Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadzieja to coś dopiero przed 30 tygodniem jeszcze chyba o ile dobrze pamiętam?
A napisała raz coś po przerwie bo przeboje miała z pracodawcą już de facto byłym12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Elaria wrote:No raczej zła jakość nasienia może utrudniać zapłodnienie w ogóle.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Podobno bakterie w nasieniu mogą powodować poronienia. Tak samo jak uszkodzenia DNA w plemnikach. Wtedy one będą zdolne do zapłodnienia komórki ale zarodek od początku będzie miał wady genetyczne i nie będzie się prawidłowo rozwijał
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
ŚwinkaMinka wrote:Hej dziewczyny
jestem sama w domu i od dwóch dni cały czas szukam odpowiedzi co było przyczyną poronienia, gdy zapytałam gina czy ta infekcja mogła doprowadzić do tego odpowiedział mi że nie, ale czytam teraz coś zupełnie innego
dodatkowo ja tą infekcję miałam całkiem bezobjawową, i dopiero badanie czystości pochwy ją wykryło
od poronienia minęło 8 dni, a od łyżeczkowania 7 dni - organizm chyba wraca do normy, od dziś już nie ma plamienia, macica też mniej boli podczas załatwiania się w toalecie
jak mam liczyć pierwszy dzień cyklu? - od poronienia czy od zabiegu?
wczoraj zostałam sama w domu i normalnie schlałam się
niby fizycznie czuję się dobrze, ale nie mogę ogarnąć się psychicznie
Rozumiem Cie, chociaz u mnie minely juz 3 miesiace to ciagle w nocy budzi mnie ta mysl: co zrobilam nie tak, czego nie zauwazylam, moglam zyc wolniej ... I tak w kolko. Potrzeba czasu i to duzo zeby sobie z tym poradzic.
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
My też nie badaliśmy nasienia. Zawsze się nam udało za pierwszym razem. W drugiej ciąży sprawdzałam też bete i rosła na początku prawidłowo. Więc na początku widocznie ciąża się rozwijała prawidłowo skoro był prawidłowy przyrost.
Ponoć jak bakterie to najczęściej puste jajo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 21:39
-
Jacqueline wrote:To kiedy Ty miałaś wtedy owulacje? Miałam raz podobną sytuację właśnie, w październiku/listopadzie zeszłego roku, na teście w 23dc cień widoczny nawet na zdjęciu zrobionym przez zjadające kolory mój telefon, na drugi dzień inny test negatyw, a okres normalnie w terminie.
Sugerowalam sie sluzem i byl od. 9-13 dc. W tym cyklu tak samo od 9-13 dc sluz plodny. Jeszcze dzis mnie cos podkusilo na test (chyba zaczynam wariowac) i druga kreska wysla biala na rozowym tle. Musze na prawde przystopowac z tymi myslami o ciazy. A moze ktoras z Was miala taki przypadek?Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Mamaokruszka wrote:Podobno bakterie w nasieniu mogą powodować poronienia. Tak samo jak uszkodzenia DNA w plemnikach. Wtedy one będą zdolne do zapłodnienia komórki ale zarodek od początku będzie miał wady genetyczne i nie będzie się prawidłowo rozwijał
aha a na te bakterie i uszkodzenia dna robi się ze nasienia (spermy) ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ufff przebrnelam przez ostatnie posty...
Kamma wiem ze mialo.byc bez pocieszania mimo.to szkoda,ze nie udalo sue tym razem...
Czarnulko tak robi sie z nasienia:)
Ja tez mam pytanie do Tych dziewczyn po lyzeczkowaniu...cos mi sie posralo ostatnio...po pierwsze plamie przed okresem juz dwa razy,po drugie, po przytulaniu jak wytre sie to wyglada tak jakbym miala krew tam w szyjsce juz dawawa razy.nigdy tak nie mialam!Podczas wymazu tez zakrwawilam...czy to mozliwe ma mam.slabsza szyjke od poronienia?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
wlasnie jak jest z tym plamieniem przed okresem? bo mi sie nigdy nie zaczyna krwia tylko dzien czy kiedys nawet dwa przed plamie...zawsze myslalam ze tak powinno byc, ale czesto na ovu czytam ze nie.
szyjka po lyzeczkowaniu niby tez moze byc jako "slabsza", tez m.in. dlatego niby nalezy odczekac te pare cykli bo jednak jest "naruszana", przynajmniej tak mi mowil lekarz przed wyrazeniem zgody. a moze jestes bardziej wrazliwa czy za malo nawilzona obecnie? -
Jacqueline wrote:Nadzieja to coś dopiero przed 30 tygodniem jeszcze chyba o ile dobrze pamiętam?
A napisała raz coś po przerwie bo przeboje miała z pracodawcą już de facto byłymAntoś IVF,Julisia natural
-
Justa87 wrote:Ufff przebrnelam przez ostatnie posty...
Kamma wiem ze mialo.byc bez pocieszania mimo.to szkoda,ze nie udalo sue tym razem...
Czarnulko tak robi sie z nasienia:)
Ja tez mam pytanie do Tych dziewczyn po lyzeczkowaniu...cos mi sie posralo ostatnio...po pierwsze plamie przed okresem juz dwa razy,po drugie, po przytulaniu jak wytre sie to wyglada tak jakbym miala krew tam w szyjsce juz dawawa razy.nigdy tak nie mialam!Podczas wymazu tez zakrwawilam...czy to mozliwe ma mam.slabsza szyjke od poronienia?
Ja po lyzeczkowaniu dopiero miesiac pozniej krwawilam czasami plamilam co tydzien. Okazalo sie ze mam torbiela. Teraz jestem po lekach, usunal sie i jest ok. A lekarz robil Ci usg i sprawdzal co sie tam w srodku dzieje?
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Jaguś - a no to nie pamiętam właśnie, po kilku dobrych tygodniach nieobecności napisała a teraz znowu cisza12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
czarnulka24 wrote:u nas z tym nie było nigdy problemu 3 cykle i się udawało.. i nie wiem czy tu szukać przyczyny w nasieniu czy skoro dochodzi do zapłodnienia to raczej tu nie szukać ?Antoś IVF,Julisia natural
-
Tak .robil i mowil ze ok.I wspomnial ze niektore kobiety sa delikatniejsze wlasnie tam.I ponoc tak jest tyle ze.mi tak zrobilp sie po poronieniu ostatnim:(Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Jagna 75 wrote:Dlatego sie zastanawiam na jakim etapie jest,czy wszystko ok..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity