X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Sylvuś,
    Twój post to miód na moje serce!! :-)
    Bo:
    a. Czuć w nim energię!!
    b. Zarażasz nią!
    c. Jeszcze tak miło mi napisałaś... dziękuję <3

Jaka aktualnie sytuacja po tych Twoich szczepieniach, to znaczy kiedy coś będzie wiadomo?

A propos energii, to Ty ją zbieraj też na 14.01! :-)
    Zbieram,zbieram ;)odwagę też ;) choć co dziwne do cichutkich nie należę atu jakieś takie onieśmielenie mnie bierze.... ;)

Jutro maszerujemy na 3 szczepienie,a tydzień później jedziemy na wizyte do kliniki gdzie byliśmy 3 mce temu.
    Może teraz wrócimy do tamtych planów,choć jeszcze nie wiem kiedy mam powtórzyć badania po ostatnim szczepieniu.
    W każdym bądź razie zbieramy siły do walki.
    Wierzę że ten rok przyniesie nam coś dobrego,a co to czas pokaże :P

WSZYSTKIM WAM KOCHANE WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W 2017 ROKU!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 13:42

Gaduaaa, Mamaokruszka, Evita, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się noworocznie w 7 dpo ;-) melduję, że dzisiejsze testowanie nie przyniosło oczekiwanego wyniku. Pocieszam się, że owu mówi, że jeszcze za wcześnie na testowanie, i że w poprzedniej ciąży cień cienia wyszedł mi dopiero w terminie spodziewanej @. Pytanko do dziewczyn, które ogarniają temat, w 6 dpo progesteron wyszedł mi 28.1 nmol/l (norma 5.3 - 86) to dobrze, czy źle bo sama już nie wiem?

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was noworocznie! My sylwestra spędzamy z rodzina męża, jego siostra ma 5 miesięcznego bobasa ktory jest tak cudowny, ze pęka mi serce ;((( staram sie ze wszystkich sił byc dzielna i grać dobra minę do złej gry,ale płakać mi sie chce bo tez o takim marze;( trzeba przetrwac! Życzę nam dziewczyny aby każda sie doczekała takiego w nowym roku. Ja marze o tym, nie tylko dlatego ze instynkt, ale rowniez dlatego ze wiem ze odbuduje to psychikę moja i męża. Życzę nam aby 2017 był lepszy;*** ps. U mnie dzis książkowe objawy owulacji, jak powiedziałam mężowi to o 5 rano jak wróciliśmy z potańcówki czekał zwarty i gotowy na figle :) i po wszystkim jak zasypialismu tylko powiedział "walczcie żołnierze, walczcie"...:)

Evita, Mamaokruszka, roma, Koteczka82, sy__la lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Witam się noworocznie w 7 dpo ;-) melduję, że dzisiejsze testowanie nie przyniosło oczekiwanego wyniku. Pocieszam się, że owu mówi, że jeszcze za wcześnie na testowanie, i że w poprzedniej ciąży cień cienia wyszedł mi dopiero w terminie spodziewanej @. Pytanko do dziewczyn, które ogarniają temat, w 6 dpo progesteron wyszedł mi 28.1 nmol/l (norma 5.3 - 86) to dobrze, czy źle bo sama już nie wiem?
    jest w normie więc chyba okey.. chociaż w tym zakresie normy ja miałam wyniki 76.. w 6dpo, ale Ty masz też w normie

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaOkruszka, ja taki progesteron miałam ok 15 dpo, jak robiłam pierwszą betę w tej ciąży.

Evita, ja też piekłam pasztet (w większości z królika) na te święta i trochę poszło do zamrożenia. Wyszedł pycha!

Ania ruda, no to się mąż zawziął :) On też tak wzdycha do babaska?

Annak, no trochę dziwne, że o północy pustki w lokalu. To gdzie ludzie wyszli? Na ulice?

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda0048 wrote:
    Dziewczyny oszaleje z tymi petardami psy mi tak szaleja ze gorzej jak z dzieckiem bo soe wytlumaczyc nie da... Ja tez nam wroze wszystkim dzieciatek w 2017 roku a naszym zaciazonym lekkiego porodu ze zdrowa dzidziulka:*
    Podpisuję się pod wszystkim:)
    Moje 3 maluszki (hymnnnn każdy po trzydzieści kilka kilo) od wczoraj popołudniu z przerwami na siku;) mieszkają w ganku tak sie boją wystrzałów :):)
    Milutko ,cieplutko, wygodnie- jaki nowy rok takie pozostałe 364dni :P

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    Witam Was noworocznie! My sylwestra spędzamy z rodzina męża, jego siostra ma 5 miesięcznego bobasa ktory jest tak cudowny, ze pęka mi serce ;((( staram sie ze wszystkich sił byc dzielna i grać dobra minę do złej gry,ale płakać mi sie chce bo tez o takim marze;( trzeba przetrwac! Życzę nam dziewczyny aby każda sie doczekała takiego w nowym roku. Ja marze o tym, nie tylko dlatego ze instynkt, ale rowniez dlatego ze wiem ze odbuduje to psychikę moja i męża. Życzę nam aby 2017 był lepszy;*** ps. U mnie dzis książkowe objawy owulacji, jak powiedziałam mężowi to o 5 rano jak wróciliśmy z potańcówki czekał zwarty i gotowy na figle :) i po wszystkim jak zasypialismu tylko powiedział "walczcie żołnierze, walczcie"...:)
    hihi dobrze że na męża zawsze można liczyć :P

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w Nowym Roku ;)

Byliśmy tak jak pisałam u owej kuzynki w ciąży, no i w sumie fajnie było, trochę ze mną pogadała, pytała się co i jak, o lekarzy, o badania, było bez żadnego pocieszania w stylu jeszcze mamy czas czy co, była po prostu zainteresowana tematem badań i w ogóle co dalej, także było mi miło ;)

Mieli tam taką fajną psinę niedużą, w domu więcej trzymany, trochę przestraszył się fajerwerków i zipał przez godzinę, to go wygłaskałam :)

Ale najlepsze, haha, jak jechaliśmy do nich :P Spojrzałam wcześniej w internecie trase, no wklepałam w GPS adres, ale po drodze gdzieś nieco za połową trasy do nich GPS zgubił zasięg :P No kreski pokazywało jakby był, ale brak sygnału ;P Dojeżdżam do skrzyżowania i zastanawiam się co to gdzie to jechać, wtedy przypomniało mi się, że ostatnim razem kazało ileś tam prosto jechać, załapał sygnał po 2km gdzieś no i w sumie punktualnie zajechaliśmy ;P

Do domku wróciliśmy tuż po 3-ciej ;)

Także było miło :)

Mamookruszka - hmm jest niby w normie, ale więcej Ci nic nie powiem, bo u mnie w jednostkach ng jest podawane i o ile faza lutealna jest od 3ng chyba, to ciąża I trymestr jest od 11ng, no jednak to inne jednostki i nie wiem jak to się przelicza. A w sumie powinno się badać chyba bardziej 7-8dpo jakoś ;)

Evita lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda - hehe, walczcie żołnierze walczcie, fajny mąż ;) :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jest w normie więc chyba okey.. chociaż w tym zakresie normy ja miałam wyniki 76.. w 6dpo, ale Ty masz też w normie
    Może akurat był dołek? Progesteron wydziela się pulsacyjnie przecież. Mam przynajmniej taką nadzieję... ;-) A jak nie to najwyżej dostanę dupka albo lutkę albo jedno i drugie i będę brała :-)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Może akurat był dołek? Progesteron wydziela się pulsacyjnie przecież. Mam przynajmniej taką nadzieję... ;-) A jak nie to najwyżej dostanę dupka albo lutkę albo jedno i drugie i będę brała :-)
    możliwe, dlatego najlepiej go powtórzyć po 48h..
    myślę jednak że nic się nie dzieję, wszystko jest ok

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, &&& żeby się udało ;-) fajnego masz męża :-D mój za każdym razem powtarza "do boju chłopaki" nie wiem czemu ale bawi mnie to do łez :-D

Elaria, Twoje słowa i widok suwaczka są bardzo pokrzepiające ;-)

Sylvuś, moja psinka też panicznie boi się strzałów. W tym roku go szprycowałam lekami a i tak nie pomogło. Bidulek stracił głos :-(

Jacqu to całkiem sympatycznie spędziliście wieczór ;-) ja już lepiej nie będę opowiadała naszych przygód z nawigacją :-D
    Z progesteronem też się dziwiłam ale doktorek kazał zrobić w 21-23 dc więc zrobiłam. Jutro rano pójdę chyba na betę to od razu zrobię proga i estradiol ;-) akurat będzie 8 dpo

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszku, moim zdaniem masz bardzo ładny progesteron.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo się boję zapeszyć. Chciałam wyrzucić ten nieudany test. Jest na nim cień cienia cienia... Jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie. Tak bardzo bym chciała, żeby to była prawda

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Och, dziękuję Ci, Magda, za te słowa rozpieszczające moje serce (i niespełnioną duszę pisarską ;-)) <3
    A jak piesek przetrwał noc?
    I jak u innych dziewczyn?

Ja tu wczoraj w hotelu widziałam panią skuloną w przejściu podziemnym z psem, który umierał ze strachu z powodu huku fajerwerków :-(
    Ale to był smutny obraz. Takiemu pieskowi to się nie wytłumaczy, co się dzieje.
    Dostaly tabletki. Ta jedna to tak nawet szczrkala na fajerwerki i caly czas szczeka:/ ale ten starszy to rano po tych tabletkach nie mogl wstac a jak wstal to chodzil pijany. A ze teraz tez strzelaja yo tylko dyszy kreci sie w kolko i pije wode jest przerazony.

Oj moge ci tak mowic. I mowic :*

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Tak bardzo się boję zapeszyć. Chciałam wyrzucić ten nieudany test. Jest na nim cień cienia cienia... Jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie. Tak bardzo bym chciała, żeby to była prawda
    Kochana trzymam tak mocno kciuki ze chyba sobie je zaraz polamie:* obys rozpoczela dobra passe dla mas wszystkich w tym roku :*

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ze ten bromek to mi chyba pomaga bo dzisiaj dostalam takiego sluzu plodnego jakie nir mialam juz od maja ( zajscia w ciaze) :o sama jestem w szoku ale nic mnie nie kluje a zawsze czuje owulacje wiec sama nie wiem czy bedzie czy przez ta prolaktyne nie bedzie a sluz mnie oszukuje.. Matko jakie ja bledy na tym telefonie robie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny w Nowym Roku :-)
    Mamaokruszka trzymam kciuki ! Bedzie dobrze! Musi być!

Wariuje już, siedzę w pracy i myślę... jutro o 20 mam wizytę u mojej lekarki...
    Dziewczyny myślę by z rana ruszyć do laboratorium, zrobic sobie chociaż morfologię i mocz, tak by miec dla niej badania...ostatnie wyniki mam z października sprzed zabiegu...( tsh, mocz, morfologia, hbs, glukoza)
    Wg okresu 6 tydz czy jest szansa aby na usg było widoczne serduszko czy jeszcze za wcześnie?
    Głowa mi pęka od tego myślenia...

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6 t i 3 d bylo widac serduszko

OliZet, Monika1357 lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Trzymam za Ciebie kciuki żeby było dobrze. &&&&
    Ja stwierdziłam że nie będę testować aż do terminu @ czyli wcześniej niż 10.01 testu nie robię. Dni mi tak szybko lecą że zanim się obejrzę będzie 10. Na razie czuję się normalnie. Poza tym że mam zapalenie krtani i pęcherz mnie pobolewa i musiałam wziąć antybiotyk

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ