X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Zastanawiam się jak szybko powinnam pójść do lekarza? Powinnam brać lutke dupka?
    Nawet nie zdążyłam odebrać wyników hiso. u mnie był krwiak przy kosmowce i to była przyczyna. Mam nadzieję że teraz będzie dobrze.

Koło 20-25 dpo powinien być widoczny pęcherzyk, koło 30-35 dpo serducho już powinno bić. Dupka zawsze możesz sobie na wszelki wypadek pobrać, najwyżej odstawisz jeśli lekarz stwierdzi, że nie jest potrzebny.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana wspaniałego masz męza,mój ostatnio zapomina że jestem ciężarówką na L4 i normalnie czuje się jak by miał gosposia na etacie,nałóż,nakarmić,posprzątać,podaj...dzis rano wcześnie wstalam (ktoś musi po chlebek jechac)zrobilam sobie śniadanko,herbatke..poszłam do pieca dołożyć i do karmnik słonecznik wsypać,wracam a mojej herbatki nie ma,kanapeczki się jedzą...mówię że to moje śniadanie a on tylko wiem,ale apetycznie wyglądało to się poczestowalem..
    Z chęcią wrócilabym do pracy..cóz,po macierzyńskim wrócę,prawie mój M będzie na emeryturze to zajmie się dzieckiem,też mi się trochę wolności będzie należeć:-)

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco aż bym cie usciskała :-) Moze wtedy wypadloby to dzieciątko,brzuszek cudowny <3

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślicie, że ile czasu po poronieniu (9tc) można wrócić do aktywności fizycznej? Chodzi mi konkretnie o jazdę konną.

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, ja miałam zalecenia ze szpitala po łyżeczkowaniu takie, jak po porodzie, 6 tygodni powstrzymać się z seksem, ale nie wytrzymaliśmy. O jeździe konnej nic nie pisali, ale to może być podobnie. Po zabiegu dość długo (ok 2 tygodnie) czułam bóle brzucha i krwawiłam/ plamiłam. Myślę, że jak przestaje się krwawić, to można założyć, że macica wróciła do stanu początkowego, albo zaraz wróci i chyba wtedy można.

Coco, pięknie wyglądasz z tą piłką. :-)

Jagna, a jakbyś powiedziała mężowi, że sam ma palić i po chleb jechać to nie zrobiłby tego? U mnie troszkę inaczej to wygląda, mąż odwala brudną robotę. Jedynie kuchnia to moje niepodzielne królestwo i on jest strasznie nieszczęśliwy, jak nie dam mu jeść, zwłaszcza, jeśli nie ma obiadu (np. jestem chora i nie daję rady).

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezaroweczki, a ja to cieszę sie, ze mam troche wolnego i wreszcie na spokojnie moge sprzątać, szykować pokoj, obmyślać domowe menu. Maz sie troche złości i mowi, ze mnie do łóżka przywiąże, żebym wreszcie leżała. Dzisiaj odebrałam kołyskę i kupimy tez karuzelkę do łóżeczka. Pojechaliśmy do miasta obok, maz pisze egzamin, a ja buszuje z Chrupka po sklepach:)

Coco, jesteś ciezaroweczka do schrupania i pieknie Ci w tym kolorze!

Ciekawa jestem jak wyglada teraz M@linka i Magdzia.

Koteczku, serce sie raduje, ze dołączyłas do grona zafasolkowanych. Każde dwie kreseczki dodawały mi otuchy tu na forum, ze i ja je zobaczę. Zycze wspaniałej ciążowej drogi!

Jagienko, a kiedy można oczekiwać wieści od Ciebie? Kiedy potwierdzi sie, ze Julka/Julek to zdrowe dziecię? Nie chce przegapić tej wiadomosci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 14:33

Ikarzyca, Elaria, M@linka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • maggda Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam chwile wolna to zagladne i do was ;) Mam nadzieje ze wszystko u was dobrze brzuszki rosna i dochodza nowe ciezaroweczki <3

Coco piekny masz brzuszek taki okroglutki ;) u ciebie widze zaraz porod sie szykuje wiec zycze powodzenia i szybkiego porodu :)

M@linka lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    No dobra już dłużej nie będę Was trzymać w niepewności ;)

Jestem w ciąży !!!!!!!!!

Powiedziałabym że to są dwie krechy a nie kreski ;P

Nie wierzę że to jest prawda. Bo nic nie czuję.

Mąż zrobił dziwną minę jak mu powiedziałam że miał rację,przytulił mnie powiedział że mnie kocha i że idzie spać bo jest po dyżurze. ;P

Zastanawiam się co zrobić teraz na lekarza raczej za wcześnie. A bety raczej nie będę robiła przy takim teście.

Nie wierzę że się udało tak szybko !!!!!!

Gratulacje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 15:15

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam wszystkim wysylam ciezarowkowe wirusy.... zarazajcie sie na potege... tylko ja sie mam meczyc 9 miesiecy?? No co Wy!!!

Jagna wez zacznij strajkowac. Ja czasami koloryzowalam mezowi z dolegliwosciami ciazowymi, bo tez mnie wkurzalo ze na L4 mam byc praczka, sprzatacxka i gotowaczka.... nosz grrrr.
    Juz bym pojechala po pieczywo... Jagna, no wez sie zbuntuj.

Magdzia88, Ikarzyca, M@linka lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska... Tak w tajemnicy Ci powiem ;)
    Ze wygladam tlusto ;)
    Hahaha.

Bede cos miala to wkleje;*
    Ja tez was jestem ciekawa jak i syla moglaby pokazac co tam choduje ;) no malinka elaira..elmo.itd itd ;)
    Ja to w kg lece..strasznie
    Ale co tam !
    ;*;*;*;*;*
    Kup cos dobrego dla naszej chrupeczki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 15:32

Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się raczej nie pochwalę brzuszyskiem, bo mam takie samo, jak przed ciążą, tzn. wielkie. Cały czas stoi waga i noszę te same dżinsy, co przed ciążą, chyba nawet zaczynają wisieć na tyłku. Taki urok ciężarnej grubaski, że długo nic nie widać.
    Nawet ciuchów ciążowych nie mam co kupować, bo wg obecnej mody ma być obcisło i eksponująco brzuszek, a ja bym wyglądała w tym, jak kupa... nieszczęścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 16:32

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Ja się raczej nie pochwalę brzuszyskiem, bo mam takie samo, jak przed ciążą, tzn. wielkie. Cały czas stoi waga i noszę te same dżinsy, co przed ciążą, chyba nawet zaczynają wisieć na tyłku. Taki urok ciężarnej grubaski, że długo nic nie widać.
    Nawet ciuchów ciążowych nie mam co kupować, bo wg obecnej mody ma być obcisło i eksponująco brzuszek, a ja bym wyglądała w tym, jak kupa... nieszczęścia.

Pokazuj brzuszek. Każda kobieta w ciąży wygląda pięknie, niezależnie od rozmiaru :)

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco piękny brzusio :) i sporo niżej niż ostatnio… Oby już wkrótce Maleństwo pojawiło się po tej stronie brzuszka! Lekkiego porodu życzę!
    Aaaaaaa łapię od Ciebie wiruski!!!!

Ana fajny ten Twój mąż :D mogę do niego wysłać mojego małżonka na małe szkolenie? :D

Jagusiu chyba pora przeprowadzić rozmowę wychowawczą z Twoim małżonkiem. Przecież Ty nie możesz się tak obciążać. Bunt i koniec.

Koteczko ja grzecznie czekam w kolejce, teraz Romki i Ikarka kolej ;) one chyba będą najwcześniej testować. Justa już przeszła do innej kolejki – do rozwiązania ;) A Skrzacik mam nadzieję, że nas miło zaskoczy, odpuszczenie często jest kluczem do sukcesu :)
    Co do dolegliwości to pamiętaj, że Twoje ciało przygotowuje dla maluszka wygodne mieszkanko, więc kłucia i ciągnięcie to nic złego. Gdyby coś Cię niepokoiło to dzwoń do lekarza albo jedź na IP, lepiej 5 razy podnieść alarm bez potrzeby niż raz coś przegapić. Oczywiście nie zakładaj z góry, że coś będzie nie tak, bo będzie wszystko w porządku! Ja bym poszła do lekarza jak najszybciej, nawet jak nie będzie nic widać w USG to lekarz odpowie Ci na nurtujące Cię pytania i będziesz spokojniejsza a teraz to bardzo ważne.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka gratulacje.
    Trzymam kciuki

Ja w poniedzialek pierwsza wizyta bedzie 7 tc i 4 dc.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka gratuluję!!
    Spokojnej ciąży życzę :)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Kochane mam chwile wolna to zagladne i do was ;) Mam nadzieje ze wszystko u was dobrze brzuszki rosna i dochodza nowe ciezaroweczki <3

Coco piekny masz brzuszek taki okroglutki ;) u ciebie widze zaraz porod sie szykuje wiec zycze powodzenia i szybkiego porodu :)

Maggda! Kupę czasu Cie tu nie widziałam! Wow juz rozpakowana jesteś! Napisz co u Ciebie w wolnej chwili! Jak poród? W ktorym tyg ciąży??? Gratki przeogromne i pozdrawiamy!!!

Niebieska jak znajdę sile by odpalic lapka to dam jakies zdjęcie brzuszka <3

Zaraz, zaraz Kochana ja Twojego zgrabniutkiego też dawno tutaj nie widziałam :P nie każ mi długo czekać - ciężarna ciężarnej- odmawiać nie wypada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 16:53

Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka, widzę, w opisie, że mąż ma tertozoospermię. Powiedz proszę, jeśli to nie problem oczywiście, udało Wam się naturalnie? Bo my mamy ten sam problem, mamy córkę z naturalsa, ale potem 2 lata starań, w tym 3 procedury in vitro i nic :(

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Koło 20-25 dpo powinien być widoczny pęcherzyk, koło 30-35 dpo serducho już powinno bić. Dupka zawsze możesz sobie na wszelki wypadek pobrać, najwyżej odstawisz jeśli lekarz stwierdzi, że nie jest potrzebny.
    Jomi u mnie jest dziś 21-22 dni od owu. do doktor mogę najwcześniej iść ok 24 a właściwie 26-27 stycznia czyli to by był 33-35 dzień po owu. Moja doktor nie ma usg w gabinecie więc i tak da mi skierowanie.
    Zastanawiam się też nad zwolnieniem, na razie czuję się dobrze ale chciałabym zrobić wszystko co mogę żeby tym razem wszystko poszło dobrze. I biję się z myślami bo z drugiej strony szefowa może nie zrozumieć że po 7 tygodniach zwolnienia powrocie do pracy na mieszkania znowu idę na zwolnienie. Dobrze by było żebym ze 2- 3 miesiące popracowala. Ciekawe jak szybko będzie widać. Ej mam mętlik w głowie :P

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    M@linka, widzę, w opisie, że mąż ma tertozoospermię. Powiedz proszę, jeśli to nie problem oczywiście, udało Wam się naturalnie? Bo my mamy ten sam problem, mamy córkę z naturalsa, ale potem 2 lata starań, w tym 3 procedury in vitro i nic :(

Mój mąż miał morfologię 0% prawidłowych plemniczków, do tego lipna ilość, ruchliwość i problemy z upłynnianiem ale pomimo licznych badań nie udało się znaleźć przyczyny takiego stanu rzeczy - więc jedyna deska ratunku i nadzieją na polepszenie stanu rzeczy stała sie dla nas zmiana trybu życia i intensywna suplementacja - po 3-4 miechach udało nam się podbić ilość plemniczkow zdrowych do 4% no i z tymi 4% pozniej juz nie miałam problemu z naturalnym zajsciem w ciaze a z jej utrzymaniem (ale to juz był problem mojego organizmu).

A u Was jaka morfologia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:05

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Maggda! Kupę czasu Cie tu nie widziałam! Wow juz rozpakowana jesteś! Napisz co u Ciebie w wolnej chwili! Jak poród? W ktorym tyg ciąży??? Gratki przeogromne i pozdrawiamy!!!

Niebieska jak znajdę sile by odpalic lapka to dam jakies zdjęcie brzuszka <3

Zaraz, zaraz Kochana ja Twojego zgrabniutkiego też dawno tutaj nie widziałam :P nie każ mi długo czekać - ciężarna ciężarnej- odmawiać nie wypada ;)

Ucięłam głowę i nogi, i oto dzisiejsza fotka z przymierzalni:) Brzucholek nagle w ciagu 2 tygodni urósł! Wiec i shopping był konieczny.
    beaff5047033c158med.jpg
    Kurcze duża ta fotka, nie umiem dodać mniejszej.

M@linka, roma, Elaria, jomi81, Mamaokruszka, Ikarzyca, Jacqueline, reni86, Magdzia88, Coconue, Evita, Asia87, sylvuś, Natikka123, Elmo13 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 1716 1717 1718 1719 1720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ