X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Gratuluję wszystkich pozytywów!

Ikarku to będziemy razem sikać na patyk - u mnie też @ za tydzień ale w czwartek idę zrobić progesteron żeby przekonać się czy jajo na 100% pękło bo lekarz nie był pewien - na USG wyglądało tak, że może pękło a może się zapadło. Więc poziom progesteronu odpowie na pytanie czy owulka była, przy okazji zrobię więc betę. Ale też nastawiam się na negatyw, powoli ze mnie wiara ucieka że mi się kiedykolwiek uda. Dziś przeglądałam galerię wykresów na pocieszenie i zamiast się pocieszyć to się załamałam, mało kobiet tak długo się stara jak ja.... Za to uspokoił mnie temat temperatury - absolutnie na tych wykresach były wszystkie możliwe konfiguracje świata więc jeszcze nie wszystko stracone.

Ściskam dziewczyny, miłej niedzieli.
    A jak należy zinterpretowac wynik progesteronu?

Ile się już starasz?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko, Ikarku &&&& za pozytywne wyniki testowania ;-)

Evita lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Gratuluję wszystkich pozytywów!

Ikarku to będziemy razem sikać na patyk - u mnie też @ za tydzień ale w czwartek idę zrobić progesteron żeby przekonać się czy jajo na 100% pękło bo lekarz nie był pewien - na USG wyglądało tak, że może pękło a może się zapadło. Więc poziom progesteronu odpowie na pytanie czy owulka była, przy okazji zrobię więc betę. Ale też nastawiam się na negatyw, powoli ze mnie wiara ucieka że mi się kiedykolwiek uda. Dziś przeglądałam galerię wykresów na pocieszenie i zamiast się pocieszyć to się załamałam, mało kobiet tak długo się stara jak ja.... Za to uspokoił mnie temat temperatury - absolutnie na tych wykresach były wszystkie możliwe konfiguracje świata więc jeszcze nie wszystko stracone.

Ściskam dziewczyny, miłej niedzieli.
    Trzymam kciuki za Ciebie. Też ostatnio oglądałam wykresy i jest tyle możliwości że kompletnie nie ma reguły.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mocno za was dziewczyny trzymam &&& aby testy w przyszłym tyg były pozytywne :)

Evita lubi tę wiadomość

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Mocno za was dziewczyny trzymam &&& aby testy w przyszłym tyg były pozytywne :)

Ja też trzymam idziesz jutro na betę?
    Jak się czujesz ?

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Evita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona Liza staram się półtora roku... Progesteron powyżej 5 w drugiej fazie cyklu - nie wiem dokładnie kiedy, dla moich krótkich cykli lekarz mi obliczył że między 18 a 22 dniem oznacza że owulacja miała miejsce.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita no to 1,5 roku to nie jest aż tak długo. U mnie na razie rok starań. Mam koleżankę, która się starała 10 lat.. Ale udało się. To dalsza znajoma, więc głupio mi pytać co w końcu pomogło.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez Evitka, czy Ty czegos zle nie liczysz? przeciez czas poswiecony na badania sie nie liczy:) wtedy byl stop, totalne zatrzymanie akcji. Liczy sie od czasu nowych staran po poronieniu, albo ok..liczy sie od samego poczatku, ale przeciez ciezko nazwac staraniami poronienie iczas po poronieniu..w sensie ze wtedy Twoja energia byla skupiona na czyms innym.. ja licze to tak..ze zaczelismy starania w sierpniu 2015 i w szczesliwa ciaze zaszlam w takim razie po 11 miesiacach od poczatku staran..ale przeciez kiedy robilam badania to starania byly zawieszone. Ja zrobilam szybko te wszystkie badania, jeszcze meczylam co chwile panie w roznych laboratoriach, pytajac: kiedy beda wyniki??? ale jak dziewczyny maja rozciagniety czas zrobienia badan to ciezko to nazwac aktywnymi staraniami. Taki jest bynajmniej moj punkt widzenia i ja tak surowo nie oceniam Twojego czasu staran:)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Evita Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja na to patrzę inaczej - liczę czas od momentu kiedy postanowiłam być matką i zaczęliśmy się starać - a to było w sierpniu 2015 roku. Potem była ciąża, potem poronienie, kolejne starania, potem embargo tarczycowe, potem znów starania, w tym czasie diagnoza na wszystkich frontach i kolejne embargo na starania od czerwca. Także psychicznie mam prawo być wykończona, choć wiem że niektórzy się starają 10 lat. Natomiast masz rację że samych cykli starań było mniej. Ale ogólnie już wymiękam - nie czuję w ogóle że to się może udać. W zeszłym miesiącu były serduszka codziennie przed owulką i w dniu owulki i się nie udało - jak to jest możliwe? Co jeszcze nie działa? W tym miesiącu było dokładnie tak samo - jak oglądałam dziś wykresy to przeciętnie po kilku miesiącach nawet kobiety z problemami zachodziły. A u mnie nic się nie dzieje i mnie to wkurwia..... :(

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja też trzymam idziesz jutro na betę?
    Jak się czujesz ?

Całkiem nieźle się czuje po za tym, że doprowadzam z małżem mieszkanie do stanu używalności tzn. rozpakowujemy pudła itp itd

Jeżeli jutrzejszy poranny test będzie bardzo wyraźny to nie wiem czy pójdę, ale jak będzie podobny do dzisiejszego to się przejdę bo mam blisko ;)

A jak ty się czujesz Kamma?

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez jasne Evitka, masz prawo byc wkurzona, wykonczona, zla, obrazona na wszystko i wszystkich. I nie ma tu co porownywac, ze Ty starasz sie 1,5 roku a ktos 10 lat...mnie ten czas od poczatku staran po poronieniach do tej ciazy rowniez wykonczyl,a bylo to tylko kilka miesiecy- dla mnie cala wiecznosc. I nie chce Cie na sile pocieszac...nie nie:) ale jednak 1,5 roku staran, a w tym dowody na to, ze jestes plodna to jednak cos innego niz 1,5 roku staran i zero ciazy, zero poznanych przyczyn niepowodzen itd. (tak, wiem, to moja perspektywa)

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z opinią Evity, bo wg mnie starania to czas liczony od momentu postanowienia ze chcemy miec dziecko i zaczynamy działać . Ja do starań również zaliczam badania, bo one są robione w kierunku starań o ciążę. Bez sensu wg mnie odejmować miesiące gdzie było embargo, bo ten czas również przemija. Jakby iść tropem Niebieskiej to starania trwają kilka tygodni, bo tyle trwa przez rok sam akt ;) To żart oczywiście. Każdy liczy jak uważa, ważne by cel był osiągnięty. A zobaczie jak u mnie dziwnie, kiedyś dwie ciąże bezwiednie, bez regularnych miesiączek. A teraz? Rok na lekach, witaminach, monitoringach i nic. I też mnie to martwi oraz dobija..

uwo99n73lnbybmmo.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też liczę czas starań jako całość - od dnia odstawienia antykoncepcji do dnia zajścia w ciążę z Avą.
    No i na bazie tego przeliczenia, chyba Cię Evitko nie pocieszę, ale jednak może być czas dłuższy niż 1,5 roku. U mnie to dokładnie 3 lata.

Ale faktycznie to jest tak, że czasem smutek nie jest tu wprost proporcjonalny do czasu, który mija.
    Jedna osoba może przeżyć 1 rok starań bardziej niż inna osoba przeżyje 5 lat. Nie ma reguły. Jak ze wszystkim.

Na pewno warto jednak pamiętać o tym, co napisała Niebieskaa. Mnie bardzo pomógł fakt samego zajścia w pierwszą ciążę. Nawet później, kiedy już wiedziałam, że ją straciłam. Bo miałam świadomość, że w ogóle mogę w nią zajść. To było bardzo dużo. Bo wcześniej myślałam, że być może w moim organizmie jest jakiś mur nie do przeskoczenia i nigdy nie zobaczę dwóch kresek na teście.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Całkiem nieźle się czuje po za tym, że doprowadzam z małżem mieszkanie do stanu używalności tzn. rozpakowujemy pudła itp itd

Jeżeli jutrzejszy poranny test będzie bardzo wyraźny to nie wiem czy pójdę, ale jak będzie podobny do dzisiejszego to się przejdę bo mam blisko ;)

A jak ty się czujesz Kamma?

Ja raczej skocze jutro zrobic :)
    Dzisiaj sikalam z chyba 10 moczu od rana to wychodzi kreska nir taka mocna jak ostatnio z porannrgo pierwszego moczu ale jest wiec uff jest okej :)
    Ja przy okazji zrobie Progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 19:02

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to rozdzielam tak jeśli chodzi o te całe starania, na dwie części, pierwsza, że ogólnie ile się staramy czyli tak jak napisałyście, odkąd postanowiliśmy, że chcemy dziecka, a druga, to tak jak u kobiet po poronieniach czas odkąd ponownie zostały wznowione starania.

Genshirin - nie zdziw się, jeśli kreska nie będzie wcale mocniejsza ;) No chyba, że zrobisz test tej samej marki żeby mieć porównanie ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jeszcze dla pewności sumę na betę i po skierowania na badania tarczycowe jak beta potwierdzi to mam jutro do giną zadzwonić i się umówię jakoś za 3-4 tygodnie na wizyte

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Genshirin - nie zdziw się, jeśli kreska nie będzie wcale mocniejsza ;) No chyba, że zrobisz test tej samej marki żeby mieć porównanie ;)

Mam jeszcze 3 testy tej samej firmy :D

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie równiez czas badan miedzy poronieniem a wznowieniem staran nalezy liczyc jako walke która trwa,to równiez wypala nasze nadzieje jak i negatywne testy.Nie daje równiez pocieszenie ze ktos stara sie juz 10 lat a ktos inny 2 lata,kazdy rok czekania odbiera nam czas jaki mozemy poswiecic dzieciom których jeszcze nie ma.kazde starania trwające dluzej czy krócej to dla mnie i tak za dlugie czekanie,rozumiem kazdą z was bo mnie niby te 10 miesiecy od ostatniej ciązy szybko minęly ale kiedy zaczne wspominac porazki jakich doznalam przez te miesiące to nabierają innego spojrzenia na ich dlugosc,byly dlugie i niepotrzebne.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Mam jeszcze 3 testy tej samej firmy :D
    Przezorny-ubezpieczony :-)
    ..ale nie ma to jak beta do kompletu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 20:02

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Moze wstawiasz emotikony i dlatego urywa
    Jak piszę dwa zdania to raczej nie powinno zjadać że jest za duża ilość słów

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1544 1545 1546 1547 1548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ