X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Sylvuś,
    Twój post to miód na moje serce!! :-)
    Bo:
    a. Czuć w nim energię!!
    b. Zarażasz nią!
    c. Jeszcze tak miło mi napisałaś... dziękuję <3

Jaka aktualnie sytuacja po tych Twoich szczepieniach, to znaczy kiedy coś będzie wiadomo?

A propos energii, to Ty ją zbieraj też na 14.01! :-)
    Zbieram,zbieram ;)odwagę też ;) choć co dziwne do cichutkich nie należę atu jakieś takie onieśmielenie mnie bierze.... ;)

Jutro maszerujemy na 3 szczepienie,a tydzień później jedziemy na wizyte do kliniki gdzie byliśmy 3 mce temu.
    Może teraz wrócimy do tamtych planów,choć jeszcze nie wiem kiedy mam powtórzyć badania po ostatnim szczepieniu.
    W każdym bądź razie zbieramy siły do walki.
    Wierzę że ten rok przyniesie nam coś dobrego,a co to czas pokaże :P

WSZYSTKIM WAM KOCHANE WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W 2017 ROKU!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 13:42

Gaduaaa, Mamaokruszka, Evita, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się noworocznie w 7 dpo ;-) melduję, że dzisiejsze testowanie nie przyniosło oczekiwanego wyniku. Pocieszam się, że owu mówi, że jeszcze za wcześnie na testowanie, i że w poprzedniej ciąży cień cienia wyszedł mi dopiero w terminie spodziewanej @. Pytanko do dziewczyn, które ogarniają temat, w 6 dpo progesteron wyszedł mi 28.1 nmol/l (norma 5.3 - 86) to dobrze, czy źle bo sama już nie wiem?

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was noworocznie! My sylwestra spędzamy z rodzina męża, jego siostra ma 5 miesięcznego bobasa ktory jest tak cudowny, ze pęka mi serce ;((( staram sie ze wszystkich sił byc dzielna i grać dobra minę do złej gry,ale płakać mi sie chce bo tez o takim marze;( trzeba przetrwac! Życzę nam dziewczyny aby każda sie doczekała takiego w nowym roku. Ja marze o tym, nie tylko dlatego ze instynkt, ale rowniez dlatego ze wiem ze odbuduje to psychikę moja i męża. Życzę nam aby 2017 był lepszy;*** ps. U mnie dzis książkowe objawy owulacji, jak powiedziałam mężowi to o 5 rano jak wróciliśmy z potańcówki czekał zwarty i gotowy na figle :) i po wszystkim jak zasypialismu tylko powiedział "walczcie żołnierze, walczcie"...:)

Evita, Mamaokruszka, roma, Koteczka82, sy__la lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Witam się noworocznie w 7 dpo ;-) melduję, że dzisiejsze testowanie nie przyniosło oczekiwanego wyniku. Pocieszam się, że owu mówi, że jeszcze za wcześnie na testowanie, i że w poprzedniej ciąży cień cienia wyszedł mi dopiero w terminie spodziewanej @. Pytanko do dziewczyn, które ogarniają temat, w 6 dpo progesteron wyszedł mi 28.1 nmol/l (norma 5.3 - 86) to dobrze, czy źle bo sama już nie wiem?
    jest w normie więc chyba okey.. chociaż w tym zakresie normy ja miałam wyniki 76.. w 6dpo, ale Ty masz też w normie

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaOkruszka, ja taki progesteron miałam ok 15 dpo, jak robiłam pierwszą betę w tej ciąży.

Evita, ja też piekłam pasztet (w większości z królika) na te święta i trochę poszło do zamrożenia. Wyszedł pycha!

Ania ruda, no to się mąż zawziął :) On też tak wzdycha do babaska?

Annak, no trochę dziwne, że o północy pustki w lokalu. To gdzie ludzie wyszli? Na ulice?

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda0048 wrote:
    Dziewczyny oszaleje z tymi petardami psy mi tak szaleja ze gorzej jak z dzieckiem bo soe wytlumaczyc nie da... Ja tez nam wroze wszystkim dzieciatek w 2017 roku a naszym zaciazonym lekkiego porodu ze zdrowa dzidziulka:*
    Podpisuję się pod wszystkim:)
    Moje 3 maluszki (hymnnnn każdy po trzydzieści kilka kilo) od wczoraj popołudniu z przerwami na siku;) mieszkają w ganku tak sie boją wystrzałów :):)
    Milutko ,cieplutko, wygodnie- jaki nowy rok takie pozostałe 364dni :P

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda wrote:
    Witam Was noworocznie! My sylwestra spędzamy z rodzina męża, jego siostra ma 5 miesięcznego bobasa ktory jest tak cudowny, ze pęka mi serce ;((( staram sie ze wszystkich sił byc dzielna i grać dobra minę do złej gry,ale płakać mi sie chce bo tez o takim marze;( trzeba przetrwac! Życzę nam dziewczyny aby każda sie doczekała takiego w nowym roku. Ja marze o tym, nie tylko dlatego ze instynkt, ale rowniez dlatego ze wiem ze odbuduje to psychikę moja i męża. Życzę nam aby 2017 był lepszy;*** ps. U mnie dzis książkowe objawy owulacji, jak powiedziałam mężowi to o 5 rano jak wróciliśmy z potańcówki czekał zwarty i gotowy na figle :) i po wszystkim jak zasypialismu tylko powiedział "walczcie żołnierze, walczcie"...:)
    hihi dobrze że na męża zawsze można liczyć :P

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w Nowym Roku ;)

Byliśmy tak jak pisałam u owej kuzynki w ciąży, no i w sumie fajnie było, trochę ze mną pogadała, pytała się co i jak, o lekarzy, o badania, było bez żadnego pocieszania w stylu jeszcze mamy czas czy co, była po prostu zainteresowana tematem badań i w ogóle co dalej, także było mi miło ;)

Mieli tam taką fajną psinę niedużą, w domu więcej trzymany, trochę przestraszył się fajerwerków i zipał przez godzinę, to go wygłaskałam :)

Ale najlepsze, haha, jak jechaliśmy do nich :P Spojrzałam wcześniej w internecie trase, no wklepałam w GPS adres, ale po drodze gdzieś nieco za połową trasy do nich GPS zgubił zasięg :P No kreski pokazywało jakby był, ale brak sygnału ;P Dojeżdżam do skrzyżowania i zastanawiam się co to gdzie to jechać, wtedy przypomniało mi się, że ostatnim razem kazało ileś tam prosto jechać, załapał sygnał po 2km gdzieś no i w sumie punktualnie zajechaliśmy ;P

Do domku wróciliśmy tuż po 3-ciej ;)

Także było miło :)

Mamookruszka - hmm jest niby w normie, ale więcej Ci nic nie powiem, bo u mnie w jednostkach ng jest podawane i o ile faza lutealna jest od 3ng chyba, to ciąża I trymestr jest od 11ng, no jednak to inne jednostki i nie wiem jak to się przelicza. A w sumie powinno się badać chyba bardziej 7-8dpo jakoś ;)

Evita lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Ruda - hehe, walczcie żołnierze walczcie, fajny mąż ;) :P

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    jest w normie więc chyba okey.. chociaż w tym zakresie normy ja miałam wyniki 76.. w 6dpo, ale Ty masz też w normie
    Może akurat był dołek? Progesteron wydziela się pulsacyjnie przecież. Mam przynajmniej taką nadzieję... ;-) A jak nie to najwyżej dostanę dupka albo lutkę albo jedno i drugie i będę brała :-)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Może akurat był dołek? Progesteron wydziela się pulsacyjnie przecież. Mam przynajmniej taką nadzieję... ;-) A jak nie to najwyżej dostanę dupka albo lutkę albo jedno i drugie i będę brała :-)
    możliwe, dlatego najlepiej go powtórzyć po 48h..
    myślę jednak że nic się nie dzieję, wszystko jest ok

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, &&& żeby się udało ;-) fajnego masz męża :-D mój za każdym razem powtarza "do boju chłopaki" nie wiem czemu ale bawi mnie to do łez :-D

Elaria, Twoje słowa i widok suwaczka są bardzo pokrzepiające ;-)

Sylvuś, moja psinka też panicznie boi się strzałów. W tym roku go szprycowałam lekami a i tak nie pomogło. Bidulek stracił głos :-(

Jacqu to całkiem sympatycznie spędziliście wieczór ;-) ja już lepiej nie będę opowiadała naszych przygód z nawigacją :-D
    Z progesteronem też się dziwiłam ale doktorek kazał zrobić w 21-23 dc więc zrobiłam. Jutro rano pójdę chyba na betę to od razu zrobię proga i estradiol ;-) akurat będzie 8 dpo

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszku, moim zdaniem masz bardzo ładny progesteron.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo się boję zapeszyć. Chciałam wyrzucić ten nieudany test. Jest na nim cień cienia cienia... Jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie. Tak bardzo bym chciała, żeby to była prawda

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Och, dziękuję Ci, Magda, za te słowa rozpieszczające moje serce (i niespełnioną duszę pisarską ;-)) <3
    A jak piesek przetrwał noc?
    I jak u innych dziewczyn?

Ja tu wczoraj w hotelu widziałam panią skuloną w przejściu podziemnym z psem, który umierał ze strachu z powodu huku fajerwerków :-(
    Ale to był smutny obraz. Takiemu pieskowi to się nie wytłumaczy, co się dzieje.
    Dostaly tabletki. Ta jedna to tak nawet szczrkala na fajerwerki i caly czas szczeka:/ ale ten starszy to rano po tych tabletkach nie mogl wstac a jak wstal to chodzil pijany. A ze teraz tez strzelaja yo tylko dyszy kreci sie w kolko i pije wode jest przerazony.

Oj moge ci tak mowic. I mowic :*

Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
  • Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Tak bardzo się boję zapeszyć. Chciałam wyrzucić ten nieudany test. Jest na nim cień cienia cienia... Jestem szczęśliwa i przerażona jednocześnie. Tak bardzo bym chciała, żeby to była prawda
    Kochana trzymam tak mocno kciuki ze chyba sobie je zaraz polamie:* obys rozpoczela dobra passe dla mas wszystkich w tym roku :*

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ze ten bromek to mi chyba pomaga bo dzisiaj dostalam takiego sluzu plodnego jakie nir mialam juz od maja ( zajscia w ciaze) :o sama jestem w szoku ale nic mnie nie kluje a zawsze czuje owulacje wiec sama nie wiem czy bedzie czy przez ta prolaktyne nie bedzie a sluz mnie oszukuje.. Matko jakie ja bledy na tym telefonie robie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 18:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny w Nowym Roku :-)
    Mamaokruszka trzymam kciuki ! Bedzie dobrze! Musi być!

Wariuje już, siedzę w pracy i myślę... jutro o 20 mam wizytę u mojej lekarki...
    Dziewczyny myślę by z rana ruszyć do laboratorium, zrobic sobie chociaż morfologię i mocz, tak by miec dla niej badania...ostatnie wyniki mam z października sprzed zabiegu...( tsh, mocz, morfologia, hbs, glukoza)
    Wg okresu 6 tydz czy jest szansa aby na usg było widoczne serduszko czy jeszcze za wcześnie?
    Głowa mi pęka od tego myślenia...

• Magda0048 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 6 t i 3 d bylo widac serduszko

OliZet, Monika1357 lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Trzymam za Ciebie kciuki żeby było dobrze. &&&&
    Ja stwierdziłam że nie będę testować aż do terminu @ czyli wcześniej niż 10.01 testu nie robię. Dni mi tak szybko lecą że zanim się obejrzę będzie 10. Na razie czuję się normalnie. Poza tym że mam zapalenie krtani i pęcherz mnie pobolewa i musiałam wziąć antybiotyk

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
‹‹ 1643 1644 1645 1646 1647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ