X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kkkaaarrr gdyby nie ten wątek to chyba bym w depresje popadła.. A jest to wątek magiczny - co chwila ktoś zachodzi w ciążę ;) nieskromnie powiem, ze byłam pierwsza :D

Poczyniłam drugi stroik :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbae21c64ba5.jpg

Zaczynam miesiąc czwarty! Drugi trymestr :) w święta ciotki i pociotki dowiedzą się o ciąży :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2015, 23:16

madziara0080, adora, blondyna5555, inessa lubią tę wiadomość

córeczka 23.08.2015 [*] 6 tc
    Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • kkkaaarrr Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2015, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro wątek jest magiczny to może zostanę na dłużej, po stracie córeczki nie myślę o niczym innym jak o staraniach o jej rodzeństwo

adora, Kadabra lubią tę wiadomość

eVspp2.png
    SBwKp2.png
    - Olga [*] 8.11.2015 [26tc] - mama Cię kocha córeczko -
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaa jutro wigilia a ja leże bo mi słabo i mam gwiazdki przed oczami :/ chciałam cos posprzątać, chociaż kurze zetrzeć... Niestety nie jestem w stanie. Znów mam wstręt do lodówki i czuje że w święta będą womity

Ale wiem że nie jestem sama, prawda dziewczyny? :D ;)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda Bombelku ;)
    Moje mdłości zamiast przejść, wróciły ze zdwojoną mocą, do tego doszła zgaga... Na jedzenie nie mogę patrzyć, a chciałabym coś przygotować na święta... Tylko jak to zrobić? Chyba w masce p-gaz z zamalowanymi okularami.
    Poza tym nie mam siły na nic, bylam z synkiem w mieście, troche pochodziliśmy, ale teraz nie mam siły ruszyć ręką...
    Aha no i dzisiaj przyszły moje jeansy ciążowe, mega wygoda ;) Na wadze dalej -3kg, a jednak zwykle spodnie uwierały :/

Witam nowe dziewczyny :) Dokladnie tak - to szczęśliwy wątek :)

Kochane co tam u Was? Rozumiem że przedświąteczna gorączka zapanowała, ale proszę się zameldować :D

<3 dla Was wszystkich :)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
    Termin cc 24 czerwca :o)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje pamietam o Was bardzo zwłaszcza w okresie tym szczególnym Światecznym <3 <3 <3

mnie tez mecza bardzo mdłosci szykuje świateczne jedzenie ale co chwile wychodze z kuchni hyhyhy aby dac jakos rade no i musze odpoczywac bo jak za długo stoje czy chodze pobolewa mnie brzuch!!!!
    buziaki dla Was wszystkich kochane <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a548950e0f2.jpg

• blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie teściowa cały dzień coś robi w kuchni, czy smaży ryby czy piecze sernik, zapach po całym mieszkaniu się roznosi, a u mnie niestety przez zapachy ląduje cały czas w toalecie na wymiotach, masakra tak mi zapachy przeszkadzają, na szczęście apetyt wrócił i staram się jeść ale mimo tego cały dzień trzymają mnie mdłości ciężkie te święta widzę :(
    Maluch strasznie mnie męczy, nie daje mi normalnie żyć ;)
    Nic nie mogę robić, ale muszę dać radę bo jutro ubieranie choinki, trzeba trochę posprzątać dom, pogonię męża ale muszę go przypilnować trochę, bo sam nie da rady ;) ciężkie życie ciężarnej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 20:11

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • osa Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Bombelku jakie Ty masz zdolności manualne :) Gratulacje drugiego trymestru!
    Maggi, widzę, że mdłości atakują.
    Blondyna, staraj się może unikać tych zapachów jakoś?

U mnie mdłości czasami z rana lub trochę wieczorem potrafią się pojawić, a i tak nie jest fajnie, aż się boję co by było gdyby zaczęły mnie dłużej trzymać. Ja zrobiłam jedno danie na święta, a i tak spędzamy je u rodzinki.
    Za tydzień (30.12) wizytuję.

Chciałabym Wam życzyć Moje Drogie spokojnych Świąt <3

3jvzi09k998ztm99.png
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi trymestr.. Miało być lepiej.. Właśnie wyrzuciłam z siebie śniadanie..

Wszystkim starającym - aby aniolek przyniosl Wam upragnione dwie kreski, żebyście jak najprędzej miały mdłości i womity ;)

A wszystkim ciężarówkom - żeby te mdłości i womity w końcu ustąpiły! :) żeby cycki juz tak nie bolały i żeby nie trzeba bylo latać siku co 5minut ;) ponadto, żeby jedzenie odzyskalo dawny smak i zapach :) a najważniejsze - żebyśmy nie żyły w ciągłym strachu o bobasy, tylko potrafiły się cieszyć z nadchodzących chwil :)

Generalnie zdrowych i wesołych Świąt! :)

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane <3
    Życzę Wam wszystkim samych wspaniałości, spełnienia wszystkich marzeń, a także zdrowka, pogody i uśmiechu każdego dnia :) Brzuchatkom spokojnych ciąż i szybkich porodów, a starającym upragnionych 2 kreseczek jak najszybciej :D

Annak, Martynka, Malika, Jacquline co sie z Wami dzieje Kochane? Odezwijcie się proszę :* Annak jak sytuacja zawodowa? Rekrutacja zakończona, czy jeszcze trwa (pogubiłam sie ;) ).

PS. A tak w ogóle to witam się w dugim trymestrze :D Jak to zleciało... Teraz czekam z utęsknieniem aż poczuję ruchy Frania ;) Może wtedy będę troszkę spokojniejsza :/ No a w przyszłym tygodniu przyjdą wyniki Pappy i zaczynam sie zastanawiać co gdy... Ech... Ciagle coś ;)

Buziaki

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim życze Wesołych spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, rodzinnych szczęśliwych pełnych uśmiechów i radości. Oby Was tak mdłości i wymioty nie męczyly jak mnie, cały dzień się męczę prawie.z toalety nie wychodzę. Maluch się buntuje, nie lubi tych zapachów, cały dom zalatuje pieczona kaczka którą teściowa robi na jutro a ja umieram :-( miejmy nadzieje ze jutro będzie lepiej.

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt Dziewczynki :*

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam po Świętach Kochane ?
    Mi chyba brzuch wyskoczył, chociaż wcale dużo nie jadłam... A tak w ogole to znowu sie stresuję, bo juz 1,5 tygodnia nie widzialm malucha i martwię sie czy wszystko u niego dobrze... Żebym chociaż ruchy czuła to mogłabym byc spokojniejsza ;) Wykończy mnie psychicznie ta ciąża chyba ...Byle do wizyty 4 stycznia ;)

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie <3 :)

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggi, brzuch rośnie :) i to nie tylko od jedzenia.

Też wizytuję 4 i to praktycznie przed 19... W ostatnich dniach odpuściły mdłości. Nie mogę się doczekać jak zobaczę maleństwo :)

adora lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Bomblica Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez brzuch wyskoczył. W pasie mam już 94cm... Niestety mdłości wróciły :(

malika89 lubi tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • adora Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bedzie tak jak w poprzedniej ciazy, to jeszcze pare dni i beda straszne mdlosci. Jezu co robic?

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieć wiadro kolo lóżka w gotowości ;) spróbuj jeść pomarańcze i mandarynki - u mnie zawsze wchodzily i zostawały w brzuszku :) i jeszcze mleko z płatkami. Do żadnego innego jedzenia nie mam zaufania

adora lubi tę wiadomość

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie akurat nic nie pomaga, mdłości trzymają mnie cały dzień a do tego wymioty przynajmniej dwa razy dziennie. Ciężko zaczęłam trzeci miesiąc ale dla maleństwa jakoś wytrzymam. Ja wizytuje 7 stycznia i juz nie mogę się doczekać, martwię się czy wszystko jest dobrze czy maleństwo urosło i czy zdrowo rośnie, martwię się bo przez ostatnie dni kiepsko znosiłam tabletki, wymiotowałam po nich od razu. Niech ten czas szybciej leci :-)

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy nie isc na usg, bo w Uk pierwszy scan robi sie miedzy 11 a 13 tygodniem ciazy. W ktorym tygodniu widac juz bijace serduszko?

• Bomblica Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna ja też się martwię... Wczoraj mnie cały dzień kłuło w brzuchu, dziś mnie w krzyżu łupie.. Cycki znowu bolą, mdłości mam, a tu juz prawie 15tc i teoretycznie powinno być lepiej. Nie przytyłam ani grama, wszystko na mnie wisi, tylko mi brzuch wystaje.

Kaszel zaczyna przechodzić po 2,5 tygodnia... A najlepsze jest to, że mi się poprawiło jak odstawilam wszelkie syropy, pastylki i psikadla, a jem tylko raz dziennie miod z propolisem w ilości 1/4 łyżeczki.

Gabrysia ur.27.06.2016
    Hipotrofia, bezwodzie
  • Maggi-P Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombelku najwazniejsze, ze juz kaszel odpuszcza :)

Dziewczyny czy Wy myslicie, że my kiedykolwiek przestaniemy sie bać o te nasze maleństwa? Bo coś mi się niestety wydaje, że po naszych przejściach tak nam juz zostanie :/

Malika ja tym razem wizytę mam wyjątkowo na 14:00 (zawsze miałam późnym popołudniem i cały dzień sie stresowałam).

Adora ja bym na pewno poszła, ale ze mnie niecierpliwiec straszny i trzytygodniowe przerwy między wizytami to dla mnie mega wyzwanie ;)

Muszę się Wam pochwalić, dzisiaj dostałam wyniki testu Pappa, których ze względu na mój wiek (35lat) bardzo sie bałam, bo naczytałam się że w takim wieku z regóły wychodzi duże ryzyko wad genetycznych i stres przy otwieraniu koperty ogromny. Na szczescie okazało się, że w naszym przypadku ryzyko jest duuuużo niższe niż ryzyko podstawowe :) Wniosek: internet w ciąży powinien być zabroniony ;) Ja juz zatanawielam się co zrobię jak już otrzymam ten moj zły wynik...
    Bardzo sie cieszę :D

Jacquline, Martynka, Annak, Oska co u Was???

21.08.2015 - 9tc 4d [*]
    dev181pr___.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ