Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
annak wrote:Sylvuś,
Twój post to miód na moje serce!!
Bo:
a. Czuć w nim energię!!
b. Zarażasz nią!
c. Jeszcze tak miło mi napisałaś... dziękuję
Jaka aktualnie sytuacja po tych Twoich szczepieniach, to znaczy kiedy coś będzie wiadomo?
A propos energii, to Ty ją zbieraj też na 14.01!choć co dziwne do cichutkich nie należę atu jakieś takie onieśmielenie mnie bierze....
Jutro maszerujemy na 3 szczepienie,a tydzień później jedziemy na wizyte do kliniki gdzie byliśmy 3 mce temu.
Może teraz wrócimy do tamtych planów,choć jeszcze nie wiem kiedy mam powtórzyć badania po ostatnim szczepieniu.
W każdym bądź razie zbieramy siły do walki.
Wierzę że ten rok przyniesie nam coś dobrego,a co to czas pokaże
WSZYSTKIM WAM KOCHANE WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W 2017 ROKU!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 13:42
Gaduaaa, Mamaokruszka, Evita, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Witam się noworocznie w 7 dpo
melduję, że dzisiejsze testowanie nie przyniosło oczekiwanego wyniku. Pocieszam się, że owu mówi, że jeszcze za wcześnie na testowanie, i że w poprzedniej ciąży cień cienia wyszedł mi dopiero w terminie spodziewanej @. Pytanko do dziewczyn, które ogarniają temat, w 6 dpo progesteron wyszedł mi 28.1 nmol/l (norma 5.3 - 86) to dobrze, czy źle bo sama już nie wiem?
-
nick nieaktualnyWitam Was noworocznie! My sylwestra spędzamy z rodzina męża, jego siostra ma 5 miesięcznego bobasa ktory jest tak cudowny, ze pęka mi serce ;((( staram sie ze wszystkich sił byc dzielna i grać dobra minę do złej gry,ale płakać mi sie chce bo tez o takim marze;( trzeba przetrwac! Życzę nam dziewczyny aby każda sie doczekała takiego w nowym roku. Ja marze o tym, nie tylko dlatego ze instynkt, ale rowniez dlatego ze wiem ze odbuduje to psychikę moja i męża. Życzę nam aby 2017 był lepszy;*** ps. U mnie dzis książkowe objawy owulacji, jak powiedziałam mężowi to o 5 rano jak wróciliśmy z potańcówki czekał zwarty i gotowy na figle
i po wszystkim jak zasypialismu tylko powiedział "walczcie żołnierze, walczcie"...
Evita, Mamaokruszka, roma, Koteczka82, sy__la lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Witam się noworocznie w 7 dpo
melduję, że dzisiejsze testowanie nie przyniosło oczekiwanego wyniku. Pocieszam się, że owu mówi, że jeszcze za wcześnie na testowanie, i że w poprzedniej ciąży cień cienia wyszedł mi dopiero w terminie spodziewanej @. Pytanko do dziewczyn, które ogarniają temat, w 6 dpo progesteron wyszedł mi 28.1 nmol/l (norma 5.3 - 86) to dobrze, czy źle bo sama już nie wiem?
Mamaokruszka lubi tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyMamaOkruszka, ja taki progesteron miałam ok 15 dpo, jak robiłam pierwszą betę w tej ciąży.
Evita, ja też piekłam pasztet (w większości z królika) na te święta i trochę poszło do zamrożenia. Wyszedł pycha!
Ania ruda, no to się mąż zawziąłOn też tak wzdycha do babaska?
Annak, no trochę dziwne, że o północy pustki w lokalu. To gdzie ludzie wyszli? Na ulice?
-
Magda0048 wrote:Dziewczyny oszaleje z tymi petardami psy mi tak szaleja ze gorzej jak z dzieckiem bo soe wytlumaczyc nie da... Ja tez nam wroze wszystkim dzieciatek w 2017 roku a naszym zaciazonym lekkiego porodu ze zdrowa dzidziulka:*
Moje 3 maluszki (hymnnnn każdy po trzydzieści kilka kilo) od wczoraj popołudniu z przerwami na siku;) mieszkają w ganku tak sie boją wystrzałów
Milutko ,cieplutko, wygodnie- jaki nowy rok takie pozostałe 364dniW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Ania Ruda wrote:Witam Was noworocznie! My sylwestra spędzamy z rodzina męża, jego siostra ma 5 miesięcznego bobasa ktory jest tak cudowny, ze pęka mi serce ;((( staram sie ze wszystkich sił byc dzielna i grać dobra minę do złej gry,ale płakać mi sie chce bo tez o takim marze;( trzeba przetrwac! Życzę nam dziewczyny aby każda sie doczekała takiego w nowym roku. Ja marze o tym, nie tylko dlatego ze instynkt, ale rowniez dlatego ze wiem ze odbuduje to psychikę moja i męża. Życzę nam aby 2017 był lepszy;*** ps. U mnie dzis książkowe objawy owulacji, jak powiedziałam mężowi to o 5 rano jak wróciliśmy z potańcówki czekał zwarty i gotowy na figle
i po wszystkim jak zasypialismu tylko powiedział "walczcie żołnierze, walczcie"...
FabianCyprian
Tymuś
-
Witam się i ja w Nowym Roku
Byliśmy tak jak pisałam u owej kuzynki w ciąży, no i w sumie fajnie było, trochę ze mną pogadała, pytała się co i jak, o lekarzy, o badania, było bez żadnego pocieszania w stylu jeszcze mamy czas czy co, była po prostu zainteresowana tematem badań i w ogóle co dalej, także było mi miło
Mieli tam taką fajną psinę niedużą, w domu więcej trzymany, trochę przestraszył się fajerwerków i zipał przez godzinę, to go wygłaskałam
Ale najlepsze, haha, jak jechaliśmy do nichSpojrzałam wcześniej w internecie trase, no wklepałam w GPS adres, ale po drodze gdzieś nieco za połową trasy do nich GPS zgubił zasięg
No kreski pokazywało jakby był, ale brak sygnału ;P Dojeżdżam do skrzyżowania i zastanawiam się co to gdzie to jechać, wtedy przypomniało mi się, że ostatnim razem kazało ileś tam prosto jechać, załapał sygnał po 2km gdzieś no i w sumie punktualnie zajechaliśmy ;P
Do domku wróciliśmy tuż po 3-ciej
Także było miło
Mamookruszka - hmm jest niby w normie, ale więcej Ci nic nie powiem, bo u mnie w jednostkach ng jest podawane i o ile faza lutealna jest od 3ng chyba, to ciąża I trymestr jest od 11ng, no jednak to inne jednostki i nie wiem jak to się przelicza. A w sumie powinno się badać chyba bardziej 7-8dpo jakośEvita lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ania Ruda - hehe, walczcie żołnierze walczcie, fajny mąż
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Gaduaaa wrote:jest w normie więc chyba okey.. chociaż w tym zakresie normy ja miałam wyniki 76.. w 6dpo, ale Ty masz też w normie
A jak nie to najwyżej dostanę dupka albo lutkę albo jedno i drugie i będę brała
-
Mamaokruszka wrote:Może akurat był dołek? Progesteron wydziela się pulsacyjnie przecież. Mam przynajmniej taką nadzieję...
A jak nie to najwyżej dostanę dupka albo lutkę albo jedno i drugie i będę brała
myślę jednak że nic się nie dzieję, wszystko jest okFabianCyprian
Tymuś
-
Aniu, &&& żeby się udało
fajnego masz męża
mój za każdym razem powtarza "do boju chłopaki" nie wiem czemu ale bawi mnie to do łez
Elaria, Twoje słowa i widok suwaczka są bardzo pokrzepiające
Sylvuś, moja psinka też panicznie boi się strzałów. W tym roku go szprycowałam lekami a i tak nie pomogło. Bidulek stracił głos
Jacqu to całkiem sympatycznie spędziliście wieczórja już lepiej nie będę opowiadała naszych przygód z nawigacją
Z progesteronem też się dziwiłam ale doktorek kazał zrobić w 21-23 dc więc zrobiłam. Jutro rano pójdę chyba na betę to od razu zrobię proga i estradiolakurat będzie 8 dpo
-
Okruszku, moim zdaniem masz bardzo ładny progesteron.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Tak bardzo się boję zapeszyć. Chciałam wyrzucić ten nieudany test. Jest na nim cień cienia cienia... Jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie. Tak bardzo bym chciała, żeby to była prawda
-
annak wrote:Och, dziękuję Ci, Magda, za te słowa rozpieszczające moje serce (i niespełnioną duszę pisarską
)
A jak piesek przetrwał noc?
I jak u innych dziewczyn?
Ja tu wczoraj w hotelu widziałam panią skuloną w przejściu podziemnym z psem, który umierał ze strachu z powodu huku fajerwerków
Ale to był smutny obraz. Takiemu pieskowi to się nie wytłumaczy, co się dzieje.
Oj moge ci tak mowic. I mowic :*Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*) -
Mamaokruszka wrote:Tak bardzo się boję zapeszyć. Chciałam wyrzucić ten nieudany test. Jest na nim cień cienia cienia... Jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie. Tak bardzo bym chciała, żeby to była prawda
Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*) -
Wiecie co ze ten bromek to mi chyba pomaga bo dzisiaj dostalam takiego sluzu plodnego jakie nir mialam juz od maja ( zajscia w ciaze) :o sama jestem w szoku ale nic mnie nie kluje a zawsze czuje owulacje wiec sama nie wiem czy bedzie czy przez ta prolaktyne nie bedzie a sluz mnie oszukuje.. Matko jakie ja bledy na tym telefonie robie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 18:57
Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*) -
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny w Nowym Roku
Mamaokruszka trzymam kciuki ! Bedzie dobrze! Musi być!
Wariuje już, siedzę w pracy i myślę... jutro o 20 mam wizytę u mojej lekarki...
Dziewczyny myślę by z rana ruszyć do laboratorium, zrobic sobie chociaż morfologię i mocz, tak by miec dla niej badania...ostatnie wyniki mam z października sprzed zabiegu...( tsh, mocz, morfologia, hbs, glukoza)
Wg okresu 6 tydz czy jest szansa aby na usg było widoczne serduszko czy jeszcze za wcześnie?
Głowa mi pęka od tego myślenia...Mamaokruszka lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Tak bardzo się boję zapeszyć. Chciałam wyrzucić ten nieudany test. Jest na nim cień cienia cienia... Jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie. Tak bardzo bym chciała, żeby to była prawda
Ja stwierdziłam że nie będę testować aż do terminu @ czyli wcześniej niż 10.01 testu nie robię. Dni mi tak szybko lecą że zanim się obejrzę będzie 10. Na razie czuję się normalnie. Poza tym że mam zapalenie krtani i pęcherz mnie pobolewa i musiałam wziąć antybiotykMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...