg, Prewenit intensive w nim jest 500mcg wit B12. Powiedz mi czy Ty te witaminy B brałaś w formie metylowej? Zastanawiam się czy nie utrzymać zalecanej dawki ale zmienić na forme metylową? Rozumiem,że oprócz 5mg kwasu brałaś dodatkowo też formę metylową?
ja brałam,biore kwas foliowy 5mg,actifolin 2mg,plus witaminy E,B complex,B12,OMEGA3,DHA,wit D..Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 22:59
Asia87 lubi tę wiadomość
-
Kochane,
A ja się Wam pochwale jaka już jestem wielka tirówa ciężarowa.
32 tydzien, wow. Pamietam jaki kilkanascie tygodni temu lekarz kazal mi wytrzymac do 32 tygodnia. Do porodu zostało mi 62 dni. Laski zaczynam sie istnie bac porodu i tego co sie za chwile stanie.
Amelka dzisiaj chyba postanowila sie obrocic i mam wrazenie ze jej glowa jestbdo gory, ale potwierdzimy za tydzien na III prenatalnych.
Wiecie ze trudno mi uwierzyc, ze juz jestem w 8 miesiacu ciazy.
Naprawde nie potrafie w to uwierzyc. Szok.
A ponizej efekt sesji ciazowej jaka mialam, troche poobcinalam z fotek glowy. Ale najwazniejszy jest brzusio.
Elaria, kiti, AsiaPoli, roma, Jacqueline, Dorola31, Alisa, Gaduaaa, Ainade, promyczek 39, Natikka123, sylvuś, Kadabra, Bianka4, Elmo13, Paolina91, Magdzia88, Evita, Asia87, sy__la lubią tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
nick nieaktualny
-
Coconue wrote:Kochane,
32 tydzien, wow. Pamietam jaki kilkanascie tygodni temu lekarz kazal mi wytrzymac do 32 tygodnia. Do porodu zostało mi 62 dni. Laski zaczynam sie istnie bac porodu i tego co sie za chwile stanie.
Amelka dzisiaj chyba postanowila sie obrocic i mam wrazenie ze jej glowa jestbdo gory, ale potwierdzimy za tydzien na III prenatalnych.
A ponizej efekt sesji ciazowej jaka mialam, troche poobcinalam z fotek glowy. Ale najwazniejszy jest brzusio.
Trzymam kciuki za bezproblemowy koniec ciąży i poród.
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Jagna 75 wrote:no i potem sie dziwic ze są ciąze z bezowulacyjnych skoro lekarz patrzy w ekran i nic nie widzi...okulary pewnie sluzem wypaprane
...i do tego gina chodz który zobaczył to co powinien.Powodzenia
Żebyś wiedziała Jagusiu aż wstyd że to taka klinika ze nawet w serialu była ostatnio. ..
Ona powiedziała że nie ns szans ze cykl stracony a coś mi podpowiacalo jedź i sprawdź i okazało się ze jest inaczej.
Dodam że o przednio w 10 i 12 dc mierzymy dwie różne banki
Ta aktualna fin nie chciała komentować zbytnio tylko zasugerowała że chyba próbuje mnie naciągnąć?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Coconue wrote:Kochane,
Ale bym przytulila mogę?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Coconue, nie wiem, czy pamiętasz, ale zaczynałyśmy pozytywnym testem w tym samym dniu 17 maja i ja mam w sobie to samo niedowierzanie, że jestem w ósmym miesiącu, synek waży prawie 2 kg i zaraz będzie z nami. Porodu się nie boję, bo będzie cesarka, bardziej pierwszych dni z noworodkiem. Instynkt wicia gniazda mam na całego, mąż twierdzi, że widział nawet jak nasz kot ustawia swoje miseczki równo, żeby mi nie podpaść, a z kurierami DHL-u jestem już zaprzyjaźniona. Pozdrawiam Was wszystkie, nie udzielam się, ale czytam, bo Aniołkową mamą będę zawsze.
-
Mamaokruszka wrote:Cholera, coś mi strzeliło w plecach i teraz ani stać, ani siedzieć, ani leżeć. W każdej pozycji boli. Zakupów mi się zachciało. Chyba nici z jutrzejszych badań. Z plusów, udało mi się znaleźć stare skierowanie na krzywą cukrową i insulinową i mogę zrobić badanie kontrolne jeszcze przed wizytą u diabetologa.
Mamaokruszka lubi tę wiadomość