Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny obcykane w problemach hormonalnych - może coś podpowiecie bo do lekarza się nie wybieram przed 22 lutego a to jeszcze kawał czasu. Od kilku lat mam przed miesiączką dwa dni brązowych plamień - mówiłam o tym kilku ginekologom ale wszyscy to olali... Teraz się naczytałam, że to może oznaczać niewydolność ciałka żółtego i zbyt niski poziom progesteronu. Wyczytałam, że pomocny tutaj jets niepokalanek. Moje pytanie brzmi czy któraś z Was miała takie objawy i czy brała jakiś preparat z niepokalankiem (Vitax, Castagnus etc)
Mój progesteron w 22 dniu cyklu czyli 2 dni przed @ wynosił 9 z hakiem...Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Evita wrote:Dziewczyny obcykane w problemach hormonalnych - może coś podpowiecie bo do lekarza się nie wybieram przed 22 lutego a to jeszcze kawał czasu. Od kilku lat mam przed miesiączką dwa dni brązowych plamień - mówiłam o tym kilku ginekologom ale wszyscy to olali... Teraz się naczytałam, że to może oznaczać niewydolność ciałka żółtego i zbyt niski poziom progesteronu. Wyczytałam, że pomocny tutaj jets niepokalanek. Moje pytanie brzmi czy któraś z Was miała takie objawy i czy brała jakiś preparat z niepokalankiem (Vitax, Castagnus etc)
Mój progesteron w 22 dniu cyklu czyli 2 dni przed @ wynosił 9 z hakiem...
Evitka ja brałam Castagnus i Cyclodynon (droższa wersja Castagnusa) tyle, że na prolaktynę. Że tak brzydko powiem gówno mi dał. Brałam go 10 miesięcy, więc cholernie długo. Tyle, że wydałam sobie ze 3-4 stówki ot tak;) Na progesteron nie wiem czy działał. Ja teraz biorę luttagen na progesteron, choć mój był w normie;] Ale wiecie, u mnie wszystko jest w normie, ale nic nie jest dobrze, więc na wszystko na wszelki wypadek biorę leki;] Taki ze mnie cudowny przypadek;]
Jagna piękny brzuszek!
Niestety dziewczyny - owu miałam 22.12 wiem bo byłam no monitoringu - więc już jest 15 dpo. Całkiem sporo. I druga sprawa - testy mnie nigdy nie okłamały, akurat przy moim organizmie działają nadzwyczaj dobrze.
Czuję już pobolewania okresowe, odstawiłam progesteron, odstawiłam wiarę w sukces. Mam dzisiaj jeden dzień życia w totalnej dupie. Jutro będzie ok. Potem akupunktura i ch** wie co jeszcze. Jak patrzę na tą kasę, którą przepuściłam na te wszystkie badania to już dawno byśmy sobie z mężem pojechali do Nepalu, co jest naszym marzeniem od lat...Wkurza mnie to niemiłosiernie. To żadna inwestycja w zdrowie, to zwykłe spuszczanie kasy w kiblu. Nic mi te badania nie dały, żadnej diagnozy. Jak nic nie wiedziałam, tak dalej nic nie wiem. Jestem zła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 13:51
-
nick nieaktualnyEvita wrote:Dziewczyny obcykane w problemach hormonalnych - może coś podpowiecie bo do lekarza się nie wybieram przed 22 lutego a to jeszcze kawał czasu. Od kilku lat mam przed miesiączką dwa dni brązowych plamień - mówiłam o tym kilku ginekologom ale wszyscy to olali... Teraz się naczytałam, że to może oznaczać niewydolność ciałka żółtego i zbyt niski poziom progesteronu. Wyczytałam, że pomocny tutaj jets niepokalanek. Moje pytanie brzmi czy któraś z Was miała takie objawy i czy brała jakiś preparat z niepokalankiem (Vitax, Castagnus etc)
Mój progesteron w 22 dniu cyklu czyli 2 dni przed @ wynosił 9 z hakiem...
Ja miałam cykle gdzie plamiłam z 4, 5 dni przed okresem . Od tej pory biorę dupka 2 tabletki od 17dc/10dni. Plamień brak.
Nigdy nie brałam ani castagnusa ani niepokalanka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 14:13
-
Evitka, zrób badanie progesteronu i estradiolu ok 7 dpo. Nie tylko progesteron musi być odpowiedni, ważny jest też stosunek tych dwóch hormonów.25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Jagna, wejdź sobie na stronę http://rozklad-pkp.pl. Znajdziesz tam połączenie z przesiadką (Katowice - Koluszki - Łódź Widzew, całkowity czas przejazdu 3:10). Pociąg jest w Katowicach o 8:10 a w Łodzi o 11:20. Ja będę wsiadać do niego chwilę później, bo w Dąbrowie Górniczej. Pociąg powrotny jest już bezpośredni, odjeżdża z Łodzi o 18:31 i jedzie 2:24 do Dąbrowy, czyli ok 2:40 do Katowic. Zarówno pociąg w tamtą stronę jak i powrotny ma miejscówki, oprócz tego z Koluszek do Łodzi. Jak któraś z nas już kupi bilety, to druga przy zakupie może podać wybrane miejscówki. Musimy tylko się zgrać czasowo z zakupem.
Wiesz, piękny ten Twój brzusioJa w ciąży z synem nie mówiłam nic w pracy do 12 tc, czekałam na pierwsze prenatalne. I też tak wcześnie było u mnie widać bo już zanim zdążyłam powiedzieć podpytywali w pracy co mi tak brzuszek rośnie. Wymawiałam się pączkami
Jak już powiedziałam to nikt nie był zaskoczony.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 14:45
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
A ja od kiedy zaczelam brac ta cala maszynerie lekowa wlasnie mialam takie dziwne objawy jak brazowe plamienia przed okresem. Nie wiem czy to od metforminy czy od czego...bo duphastonu nie bralam. Nie pochwalam tego ale wzielam kilka razy castagnusa.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Evita wrote:Dziewczyny obcykane w problemach hormonalnych - może coś podpowiecie bo do lekarza się nie wybieram przed 22 lutego a to jeszcze kawał czasu. Od kilku lat mam przed miesiączką dwa dni brązowych plamień - mówiłam o tym kilku ginekologom ale wszyscy to olali... Teraz się naczytałam, że to może oznaczać niewydolność ciałka żółtego i zbyt niski poziom progesteronu. Wyczytałam, że pomocny tutaj jets niepokalanek. Moje pytanie brzmi czy któraś z Was miała takie objawy i czy brała jakiś preparat z niepokalankiem (Vitax, Castagnus etc)
Mój progesteron w 22 dniu cyklu czyli 2 dni przed @ wynosił 9 z hakiem...Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Roma czyli miejscówke mozna wykupic osobno nie z biletem?A czy widac na necie które miejscówki wolne są?Bo wypadaloby o jednym czasie rezerwowac25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Wow Jagna - ale brzuszek - faktycznie jesteś pewnie drobniutka, że tak szybciutko widać.
To teraz tak w ramach zaległości - cz.1
Gaduaaa - super fotki! mam nadzieję, że niedługo już też takie będę miećdobrze, że z maluchem wszystko w porządku. Edit - jak tam Chłopcy - powiedziałaś już?
Niebieska fajnie było poczytać o Twoich Świętach i wizycie u J. - sama się nastawiam na wizytę u niej i jakoś tak przystępniej się zrobiło od kiedy napisałaś
Jak tak brzuś? Dużo już widać - bo chyba dawno już nie było aktualnej fotki
Aliska - cieszę, się że nie umarłaś z głodu w szpitalujak Ci idzie odstawka cukrów? Ja walczę już... 5 dzień i łatwo nie jest.
Monika1357 cudna wiadomość w Wigilię - marzyłam o takich świętach...
Genshirin jak tam samopoczucie? jak Żelkowy brzuszek?
Jaqu nie ogarnęłam - ale zrobiłaś w końcu te badania (wymazy) na chlamydię, ureo i mycoplasmę? kiedy będą wyniki?
Ulli piękny Kropek
Roma cieszę się ze z biopsją wszystki ok - ja kilka lat temu wybadałam sobie guzka, ale po trzech miesiącach już go nie było - od tamtego czasu regularnie się badam i USG co pół roku - ot taki hipochondryzm. Ciekawa jestem jak ttam wyjdą Twoje obliczenia - mówią, że dwa razy nic się nie zdarza, ale jakoś nie umiem w to uwierzyć jeśli dotyczy to Ciebie i Twoich rachunków
AnnaK mam nadzieję, że droga powrotna jakoś bez problemu przebiega jak i w tamtą stronę. Przyznaj się po powrocie, czy niemiecki cudowności dla dzieciaków Cię skusiły (zgodnie z postanowieniem że po nowym roku zaczynasz zakupy)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2017, 12:47
Gaduaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:Aliska - cieszę, się że nie umarłaś z głodu w szpitalu
jak Ci idzie odstawka cukrów? Ja walczę już... 5 dzień i łatwo nie jest. )
A tak na serio nie muszę odstawiać - mam hipoglikemie reaktywna czyli po prostu regularne jedzenie mądrze zbilansowane z niskim indeksem glikemicznym
-
Ikarku, rozumiem, ze juz wrocilas na dobre, i bardzo dobrze! oj tak...J. mnie tez zaskoczyla:Dmilo bylo sie z nia rozstac pozostajac w takim wrazeniu. Ale ona to ma tam tlok.... kilka dziewczyn przede mna, kilka po mnie. Jedne z teczkami, inne z brzuchami:) Widac widac, niedawno z jedna dziewczyna z kwietniowek dawalysmy swoje fotki na rozpoczecie trzeciego trymestru, idziemy leb w leb, obie czekamy na dziewczynki i obie mamy male brzuchy hehe
A Elaria co tak milczy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2017, 20:07
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
roma wrote:Kupując bilet przez internet dostajesz bilet do wydrukowania już z konkretną miejscówką. Jest też możliwość wybrania miejsca podczas zakupu, wtedy druga z nas kupując bilet musi podać sąsiednie miejsce. Ryzyko jest takie, że to sąsiednie miejsce może być już zajęte... Najlepiej byłoby kupić naraz oba bilety, ale wsiadamy na innych stacjach więc nie da się tego zrobić za jednym zamachem.Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagna 75 wrote:Juz w 11 bylo dobrze widac takze u mnie wczesnie,moze dlatego ze bylo bez wymiotów a i lekki brzuszek byl juz po tych wszystkich stymulacjach.Fabian
Cyprian
Tymuś
-
Witam sie po kilku dniach nieobecnosci:)
Z tego co pamietam Jagna ... limit nieszczescia chyba mamy juz,za soba wiec teraz tylko lepiej:)
Gadua...piekne usg,ale gdybys sama nie napisala ze jest tam nazwisko to bym nie spojrzała;)
Roma mam nadzieje ze juz zadzialalas...ja tez licze czasem takie rzeczy..i tak w 3ciazeczaszlam w terminie porodu pierwszej ciazy ale nie udalo sie:(
Gaduaaa lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r.