Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamaokruszka wrote:Widzę, że nie tylko ja mam dzień wkurzania się na pracodawcę. Moja cudowna firma postanowiła mi wypłacić 80% podstawy za zwolnienie lekarskie z powodu wypadku w drodze do pracy. Bo przecież uraz kręgosłupa powinnam wyleczyć w te 5 dni i nie brać kontynuacji na następne 3 tygodnie. Mieli to moje zwolnienie od 4 listopada i nikt nie zająknął się, że jest źle wystawione. Dopiero jak wypłata przyszła to się zaczęli tłumaczyć, że był błąd i oni nie mogli inaczej. A przecież można było wysłać maila, zadzwonić, cokolwiek. No i teraz będę czekać na dopłatę do następnej pensji. Czyli po Świętach.... Kurrrrrrrrrrrr!Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Jesli wypłacą ci tą różnicę dopiero przy następnej pensji to z tego co mówiła mi siostra która jest księgową to będę musieli zapłacić Ci odsetki za zwłokę. Może zapytaj kadrowej w pracy bo może się okazać że będziesz miała wypłacone w ciagu kilku dni.
-
Genshirin wrote:Mi za to ovufriend po wpisaniu dzisiejszych pomiarów przesunęło dzień owulacji i będę musiała czekać dzień dłużej na testowanie ;(
Dasz radę wytrzymaćGenshirin lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Ja się zastanawiam czy nie zatestować. Niby było krwawienie ale tak krótkie jakby go w ogóle nie było. Piersi bolą, w głowie się kręci. Udało mi się umówić wizytę do lekarza na jutro, ciekawie co mi powie.
-
Mamaokruszka wrote:Ja się zastanawiam czy nie zatestować. Niby było krwawienie ale tak krótkie jakby go w ogóle nie było. Piersi bolą, w głowie się kręci. Udało mi się umówić wizytę do lekarza na jutro, ciekawie co mi powie.
ja tak miałam w ostatniej ciąży. Trzymam kciuki &&&&
Daj znać.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka82 wrote:Myślę że powinnaś zrobić test jutro rano
ja tak miałam w ostatniej ciąży. Trzymam kciuki &&&&
Daj znać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 18:56
-
Jutro mija 3tyg od zabiegu nie odbierałam jeszcze wyników histo. Myślicie że już będzie wynik? W sumie jeszcze tylko ten wynik mnie niepokoi. Muszę jutro zadzwonić do szpitala.Chyba zaczynam odczuwać stres związany z rosnącą liczbą dni od zabiegu nie wiem czy tak naprawdę czekam na @ czy bardziej na dwie kreski.
Jak dostanę @ to na pewno będę rozczarowana.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Mamaokruszka wrote:Ja się zastanawiam czy nie zatestować. Niby było krwawienie ale tak krótkie jakby go w ogóle nie było. Piersi bolą, w głowie się kręci. Udało mi się umówić wizytę do lekarza na jutro, ciekawie co mi powie.
Trzymam kciuki za pozytywne wieści -
Koteczka82 wrote:Jutro mija 3tyg od zabiegu nie odbierałam jeszcze wyników histo. Myślicie że już będzie wynik? W sumie jeszcze tylko ten wynik mnie niepokoi. Muszę jutro zadzwonić do szpitala.Chyba zaczynam odczuwać stres związany z rosnącą liczbą dni od zabiegu nie wiem czy tak naprawdę czekam na @ czy bardziej na dwie kreski.
Jak dostanę @ to na pewno będę rozczarowana.
Wynik powinien być już. Trzymam &&& jednak za dwie tłuste krechy -
Koteczko trzymam kciuki za to żeby wyniki już były i żeby na teście były dwie tłuściutkie kreski
Genshirin już niedługo, jeszcze tylko troszkę i już będziesz mogła zatestować. &&&&& za pozytywne wieściGenshirin lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Koteczko trzymam kciuki za to żeby wyniki już były i żeby na teście były dwie tłuściutkie kreski
Genshirin już niedługo, jeszcze tylko troszkę i już będziesz mogła zatestować. &&&&& za pozytywne wieści
Genshirin Ty pewnie będziesz testować przede mną.
Kamma wszystko będzie ok.przytulam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:35
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Przyszło mi do głowy, żeby dowiedzieć się jak kościół postrzegał kobietę na przestrzeni wieków. Natknęłam się na taką oto stronkę:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,473
Na drugiej stronie można przeczytać tezy niejakiego św Tomasza z Akwinu, który, po przeczytaniu tego, stał się moim "miszczem" :
# Kobiety są błędem natury… z tym ich nadmiarem wilgoci i ich temperaturą ciała świadczącą o cielesnym i duchowym upośledzeniu... są rodzajem kalekiego, chybionego, nieudanego mężczyzny… Pełnym urzeczywistnieniem rodzaju ludzkiego jest mężczyzna.
# Zarodek płci męskiej staje się człowiekiem po 40 dniach, zarodek żeński po 80. Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów.
# Wartość kobiety polega na jej zdolnościach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych.
Ale św Albert Wielki też wymiata:
# "Kobieta jest mniej skłonna (niż mężczyzna) do obyczajności. Gdyż kobieta zawiera więcej płynu niż mężczyzna, a właściwością płynu jest, że łatwo przyjmuje, a trudno zatrzymuje. Płyn łatwo się porusza. Dlatego kobiety są niestałe i wścibskie. Gdy kobieta ma z mężczyzną stosunek, chciałaby możliwie jednocześnie leżeć pod innym. Kobieta nie zna wierności. Wierz mi, jeśli dasz jej wiarę, będziesz rozczarowany. Wierzaj doświadczonemu nauczycielowi. Dlatego mądry mężczyzna jak najmniej zwierza się swej żonie ze swych planów i czynów. Kobieta jest nieudanym mężczyzną i w porównaniu z mężczyzną ma uszkodzoną i wadliwą naturę. Dlatego jest niepewna siebie. Czego sama nie potrafi zdobyć próbuje osiągnąć zakłamaniem i diabelskimi oszustwami. Dlatego, mówiąc krótko, należy się strzec każdej kobiety jak jadowitego węża i rogatego diabła. Gdybym mógł powiedzieć, co wiem o kobietach, cały świat by się zdumiał… Dokładnie mówiąc kobieta nie jest mądrzejsza lecz przebieglejsza (podstępniejsza) od mężczyzny. Mądrość ma posmak dobra, przebiegłość — zła. Dlatego też w uczynkach złych i perwersyjnych jest kobieta mądrzejsza, tzn. przebieglejsza od mężczyzny. Uczucia pchają kobietę w stronę wszystkiego, co złe, tak jak rozum porusza mężczyznę w stronę wszystkiego, co dobre" (Questiones super de animalibus XV q.11)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 19:39
Elmo13 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
I trochę humoru - rozmowa mojego syna z trenerem:
- Trenerze, boli mnie nóżka!
- Od czego?
- Od dawna.
HihiKammaMarra, Genshirin, Elmo13, MonaLiza, Asia87 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Mamaokruszka wrote:Kama nie bój się. Wszystko będzie dobrze. Modlę się, żeby ten cykl był dla Ciebie szczęśliwy
Dziekuje Ci bardzo. Bóg zaplac.
Ja tez sie modle czuje sie przez to lepiej. Odmawiam codziennie nowenne do maryi rozwiazujacej węzły.
Trwa 9 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 20:00
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj....