Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Skrzacie - trzymam za Ciebie, za Was kciuki
Szkoda, że musiałaś się tak wycierpieć, ale oby to przyniosło wkrótce efektyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 22:42
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
M@linko - o matko, popłakałam się czytając tą historię
Elaria - otóż to, jak ktoś na prawdę potrzebuje to nagle trzeba zbierać pieniądze, bo nie ma kto pomócA to co piszesz, no cóż, hipokryzja, egoizm, jak to nazwać?
Dziewczyna z moich okolic, z Łowicza, młodziutka, 17 lat, choruje na raka jajnika i co? I żeby załapać się na leczenie i mieć szansę również jest uruchomiona zbiórka.
Moja taka dalsza kuzynka, córeczkę ma 1,5 roku starszą od mojej Oli, choruje na nowotwór piersi. Niedługo po ciąży z małą odkryła jakiś guzek na mostku, wycięli, węzłów dużo też, no na przeglądach niby dobrze, a w tym roku na wiosnę jakoś w maju wyczuła coś w okolicy klatki piersiowej, a 2 miesiące wcześniej podobno było czyściutko. Na chemioterapię się nie łapała bo za duży, zmniejszali radioterapią, prawie by ją udusił ten guz, śpi pod tlenem. Ale lekarze większych szans nie dają bo podobno nieoperacyjny. A leczenie dalej? Jest możliwość jakiejś terapii, ale w Niemczech gdzieś, zbierają pieniądze, bo też nagle nie ma pomocy...
To tylko potwierdza fakt, że życie jest chooooyowo wręcz niesprawiedliwe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 23:01
-
Laseczki, powiedzcie mi proszę, czy biorąc luteinę dowcipnie mogę dostać @, czy też dopiero jak odstawię? Trochę kapucha jest, bo nie wiem kiedy była owu i nie wiem ile mam ją brać...25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Elaria wrote:M@linka, serce się kraje
A w prokuraturze generalnej dyrektor jednego z wydziałów pierdzi w fotel ze skóry za 40 000 zł (nie pytajcie, skąd wiem)! A na leczenie dzieci w tym chorym świecie pieniędzy nie ma
M@linka lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
annnak bardzo mi sie spodobało, że u Was w rodzinie pisze sie listy do Św. Mikołaja
Czy dzieci, czy dorośli każdy pisze. Wtedy Mikołajowie wiedzą co przynieść. I jeszcze trzeba dobrze to umotywować
Fajnie
Gorzej jak człowiek sam nie wie co chce, tak jak ja.. Juz od dłuższego czasu nie mam na nic ochoty, nie mam żadnych potrzeb, chodzę niemal jak dziad. A chciałabym tak jak większość kobiet wiecznie czegos chcieć. Ale nic mi sie nie podoba, albo jestem już tak znudzona/zmęczona. Raczej to drugie. Dziś mi na dokładkę mąż powiedział, że jakby chciała to bym była świetną laską, ale jem słodycze.. ( w domyśle, nią nie jestem ). Ech..
-
nick nieaktualnyMonaLiza, a on jakby chciał, wyglądałby jak (tu wstaw nazwisko jakiegoś ciacha), co nie?
roma, ja w przeciwieństwie do Ciebie jestem w stanie zrozumieć zarobki gwiazd i gwiazdeczek, choć też mi mózg staje jak czytam o ich honorariach, ale to jest biznes, nie podoba się, nie oglądaj, nie kupuj płyt, nie klikaj w artykuły o nich, będą mniej popularni i atrakcyjni dla sponsorów i w efekcie mniej zarobią.
Naprawdę to nóż mi się w kieszeni otwiera, jak widzę marnotrawstwo naszych podatków! Taka Doda z moich podatków nie żyje (jak mniemam), ale taki urzędas, jak najbardziej.
-
M@linko,
Druzgocąca historia...
Pomogę. Może tymi małymi kroczkami się uda.
* * *
Ja zgadzam się z Elarią. Mnie również nie ruszają tak bardzo te historie wielkich pieniędzy dyktowane prawami wolnego rynku. Dopóki ludzie chcą płacić, to tak będzie. Podaż - popyt - cena. To się dzieje naturalnie. Dość dobrze rozumiem też te marketingowe prawa stojące za pewnymi kwotami.
Ale bulwersują mnie właśnie urzędasy, odprawy dla prezesów spółek skarbu państwa i tym podobne historie.
I oprócz tego myślę sobie, że czasem te pieniądze, które są potrzebne do uzdrowienia jakiejś osoby, to kwoty, które są po prostu pikusiem dla niektórych firm. Niejedna firma mogłaby dać takie pieniądze i potem nawet zrobić na tym wielki PR i zbudować wizerunek (już nieważne, cel uświęca środki). I jeszcze by na tym skorzystali. Ale nie robią tego... Szkoda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 23:47
-
Elaria wrote:MonaLiza, a on jakby chciał, wyglądałby jak (tu wstaw nazwisko jakiegoś ciacha), co nie?
Hehe, przyszło mi do głowy to samo, ale w jeszcze bardziej hard-core'owej wersji:
"A Ty nawet jakbyś chciał, nie mógłbyś wyglądać jak {...tu wstawić odpowiednie nazwisko...}"Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 23:41
Elaria, Dorola31, Niebieskaa, MonaLiza lubią tę wiadomość
-
roma wrote:To prawda - to aż niepojęte ile jesteśmy w stanie zrobić, żeby wziąć w ramiona swoje dziecko. Jak myślę o swojej sytuacji to strasznie mi żal siebie, łzy same płyną ciurkiem, ale gdy oglądam się za siebie widzę przede wszystkim silną kobietę - tylko my wiemy jak wiele siły trzeba w sobie mieć, żeby poronić i próbować od nowa. A potem znów poronić i znów próbować. Już 4 razy upadałam i za każdym razem podnosiłam się żeby iść dalej. I to nie koniec mojej drogi - muszę tylko zdecydować która ścieżkę wybrać...
M@linka lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Nie wiem czy Wy coś tu zobaczycie, ale w ciągu bodajże 7 minut takie coś widziałam na teście 2 dni temu po południu.
E no tak, praktycznie nic nie widać na zdjęciu, no nie licząc przybrudzenia testuTylko ta widmowa kreska nawet nie za blisko kontrolnej? Hmm... no nic, dziś kupuje test żeby powtórzyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 07:30
-
Powtórz - jak dla mnie nic nie widać na zdjęciu ale zdjęcia zawsze są blade i nigdy nie oddają koloru testu.
Dzisiaj na moim teście też razi biel. Już nawet nie ma co mieć nadziei w tym miesiącu. @ po odstawieniu dupka będzie w wigilię. Ale czad.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 07:49
-
witajcie dziewczyny ja już mam wyniki tarczycy tsh 2,390 , ft3 3,89 , ft4 1,03
anty tpo <20,0 , anty tg 15,40 z wyników wynika że wszystko niby w normie a wy co o tym myślicie? około 3 tyg wcześniej miałam tarczycę 2,7 teraz 2,390
ft4 i ft3 robiłam oststni raz w czerwcu i wynik był prawie taki sam jak teraz .. rozszerzyłam też przeciwcciała przeciw jądrowe do ana 2 i ana 3 we wcześniejszych tylko wyszedł typ homogenno-plamisty ale te wyniki będą dopiero po świętachWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 09:29
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
a co do mojej ciąży to myślicie że może clexane 0,2 było za małą dawką ? i nie podziałało?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:witajcie dziewczyny ja już mam wyniki tarczycy tsh 2,390 , ft3 3,89 , ft4 1,03
anty tpo <20,0 , anty tg 15,40 z wyników wynika że wszystko niby w normie a wy co o tym myślicie? około 3 tyg wcześniej miałam tarczycę 2,7 teraz 2,390
ft4 i ft3 robiłam oststni raz w czerwcu i wynik był prawie taki sam jak teraz .. rozszerzyłam też przeciwcciała przeciw jądrowe do ana 2 i ana 3 we wcześniejszych tylko wyszedł typ homogenno-plamisty ale te wyniki będą dopiero po świętach
TSH do zbicia - za wysokie.
Może być tak, że Clexane 0,2 to za mała dawka dla Ciebie.
Badałaś się na trombofilię?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 09:38
-
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczynki
Ochłonęłam, przemyślałam - piszę.
Do laparoskopii podejdę ale jedynie na NFZ - sądzę, że nie będę miała problemu z uzyskaniem skierowania.
Stwierdziłam, że nic nie tracę, a mogę jedynie zyskać.
Jestem po 2 cc, a w sumie po 3 wejściach do brzucha (po 1 cc otwierali mnie na nowo po tygodniu bo był krwiak). Więc na pewno mam jakieś zrosty.
W poniedziałek idę na 4 dni do szpitala pod kątem IO.
A 27 lub 28 gin napisał mi bym stawiła się u niego w gabinecie - wiem, że pokieruje mnie w dobre ręce jeśli chodzi o laparo.
Wczoraj było, będzie i dzisiaj i jutro. Teraz to M nie chce odpuścić.
Zaś ja tak... bo nie widzę sensu.
Skrzaciku bardzo się cieszę, że przynajmniej u Ciebie dobrze.
Romka, Kamma bardzo Wam dziękuję za wsparciepromyczek 39, Elaria, Evita, Niebieskaa, roma, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Alisa wrote:TSH do zbicia - za wysokie.
Może być tak, że Clexane 0,2 to za mała dawka dla Ciebie.
Badałaś się na trombofilię?
nie teraz mam zamiar zamówić cały pakiet tam jest chyba 5 mutacji i koszt okolo 350 zł , doktorka po 2 poronieniu zapewniała mnie że clexane 0,2 na pewno pomoże więc badań nie robiłam chciała bym bardzo na płeć bo w poprzedniej ciązy była dziewczynka ale nie wiem czy za granicą mi takie coś zrobią bo po 1 ciąży nawet mi tam nie zrobili zwykłej histopatologii .. dziś jadę na zabieg jak mnie przyjmą bo nie krwawię jeszczę .. gdzie powinnam udać się z tymi wynikami tarczycowymi? czy to one mogły spowodować obumarcie ? czy raczej nie .. za każdym razem dzieje się to dokładnie w 9 tyg + któryś dzień27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity