X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma, wiem, że nic Cię teraz nie pocieszy. Po prostu jesteśmy z Tobą.

• sy__la Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma... :-(
    Tak mi przykro :-(
    Wierzylam, ze tym razem będzie ok... I duuupa!

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma...nie no...jak??? :( to już pewne???...przykro mi :-/

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze w gosciach ale na chwile leząc w łozku chcialam zerknąc co na wątku.
    Skrzat bardzo sie ciesze ze badanie choc z bólem jednak wykazalo ze jestes drozna,ze tu mozna wykluczyc problem.

Kamma czy te plamienia to z pewnoscią koniec?Ja bym sprawdzila bete,plamienie czy krwawienie w ciązy nie zawsze oznacza jedno..ja bym zwiekszyla progesteron na początek i koniecznie bete zrobila

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie uwierzę w cienie na teście w regulaminowym czasie już nigdy chyba...

Wczoraj z nieporannego moczu zrobiłam test tej samej marki i w ciagu 5 minut zaczął jawić sie bardzo delikatny cień, a dziś ba teście tej samej marki z porannego nic a nic poza 1 kreską.

Także tego, myślałam, że będzie miła niespodzianka, ale mi trudno.

Jedna rzecz w tym mnie wkurza, okres przez święta jak będziemy u teściów.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, uwielbiam do Was pisać, ale tyle będzie sie dziać podczas urlopu, ze zapewne ledwie nadążę. Wczoraj zwiedzaliśmy świątecznie przystrojona Kopenhagę, a dzis juz do Wro <3, Chrupka chyba jest usypiana przez kołysanie auta, bo nie dawała żadnych znaków, natomiast wczoraj wieczorem i dzis lobuzowala.

Skrzaciku, dzielnie przeszłaś to badanie! Niezmiernie cieszę sie z wyniku, ale jednocześnie mam podobne myśli jak dziewczyny: skoro Cie bolało to moze hsg bedzie miało własnie efekt leczniczy! Mamaginekolog dała post na fb o tym badaniu i kilka dziewczyn skomentowało, ze to badanie dało wspaniały efekt! Bardzo trzymam za Ciebie kciuki.

Jagusiu, pozdrawiam Cie i Julkę/Julka;) to chyba o Julce pisałaś, prawda?

Alisa, cieszą mnie Twoje nowe decyzje i plany! Wspieramy Cie tu mocno w tej walce.

Kamma...
    Brak mi słów i ja nie wierze... nie chce tego przyjąć do świadomości.
    Idziesz na bete? Czy to musi być tak okrutne?;((((((

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma tak bardzo mi przykro, bardzo mocno przytulam i współczuje.

Skrzaciku super, że badanie nic nie wykryło. Trzymam &&& za pozytywne wieści niedługo.

Alisa jak reszta dziewczyn cieszę się z twoich decyzji i wspieram.

Jagna, Magdzia, Ulli co u was?

U mnie aktualnie rodzice na weekend przyjechali dlatego mnie mniej trochę na forum.
    Na razie im nic nie mówię ze względu na poprzednią sytuację. Poczekam co najmniej do zobaczenia serduszka/serduszek (zawsze marzyłam o bliźniakach ;) ), a może i dłużej? Zobaczę. Pozdrawiam ciepło i życzę miłego dnia.

• Genshirin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nie uwierzę w cienie na teście w regulaminowym czasie już nigdy chyba...

Wczoraj z nieporannego moczu zrobiłam test tej samej marki i w ciagu 5 minut zaczął jawić sie bardzo delikatny cień, a dziś ba teście tej samej marki z porannego nic a nic poza 1 kreską.

Także tego, myślałam, że będzie miła niespodzianka, ale mi trudno.

Jedna rzecz w tym mnie wkurza, okres przez święta jak będziemy u teściów.

Ja testom przestaje wierzyć. Idź zrobić betę dla pewności ;)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie,korzystam ze ja dlugo nie spie bo mi Julka nie pozwala,reszta jeszcze odsypia urodziny kuzynki.Dzis wracamy z pobytu u rodzinki tak wiec pewnie wieczorem bede musiala nadrobic zaleglosci.

Jaq przykro mi ale mysle ze jednak mąz nastepnym razem bardziej sie zapomni..bo wlasciwie to pisalas ze uwazał,swiadomie kontrolował by ciazy nie bylo,powiedzmy ze punk dla niego..ale w kolejnym cyklu z pewnoscią bedziesz prowadzic bo to bedzie strzal za pięc punktów :-)

Kamma jak sytuacja,jak plamienia?
    Genshirin u ciebie w porządku?

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska udanego pobytu i bezpiecznej drogi,bawcie sie dobrze,pozdrawiamy z Julką (tak mysle ze to ona :-) )

Niebieskaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Witam niedzielnie,korzystam ze ja dlugo nie spie bo mi Julka nie pozwala,reszta jeszcze odsypia urodziny kuzynki.Dzis wracamy z pobytu u rodzinki tak wiec pewnie wieczorem bede musiala nadrobic zaleglosci.

Jaq przykro mi ale mysle ze jednak mąz nastepnym razem bardziej sie zapomni..bo wlasciwie to pisalas ze uwazał,swiadomie kontrolował by ciazy nie bylo,powiedzmy ze punk dla niego..ale w kolejnym cyklu z pewnoscią bedziesz prowadzic bo to bedzie strzal za pięc punktów :-)

Kamma jak sytuacja,jak plamienia?
    Genshirin u ciebie w porządku?

U mnie wszystko w porządku dziękuje za pamięć. Bezpiecznego powrotu ;)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OliZet wrote:
    26.10 miałam zabieg łyżeczkowania, 22.11 dostałam pierwszy okres, kolejny wg kalendarzyka 20.12, ale dzisiaj nie wytrzymałam i zobaczyłam na teście dwie kreseczki. :) Bardzo się boje...
    Trzymamy z Julką podwójne kciuki && strach to juz normalny objaw,trzeba zasiac te nadzieje i myslec tylko pozytywnie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa,ciesze sie ze męzowi jednak zalezy,mimo wszystko on sie nie poddaje to i ty tym bardziej nie powinnas.To jest sprawdzian dla twojego męza i zdał go na 5tke,sama widzisz ze jednak bardzo chce tego dzidziola a jak sie czegos chce to cuda sie zdarzają.Wlasciwie jest sporo ciąz u kobiet niedroznych,u ciebie jest to w 70% (ponoc)i tylko na jednym jajowodzie..mysle ze trzeba wierzyc ze ten drugi sprawi ci kiedys niespodzianke.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna - no tak, kontrolował, jednak liczyłam po cichutku, że żołnierzyki z 11dc przetrwają. No nic, trudno, może jeszcze będę się toczyć w przyszłym roku ;)

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze o mnie...wszyscy zorientowali sie ze jestem w ciązy,cala rodzinka,niestety nie chcialam sie chwalic jeszcze ale mój brzuszek jest jednak widoczny :-)

promyczek 39, Niebieskaa, M@linka lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacg a może te niteczki w sluzie to było zagnieżdzenie?

Kamusia :(

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Jagna - no tak, kontrolował, jednak liczyłam po cichutku, że żołnierzyki z 11dc przetrwają. No nic, trudno, może jeszcze będę się toczyć w przyszłym roku ;)
    Jaq tlumacz sobie tak,teraz dziecko przyjdzie w swoim czasie,kiedy bedzie gotowe bo to bedzie teraz zdrowe dziecko i nic mu nie zaszkodzi,bedzie sie zdrowo rozwijac w twoim brzuszku do konca 9 miesiąca by potem przyjsc szczesliwie na swiat.Daj czas temu dziecku,niech sie zjawi wtedy kiedy ono bedzie gotowe a nie kiedy ty chcesz.Z pewnoscią nowy rok szykuje wiele niespodzianek ne tylko dla ciebie ale i wiele wyczekujących tu dziewczyn

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko - no to było 5 dni temu wiec test na pewno powinien już wyjść raczej. Ale nic to, już sikać na test nie będę w tym cyklu, pójdę jutro/pijutrze na betę dla pewności, jadę i tak do miasta to przy okazji zrobię ;)

Arleta, Genshirin lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SwinkaMinka moze u ciebie wlasnie ta infekcja okazala sie byc tym problemem,bakterie zaatakowaly lozysko i po temacie...tez wlasnie jestem w trakcie leczenia grzybka,mój gin mnie nie sprawdził a powinien,dobrze ze nie zrezygnowalam z wizyty na nfz u dobrej pani doktor bo ona od razu kazala odstawic luteine i dala globulki,sama powiedziala ze to normalne przy luteinie ale tez i niebezpieczne dla mojego dziecka.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma - możemy na pw? Podałabyś mi adres, jutro/pojutrze wysłałabym obrazek to powinien dojść przed świętami.

‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ