Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Genshirin wrote:Ja od paru dni oprócz zmęczenia można by powiedzieć, że czuję się całkiem nieźle. Nie mogę doczekać się prenatalnych.
Po prenatalnych powiem w pracy, że jestem w ciąży. Pracuję przy komputerze dlatego z 8h pracy zrobi mi się 4h co na pewno trochę pomoże mi odpocząć.
Dziękuje, że pytasz.
Justa super, że wizyta pozytywna i maluszek się rozwija
A ktoś wie co u Kammy? Naprawdę dawno się nie odzywała.Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa według belly i terminu miesiączki termin mam na 17 września zobaczymy jak policzy teraz doktor jak będę na wizycie.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Cześć dziewczyny
mam ogromną nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie.. dziś wróciłam do Irlandii i powoli będę wracać w swoje tryby...
nie wiem czy dam radę Was nadrobić.. przez tydzień nazbierało się mega dużo... jest ktoś chętny mi szybko streścić? Komuś się urodziło? ktoś ma dwie kreseczki ?
Całuje gorąco ! :*Monika1357, Mamaokruszka, Dorola31, Evita, Genshirin, Elmo13 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
nick nieaktualnyGaduaaa wrote:Cześć dziewczyny
mam ogromną nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie.. dziś wróciłam do Irlandii i powoli będę wracać w swoje tryby...
nie wiem czy dam radę Was nadrobić.. przez tydzień nazbierało się mega dużo... jest ktoś chętny mi szybko streścić? Komuś się urodziło? ktoś ma dwie kreseczki ?
Całuje gorąco ! :*
Coco urodziła Amelcię
A mi się urodziło w głowie, że będę mamą po raz 3!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 18:24
Ikarzyca, M@linka, Monika1357, Gaduaaa, roma, Elmo13, sy__la lubią tę wiadomość
-
Monika1357 wrote:Genshirin, a Ty na kiedy masz termin?
Dlaczego mowisz, ze z 8h przy kompie zrobi Ci sie 4?
Termin mam wg belly na 19 sierpnia wg mojej gin 21 sierpnia. Zobaczymy co wyjdzie na prenatalnych
Według Polskiego prawa pracy kobieta w ciąży nie może pracować przy komputerze dłużej niż 4h.
Justa87 wrote:Kiedy masz prenatalne?
14.02 -
nadziejaaaaa wrote:Dzień dobry dziewczyny
Witam się z Wami po mojej długiej nieobecności.
Weszłam podejrzałam i aż mi się morda uśmiechnęła jak zobaczyłam dwie krechy Evity. Z całego serca gratuluję
Dziewczyny chociaż niektórych nie znam również trzymam za Was kciuki i gratuluję.
Dużo mnie ominęło widzę.
Pozdrawiam serdecznie
nadziejaaaaa,
Czeeeść!!
Fajnie, że napisałaś!
No, sporo się tutaj dzieje. Ale my jesteśmy też ciekawe, co u Ciebie! Napisz więcej.
A tak w ogóle to mam pewien pomysł / apel... ale napiszę o nim na tym drugim wątku, na którym jesteś
Daj znać, jak się miewasz i jak Twoje sprawy. -
Ja jakieś umiejętności telepatyczne rozwinęłam- najpierw Laile wywołałam a teraz Gaduuua się znalazła
Dziś myślałam też o Tobie że się nie odzywasz ale pomyślałam że jeszcze jesteś w rozjazdach :)Jak się czujesz?
Gaduaaa lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Evita wrote:Ja jakieś umiejętności telepatyczne rozwinęłam- najpierw Laile wywołałam a teraz Gaduuua się znalazła
Dziś myślałam też o Tobie że się nie odzywasz ale pomyślałam że jeszcze jesteś w rozjazdach :)Jak się czujesz?
No to jak Ty masz takie układy z siłami wyższymi, to załatwiaj teraz też swoje sprawy
Na wtoreczek wieeeelką betę! -
Mamookruszka jak dla mnie jest cień cienia ;* powtórz jutro test powinien być ciemniejszy albo leć na betę ;* trzymam kciuki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:17
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Gaduaaa wrote:Cześć dziewczyny
Całuje gorąco ! :*
No to dobrze, że już w domu.
Jakie plany odnośnie Gadulątka, jesteś już na tyle daleko, że opieka u Ciebie już wejdzie w normalny tryb? -
Laila,
No wreszcie!
My nawet wczoraj, przy okazji spotkania, wspominałyśmy o Tobie!
Weź Ty nas nie zostawiaj i nie trzymaj tyle w niepewności. Chcemy bieżących wieści od Ciebie.
Jutro oczywiście trzymamy kciuki za wizytę i czekamy na wiadomości.
Każdy Twój lęk znajduje tutaj pełne zrozumienie. Dlatego jutro idziemy całą bandą razem z Tobą na tę wizytę.
Uściski!
Niebieskaa,
Ty & Marianka = niezły duet imprezowy.
W przyszłości będzie się działo
M@linko,
W sumie to ja się temu Dominisiowi nie dziwię, że mu tam dobrze
A a propos tej Twojej ciążowej (i przedciążowej) drogi, to ona jest mi szczególnie bliska, bo - tak jak pisałam - przecierałaś szlaki tym wszystkim emocjom, które potem stawały się moim udziałem. Przeżywam każdy dzień, który Cię / nas zbliża teraz do przywitania Twojego synka.
Roma,
Tak mi Cię wczoraj brakowało...
Jak się czujesz?
Monika,
Kciuki połamane od zaciskania na poczet jutrzejszego dnia!
Justa,
Gratuluję pięknej liczby 155!
Gaduaaa,
Czy Cię pamiętamy...? Yyy... no, nie wiem, jak to napisać... Ale kim Ty jesteś i co tu robisz?!
Hehe
Ciebie zapomnieć...?! ...zadziorę naszą forumową?
Nawiń lepiej, jak się czujesz i jak Gadulątko!Koteczka82, Evita, Monika1357, M@linka, laila_25 lubią tę wiadomość
-
Justa87 super że serduszko biję , czekamy do soboty na dalsze wieśći z wizyty daj znać co i jak
Genshirin co do penetralnych to prawie tuż tuż , dobrze że czujesz się lepiej , co do pracy to napewno ci dobrze zrobi jak ci zredukują czas pracy do 4hbędziesz miała więcej czasu dla siebie
Gaduaaa piszesz że wróciłaś do Irlandii jak podróż? w polsce było wszystko ok ?
Dziewczyny fajnie że wam się udało spotkanieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:41
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
annak wrote:nadziejaaaaa,
Czeeeść!!
Fajnie, że napisałaś!
No, sporo się tutaj dzieje. Ale my jesteśmy też ciekawe, co u Ciebie! Napisz więcej.
A tak w ogóle to mam pewien pomysł / apel... ale napiszę o nim na tym drugim wątku, na którym jesteś
Daj znać, jak się miewasz i jak Twoje sprawy.
Witaj Annak ;*
Miło że chcociaż Ty (i Evitka polubiła mój post) się odezwałaś, po tym jak napisałam.
Zastanawiałam się właśnie czy pisać czy nie ale wiadomość o tym że u Evity pojawiły się dwie kreski tak mnie ruszyła że postanowiłam się odezwać
Co do Twojej propozycji- odniosę się do niej na tamtym wątku
Miewam się różnie, ostatnimi czasy bardzo kiepsko wyglądał mój stan psychiczny. Ciągłe przypominanie sobie tego co wydarzyło się w październiku strasznie szarpnęło moją psychiką.. Jest już trochę lepiej,natomiast problem z tą francą tarczycą często daje popalić, wrosła aż do 7,2 ;/
Starania zaczęliśmy już w tamtym cyklu jednak z powodu owej tarczycy nic by z tego być nie mogło. Będziemy próbować dalej jednak z tyłu głowy mam to co mam z obawami że może się to powtórzyć.
Aniu napisz jak Ty się miewasz? Jak Ava? Dokazuje w brzuszku?
Pozdrawiam
Aniołek7.10.2016.
"Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...
In vitro start kwiecień 2019
Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
Transfer 16.05
7dpt beta 49 😍
9dpt 151 😍
11dpt 350 😍
15dpt 2148 😍
18dpt 6823 😍
22 dpt mamy ❤️ 😍😍 -
Rozmowa z mezem:
ja: uwazam, ze jestem dzielna... zaciskam zeby i kluje sie cala ciaze zastrzykami, a niektore naprawde bola.
m: bardzo jestes dzielna, Marianka bedzie ci cale zycie wdzieczna za to...
ja: to ja moge byc jej wdzieczna, ze ze "zechciala" dalej sie rozwijac... i to byc moze dzieki zastrzykom. to ja jestem jej wdzieczna za to, ze zamieszkala w moim brzuchu na tak dlugo i nie chciala go opuscic
m: racja...glupio powiedzialem, nie mozna tym obarczac Marianki, to my jestesmy jej wdzieczni...
I prawda... kazdego dnia za to dziekuje:))Dorola31, Evita, M@linka, Gaduaaa lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Evita wrote:Czarnulkaale super te kolorowe nicki wpisujesz
Pytalas mnie o dawkę encortonu- 10mg mam. Pewnie będę wielorybów od tego ale co zrobić
tak pytałam bo ja mam wizytę we wtorek i środę u lekarzy i prawdopodobnie będę brała encorton - w sumie będę chciała go brać bo nie chcę po raz 4 eksperymentować czy się uda czy nie a z encortonem zawsze są większe szanse a ty zaczęłaś brać jak się dowiedziałaś o ciąży ? mówił ci lekarz jak długo masz brać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:54
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
nadziejaaaaa wrote:Witaj Annak ;*
Miło że chcociaż Ty (i Evitka polubiła mój post) się odezwałaś, po tym jak napisałam.
Zastanawiałam się właśnie czy pisać czy nie ale wiadomość o tym że u Evity pojawiły się dwie kreski tak mnie ruszyła że postanowiłam się odezwać
Co do Twojej propozycji- odniosę się do niej na tamtym wątku
Miewam się różnie, ostatnimi czasy bardzo kiepsko wyglądał mój stan psychiczny. Ciągłe przypominanie sobie tego co wydarzyło się w październiku strasznie szarpnęło moją psychiką.. Jest już trochę lepiej,natomiast problem z tą francą tarczycą często daje popalić, wrosła aż do 7,2 ;/
Starania zaczęliśmy już w tamtym cyklu jednak z powodu owej tarczycy nic by z tego być nie mogło. Będziemy próbować dalej jednak z tyłu głowy mam to co mam z obawami że może się to powtórzyć.
Aniu napisz jak Ty się miewasz? Jak Ava? Dokazuje w brzuszku?
Pozdrawiam
Nadziejaaaaa,
Tu u nas mnóstwo nowej gwardii, więc odzew na posty starych bywalczyń mogą być opóźnione
Czy pisać? No pewnie, że pisać. Zawsze! Zresztą ja byłam tego samego zdania także wtedy, kiedy się nam wątek podzielił...
Co do tego szarpnięcia psychiką, to rozumiem Cię doskonale (i pewnie każda inna dziewczyna tutaj również). Powiem Ci, że ja nawet w tak zaawansowanej ciąży czuję, jak bardzo mam zrytą głowę przez to wszystko, co się wydarzyło. Pisałam tutaj kiedyś dziewczynom (nie wiem, czy w tamtym czasie nie zaglądałaś), że między świętami a Nowym Rokiem miałam wizytę u mojej gin (tak samo jak dwa lata wcześniej, kiedy usłyszałam tę straszną wiadomość). Weszłam na fotel na badanie, czułam, jak córka się rusza dokładnie w tamtym momencie, ale kiedy przyszło do mierzenia bicia serca, to prawie się popłakałam ze strachu. Te skojarzenia, te klisze są tak silne. Nawet mimo tego, że dziecko ruszało się cały czas....
Wszystko mi stanęło przed oczami...
Ten wynik 7,2 to TSH?
Kurczę... duże faktycznie... Do zbicia lekami. Ale na wątku kwietniówek jest dziewczyna, której takie wyszło na początku ciąży (czyli raczej też musiała mieć dość wysokie tuż przed) i dzisiaj jest na tym etapie, co ja
Dobry endokrynolog i wszystko będzie dobrze!
A u mnie ok. Miewam się dobrze, chociaż coraz bardziej mi ciężko. Ava bardzo dokazujeTo daje mnóstwo spokoju, chociaż - tak jak pisałam wyżej - szalonej matki nawet to do końca nie uspokoi
Jak się nie martwię brakiem ruchów, to się martwię, czy nie są zbyt intensywne. Tjjaaa...
Naprawdę bardzo się cieszę, że się odezwałaś.