Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
No i mam wyniki... 20dc
Na moje oko nie wyglądają dobrze
PROGESTERON 0,4 ng/mL
normy:
Faza folikularna: <0,1 - 0,3
Faza lutealna: 1,2 - 15,9
Menopauza: <0,1 - 0,2
Ciąża I trymestr: 2,8 - 147,3
Ciąża II trymestr: 22,5 - 95,3
Ciąża III trymestr: 27,9 - 242,5
PROLAKTYNA 39,24 ng/mL
norma:
5,18 - 26,53
czyli wychodzi na to, że prolaktyna podwyższona, a progesteron bardzo niskinie wiem co myśleć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 15:46
-
Alisa,ja wiele myslalam na ten temat,mimo iz wiele czytam na temat amnio i jakos nie boje sie tego badania to jednak mimo wszystko cos mnie hamuje przed nià.Dzis lekarz uswiadomil mnie ze byc moze innego dziecka juz nie bedzie..przeglądnelismy caly rok wizyt,ciaze ktora juz byla,procedure którą przeszlismy..na kolejne in witro mamy juz bardzo male szanse,rezerwy male i nie reaguje na leki..
Ostatnio z dwóch watków nspisaly do mnie dwie dziewczyny które zaufaly amnio...obie stracily swoje zdrowe dzieci,poronily w 20 i w 22 tygodniu..biore pod uwage kazdą mozliwosc i musze takze liczyc sie ze czasem cos moze pójsc nie tak.Nikt mi gwarancji nie da ze nic sie nie stanie.Pare dni temu sama doszlam do takich mysli,ze jesli stracilabym to dziecko przez jakis tam zabieg,czy nawet musialabym usunac ciaze na takim etapie to ja juz nie dalabym rady byc kolejny raz w ciazy,nawet balabym sie starac,nie bralam wtedy pod uwage tego ze pod wzgledem medycznym równiez szanse mamy juz małe.
Antoś IVF,Julisia natural
-
Evita wrote:Jagna cieszę się że wszystko dobrze- widać lekarz tak samo jak ja jest przekonany że DJ jest zdrowy. Nie znam się na prenatalnych ale myślę że warto lekarzowi zaufać.A co do potencjalnych decyzji to wstrzymaj się jeszcze z myśleniem o tym bo najpierw trzeba sprawdzić czy w ogóle jest sens się martwić. a nifty kiedy byś miała wyniki?
Pytalam czy ten progesteron ktory biore wplywa na wynik wolnej bety i bialka pappa,powiedzial ze jesli wplywa to w niewiele znaczących wartosciach ale swiadomie moze powiedziec ze nie.
Ze tylko mój wiek koryguje tak negatywnie test pappa.Antoś IVF,Julisia natural
-
Elaria wrote:Jagna, jesteś! Już się bałam, że napiszesz do nas ze szpitala, bo Cię położą.
Nifty ma baaardzo wysoką skuteczność w wykrywaniu ZD, o ile się orientowałam. A przecież właśnie takie jest ryzyko u DJ. Problemy z testami typu nipt pojawiają się przy tych rzadszych zespołach. Tylko nie wiem, od jakiego tygodnia można wykonać to badanie, żeby już było wystarczające stężenie DNA z łożyska w krwi matki.
Jagusia, a co lekarz powiedział o plamieniach i bólach?Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnynesairah, wygląda na to, że z hormonami musisz powalczyć. Na pewno z prolaktyną. Podwyższona blokuje owulkę. A czy ty obserwujesz się? Wiesz, w której fazie jesteś? Bo ja np. miałam cykle 40 i więcej dniowe, więc u mnie faza folikularna trwała bardzo dłuuugo, do owu miałam zwykle koło 30 dnia cyklu dopiero. Może jeszcze jesteś przed owulką. To by się zgadzało z tą prolaktyną. Mierzysz tempkę, badasz śluz, robisz testy owulacyjne? Obserwacje są pomocne, tylko trzeba prowadzić je rzetelnie. Ja bez nich nie zaszłabym w ciążę, bo nie wiedziałabym, kiedy celować z mężem.
Jagna, widzę, że realnie patrzysz na sprawę. Ale przyznam, że zaskoczyłaś mnie wiadomością, że aż dwie dziewczyny się z Tobą skontaktowały, które poroniły po amnio. I faktycznie amnio była bezpośrednią przyczyną?
-
nick nieaktualnyJa również Jagna podepnę się pod pytanie Elarii: chodzi mi o te kobiety które straciły dzieciątka po amnio - faktycznie amnio była przyczyną straty ciąży? Może były inne obciążenia?
Swoją drogą to straszne utracić dziecko na takim etapie... czy ja bym po takiej stracie podniosła się...
Jagna - Ty proszę nie miej mi za złe że napisałam swoje zdanie. Nie chciałam w żaden sposób urazić Cię. Ale jestem osobą dość bezpośrednią i szczerą - co pewno już zauważyłyście
Moje zdanie odnośnie amnio (tak radykalne) wynika być może z posiadania niepełnosprawnej córki. Jak człowiek patrzy na te jej życie...
W każdym razie Jagienko ja wierzę, że Twój DJ zdrowy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 16:16
-
nick nieaktualny
-
Elaria wrote:przyznam, że zaskoczyłaś mnie wiadomością, że aż dwie dziewczyny się z Tobą skontaktowały, które poroniły po amnio. I faktycznie amnio była bezpośrednią przyczyną?Antoś IVF,Julisia natural
-
Jagienko, cieszę się że na usg wszystko w porządku. Co do amnio to na pewno trudna decyzja, ma swoje plusy i minusy. Musisz zdecydować tak, żebyś Ty się dobrze z tą decyzją czuła. Jestem pewna, że wszystko będzie dobrze. Ściskam, dbaj o siebie.
Co do naszego spotkania - towarzystwo nam się wykruszamój mąż wyjeżdża na obóz integracyjny z pracy w czwartek i wraca w sobotę wieczorem, planowałam zostawić młodego z moją mamą, ale coś ją zaczyna rozkładać więc nie wiem jak się to skończy. Tak mi przyszła do głowy pewna nieśmiała myśl, taka luźna propozycja. Może mogłybyśmy zrobić listę osób, którym pasowałby termin np 4 lutego? W dwie ostatnie soboty stycznia Ania nie może, a jeśli 4 lutego pasowałby wszystkim dziewczynom które wybierały się 14 stycznia i dodatkowo innym to może warto byłoby spotkanie przełożyć, żebyśmy spotkały się w większym gronie? Może dołączyłaby też Alaska, Skrzat, Jacqu, Evitka, może Jagienka dostanie już zielone światło na wycieczki, może jeszcze inne dziewczyny dołączą? Co Wy na to? To taki luźny pomysł oczywiście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 17:14
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Aliska no cos ty!Gdzie moglabym miec ci za zle..wiesz,sama mam watpliwosci,dlatego rozmawiam na ten temat póki mam czas,dwa tygodnie moge jeszcze gdybac potem trzeba sie zdecydowac.
Dzis wlasnie zadalam sobie pytanie...nie,wlasciwie zadaje sobie to pytanie od kilku dni,a dzis mój lekarz mi je przypomnial czy jesli dziecko bedzie chore czy chcemy je urodzic..jesli tak to po co ta amnio,nifty..na razie nie moge sobie na to odpowiedziec,odpowiem jak bede przed faktem dokonanym inaczej wciąz bede chciala dowiedziec sie jaka jest prawda.Poza tym ta decyzja dotyczy mnie i meza,nie moge zadecydowac za męza by wychowywal chore dziecko jesli takie bedzie,nie moge zmuszac go do tego no i odwrotnie,on nie moze mi zabronic...decyzje trudne,dlatego decydujemy o niftach,poprostu czegos sobie odmówimy,potem jesli bedzie trzeba decyzje padną co do amnio.Antoś IVF,Julisia natural
-
nick nieaktualnyElaria wrote:Alisko, pamiętam historię Twojej córci. Masz może wiedzę, czy jej wady zostałyby wykryte przez badania genetyczne typu nipt (z krwi) albo przez amnio?
Dlatego ze te wady były obwodowe twarzoczaszki, córka nie ma żadnego zespołu ani aberracji chromosomowej. Kariotyp ma prawidłowy.
Elaria tak naprawdę to prenatalne wykazałoby jej wady. Obraz usg wystarczyłby. I to mnie chyba najbardziej boli... gin nie skierował na prenatalne, naście lat do tyłu one dopiero wchodziły no i też na tamten czas nie miałam takiej wiedzy, świadomości jak teraz.
-
Roma ja 4 lutego bym od razu wbiła do kalendarza. Ale tak już pisałam jeśli tylko ze względu na mnie to nie chce robić zamieszania bo niestety zawsze znajdzie się ktoś kto odpadnie z jakiegoś powodu.
Czy annak coś mówiła o znikaniu z forum? Bo coś nie piszeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 17:23
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
nick nieaktualny
-
Kurcze dziewczyny, nigdy nie miałam problemów z owulacją, choć możliwe, że po poronieniu wszystko się pozmieniało... w takim razie nie pozostaje mi nic innego jak czekać na wizytę w piątek. Dzięki za opinie! Dam znać jak po wizycie, ale na zielone światło przy tych wynikach chyba nie ma co liczyć
-
sy__la wrote:Ja tak na szybko wtrące oderwana od innych wpisów, ale chciałabym jeszcze napisać kilka słów organizacyjnych nt spotkania 14.01:
Koteczek, dzwoniłam do Manekina, ale oni nie prowadzą rezerwacjiszkoda, bo tam byłoby najfajniej wg mnie, no ale mają zawsze tyle ludzi, że nie opłaca im się rezerwować miejsc. Ty pisałaś też o jakimś lokalu na Piotrkowskiej obok Kaliskiej, jak się nazywał ten lokal?? Myślałam jeszcze o Off Piotrkowska, ale tam mają takie inne menu niż zwykle, aczkolwiek też myślę, że każda mogłaby sobie coś dla siebie wybrać.
Dziewczyny, które przyjeżdżają na spotkanie spoza Łodzi, napiszcie mi proszę o której byłybyście Łodzi, tak abym wiedziała na którą mniej więcej zarezerwować miejsce w lokalu. Myślałam, że tak około 13 będzie optymalnie.
Jakiś czas temu Roma pisała, że w Łodzi będziecie ok 11:38 na dworcu Łódź-Widzew?!
Annak, Ty najlepiej jak dojedziesz na Łódź-Fabryczna, stamtąd na piechotkę do Piotrkowskiej dojdziesz, albo po Ciebie podjadę też. O której byłabyś w Łodzi?
Nie wiem jak reszta dziewczyn i skąd będą jechać, to bardzo bym prosiła o informacje gdyby potrzeba była jakaś pomoc
A co do miejsca spotkania to jeszcze napiszę wkrótce - myślę, że dziś wieczorkiem jak już zarezerwuję miejsce w lokalu.
No właśnie jak któraś z Was potrzebuje przewodnika to dajcie znać.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Mamaokruszka wrote:Jagusiu, cieszę się, że z Maleństwem wszystko w porządku. Trzymam kciuki za prawidłowe wyniki i wysyłam pozytywne fluidy.
Ja wypadam z kolejki dziewczyny. Plamienie, okresowy ból brzucha i pleców, test nadal negatywny, pewnie @ przyjdzie dziś w nocy albo jutro rano. Nie mam złudzeń. Nie udało się.
Jakoś jesteś mi bliska. Trzymam kciuki za kolejny cykl.-&&&&Mamaokruszka lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Jagna cieszę się że na usg wszystko ok i że plamienia nie są groźneco do reszty to się nie wypowiem bo nie mam pojęcia co bym zrobiła na twoim miejscu. Trzymam kciuki żeby wszystko było ok i żebyś nie musiała podejmować takiej decyzji.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...