Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny wyczytałam że jest coś takiego jak określenie płci płodu z krwi matki ?wiecie coś na ten temat ?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:dziewczyny wyczytałam że jest coś takiego jak określenie płci płodu z krwi matki ?wiecie coś na ten temat ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 17:33
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Dziękujemy Kochane! w czwartek jadę do Wawy do prof Jerzak omawiać leki, prawdopodobnie odstawię metformine ale nie pamietam ktore badanie mam zrobić, na pewno krzywa glukozowa, ale insulinowa również? Pomocy dziewuszki !! Bo jutro idę robić ta krzywa... wiecie co powinnam zrobić ? Zadałam to pytanie tez na kwietniowkach, bo kurcze nie zdążę dodzwonić sie do J.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyNiebieska, a masz jakieś skierowanie na tę krzywą? Bo mi nie chcieli podać glukozy bez skierowania z obawie, że im zemdleję.
Kup glukozę 75g, najpierw pobiorą ci krew na czczo (8-12 godzin bez jedzenia), potem wypijesz to paskudztwo (można wcisnąć pół cytryny). I pobiorą ci krew po godzinie i po dwóch. Możesz zrobić krzywą insulinową, a nie tylko tę glukozową. Insulinowa kosztuje u nas w Diagnostyce ok 80 zł. Ale będziesz miała pełen obraz. -
Elaria wrote:Badanie typu nipt. Znam HARMONY, NIFTY, IONA. I ile wiem, można je robić od 10 tc, choć wtedy może jeszcze nie być wystarczającego stężenia DNA dziecka we krwi matki. Koszt badania 2500027.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
Elaria wrote:Możesz zadzwonić do miejsca, gdzie wykonują te badania. Walnęłam się o jedno "0". Koszt 2500 zł.
a mam pytanie jeszcze czy białko s i białko c to jest badanie trombofilii czy coś innego ?
zamówiłam pakiet na różne mutacje tym genu potrombiny itd wiem że warto zrobić białko s i c ale nie wiem czy mam je w pakiecie czy nie ale mogę tu napisać co pakiet zawiera :
Badanie obejmuje:
–mutacje czynnik V Leiden i genu protrombiny– zwiększają ryzyko zakrzepicy, poronień, zahamowania wzrostu dziecka i innych patologii ciąży
–mutacje C677T i A1298C MTHFR – zwiększają ryzyko wad cewy nerwowej i Zespołu Downa u dziecka, zaburzają przyswajanie kwasu foliowego
–PAI-1/SERPINE1 oraz V R2 – przyczyniają się do występowania zakrzepicy i zawału serca27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Czarnulka jest takie cos jak trombofilia nabyta i wrodzona.Te genetyczne to.wridzone a bialko c i s zespol antyfosfolipidowy i inne to tronbofilia nabyta.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Czarnulka jest takie cos jak trombofilia nabyta i wrodzona.Te genetyczne to.wridzone a bialko c i s zespol antyfosfolipidowy i inne to tronbofilia nabyta.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
promyczek 39 wrote:W normalnym labie robia ,i tak sie własnie nazywa,bialko c i bialko s
aha oki po świętach pójdę zrobićpowiem wam dziewczyny że wszystko przeżyje ale jak się okażę że wyjdą nam nieprawidłowe kariotypy to chyba się załamię ;/
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
nick nieaktualny