WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli bole brzucha i plamienia nie zwiastowaly nic negatywnego, wspaniale! powodzenia Jagusiu w dalszej drodze!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Decydujemy sie na nifty.
    Rozmowa byla trudna,w kazdym bądz razie lekarz nie jest za amnio,ryzyko jest duze,jesli stracimy zdrową ciąze przez taki zabieg prawdopodobnie moze nam sie juz nie udac zajsc w ciąze biorąc pod uwage historie jaką mam.Powiedzial ze to 1:8 to az 7 zdrowych dzieci na osiem,a nasz dzieciak wybitnie sie rozwija widząc to na dzisiejszym usg.
    Mówil zeby nie patrzec na to ze te testy tyle kosztują bo analizując koszta ostatniego roku to jest pestka i w sumie ma racje,te 2,4tys to maly koszt biorac pod uwage ile kosztowalo nas leczenie,in vitro i gdybysmy stracili to dziecko to ile jeszcze kasy stracimy i czy uda nam sie jeszcze zajsc w ciąze..
    Poza tym najwazniejsze pytanie,czy jesli nifty wyjdą negatywnie dodatnie to czy zaryzykujemy urodzic chore dziecko,bo te testy czy amnio idą tylko do jednego potwierdzenia czy dziecko zdrowe czy chore a musimy sobie odpowiedziec co zrobimy jesli dziecko jest chore.Sami na to jeszcze nie mamy odpowiedzi
    wiesz Jagna, zróbcie najpierw badania a potem będziecie myśleć co będzie...
    być możne wcale nie trzeba będzie poruszać tego tematu..
    dobrze, że teraz jest okey.. widzisz sam doktor mówi że mały rozwija się super :) więc trzeba wierzyć że jednak jest okey :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • czarnulka24 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ile placilas za ten zestaw?
    Kwas foliowy metylowany 50 zł a kompleks witamin b 53 zł pisze ze maja lepsza formę przyswajalność ale nie są zmetylowane trudno ale dobrze że ten kwas foliowy metylowany dorwałam bo chciałam kupic actifolin ale nie dostałam chyba że na zamówienie zrobiłam dziś badanie homocysteine za kilka dni wynik

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jacqueline Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dżizys, wreszcie jesteś, zamartwiałam się :/

Ale grunt, że z maluchem ok.

A o tych plamieniach w połączeniu z bólami coś lekarz mówił?

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Decydujemy sie na nifty.
    Rozmowa byla trudna,w kazdym bądz razie lekarz nie jest za amnio,ryzyko jest duze,jesli stracimy zdrową ciąze przez taki zabieg prawdopodobnie moze nam sie juz nie udac zajsc w ciąze biorąc pod uwage historie jaką mam.Powiedzial ze to 1:8 to az 7 zdrowych dzieci na osiem,a nasz dzieciak wybitnie sie rozwija widząc to na dzisiejszym usg.
    Mówil zeby nie patrzec na to ze te testy tyle kosztują bo analizując koszta ostatniego roku to jest pestka i w sumie ma racje,te 2,4tys to maly koszt biorac pod uwage ile kosztowalo nas leczenie,in vitro i gdybysmy stracili to dziecko to ile jeszcze kasy stracimy i czy uda nam sie jeszcze zajsc w ciąze..
    Poza tym najwazniejsze pytanie,czy jesli nifty wyjdą negatywnie dodatnie to czy zaryzykujemy urodzic chore dziecko,bo te testy czy amnio idą tylko do jednego potwierdzenia czy dziecko zdrowe czy chore a musimy sobie odpowiedziec co zrobimy jesli dziecko jest chore.Sami na to jeszcze nie mamy odpowiedzi
    JezU jesteś! !! Skąd plamienia? Bóle?
    Ryzyko poronienia przy amnio jest minimalne - a to badanie jako jedyne da praktycznie 100 pewność co do zdrowotności dzieciątka.
    Nifty Harmony już nie...
    A jak Nifty wyjdzie źle (tfu tfu ) to skierowanie na amnio?
    Szanuję Waszą decyzję, wspieram <3
    Niemniej jednak ja bym zdecydowała się na amnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 14:25

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ten folian metafolin co dodałam na zdjęciu w dawce 400 ug to jaka to dawka inaczej 0.4 mg?

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm....
    Ja wierze ze dj jest zdrowy! Mowisz ze rozwija sie super na usg...to bardzo dobra wiadomosc
    Ciagle trzymam kciuki...i obserwuje was jak tylko moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 14:35

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusiu ja Cie rozumiem z tym odejsciem od amnio ,nie znam sie na tym wogole ,ale wspieram Cie mocno :**

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna 75 wrote:
    Decydujemy sie na nifty.

Kurczę trudna sprawa musicie sobie dobrze przemyśleć ja też tak ostatnio się zastanawiałam jak wyszła mi ta mutacja co było gdyby się okazało kiedyś że dzidziuś jest np chory. . Naprawdę trudna decyzja tu taki ból jak się okazuje ze ciąża obumarła a tu z drugiej strony zabić żyjące maleństwo. . Nawet nie chce myśleć nie życzę nikomu takiego czegoś ..

Mam nadzieje że u ciebie okaże się wszystko dobrze że dzidziuś będzie zdrowy. . Musisz teraz podjąć trudna decyzję co zrobić w razie czego. . Bo jak wiadomo zawsze jest jakieś ryzyko. .
    Ale życzę Ci z całego serca by ta ciąża była zdrowa i bezproblemowa

Koleżanki radzą dobrze aby pierwsze zrobić badania a później ewentualnie się martwić bo może będzie wszystko dobrze. . - wierzymy w to . . Dobrze że z maleństwem wszystko ok
    Trzymaj się cieplutko kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 14:52

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, jesteś! Już się bałam, że napiszesz do nas ze szpitala, bo Cię położą.

Nifty ma baaardzo wysoką skuteczność w wykrywaniu ZD, o ile się orientowałam. A przecież właśnie takie jest ryzyko u DJ. Problemy z testami typu nipt pojawiają się przy tych rzadszych zespołach. Tylko nie wiem, od jakiego tygodnia można wykonać to badanie, żeby już było wystarczające stężenie DNA z łożyska w krwi matki.

Jagusia, a co lekarz powiedział o plamieniach i bólach?

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagusiu, cieszę się, że z Maleństwem wszystko w porządku. Trzymam kciuki za prawidłowe wyniki i wysyłam pozytywne fluidy.
    MonaLiza wrote:
    Justa tak poważnie to bardzo Ci kibicuję i trzymam kciuki. A na miejsce czwarte wskakuję z chęcią;) Jesczze tylko Mamaokruszka między nami.. Ja dziś sprawdziłam 20 dc mam.
    Ja wypadam z kolejki dziewczyny. Plamienie, okresowy ból brzucha i pleców, test nadal negatywny, pewnie @ przyjdzie dziś w nocy albo jutro rano. Nie mam złudzeń. Nie udało się.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga, cieszę się, że z Maleństwem wszystko w porządku. Na pewno bedzie wszystko dobrze, a jaka podejmiecie decyzje to trzymam kciuki oraz za pozytywne wyniki

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka przykro mi.. nowy cykl, nowe nadzieje....musi sie w koncu udac!

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:

Ja wypadam z kolejki dziewczyny. Plamienie, okresowy ból brzucha i pleców, test nadal negatywny, pewnie @ przyjdzie dziś w nocy albo jutro rano. Nie mam złudzeń. Nie udało się.
    Kochana ja już byłam 3 × w ciąży i przy ostatniej miałam taki mega ból i plamienie że myślałam że na 100 % @ się rozkręca. . Ale zrobiłam test chyba po 2 dniach i lekka krecha .. przy wcześniejszych ciążach testy późno wychodziły

Także kochana głowa do góry poki nie ma normalnej @ jest zawsze szansa u mnie nawet temp nie wskazywała na ciążę.
    Trzymam kciuki za pozytywne wieści

07.06.2019 synek

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Czyli bole brzucha i plamienia nie zwiastowaly nic negatywnego, wspaniale! powodzenia Jagusiu w dalszej drodze!
    Plamieniami mam sie nie martwic,ale wiecej lezec i zadnych wycieczek,malo chodzic,dziecko nisko lezy jeszcze...tak wiec chyba nici z mojego spotkania z wami.Mąz wczoraj tez napomknąl ze nigdzie nie pojade inaczej do lózka mnie przywiąze

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okruszku póki jej nie ma...to cicho tam bądz!

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna, racja, nigdzie nie jeździj. Jak to mój mąż mówi "wysiaduj" ;)

promyczek 39, Evita lubią tę wiadomość

• Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    O dżizys, wreszcie jesteś, zamartwiałam się :/

Ale grunt, że z maluchem ok.

A o tych plamieniach w połączeniu z bólami coś lekarz mówił?
    Mowil ze dziecko niebawem powinno ulozyc sie wyzej,nie bedzie tak bolec brzuch,teraz naciska na wszystko co nisko i kiedy pochodze to bedzie bolal brzuch,a plamienia nie grozne bo nic nie widac,poprostu postarac sie przez najblizszy tydzien jak najwiecej lezec i lezec ba boku najlepiej

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Evita Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna cieszę się że wszystko dobrze- widać lekarz tak samo jak ja jest przekonany że DJ jest zdrowy. Nie znam się na prenatalnych ale myślę że warto lekarzowi zaufać.A co do potencjalnych decyzji to wstrzymaj się jeszcze z myśleniem o tym bo najpierw trzeba sprawdzić czy w ogóle jest sens się martwić. a nifty kiedy byś miała wyniki?

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    JezU jesteś! !! Skąd plamienia? Bóle?
    Ryzyko poronienia przy amnio jest minimalne - a to badanie jako jedyne da praktycznie 100 pewność co do zdrowotności dzieciątka.
    Nifty Harmony już nie...
    A jak Nifty wyjdzie źle (tfu tfu ) to skierowanie na amnio?
    Szanuję Waszą decyzję, wspieram <3
    Niemniej jednak ja bym zdecydowała się na amnio.
    Dlatego jesli nifty wyjdą nie pomyslnie bedzie wtedy czas na amnio jeszcze jesli sie zdecydujemy zaryzykowac.

km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1683 1684 1685 1686 1687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ