Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
roma wrote:Jomi, też się nad tym zastanawiałam. Miałam kiedyś polipa i plamienia ale wtedy te plamienia były niezależne od fazy cyklu. A teraz to się zaczyna zawsze kilka dpo i trwa aż do @ przybierając na sile. Idę we wtorek do innego gina, który jest też endokrynologiem, zapytam go o możliwe przyczyny hormonalne. Ale teraz jak napisałaś, że też tak miałaś w 2 fazie cyklu również taką opcję biorę pod uwagę. W pierwszej fazie nie plamiłaś? Powtarzałało Ci się to w kliku cyklach?
Ja plamiłam przy polipie tylko w drugiej fazie cyklu. Zaczynało się koło tygodnia po owulacji i trwało do @. Polip był już naprawdę duży (nie wiem jak tamten gin mógł go nie zauważyć). Miałam te plamienia przez 4-5 cykli, aż w końcu po diagnozie gina z kliniki zrobiłam histero i wywaliłam dziada. Podobno szanse na ciążę przy takim polipie są bliskie zeru.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ale numer... Dobrze się składa, że idę do innego lekarza. We wtorek się wszystko wyjaśni. Dziękuję za informację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 18:14
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dziewczyny, widzę, że tu kilka brzuchatek szykuje się już do porodu. Nie wiem czy słyszałyście o herbacie z liści malin (nie owoców, a liści). Herbatę tę można zacząć pić, gdy ciąża jest donoszona, czyli od 37 tc. Ona wspomaga czynność skurczową macicy. Skurcze są bardziej efektywne. Ja piłam od 37tc 2 razy dziennie. Długo to nie trwało, bo urodziłam w 37tc5dniu, ale fakt jest taki, że skurcze miałam bardzo efektywne, poród był błyskawiczny. Także polecam jakby co.
A tym, które chcą już poród przyspieszyć polecam seksProstaglandyny zawarte w spermie również pobudzają skurcze mięśni gładkich. Ja miałam zakaz seksu w ciąży od 28tc do 37tc ze względu na problemy z szyjką, na wizycie dzień przed porodem (gdy na ktg nie rysowały się żadne skurcze i gin orzekł, ze nic się nie dzieje) dostałam zielone światło na seks, więc po powrocie zbałamuciłam męża, a 12 godzin później zaczął się poród
M@linka, sy__la lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:A zaszalałam i kupiłam w tej chwili ten Profertil i Prostimen
U nas mąż brał Androvit, Selen i L-karnitynę, więc może spróbujemy z czymś innym.
Droga ta kuracja ale u nas sprawdziła się. Profertill bierze się chyba 2x1 a prostimen zapomniałam - mąż brał wg ulotki. No i ważne - miniunum 3 miesiące takiej suplementacji. Powodzenia!
-
M@linka wrote:Droga ta kuracja ale u nas sprawdziła się. Profertill bierze się chyba 2x1 a prostimen zapomniałam - mąż brał wg ulotki. No i ważne - miniunum 3 miesiące takiej suplementacji. Powodzenia!
Tak, wiem, te wszystkie suple dopiero po 3 miesiącach coś zmieniają. Na razie kupiłam po 60 kapsułek, ale dokupię. Niech się suplementuje. I tak mamy jeszcze 3 zarodki do zabrania (w 2 transferach), więc jeśli się z nimi nie uda to ruszymy do dzieła i wtedy po suplementacji może jednak naturalnie coś zaskoczy.M@linka lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
M@linka no ja ur. 02.12 4 dni po terminie w ekspresowym tempie bo o 3 zaczely sie bole a o 5:05 nad ranem Agatka juz byla na swiecie
Mala jest spokojna teraz bo wczesniej mielismy problemz jej delikatna pupcia
Zuzia jest jej aniolem strozem i uwielbia sie z nia bawic
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77796f5fc1b3.jpg
M@linka, Alisa, sy__la, Evita lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny piekne brzuszki!
Roma ja tak mialam teraz dwa cykle.po poroneniu,sama nie wiem co to bylo bo jednak zaszlam...
Ja jestem nastawiona jakos inaczej niz poprzednio.Po pierwsze w ciagu dnia,zapomninam o pozytywnym tescie...jestem jakos pozytywniejsza ale jakos szczegolnie nie nastawiam sie.taka mieszanka uczuc.I do tego standardowy brak objawow i myslenie czy jest ok.
Owulacje mialam ok 27.12,chce isc do lekarza 23.01...myslicie ze za wczesnie?Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Maggda słodkie te Wasze dziewuszki. Wow to faktycznie błyskawiczna akcja! Też marze o takiej!
Jestem ciekawa kiedy urodzi sie mój syn. Teraz czekamy na wieści od Coco a potem chyba ja następna w kolejce do rozpakowania...ehh ale to zleciało a pamięta latem jak tu nasze wcześniejsze brzuchatki finiszowaly...a teraz kolej na mnie SZOK
sy__la, maggda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnysy__la wrote:A Tyż możesz
Edit: zajebiaszcza foteczka! haha padłam i wyobraziłam sobie Ciebie z taką miną
Syśka- no ta mina nie schodzi mi z gęby od wyjścia ze szpitala. Nasila się na myśl o seksie w obecnym czasie:-)
Chodź nie powiem - dzisiaj 12 dc, czuję owulkę i kusi kusi.... ale jednak rozsądek mówi co innegosy__la lubi tę wiadomość
-
I ta nieszczesna metformina...po konsultacji z ginekologiem i endokrynologiem nie wlaczylam jej,bo organizm moze roznie zareagowac...gdybym wlaczyla ja z miesiac wczesniej to inna sprawa...teraz mam wyrzuty ze za szybko zaczelismy starac sie:(i nastawilam sie ze dieta pomoge maluszkowi...choc jak czytam te fora,blogi to metlik mam co wolno a co nie...a nie chce tak na pol gwizdka cos robic..Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualnyMaggda, super, że Agatka już z wami. Szkoda, że nie dałaś wcześniej znać.
A z pupą co za kłopoty były? Odparzenia? Ja na wszelkie podrażnienia polecam LINOMAG MAŚĆ , żadne kremy typu Sudocrem (wysusza skórę) i Bepanthen, ani żadne inne wynalazki, tylko stary jak świat Linomag (ważne, żeby to była maść, a nie krem). Leczy, natłuszcza i izoluje od drażniącego moczu czy kupki. Nawet do teraz stosuję u córki, jeśli ma podrażnienie okolic intymnych, a jak uczyła się sama się podcierać to często Linomag był w użyciu.maggda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Alisa wrote:Syśka- no ta mina nie schodzi mi z gęby od wyjścia ze szpitala. Nasila się na myśl o seksie w obecnym czasie:-)
Chodź nie powiem - dzisiaj 12 dc, czuję owulkę i kusi kusi.... ale jednak rozsądek mówi co innego
Może jeśli dasz radę, nie boli, nie leci już z piczki... to może działajcie? Co żeby tego cyklu nie marnować?! Taka luźna ma propozycjaMarysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
ana167 wrote:Jomi, jeśli u WAs po takich parametrach i3 razy ivf i nic, to ja już nie mam nadziei. U nas nędza z bidą, mniej niż milion z morfologią 2%.. i szukanie przez embriologa żywych plemników na silę, z groźbą biopsji. jakoś dziś wpadłam w czarną dziurę..
Dziewczyny zazdroszczę brzuchów, ale tak pozytywnie.
Ana, nie załamuj się. Wtedy, gdy zaszłam w ciążę naturalnie, a 9 m-cy później urodziła się nasza córa, mój mąż miał najgorsze wyniki ze wszystkich jakie robiliśmy (1% prawidłowych i ilość koło 5mln). Lekarka z kliniki, do której wtedy chodziliśmy była w szoku. Powiedziała że ta ciążą to jak 6 w totka.
Na fb jestem w takiej zamkniętej grupie in vitrowej i tak takich naturalnych "cudów" po nieudanych in vitro jest kilkaNie można tracić nadziei, bo to wszystko to loteria
Głowa do góry!
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
nick nieaktualnysy__la wrote:A gin nie mówił Ci, że może podczas tego zabiegu widział jakie ładne jajo na jajniku???
Może jeśli dasz radę, nie boli, nie leci już z piczki... to może działajcie? Co żeby tego cyklu nie marnować?! Taka luźna ma propozycja -
sy__la wrote:Noooo Niebieskaaa, troszkę nareszcie Cię wywaliło z brzuszkiem hihi
zawsze miałaś taki malutki, zgrabniutki... a teraz jest śliczniusi!!
Gdyby mnie nie wybrzuszylo juz na tym etapie to zaczęłabym sie martwić. Mała czuje na bardzo dużej powierzchni, wiec rośnie i fika:))) wreszcie wszyscy widza i wreszcie moge pokazywać z duma brzuchola:)))Justa87, M@linka lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ana, poza tym nasza zła in vitrowa historia nie ma wcale związku z parametrami nasienia. Przy pierwszej i drugiej procedurze nastąpiło u mnie zjawisko, które nazywa nieadekwatną odpowiedzią na zastosowane leki. Zdarza się to 5% pacjentek. Po prostu okazało się, że nie reaguję na puregon i menopur. Na usg wszystko wyglądało ok, pęcherzyki wyglądały na ładne i dorodne, a podczas punkcji okazywało się z 15 pobranych komórek dojrzałe były 3 (prze pierwszej procedurze) i 2 (przy kolejnej). Przy trzeciej procedurze poszliśmy dlatego po pierwsze długim protokołem, po drugie na całkiem innym zestawie leków i miałam 11 dojrzałych komórek (a 25 pobranych), hiperstymulację, ale 8 z tych 11 się zapłodniło i 5 dotrwało do blasty i zostało zamrożonych.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jakos ok 3 stycznia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d8a9c417ebd7.jpg
I w Boze Narodzenie
url=https://naforum.zapodaj.net/d41b6d864c5b.jpg.html]https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d41b6d864c5b.jpg[/url]Alisa, sy__la, jomi81, roma, Jacqueline, Justa87, Coconue, Niebieskaa, Evita, Asia87, sylvuś, Natikka123, M@linka, Elmo13 lubią tę wiadomość
-
Sy_la Niebieska śliczne brzuszki!!!!
Justa jak czytałaś to mam ten sam problem kiedy iść do lekarza.sy__la, Niebieskaa lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...