Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria wrote:No, ale niby badania lepiej wykonywać 3 miesiące po poronieniu, tak czytałam. To jest cholernie trudne, samemu się diagnozować, jak się nie ma zaufanego lekarza, albo gdy lekarze bagatelizują, albo się nie znają.
aha to już nie wiem ja wyczytałam na stronie kliniki ze badania powinny być po poronieniu bo czasem np. zespół antyfosfolipiowy ujawnia się tylko w ciąży jak jest obecny hormon ciążowy tylko pisało że z badaniami hormonów i tarczycy trzeba odczekać dłuższy czas .. ale takie jak trombofilia i mutacje itd ponoć nie ma znaczenia kiedy bynajmniej tak mi mówiono jak zamawiałam dziś pakiet badań , ja teraz będę chciała znaleźć lekarza jakiegoś dobrego z może z kliniki który się coś znaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:13
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny,
nie było mnie jakiś czas bo zwariował mi system w telefonie (a zwykle z niego piszę)i nie pokazywał mi konta i nie mogłam nic napisać.
Witam wszystkie nowe dziewczyny przykro mi że spotykamy się w takich okolicznościach. Trzymam kciuki żebyście tutaj znalazły wszystko czego wam teraz potrzeba.
Wybaczcie że nie wymienię z imienia ale nie jestem w stanie zapamiętać co której chciałam odpisać. skleroza...
Trzymam kciuki za wszystkie testujące i czekające na betę.
Trzymam kciuki za wszystkie na badaniach i mające badania czekam na dobre wieści.
Ja dostałam już trzy porcje robaczków od męża i liczę na kolejną porcję wieczorem
Pozdrawiam Was wszystkie i uciekam ogarniać domek świątecznie.
BuziakiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 18:58
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Co do genetyki to nie ma znaczenia kiedy zrobisz badania. Co do immunologii to są dwie szkoły (z tymi dwiema się spotkałam i o nich słyszałam od innych dziewczyn), jedna mówi, że badania powinno robić się najwcześniej 6 tygodni po poronieniu tak by organizm zdążył dojść do "normy" po ciąży. Druga natomiast nakazuje robić badania od razu po stracie, tak by wychwycić wszystkie nieprawidłowości pojawiające się szczególnie w okresie ciąży i tuż po niej.
-
A u mnie coraz większa lipa. W pracy ostatnio jakieś kwaśne klimaty, zmieniło się szefostwo i wszystko się sypie. Wracam do domu dosłownie chora ze stresu. Dziś całą drogę do domu płakałam z nerwów
Modlę się, żeby zajść w tym cyklu i wkrótce pójść na zwolnienie lekarskie bo nie dam rady psychicznie
-
Mamaokruszka wrote:A u mnie coraz większa lipa. W pracy ostatnio jakieś kwaśne klimaty, zmieniło się szefostwo i wszystko się sypie. Wracam do domu dosłownie chora ze stresu. Dziś całą drogę do domu płakałam z nerwów
Modlę się, żeby zajść w tym cyklu i wkrótce pójść na zwolnienie lekarskie bo nie dam rady psychicznie
współczuje, rozumiem cię w 100%, dlatego życzę ci z całego serca dwóch tłustych kresek ;* chciałabym ci jakoś pomóc no ale za bardzo nie wiem jak
;/ kochana wkrótce święta postaraj się zrelaksować zrobić coś miłego dla siebiemoże w nowym roku się poprawi w pracy
u mnie też już ostatnio było ciężko w pracy i tylko myślałam aby być już w ciąży ja 2 razy wracałam po poronieniu ale wtedy była jeszcze całkiem inna sytuacja teraz chyba nie wrócę choć lubię swoją pracę nawet bardzo ale atmosfera jest taka że jak tam wrócę to zeświruje .. psycha padnie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziękuję Czarnulko :-* U mnie właśnie chodzi o atmosferę. I o przełożonych też. Ogólnie zarzucono mi ostatnio, że po poronieniu zaobserwowano u mnie spadek motywacji i wydajności pracy a to nie może tak być, że moje prywatne problemy odbijają się na moim życiu zawodowym. I w ogóle to jest nieprofesjonalne. Nosz kurrrrr!!!
-
Cześć dziewczyny. Jestem Magda i jestem tu pierwszy dzień choć noe raz czytałam to forum by podnieść sie troche na duchu. Mam zamiar tu zostac na stałe moze przy was bedzie mi latwiej. Mam prawie 25 lat w rpniu moja wyczekiwana 6 lat ciaza obumarla. Tzn w 6t3d widzialam serduszko a pare dni pozniej przestalo bic o zym sie dowiedzialam w 11 tc. Zalamalam sie. Mialam lyzeczkowanie przy ktorym prawie by mi uszkodzili szyjke na amen zeby nie czyjnosc jednego z lekarzy. Moj organizm nie wyczul nic ze jest cos nie tak przed lyzeczkowaniem wywolywali mi porod.. Odeszly wody.. A teraz w tym cyklu juz mialam taka nadzieje ze udalo i nic.. Mam tylko plamoenia juz bym chciala dostac ten okres noe stresowalabym sie. Zrobilam sobie dzisiaj bete hcg i rolaltyne i prolaktyne mam podwyzszona a ciazy nie ma. Wariuje mi organizm ostatnio cykle mi sie skrocily do 25 dni a dzisiaj jest 28 i plamienie. Boje sie ze bede znowu 6 lat czekac ja tego nie wytrzymam. Maz ma troche problemow z nasieniem ale noe ma tragedii przeciez udalo sie zajsc w ciaze ja juz nie mam sily na to.. Nie umiem przestac o tym myslec..zeby sobie odpuścić.. PozdrawiamMagda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
-
Mamaokruszka wrote:Dziękuję Czarnulko :-* U mnie właśnie chodzi o atmosferę. I o przełożonych też. Ogólnie zarzucono mi ostatnio, że po poronieniu zaobserwowano u mnie spadek motywacji i wydajności pracy a to nie może tak być, że moje prywatne problemy odbijają się na moim życiu zawodowym. I w ogóle to jest nieprofesjonalne. Nosz kurrrrr!!!
masakra ;/ faktycznie atmosfera nie za fajna ;/ nie rozumiem jak można było tak powiedzieć .. oby udało ci się zafasolkować i trochę odetchnąć od takiego środowiska ;/27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dzięki Elaria, co do krzywej to moj gin wypisał mi skierowanie, bo wie, ze potrzebuje do Jerzak. A ile sie o niej nasłuchałam od niego:P ze pracowali razem, a ona taka mądra i pracowita.
Czarnulko, Ty mieszkasz na stałe w Norwegii? Zapewne pamiętasz, ze ja tez. W No nie robią prawie nic, na pewno nie zrobiliby badań płodu po poronieniu. Kobiety po 3 poronieniach maja prawo do dalszej diagnostyki, ale zapewne wszystko szybciej załatwisz w Pl. Atletka pisała sensownie o znalezieniu DOBREGO lub w miarę dobrego lekarza, ktory zajmuje sie niepłodnością. Atletką jest pacjentka lekarza Malinowskiego z Łodzi, a ja lekarki Jerzak z Warszawy. Oboje należą do grupy znanych lekarzy zajmujących sie ta tematyka. Moim zdaniem ktoś powinien ogarnąć Twoje badania i ustalić sensowny plan na kolejna ciaze.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
M@linka wrote:Jest popołudnie pobolewania w krzyżu minęły póki co a w dole brzucha lekki dyskomfort ale juz nie bólek małpowy.
Obaj moi ginekolodzy śmiali się ze mnie, ze lutki nie chce odstawiać i mówili ze biorę ja bardziej do własnej psychiki niż z konieczności. W końcu w piatek zdecydowalam sie odstawic lutke no i o to chyba efekty - a dziś obaj napisali - wracamy do luteinyAntoś IVF,Julisia natural
-
Niebieskaa wrote:Chrupinka
wazy juz niecałe 800 g, wszystko idealnie, szyjka prawie 4 cm:))) ale moj gin znany z tekstu "jest 50 przyczyn krwawienia, kilka jest poważnych reszta to dyrdymały " znowu mnie rozbroił... ja dopytywałam sie sto razy czy nie ma czegoś złego a on zamilkł... zdjął okulary, zmarszczył brwi, zrobił stanowcza minę i mowi : jest pani szczęśliwa mama zdrowego dziecka, proszę siebie samej nie straszyć" , powiedział to tak spokojnie i stanowczo, ze wszystkie strachy odeszły. Tylko zaniepokoiła go nieco wydzielina z pochwy, mam brać jakiś probiotyk, zrobił posiew i w razie czego wizyta w przyszłym tyg i antybiotyk.
Tak sie cieszę, idę pic ! Tylko jeszcze nie wiem czym to opićAntoś IVF,Julisia natural
-
Niebieskaa wrote:Dzięki Elaria, co do krzywej to moj gin wypisał mi skierowanie, bo wie, ze potrzebuje do Jerzak. A ile sie o niej nasłuchałam od niego:P ze pracowali razem, a ona taka mądra i pracowita.
Czarnulko, Ty mieszkasz na stałe w Norwegii? Zapewne pamiętasz, ze ja tez. W No nie robią prawie nic, na pewno nie zrobiliby badań płodu po poronieniu. Kobiety po 3 poronieniach maja prawo do dalszej diagnostyki, ale zapewne wszystko szybciej załatwisz w Pl. Atletka pisała sensownie o znalezieniu DOBREGO lub w miarę dobrego lekarza, ktory zajmuje sie niepłodnością. Atletką jest pacjentka lekarza Malinowskiego z Łodzi, a ja lekarki Jerzak z Warszawy. Oboje należą do grupy znanych lekarzy zajmujących sie ta tematyka. Moim zdaniem ktoś powinien ogarnąć Twoje badania i ustalić sensowny plan na kolejna ciaze.
no teraz mam zamiar jechać do kliniki i poszukać dobrego lekarza wykupiłam też pakiet badań po poronieniu na 6 mutacji i mam w cenie 30 minutową rozmowę z genetykiem mogę omówić wyniki wszystkich dotychczasowych badań , więc może się dowiem co nieco . myślę ze clexane 0,2 było trochę za słabe no ale już nie odwrócę czasu.
bardzo mi zależy na badaniu płci płodu ale pewnie w norwegii mi tego nie zrobią ponoć nie wykonują takiego czegoś ale jadę do kvineklinik to może coś się dowiem , w tamtą środę dowiedziałam się że moje maleństwo obumarło za 2 dni wróciłam do norwegii i poszła do lekarza że mam krwawienie żeby to sprawdzili żeby mi zabieg zrobili i wyobraź sobię że już 2 raz zostałam odesłana do domu ponoć według nich jak krwawię to dobrze może się w domu oczyszczę chyba że będzie gorączka to do nich przyjechać kazano mi iść do rodzinnego więc dziś poszłam a on zrobił test ciążowy z moczu i powiedział ze pozytywny więc pewnie wszystko jest ok - tak mnie wkurzył z tego co wiem testy ciążowe wychodzą pozytywne nawet 2-3 tyg po poronieniu . powiedział że wysłał zawiadomienie do szpitala i oni mi prześlą papier kiedy mam się zgłosić a ja mówię że mam wakacje od piątku i mąż później nie dostanie to powiedział że go nie obchodzi mam zostać i czekać na zawiadomienie ;/
jutro jadę na inny szpital powiem że w nocy krwawiłam i niech to sprawdza a jak nie to lecę do polski w piątek i mam daleko gdzieś jak i tam mam czekać niby do następnego tygodnia ;/
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Jacqueline wrote:Jagna - a może Luteina doustna zamiast dowcipnej?Antoś IVF,Julisia natural
-
Czarnulka przykro mi bardzo,co za osioł z tego lekarza.Wystarczylo zrobic usg by stwierdzic martwą ciąze a nie bete robic która opada wolno i bedzie jeszcze utrzymywac sie dosc troche w organizmie
Antoś IVF,Julisia natural
-
Czarnulko tak czytam to co piszesz i uważam, że straszne jest tam podejście
Ojojam i mocno przytulam. Ja nie twierdze, że u nas lepiej, ale wydaje mi się, że by cię nie odesłali tylko coś poradzili na to. Trzymaj się. I dużo cierpliwości życzę
-
Jagna 75 wrote:Czarnulka przykro mi bardzo,co za osioł z tego lekarza.Wystarczylo zrobic usg by stwierdzic martwą ciąze a nie bete robic która opada wolno i bedzie jeszcze utrzymywac sie dosc troche w organizmie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Czarnulko, nie wygrasz z systemem norweskim, ja mam tak zle doświadczenia, ze każda informacje sprawdzam z innym lekarzem... pewnie dlatego tak bałam sie dzisiejszego usg, bo nie ufam do konca badaniom z No. A Ty mieszkasz na stałe w No? Najważniejsze własnie, żebyś znalazła dobrego lekarza, do którego będziesz miała zaufanie, nie trać energii na norweski TULL.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017