Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Adora, u mnie w 7+0 tc było słychać serduszko
Święta minęły spokojnie i bezobjawowo. Dziś mdłości wróciły... Trzymały cały dzień... Ehhhadora lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnyWitajcie kochane
co u Was słychac?????? wiem,ze jest okres swiateczny i pewnie wiele z Was jest u rodzin ale tez wiele z Was dawno sie nie odzywało - buziaki dla Was i sle moja pamiec
My dzisiaj bylismy na wizycie myslałam,ze umre ze stresu tak sie balam co to bedzie a cisnienie mialam masakryczne wrwrw
A zatem Kochane nasz Maluch Jest CUDEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzisiaj jest 11 tc i 3 dzien wg okresu a wg USG juz jest 12 tc i 6 dzien musimy zrobic do nastepnego tygodnia badania prenatalne a na nie sie czeka bo przerwa noworoczna jest!
Maluch ruszał sie jak szalony hyhy CRL ma 61,4 mm a serducho bije 159 /m
termin porodu wg USG 5 lipca!!!!!!!!
Musze uwazac na cukier ( mimo,ze mało go jem bo mnie od słodyczy odrzuca ) bo biore steryd a po nim cukier lubi sobie niezle rosnac.
My w Sylwestra jedziemy do moich rodziców do niedzieli bedziemy wtedy zamierzamy im powiedziec
DZIEKUJE ZA WIELKIE WSPIERANIE NAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pamietam o Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 19:01
malika89, kehlana_miyu, adora, madziara0080, blondyna5555, Bomblica lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki - witam tak po świątecznie
Przesyłam spóźnione, ale szczere życzenia świąteczne jak i noworoczne Niech wszystko w tym nadchodzącym Nowym Roku układa się tak jak byśmy tego chciały
Wszystkiego Najlepszego z tej okazji
Wpadłam w wir przedświątecznych przygotowań i postanowiłam zrobić sobie kompletną przerwę od komputera Mam nadzieję, że tak całkiem się na mnie nie obraziłyście Postaram się regularnie już zaglądać
Wczoraj wróciliśmy od teściów A Sylwestra spędzamy w domowych warunkach
Pozdrawiam Was wszystkie ciepło i trzymam mocno za Was kciuki
Bardzo się cieszę, jak piszecie, że z Waszymi dzieciaczkami wszystko w porządku
Donoszę również, że od lekarza udało mi się wysępić skierowanie na tą trójkę tarczycową No i przy okazji zlecił pełną morfologię i żelazo Badanie było wykonywane w innym lab, ale mam nadzieję, że to nie miało wpływu na wynik
TSH spadło z 2,16 na 1,79 FT3 i FT4 w normie. O reszcie napiszę późniejinessa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mimo, że mamy świadomość tego, że szanse na naturalne poczęcie mamy małe to wyczekuje owu jak głupia.. z wypiekami na twarzy co dzień rano mierze temperature a tam wciąż mało zaczynam wpadać w panikę, że może teraz coś mi się poprzestawialo i owu nie przyjdzie.. tragedia! Czy też mialyscie takue schizy jak zaczynalyscie starania na nowo?
-
Cześć Dziewczyny, widzę święta przeżyłyście, teraz czeka nas Sylwester.
Maggi, Bombelku, jak ja Wam zazdroszczę tego drugiego trymestru i brzuszka
Maggi, obawiam się, że nie przestaniemy się bać, bo nie wiem jak reszta, ale ja bym najchętniej co tydzień robiła USG i sprawdzała czy wszystko ok. Super wieści po Paapa Z Internetem się zgadzam, chyba powinni nam wyłączyć, bo co czytam to bardziej się martwię.
Blondyna, biedaku nasz, widzę, że cierpisz dalej, ale już niedługo chyba.
Malika, mdłości widzę odpuściły, czekamy na info po wizycie.
Adora, mi pomagają ziemniaki ale co organizm to inny.
Inessko, Cudziątko widzę rośnie jak na drożdżach.
Jacq, świetne wyniki tarczycowe.
Kkkaaarrr, postaraj się, na ile się da oczywiście, spokojnie podejść do nowych starań. Schizy to tutaj są na porządku dziennym, więc rozumiemy Cię całkowicie.
A co u mnie? Jutro wizytuję, niestety wyniki tarczycy odebrałam wczoraj i są złe - TSH 3,5 Martwię się, bo problemy z tarczycą podwyższają ryzyko poronienia. Pierwszy raz mam taki wynik, nigdy nie miałam tarczycy leczonej, nie wiem czy gin mi jakieś leki zaaplikuje czy skieruje do endo Macie jakieś doświadczenia z tym tematem? -
Dziewczyny kochane,
Wysyłam Wam najserdeczniejsze życzenia poświąteczne i noworoczne.
Dużo szczęścia dla Was. I spełnienia marzeń. Już my wiemy jakich... Ale nie tylko tych. Nam się naprawdę dużo od życia należy.
Trochę się nie odzywałam, bo oczywiście sporo się działo w okresie okołoświątecznym. Poza tym, zrobiło się u nas na wątku tak ciążowo, że czasem trochę trudno mi było wypowiadać się w temacie, bo jestem tak bardzo daleko od niego...
Ale powiem Wam, że to dla mnie jedna z największych radości, że tu jest tak fioletowo. Wasze ciąże to także nasze radości i nadzieje.
* * *
U mnie dziś dzień trochę nostalgiczny... Rocznica jednego z najsmutniejszych dni w moim życiu, kiedy po raz pierwszy usłyszałam, że nie widać serduszka na USG. Nigdy nie zapomnę tej daty...
Dla Ciebie: [*]
* * *
No i dodatkowo mały pech mi się przydarzył. Tak jak Wam kiedyś pisałam, mam trochę badań do zrobienia po trzeciej miesiączce po zabiegu, ale muszę je zrobić dokładnie w 3-5 dniu cyklu. No i pech taki cholerny, że @ przyszła dziś. Czyli 3-5 dzień cyklu wypadają w sylwestra, Nowy Rok i sobotę, a wtedy oczywiście nie mam jak zrobić tych badań. I muszę z nimi czekać cały miesiąc. Czułam, że tak będzie... Przykro mi.
Dawajcie znać, co tam u Was.
Uściski! -
inessa wrote:A zatem Kochane nasz Maluch Jest CUDEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inessko, słów nie znajduję, żeby napisać, jak bardzo się cieszę.
Gratuluję! Trzymam za Was!
Musi być dobrze. Będzie!!
Wczoraj widziałam się ze znajomą, która jest pediatrą i neonatologiem.
Ma pacjentkę, która 9 razy straciła ciążę (!) i za 10-tym razem jej się udało!
Ma super dzieciaczka i jest szczęśliwa.
Wszystko jest możliwe.
Na koniec spotkania powiedziała mi: "Nie trać nadziei!"
Gratulacje też dla wszystkich innych Dziewczyn!
Mdłości Wam bardzo współczuję i... zazdroszczę zarazem
Martynko, odezwij się, kochana! Martwimy się.inessa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wy też coś tu widzicie poza I ? Na zdjęciu ledwo co, aparat nie chce uchwycić, na żywo cień sporo mocniejszy i to pod koniec 5 minut się pokazał ...
Zdjęcie zrobione po 10 minutach od wykonania testu, test z drugiego siusiu już po wypiciu kubka herbaty i kawy, dziś dopiero 24 dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 10:25
inessa, madziara0080, blondyna5555, malika89 lubią tę wiadomość
-
Niby 15 dc chyba coś mnie tam lekko bolało z prawej strony, ale w poprzednim cyklu owulacja miała być z prawego jajnika więc możliwe aby 2 razy pod rząd była z tego samego ?
Aha i donoszę, że w tym cyklu nie miałam tego dziwacznego plamienia w okolicach gdzie mogłaby by być owulacja
Oczywiście powtórzę test tak jak się powinno czyli z pierwszego siusiu rano Jak kupię
Jezu, ja chyba zawału dostanę...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 11:27
-
Jacq,
Ja też tam coś widzę
A jestem ekspertem od cieniów cienia
Trzymam kciuki za kolejne wyniki!
Bombel dobrze napisała, nie będzie alko na sylwestra... hihi... -
nick nieaktualnyHejka!
Jacqueline ja widze cien a mam wade wzroku hyhyhy
to jutro nastepny test ale z pierwszego moczu
Annak
Osa gin pewnie wysle CIe do endo no chyba,ze sam ma druga specjalizacje i spokojnie najwazniejsze aby teraz dac leki odpowiednie. A tarczyca w 1 trymestrze szaleje bo Maluch potrzebuje hormonów z tarczycy!!!!
Dla wszystkich kobietek buziaki śle
Udało mi sie po nerwowych telefonach załatwic badania prenatalne na poniedziałek bo musialam zmiescic sie do wtorku przez to,ze Maluch tak urosł i wiecie kurcze nastepny schiz czy Maluch jest zdrowy ale głupia jestem co nie?!
Kochane jutro wyjezdzamy do moich rodziców i dopiero wrócimy w poniedziałek wieczorem wiec prosze sie nie denerwowac bo pewnie ovu zamknie wykres
Szczesliwego Nowego Roku kazdej z Was życze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f66187556f65.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 13:17
-
Dziewczyny - oby to było TO... Tak bardzo bym chciała, no i żeby tym razem wszystko dobrze się potoczyło...
Nie dowierzam jeszcze, jutro powtórzę test Tylko innej firmy, M kupił mi Greenmed (przy drugiej ciąży pokazał mi mocny cień przy becie aż 16 poprzedniego dnia, po 4 dniach była wtedy ledwo 40 niecałe).
Tak bardzo chciałabym jutro zobaczyć już choć trochę mocniejszą kreseczkę... A może jutro go nie robić tylko poczekać?
Jestem nieco w szoku...
Inessko - ehh już po gwiazdce to Ci rózgi nie dam Ale ochrzan dostaniesz jak będziesz schizować za bardzo12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
-
Jacqueline ja również widzę cień wiec po cichu mowie moje gratulacje powtórz test jutro rano z pierwszego moczu, będzie dobrze i kolejny " powstaniec " na naszym cudownym forum
madziara0080 lubi tę wiadomość
-
Jacqueline nie świruj tam ja miałam cienie na teście a beta 130 czy jakos tak. Gdybyś nie była w ciąży to ani bladziocha ani cienia by nie bylo a wszystkie widziałyśmy na tym zdjęciu drugą kreskęcóreczka 23.08.2015 [*] 6 tc
Gabrysia ur.27.06.2016
Hipotrofia, bezwodzie