X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulko...najwspanialsze jest to, ze jestes kolejnym wspierajacym przykladem. Ja dobrze pamietam Elarie, ktora mialam momenty zwatpienia i zlosci na prace itd. i znowu okres przychodzil i znowu...albo ostatnio Jagna, ktora pomimo kolejnych bezowocnych prob, pisala: 1. dzien okresu to kolejna szansa i zarazala optymizmem...i Jagna tez juz ma Dj w brzuchu. I teraz Ty Kochana! Walczylas, dzielilas sie porazkami i roznymi emocjami i prosze...bach...2 kreseczki! I kolejne dziewczyny beda nastepne, ktore ujrza te magiczne kresunie, kreseczki, kreskulki....! Gadulko! ten test, ktory nie daje watpliwosci to jak rozpakowanie pierwszego prezentu z kalendarza adwentowego! Trzymam kciuki za Was

ja wczoraj bylam zaniepokojona cisza Marianki i ufff...dobrze, ze mnie detektor ratowal, dzis od rana buszuje, buszuje bo to nowe kreseczki sie pojawiaja:)

Gaduaaa, skrzat1988, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Gadulko...najwspanialsze jest to, ze jestes kolejnym wspierajacym przykladem. Ja dobrze pamietam Elarie, ktora mialam momenty zwatpienia i zlosci na prace itd. i znowu okres przychodzil i znowu...albo ostatnio Jagna, ktora pomimo kolejnych bezowocnych prob, pisala: 1. dzien okresu to kolejna szansa i zarazala optymizmem...i Jagna tez juz ma Dj w brzuchu. I teraz Ty Kochana! Walczylas, dzielilas sie porazkami i roznymi emocjami i prosze...bach...2 kreseczki! I kolejne dziewczyny beda nastepne, ktore ujrza te magiczne kresunie, kreseczki, kreskulki....! Gadulko! ten test, ktory nie daje watpliwosci to jak rozpakowanie pierwszego prezentu z kalendarza adwentowego! Trzymam kciuki za Was

ja wczoraj bylam zaniepokojona cisza Marianki i ufff...dobrze, ze mnie detektor ratowal, dzis od rana buszuje, buszuje bo to nowe kreseczki sie pojawiaja:)
    dziękuje, ważne i budujące słowa :)
    powtórzyłam też ten patyk z wczoraj, żeby zobaczyć czy ciemnieje.. no i troszkę ściemniał. Marzę o tym żeby się utrzymało ..
    jeszcze raz dzięki

Niebieskaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w tym bajkowym pejzarzu będę odbierała klucze do moich 4 kątów. Już nie mogę się doczekać.

Ikarku bardzo mi przykro, że dzisiaj jest TEN dzień. Bardzo mocno wpieram i tule.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 08:35

• nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulko ale pięknie wspaniałe wieści z samego rana ;) Będzie piękny prezent na mikołajki ;) Strasznie się cieszę i wspieram ;*

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie tez jak to jest z zabiegami fryzjerskimi w ciazy...zapytam na kwietniowkach... wiekszosc opini w Internecie jest takich, ze sporo zabiegow mozna wykonywac. Wiem, ze net to nie lekarz...ale umowilam sie do fryzjera na keratynowe prostowanie i wizyte mam zaraz po ginekologu, wiec malo czasu, zeby cos zmieniac...z drugiej strony gdyby kategorycznie zabronil to zdaze odwolac. Wiem...sprobuje napisac do recepcji ginekologa, moze akurat mi odpowiedza:) Moj gin jest pomocny i bierze pod uwage to, ze nie mieszkam w Pl, w przeciwienstwie do slynnej pani J.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Zastanawiam sie tez jak to jest z zabiegami fryzjerskimi w ciazy...zapytam na kwietniowkach... wiekszosc opini w Internecie jest takich, ze sporo zabiegow mozna wykonywac. Wiem, ze net to nie lekarz...ale umowilam sie do fryzjera na keratynowe prostowanie i wizyte mam zaraz po ginekologu, wiec malo czasu, zeby cos zmieniac...z drugiej strony gdyby kategorycznie zabronil to zdaze odwolac. Wiem...sprobuje napisac do recepcji ginekologa, moze akurat mi odpowiedza:) Moj gin jest pomocny i bierze pod uwage to, ze nie mieszkam w Pl, w przeciwienstwie do slynnej pani J.
    jak się dowiesz od swojego gina to daj mi koniecznie znać, proszę !
    kiedy masz tego fryzjera?
    ja chciałam rozjaśniać od samej góry kurde

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero jak bede we Wro, czyli 20.12/21.12..nie pamietam..napisalam wlasnie do recepcji z tymi pytaniami, mam nadzieje, ze nie uznaja tych pytan z tych: glupawych:P i dostane jakas odpowiedz.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa jaka optymistyczna wiadomosc z rana:)

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa łaaaa gratki kochana, trzymam mocno kciuki, niech zdrowo się rozwija :D i łapie wiruskiiii, moje moje :p

Ikarku tulę Cie mocno.

Kamma trzymam kciuki za potwierdzenie owulki, i proszę również dla mnie, ja też ide dziś na potwierdzenie, skok u mnie był, ale dość słaby, może dlatego,że dziś wstałam wcześniej na badania. W każdym razie mam nadzieje,że usg potwierdzi.

Gaduaaa, nadziejaaaaa lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia trzymam &&& za dobre wieści :)

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulka najpiękniejszy prezent na Swieta ♥ :* ♥

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadula ja w każdej ciąży farbuje włosy mam blond na głowie i to jasny wiec z roozjasniaczem pewnie w składzie w pierwsZej pytalam lekarz i powiedziała że spokojnie ze to raczej nie szkodzi teraz też farbuje średnio co miesiąc odrosty robię :) przecież nie możesz wyglądać jak siedem nieszczęść w ciąży ;) ale jeżeli masz wątpliwości to poczekaj trochę chociaż moje zdanie jest takie ze gorsze świństwa zjadasz w jedzeniu nafaszerowanym chemia niż ta farba do włosów paznokcie też maluje jakby co bo kiedyś słyszałam że też się nie powinno;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 09:04

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku ojojuje Cię w ten dzień... Ale waŻne że masz dobre nastawienie wiara czyni cuda ;) zaraz twoja kolej ;)

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulka super!!!!! Wchodząc na forum czułam że zobaczę tam twój pozytywny test ;-)
    Asia trzymam kciuki za dobre wieści.
    Kamma za Ciebie też.
    Ja poproszę dużo wirusów!!!!
    Cały czas działamy z mężem oby skutecznie ;-)
    Na razie powstrzymuje się żeby nie testować ale @ też jeszcze nie widać...

Gaduaaa, Genshirin lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku przykro mi, że dziś jest TEN dzień. Ojojam i tulę, żeby choć odrobinę łatwiej było przeżyć do wieczora.

Niebieska cieszę się, że z Marianką wszystko ok :)

Genshirin gratki własnych 4 kątów :) Pamiętam te emocje jakby to było wczoraj a za chwilę będzie już rok od odbioru ;)

Asiu &&&& za potwierdzenie owu i pozytywne testowanko za kilka dni :)

Koteczko &&&& za dwie tłuściutkie kreseczki na teście ;)

Jacqu przeziębienie nie robi różnicy, chyba, że gorączka wysoka. W każdym razie unikaj tych wszystkich fervexów i gripexów i działajcie! :D A my tu &&&& za kolejną sierpnióweczkę ^.^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 09:23

Niebieskaa, Genshirin lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gadulko, oto co na razie pisza kwietniowki:

"Niebieska opinie, ktore ja slyszalam sa generalnie takie, ze farbowanie nie powinno zaszkodzic ale jak mozna sie wstrzymac do konca I trymestru to warto.
    Ja od wielu lat rozjasniam wlosy a tym razem wytrzymalam i poszlam do fryzjera w 14 tyg i przyciemnilam bo mi sie jasny znudzil ...mam odrost i wyglada to teraz jak naturalne ombre nieco stonowane. "

"Niebieska takie pytanie to do jakiejś wykwalifikowanej fryzjerki żeby mieć pewność. One wiedzą czy ta chemia może mieć jakiś wpływ na maluszka :) ja rozjasnialam ale farba nie dotykala mojej skory więc problem był z głowy ;)"

Edit: o ludzieee recepcja gabinetow ginekologocznych gdzie chodze odpisala, ze pytanie zostalo przekazane do mojego gina...troche mala siara:P haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 09:34

2fwaugpjrxudygqa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Nie śpię kurdę od 3.40... zachciało mi się do toalety no to musiałam nasikać na testy.. i nie mogłam z wrażenia zasnąć... to będzie ciężki dzień...

O nie, nie, kochana...
    To będzie cudoooowny dzień dla Ciebie!
    Gwarantuję Ci to :-)

Serdeczne gratulacje! Wchodziłam dziś rano z myślą o Tobie. Bardzo się cieszę. I z całego serca życzę Ci, żeby to był początek długiej nudnej drogi, której piękny finał nastąpi w sierpniu!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętacie początek listopada i dobre wieści, które nas wtedy zasypały?

To ja nam wszystkim życzę, żeby teraz początek grudnia był taki sam. Niech to też będzie NASZ wątkowy czas.
    A zresztą... grudzień to trochę magiczny miesiąc. Więc niech cały będzie taki!

Kamma i Asia,
    Trzymam mocno kciuki za dobre wiadomości z wizyt!

Ikarku,
    Bardzo mocno Cię ściskam...
    Każda z nas tutaj wie, jak boli TEN DZIEŃ i jak bardzo ma się wyrytą w głowę TĘ DATĘ.
    Ja po pierwszej stracie (w której termin miałam na 29.07.2015) postanowiłam sobie, że muszę być tego dnia znów w ciąży. No i byłam, ale niestety ze słabym skutkiem. Rok później, znowu w TYM DNIU, 29.07.2016, zrobiłam test ciążowy. I właśnie wtedy Ava powiedziała mi "Witaj, Mamo" dwiema kreskami na teście. Wierzę, że tak miało być i właśnie TA DATA w TEN SPOSÓB miała być tak magiczna.
    Bardzo Ci życzę, żeby dzisiaj też wydarzyło się coś, co będzie dla Ciebie znakiem, że wkrótce zobaczysz "Witaj, Mamo". Niech to będzie cokolwiek. Jakiś znak od organizmu, jakieś niespotykane wydarzenie, słowa, które usłyszysz. Cokolwiek. Twoje dziecko jedynie przesunęło datę swojego przyjścia na świat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 09:40

Mamaokruszka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu , tak pięknie to napisałaś

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaK - dziękuję :)

Uwielbiam grudzień, zwłaszcza taki jak dzisiaj. Oby magia trwała.

Genshirin lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ