X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    nie teraz mam zamiar zamówić cały pakiet tam jest chyba 5 mutacji i koszt okolo 350 zł , doktorka po 2 poronieniu zapewniała mnie że clexane 0,2 na pewno pomoże więc badań nie robiłam chciała bym bardzo na płeć bo w poprzedniej ciązy była dziewczynka ale nie wiem czy za granicą mi takie coś zrobią bo po 1 ciąży nawet mi tam nie zrobili zwykłej histopatologii .. dziś jadę na zabieg jak mnie przyjmą bo nie krwawię jeszczę .. gdzie powinnam udać się z tymi wynikami tarczycowymi? czy to one mogły spowodować obumarcie ? czy raczej nie .. za każdym razem dzieje się to dokładnie w 9 tyg + któryś dzień

Czarnulko - dużo dziewczyn pisze, że Clexane 0,2 czy 0,4 to dawka profilaktyczna nie lecznicza. Ale! niektóre biorą 0,4 i wystarcza.

Jeśli chodzi o tarczycę to najlepiej gin-endo. Nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć czy te wyniki mogły spowodować obumarcie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26.10 miałam zabieg łyżeczkowania, 22.11 dostałam pierwszy okres, kolejny wg kalendarzyka 20.12, ale dzisiaj nie wytrzymałam i zobaczyłam na teście dwie kreseczki. :) Bardzo się boje...

M@linka, Elaria, Mamaokruszka, Natikka123, Aguuuś, sy__la, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• M@linka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    a co do mojej ciąży to myślicie że może clexane 0,2 było za małą dawką ? i nie podziałało?

Moim zdaniem mogło to mieć jakieś znaczenie i przy następnej ciąży zdecydowanie nie mniej niż 0,4. Ja miałam 0,4 i też ciąża nie poszła :-\(choć oczywiście nie wiem czy to był powód straty) teraz mam 0,6 i póki co jest git. Hematolog mowil mi ze to dobra dawka do moich przypadło§ci i wagi.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Evita Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko moim zdaniem tarczyca na pewno nie spowodowała obumarcia ciąży bo Twój wynik jest w normie choć byłoby lepiej gdyby był bliżej 2. Ale do 2.5 jest norma dla kobiet starających się i w ciąży, choć do 2 to tak zwany ideał. Ale moim skromnym zdaniem nie ma mowy o tym, żeby to było przyczyną. Czy masz jakiegoś fajnego lekarza od skomplikowanych przypadków?

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Evita Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spadek tem do 36.4, przez kilka dni było 36.6 (to u mnie wysoko) i łudziłam się jeszcze ze beta w 10dpo to było za wcześnie. Ale teraz czekam na @.

Evita

4 straty
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliZet wrote:
    26.10 miałam zabieg łyżeczkowania, 22.11 dostałam pierwszy okres, kolejny wg kalendarzyka 20.12, ale dzisiaj nie wytrzymałam i zobaczyłam na teście dwie kreseczki. :) Bardzo się boje...

Powodzenia <3 jak ciaza ma się utrzymać to się utrzyma - ja 30 dni po zabiegu łyżeczkowania zaszłam ponownie w ciążę i dzieki Bogu dalej w niej jestem a synek rośnie jak na drożdżach.

OliZet, Szczęśliwa Mamusia, Aguuuś lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    U mnie spadek tem do 36.4, przez kilka dni było 36.6 (to u mnie wysoko) i łudziłam się jeszcze ze beta w 10dpo to było za wcześnie. Ale teraz czekam na @.

No ja juz tez czekam. Trudno. Właściwie nie wiem czemu się łudziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 11:13

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Czarnulko - dużo dziewczyn pisze, że Clexane 0,2 czy 0,4 to dawka profilaktyczna nie lecznicza. Ale! niektóre biorą 0,4 i wystarcza.

Jeśli chodzi o tarczycę to najlepiej gin-endo. Nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć czy te wyniki mogły spowodować obumarcie.

aha rozumiem , no nic po świętach idę na badanie kariotypu i się okaże czy jest po co się starać dalej czy nie

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Czarnulko moim zdaniem tarczyca na pewno nie spowodowała obumarcia ciąży bo Twój wynik jest w normie choć byłoby lepiej gdyby był bliżej 2. Ale do 2.5 jest norma dla kobiet starających się i w ciąży, choć do 2 to tak zwany ideał. Ale moim skromnym zdaniem nie ma mowy o tym, żeby to było przyczyną. Czy masz jakiegoś fajnego lekarza od skomplikowanych przypadków?

właśnie nie trafiam zawsze na beznadziejnych lekarzy .. teraz doktorka dała mi do zrozumienia ze już nie ma innych leków które by mi pomogły - nie zleciła żadnych badań tylko ten kariotyp ;( idę po świętach do kliniki może tam znajdę jakiegoś lekarza który byłby mi wstanie pomóc

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nie wiem czy Wy coś tu zobaczycie, ale w ciągu bodajże 7 minut takie coś widziałam na teście 2 dni temu po południu.

afc0b48d25a2b4f3med.jpg

E no tak, praktycznie nic nie widać na zdjęciu, no nie licząc przybrudzenia testu :P Tylko ta widmowa kreska nawet nie za blisko kontrolnej? Hmm... no nic, dziś kupuje test żeby powtórzyć ;)

Kochana pamiętasz jak to , u mnie z tymi testami było :-P , chyba z 10 ich robiłam i żaden nie potrafił pokazać prawdy , dopiero bety się sprawdziły , trzymam Skarbie mocno kciuki kup taki może bardzo czuły test jakby co zrób może betę :*:*:*:*:*.

Witam się kochane z wami w tą mroźną Sobotę :-:*:*:*.

Ale zimnooo , dziś jedziemy na zakupy przedświąteczne i za porządki trzeba się zabrać , ale wczoraj nowiny się dowiedziałam będę po raz 5 ciocią ! , mój daleki brat cioteczny będzie miał lada chwila synka , jego dziewczyna ma termin na 23 grudzień 2016 , to już w krótce bardzo mnie to cieszy , ich synek będzie miał na imię Nataniel :D, nareście jakiś chłopczyk w naszej rodzinie :-D , moja siostra już jest prawie w 11 tc może między Lutym / Marcem dowiedzą się o płci ich maleństwa :-D . Samopoczucie dobre Ania jak zwykle wyprawia tańce w brzuszku , dziś ubierzemy choinkę jak dziewczynki się cieszą .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 11:48

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam jeszcze takie pytanie odnośnie encortonu bo wiem że niektóre kobiety stosują w ciąży - co musi wyjść nie tak aby w ciąży zastosowany był encorton?

07.06.2019 synek

• Evita Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Encorton jest stosowany przy problemach immunologicznych np przy przeciwciałach przeciwko łożysku. Moja rada Czarnulko - zanim zrobisz tysiąc badań zacznij od wyboru lekarza specjalizującego się w poronieniach nawracających. Inaczej szkoda czasu i pieniędzy na błądzenie po omacku.

Alisa, sylvuś, Arleta lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Encorton jest stosowany przy problemach immunologicznych np przy przeciwciałach przeciwko łożysku. Moja rada Czarnulko - zanim zrobisz tysiąc badań zacznij od wyboru lekarza specjalizującego się w poronieniach nawracających. Inaczej szkoda czasu i pieniędzy na błądzenie po omacku.
    no wiem miałam już łącznie 4 lekarzy i żaden nie pomógł ;/

07.06.2019 synek

• Arleta Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Ja mialam chyba z 10 zanim trafiłam na takiego który daje w końcu nadzieje i nie daje leków w ciemno tylko na podstawie wyników badań. .

Evita, sylvuś lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Ja też długo szukałam dobrego lekarza. Co do badań genetycznych to warto je zrobić, to akurat się nie zmienia i jak raz wykluczysz pewne problemy to masz je już z głowy.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane czy ten pakiet obejmuje trombofilie?

w skład zestawu wchodzi :Badanie obejmuje:
    –mutacje czynnik V Leiden i genu protrombiny– zwiększają ryzyko zakrzepicy, poronień, zahamowania wzrostu dziecka i innych patologii ciąży
    –mutacje C677T i A1298C MTHFR – zwiększają ryzyko wad cewy nerwowej i Zespołu Downa u dziecka, zaburzają przyswajanie kwasu foliowego
    –PAI-1/SERPINE1 oraz V R2 – przyczyniają się do występowania zakrzepicy i zawału serca

07.06.2019 synek

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na podstawie tych badan można zdiagnozować trombofilie. Daj znać jak wyszły.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Witajcie Dziewczynki :-)

Ochłonęłam, przemyślałam - piszę.

Do laparoskopii podejdę ale jedynie na NFZ - sądzę, że nie będę miała problemu z uzyskaniem skierowania.
    Stwierdziłam, że nic nie tracę, a mogę jedynie zyskać.
    Jestem po 2 cc, a w sumie po 3 wejściach do brzucha (po 1 cc otwierali mnie na nowo po tygodniu bo był krwiak). Więc na pewno mam jakieś zrosty.

W poniedziałek idę na 4 dni do szpitala pod kątem IO.
    A 27 lub 28 gin napisał mi bym stawiła się u niego w gabinecie - wiem, że pokieruje mnie w dobre ręce jeśli chodzi o laparo.

Wczoraj było <3, będzie i dzisiaj i jutro. Teraz to M nie chce odpuścić.
    Zaś ja tak... bo nie widzę sensu.

Skrzaciku bardzo się cieszę, że przynajmniej u Ciebie dobrze.
    Romka, Kamma bardzo Wam dziękuję za wsparcie <3 <3

No widzisz Alisa, grunt to se to wziąść na spokojnie i masz gotowy plan działania
    Ciesz się teraz tym, ze mąż się tak chętnie teraz do Ciebie uśmiecha i korzystaj :)
    Ciekawe jakie będą terminy na nfz i gdzie sie uda zrobić laparo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 13:51

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ciekawe jakie będą terminy na nfz i gdzie sie uda zrobić laparo.

Rozważam Bonifratów lub CSK Ligota.

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

jeszcze dwa dni temu byłam gotowa starać się od razu, a teraz mam co raz więcej wątpliwości, tak bardzo boje się że historia się powtórzy :(

cały czas się zastanawiam co mogło być przyczyną :(

tsh miałam 2,6
    w bakteriologii wyszła mi infekcja bakteryjno-grzybicza
    w poprzedniej ciaży miałam cholestazę cięzarnych, mówiłam o tym ginekologowi, a on nie zlecił mi żadnych badań
    3-4 dni przed poronieniem zaczęło mnie boleć ucho i przestałam na nie słyszeć - w ten czwartek byłam u laryngologa i okazało się że mam zapalenie ucha zewnętrznego i środkowego - dostałam antybiotyk - pytałam czy infekcja mogła się zacząć wcześniej i nie dawać objawów od razu i ona potwierdziła, że tak, infekcja mogła się rozwijać już od dwóch tygodni

dodatkowo stres w pracy, kontakty z dziećmi w różnym wieku, drobne przeziębienia leczone mlekiem z czosnkiem i miodem

strasznie dużo tego :(

nie robiłam jeszcze żadnych badań, myślę by zrobić badania tarczycy, zwłaszcza, że jeszcze przed ciążą obserwowałam u siebie objawy niedoczynności, ale mój ginekolog zlecił tylko tsh, które wtedy wynosiło 2,3 i stwierdził że wszystko jest w normie

w pierwszej ciąży z synem miałam tsh 1,4

teraz leczę antybiotykami zapalenie ucha i infekcję bakteryjno-grzybiczą

myślę nad zmianą ginekologa, ten uważam że zbagatelizował moje obawy, nie zlecił mi dodatkowych badań, nie robił usg podczas wizyty tylko zlecał je innym

jedyne co mi wyjaśnił to fakt, że moje dzieciątko nie przestało się rozwijać w 8t4d (jak wskazuje ostatnie badanie usg) tylko około 9t5-6d a później z każdym dniem dzieciątko się "kurczy" (wchłania)

kurczę mam taki mętlik w głowie :(

3jvzx1hp5ghrc9im.png
‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ