Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:Aliska życzę Ci aby udało się w tych 2-4 cyklach
i strasznie współczuję choroby w rodzinie.. Wcale wam to teraz nie potrzebne
no, M trochę podłamany chorobą taty... Teść raz śmieje się, raz płacze.
Nie ogarnia tego co się dzieje. -
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:No, bo jak tak Babo będziesz leżeć i odpoczywać, żeby Cię co nie trafiło
a dostał opiekę na mnie 14 dni - pierdolca z nim dostane.promyczek 39, M@linka, Natikka123, sy__la lubią tę wiadomość
-
Aliska ty musisz zarazic tych swoich chopów pozytywnym nastawieniem,siłą i wiarą ze bedzie lepiej.Wierze ze teść jeszcze wróci do sprawnosci trzeba poprostu czasu i samozaparcia,z pewnoscią rehabilitacje i cwiczenia pomogą.Nie daj im sie zalamac.Antoś IVF,Julisia natural
-
Ikarzyca wrote:Clexane 0,6 ze względu na co? Ja mam PAI, V leidena i obie MTHFR i lekarz zaczyna od 0,4 - i boję się że to mało (bo w sumie to ja też do małych nie należę...)Antoś IVF,Julisia natural
-
Yoselyn82 wrote:a gdzie szukalas avatara? gdzie mozna znaleźć?
ja wpisuję odpowiednie hasło w Google i przeglądam grafikę. Zapisuję na kompa i wrzucam na awatar.
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Ikarzyca wrote:Clexane 0,6 ze względu na co? Ja mam PAI, V leidena i obie MTHFR i lekarz zaczyna od 0,4 - i boję się że to mało (bo w sumie to ja też do małych nie należę...)
Na moje to Ty powinnaś mieć minimum 0,6 a może i więcej jeśli masz jakieś dodatkowe problemy... A jaki to lekarz Ci taką dawkę daje? Ginekolog?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 19:58
-
Mamaokruszka wrote:Właśnie wróciłam z wizyty u immunologa. Komórki NK mam prawidłowe, gdyby były powyżej 12 to trzeba by się martwić.
Czarnulko a oto jakie zalecenia dostałam od mojej lekarki:
Z powodu trombofilii wrodzonej złożonej- mutacja heterozygotyczna PAI oraz heterozygota MTHFR AC A1298C konieczna profilaktyka p/zakrzepowa w ciąży- Clexane 60 mg- iniekcje rano ok 6-7 Nadal metylowane pochodne B12, B6 i kwasu foliowego Wizyta w ciąży- wówczas białko S, anty Xa ( 4 godz po Clexane), dimery d.
Tak w ogóle to wreszcie mam to na piśmie i z pieczątką lekarza, więc nie powinno już raczej być problemu z receptami.
super kochana że już wiesz co i jak teraz możesz bezpiecznie strać się o dzidziusia wiedząc że masz już lekia clexane 0,6 ze względu na mutacje czy to do wagi ?? ja jestem dość szczupła 55 przy 169 wzroście ciekawe czy mi też lekarz przepisze clexane 0,6 czy mniejszą dawkę ostatnio miałam 0,2 i nie pomogła a acard też będziesz brała ??
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mamaokruszka wrote:No właśnie ze względu na te dwie mutacje i na poronienie. No i nadwagę, która też jest czynnikiem ryzyka.
Na moje to Ty powinnaś mieć minimum 0,6 a może i więcej jeśli masz jakieś dodatkowe problemy... A jaki to lekarz Ci taką dawkę daje? Ginekolog?
Tak gin. Tylko że d dimery wyszły mi ok. Może dlatego. No nic 24 wizyta to pogadam z nim o tym. Na śląsku ciężko z dobrym hematologiem albo immunologiem. -
Jacqu a weź się nawet nie przyznawaj!
Leniuszek z Ciebie
już tu proszę jakiegoś dzidziolka na awatara ustawiać! No!
Alisko jak się pięknie czyta informację, że Twoje podwozie już nareperowaneTrzymam mocno kciuki, żeby te 2-4 cykle były bardzo owocne! No i oczywiście życzę szybkiego powrotu do formy
PS. Niech Cię nic nie trafia, bo smutno na forum jak Cię nie ma!
PPS. Duużo zdrówka dla teścia!
Gaduaaa, Nesairah niestety rodzina często wali takimi komentarzami, że ma się nieraz ochotę przybić piątkę. Krzesłem. W twarz. Tu z kolei popisała się moja siostra stwierdzając „Ale ty chyba nie ryczysz tak na serio po tym? Odbiło ci? To nawet nie było dziecko. Weź się ogarnij. Żebyś się jeszcze jakiej depresji nie nabawiła przez te durnoty.” Nie rozmawiałam z nią 3 miesiące… Mój mąż, który jest oazą spokoju i nigdy na nikogo się nie obraża ani nie złości powiedział, że nie chce jej widzieć w naszym domu. W sumie nadal nie wybaczyłam. Pominę już teksty babci mojego męża, staram się je puszczać mimo uszu bo to jednak starsza kobieta jest i zupełnie inna mentalność ale jak pojawia się temat dzieci to wolę wyjść z pokoju i wrócić jak ona skończy prawić te swoje mądrości. Z perełek „Po co gadałaś o tej ciąży tak wcześnie? I gdzie masz teraz to dziecko? Jakbyś nie gadała to byś miała a tak to nie będziesz mieć” albo „No i po co do tej pracy chodziłaś w ciąży? Nie trzeba było chodzić to byś nie poroniła”.
Czasem zabić takich ludzi to naprawdę by było za mało…..
Jagusiu w ogóle ta moja Pani immunolog to cud malina babka jest. Wszystko tak mi wytłumaczyła, że nawet zrozumiałam bez większych problemów. A i powiedziała, że jakby był jednak problem z receptą od ginekologa to mam do niej podejść bez umawiania wizyty z pozytywną betą z krwi i ona da receptę. Kocham tą kobietę normalnie
-
czarnulka24 wrote:super kochana że już wiesz co i jak teraz możesz bezpiecznie strać się o dzidziusia wiedząc że masz już leki
a clexane 0,6 ze względu na mutacje czy to do wagi ?? ja jestem dość szczupła 55 przy 169 wzroście ciekawe czy mi też lekarz przepisze clexane 0,6 czy mniejszą dawkę ostatnio miałam 0,2 i nie pomogła a acard też będziesz brała ??
Ty masz i mutacje i przeciwciała, więc wydaje mi się, że lekarz może chcieć dać Ci od razu 0,6. Chociaż to wszystko będzie zależało od oceny wszystkich wyników. Wiesz, mi immunolog powiedziała dzisiaj, że dawkę będzie mi zmieniała na podstawie tego anty Xa, właśnie sprawdziłam i w najtańszym u mnie labie to badanie kosztuje 95 zł
Acard biorę i będę brała, chyba, że ginekolog będzie kazał odstawić.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
O ku.wa... Czytam te Wasze przeboje z bliskimi i oczom nie wierzę. Straszne to jest, współczuję Wam dziewczyny25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Ikarzyca wrote:Clexane 0,6 ze względu na co?(Mam tutaj na myśli czy ta dawka bardziej przez mutacje, czy bardziej ze względu na białko S i anty Xa ). Ja mam PAI, V leidena i obie MTHFR i lekarz zaczyna od 0,4 - i boję się że to mało (bo w sumie to ja też do małych nie należę...)
Ikarku, a Ty nie powinnas miec wiekszej dawki? 0,4 to ja mam...bo to dawka profilaktyczna, nie mam mthfr ani leidena, mam pai, ale J. nie skomentowala tego jakos szczegolnie. Ale Ty juz masz Leidena to jak dla mnie ryzyko zakrzepicy jest duze...
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ikarzyca wrote:Tak gin. Tylko że d dimery wyszły mi ok. Może dlatego. No nic 24 wizyta to pogadam z nim o tym. Na śląsku ciężko z dobrym hematologiem albo immunologiem.
-
Mamaokruszka wrote:Ze względu na całokształt
Ty masz i mutacje i przeciwciała, więc wydaje mi się, że lekarz może chcieć dać Ci od razu 0,6. Chociaż to wszystko będzie zależało od oceny wszystkich wyników. Wiesz, mi immunolog powiedziała dzisiaj, że dawkę będzie mi zmieniała na podstawie tego anty Xa, właśnie sprawdziłam i w najtańszym u mnie labie to badanie kosztuje 95 zł
Acard biorę i będę brała, chyba, że ginekolog będzie kazał odstawić.
aha rozumiemno nic planuje początkiem lutego lecieć do polski więc pójdę do lekarza i się okaże co i jak
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Biore udział w ogolnopolskiej akcji zmiany awatara
Justa piękna beta :*
Alisko super ze wszystko dobrze ,teraz jak juz jestes po, to moze szybko zaskoczyc
roma, Mamaokruszka, Natikka123, Dorola31 lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Tak sobie pomyślałam, że jak tu Ania zajrzy w wolnej chwili to pomyśli, że wątki pomyliła przez te awatary
promyczek 39, Mamaokruszka, M@linka, Dorola31, sy__la lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Jak tak czytam o tych waszych krewnych i ich tekstach, zrobiło mi się bardzo smutno, że ludzie są tacy nieczuli i podli. Po prostu mi się to w głowie nie chce pomieścić, że można się tak obejść z drugim człowiekiem. Do tego każda z nas po stracie jest bardzo wrażliwa na tym punkcie i takie teksty bolą jeszcze bardziej. Uważam, że wiek nie zwalnia nikogo z myślenia.
Jak zmieniam avatary to ja też zmieniam
A i oczywiście wysyłam do wszystkich ciążowe wirusy, ŁAPCIEIkarzyca, Jacqueline, promyczek 39, Dorola31 lubią tę wiadomość