Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi Hashimoto rozpoznali po pierwszym poronieniu. Jakis szczegolnych objawow nie mialam, oprocz poronienia. Ale czy poronienie bylo objawem choroby autoimmunologicznej to nie wiem, tarczyce juz od kilku lat lecze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2017, 21:48
-
Mamaokruszka wrote:Kurczę a robiłaś może progesteron? Bo z plamieniami przed okresem to bardziej mi się kojarzą niedobory progesteronu niż nadmiar prolaktyny. Twój wynik nie jest dramatyczny, ale z pewnością prolaktyna powinna być niższa. Miałaś może w tamtym czasie jakieś poważne stresy? Bo nie wiem czy wiesz, ale prolaktyna rośnie pod wpływem stresu.
tylko teraz to mi ciężko okreslic ten dzien cyklu.
Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*) -
MonaLiza wrote:Wg mnie nie.
Witam się w nowym roku:) U nas spoko, piesek mamy dzielnie u nas przetrzymał sylwestra , lepiej niz u siebie w domu, bo u nas mniej strzelaja, tak wiec ok. Ja dziś cały dzień leżę, jem i oglądam filmy. I niepotrzebnie właczyłam komputer bo przeczytałam , ze jakis ćwierćmózg włożył petardę psu do pyska ;( no i się poryczałam. Staram się udoparniac na takie tematy, bo kiedys to strasznie przezywalam wszystko, ale nie da sie.MonaLiza lubi tę wiadomość
Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*) -
Witam w nowym roku i życzę Wam wszystkiego co najlepsze!!!
Jestem wdzięczna że mogłam Was poznać i z Wami przeżywać swoje smutki i radościi od Was wiele uczyć się i dowiadywać. To forum /wątek a co za tym idzie WY jesteście współtwórczyniami mojego cudu.
Bedzie mnie teraz mniej na forum - uprzedzam byście się nie martwiła. Jesli wydarzy się u mnie coś przełomowego - na pewno dam znać. A brak wieści ode mnie traktujcie jako dobra informacjejesteście cudowne! Odmeldowuję się tymczasem :-*
Szczęśliwa Mamusia, Magdzia88, sy__la, Niebieskaa, sylvuś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzkoda M@linko. A możesz napisać, czym to jest spowodowane? Jesteś bardziej zajęta, a może nie masz tu wspólnych tematów ze staraczkami, czy dziewczynami świeżo po stratach, na etapach diagnostyki, albo nie ogarniasz nowych forumek, czy po prostu znudziło Cię to, a może jeszcze jakiś inny powód?
Ja nie piszę z pretensjami, pewnie z czasem też zrobię miejsce innym, taka kolej rzeczy, że jak osiągamy swój cel, to maleństwo pochłania nas bez reszty. Na razie jednak jestem, chcę dokończyć tę drogą z innymi dziewczynami, które są na podobnym etapie, a także wspierać te, które jeszcze czekają na swój cud.Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a o czym to świadczy że mi miało wzrosło z 1:320 na 1:3200 ten sam rodzaj czyli kontrola i dfs 70 jak czytałam że to ma związek z zapaleniem stawów.. Ale czemu mi wzrosło?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
dziewczyny biorace clo-jakie macie dawkowanie ? bo ja 1x 1 i jakos szału nie ma z tymi pecherzykami,mysle czy nie zaryzykowac i wziac 2x1 ale zeby z kolei nie urosło za duzo i wogole nie doszło do zabiegu
-
nick nieaktualnyDziewczyny, macie racje - moj maz jest najlepszy na świecie! I tez bardzo pragnie dziecka. Cierpliwie wysłuchuje moje rozkminy i analizy
u mnie ovu wyznaczyło owulke na 30.12 - mam nadzieje, ze bedzie z tego sylwestrowe dziecko
&&&&& czekamy póki co do 13.01 na testowanie, mam nadzieje ze bromek juz zadzialal bo biorę go 2 cykl. Co do strzelania petardami, moja kotka miała odwrotnie - tylko cos wystrzeliło, a ona sus na parapet i obserwacja! Te koty to sa cholery
maz sie śmiał, ze przygląda sie jak to sie robi zeby nam kiedyś taka podłożyć
-
Koteczka82 wrote:Dziewczyny tak czytam o waszych badaniach i zastanawiam się czy któraś z Was miała jakieś problemy zdrowotne wskazujące na chorobę autoimunologiczna przed poronieniem?
U mnie zaczęło się od wypadacych włosów - to jeden z objawów chorób tarczycy. Kilku dermatologów , leki itd az którys zlecil zeby pojsc do endokrynologa. I trafiłam na fajną babkę, która mi dawała masę badań i wyszło właśnie niedoczynność i hashimoto. Poza tym , co mi doskwiera do tej pory ogromne zmęczenie. Chociaż kiedyś miałam jeszcze gorzej bo musialam spac w pracy ! Kilka min, ale nie moglam wyrobic. Teraz spie po 8-12 godzin i chodzę dalej zmęczona, senna. Czasem jak cwiczę np robie brzuszki to zamykam oczy, zeby odpoczywac. Wiem, ze to jeden z objawow hashimoto. nie wiem jak z tym sobie poradzic. Endo mowi, ze to nie od tarczycy bo mam wyniki w normie.
Yoselyn z tego co mi wiadomo ana skaczą, raz wychodzi więcej raz mniej. Bo przeciwciała mamy różnie raz więcej raz mniej. Gluten wiem, że powoduje, że powstają przeciwciała, więc pewnie jakby go ograniczyc to wyjdzie przeciwciał mniej.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Elaria, rownież tak jak Ty zatrzymałam sie przy wiadomosci od M@linki, niestety taka kolej rzeczy. Smutno mi sie robi na myśl o tym, ze dziewczyny, z którymi sie zżyłam bedą opuszczać ten wątek. Ja niestety z trudem ogarniam nowe dziewczyny i widzę, ze często brakuje mi energii, zeby kojarzyć nowe historie i skupiam sie częściej na "starych" forumowiczkach. Natomiast Tobie to chce napisać, ze rownież stałaś mi sie bliska tu na forum i bardzo zmieniłam postrzeganie Ciebie. Ciekawe jak różnie można odbierać osobę tylko na podstawie tego co pisze w necie. Na początku widziałam Cie jako osobę dość zasadnicza, bardzo konkretna, jakbym miała użyć stereotypu to taka, która ma sporo stereotypowo męskich cech, a od dłuższego czasu przebija przez Twoje posty opiekuńczość, duża wrażliwość, troska, empatia i mam wrażenie, ze sie otworzyłas:))) Ja jestem strasznym uparciuchem jesli chodzi o rady innych, dostaje dosłownie kolców jeża jak ktoś mi przekazuje cos w sposób, ktory odbieram jako upierdliwa rade lub pouczanie mnie, a Twoje uwagi, romy czy annyk bardzo lubię.
roma, Elaria, Szczęśliwa Mamusia, sy__la, skrzat1988 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Witam się z pracy poniedziałkowo
Od rana mdłości jak cholera, zawroty głowy, cycki bolą a na teście biel wizira.
Nie dałam rady zwlec się z łóżka na tą betę. We czwartek pojadę i w sobotę powtórzę, jeśli by wyszła pozytywna. I tak w sobotę jadę do labu na komórki NK.Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Promyczku - może jednak jeszcze coś no kurcze się wykluje z tego, co? Jagna pisała też o koleżance jakiejś z IUI czy IVF, że beta negatywna wpierw, a dwa dni później ładnie pozytywna.
Mamookruszka - trzymam kciuki żeby to było to
A tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny
Wczoraj wieczorem byłoaż dwa razy, haha
Wpierw normalnie jak miałam kłaść się spać, a nie wiem po jakim czasie, ale zaczynałam już drzemać, a tu M się dobiera do mnie, haha
No i było drugi raz
Mamaokruszka, Koteczka82 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
promyczek 39 wrote:Moja beta 1,39 10 dpo czekam na @Magda mama Aniołka 01.08.2016 7/11 tc (*)
-
MonaLiza wrote:Mamaokruszka hmm te mdłości są zapowiedzią czegoś dobrego:) Trzymam kciuki.
Jacqueline wrote:Promyczku - może jednak jeszcze coś no kurcze się wykluje z tego, co? Jagna pisała też o koleżance jakiejś z IUI czy IVF, że beta negatywna wpierw, a dwa dni później ładnie pozytywna.
Mamookruszka - trzymam kciuki żeby to było to
A tak w ogóle to dzień dobry dziewczyny
Wczoraj wieczorem byłoaż dwa razy, haha
Wpierw normalnie jak miałam kłaść się spać, a nie wiem po jakim czasie, ale zaczynałam już drzemać, a tu M się dobiera do mnie, haha
No i było drugi raz
Dzień dobry Jacqu
Dziękuję za kciuki!
Wytrzymały ten Twój chłopoby skutecznie Cię dopadł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 10:44
-
czarnulka24 wrote:Aha u mnie ana 1 typ homogenno plamisty. . Ana 2 ujemne ?? Ana 3 graniczne dsDna i RNPC. . A czy jak w ana 3 właśnie coś wyszło to ana 2 nie powinno być tez dodatnie ???Antoś IVF,Julisia natural