X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin, a Ty na kiedy masz termin?
    Dlaczego mowisz, ze z 8h przy kompie zrobi Ci sie 4?

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Ja od paru dni oprócz zmęczenia można by powiedzieć, że czuję się całkiem nieźle. Nie mogę doczekać się prenatalnych.

Po prenatalnych powiem w pracy, że jestem w ciąży. Pracuję przy komputerze dlatego z 8h pracy zrobi mi się 4h co na pewno trochę pomoże mi odpocząć.

Dziękuje, że pytasz.

Justa super, że wizyta pozytywna i maluszek się rozwija :D

A ktoś wie co u Kammy? Naprawdę dawno się nie odzywała.
    Kiedy masz prenatalne?

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa według belly i terminu miesiączki termin mam na 17 września zobaczymy jak policzy teraz doktor jak będę na wizycie.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mam ogromną nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie.. dziś wróciłam do Irlandii i powoli będę wracać w swoje tryby...
    nie wiem czy dam radę Was nadrobić.. przez tydzień nazbierało się mega dużo... jest ktoś chętny mi szybko streścić? Komuś się urodziło? ktoś ma dwie kreseczki ?
    Całuje gorąco ! :*

Monika1357, Mamaokruszka, Dorola31, Evita, Genshirin, Elmo13 lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Cześć dziewczyny :) mam ogromną nadzieję, że mnie jeszcze pamiętacie.. dziś wróciłam do Irlandii i powoli będę wracać w swoje tryby...
    nie wiem czy dam radę Was nadrobić.. przez tydzień nazbierało się mega dużo... jest ktoś chętny mi szybko streścić? Komuś się urodziło? ktoś ma dwie kreseczki ?
    MA II - EVITKA!!!! <3 <3
    Coco urodziła Amelcię
    A mi się urodziło w głowie, że będę mamą po raz 3!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 18:24

Ikarzyca, M@linka, Monika1357, Gaduaaa, roma, Elmo13, sy__la lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow !! super !
    Evitko gratulację kochana!

Evita lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVITA gratulacje serdeczne :) Tyle się naczekałaś na swoją kolej..
    Mamaokruszka ja też widzę cień cienia:) Mam nadzieję, że tym razem Ciebie to nie będzie żadne bambuko tylko bobas :)

Mamaokruszka, Evita lubią tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Genshirin, a Ty na kiedy masz termin?
    Dlaczego mowisz, ze z 8h przy kompie zrobi Ci sie 4?

Termin mam wg belly na 19 sierpnia wg mojej gin 21 sierpnia. Zobaczymy co wyjdzie na prenatalnych :)

Według Polskiego prawa pracy kobieta w ciąży nie może pracować przy komputerze dłużej niż 4h.
    Justa87 wrote:
    Kiedy masz prenatalne?

14.02 :D

• annak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :) Witam się z Wami po mojej długiej nieobecności.

Weszłam podejrzałam i aż mi się morda uśmiechnęła jak zobaczyłam dwie krechy Evity. Z całego serca gratuluję ;)

Dziewczyny chociaż niektórych nie znam również trzymam za Was kciuki i gratuluję.

Dużo mnie ominęło widzę.

Pozdrawiam serdecznie :)

nadziejaaaaa,
    Czeeeść!!
    Fajnie, że napisałaś!
    No, sporo się tutaj dzieje. Ale my jesteśmy też ciekawe, co u Ciebie! Napisz więcej.

A tak w ogóle to mam pewien pomysł / apel... ale napiszę o nim na tym drugim wątku, na którym jesteś :-)
    Daj znać, jak się miewasz i jak Twoje sprawy.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Evita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakieś umiejętności telepatyczne rozwinęłam- najpierw Laile wywołałam a teraz Gaduuua się znalazła :) Dziś myślałam też o Tobie że się nie odzywasz ale pomyślałam że jeszcze jesteś w rozjazdach :)Jak się czujesz?

Gaduaaa lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Ja jakieś umiejętności telepatyczne rozwinęłam- najpierw Laile wywołałam a teraz Gaduuua się znalazła :) Dziś myślałam też o Tobie że się nie odzywasz ale pomyślałam że jeszcze jesteś w rozjazdach :)Jak się czujesz?

No to jak Ty masz takie układy z siłami wyższymi, to załatwiaj teraz też swoje sprawy :-)
    Na wtoreczek wieeeelką betę!

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka jak dla mnie jest cień cienia ;* powtórz jutro test powinien być ciemniejszy albo leć na betę ;* trzymam kciuki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:17

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

No to dobrze, że już w domu.
    Jakie plany odnośnie Gadulątka, jesteś już na tyle daleko, że opieka u Ciebie już wejdzie w normalny tryb?

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila,
    No wreszcie!
    My nawet wczoraj, przy okazji spotkania, wspominałyśmy o Tobie!
    Weź Ty nas nie zostawiaj i nie trzymaj tyle w niepewności. Chcemy bieżących wieści od Ciebie.

Jutro oczywiście trzymamy kciuki za wizytę i czekamy na wiadomości.
    Każdy Twój lęk znajduje tutaj pełne zrozumienie. Dlatego jutro idziemy całą bandą razem z Tobą na tę wizytę.
    Uściski!

Niebieskaa,
    Ty & Marianka = niezły duet imprezowy.
    W przyszłości będzie się działo :-)

M@linko,
    W sumie to ja się temu Dominisiowi nie dziwię, że mu tam dobrze :-D
    A a propos tej Twojej ciążowej (i przedciążowej) drogi, to ona jest mi szczególnie bliska, bo - tak jak pisałam - przecierałaś szlaki tym wszystkim emocjom, które potem stawały się moim udziałem. Przeżywam każdy dzień, który Cię / nas zbliża teraz do przywitania Twojego synka.

Roma,
    Tak mi Cię wczoraj brakowało...
    Jak się czujesz?

Monika,
    Kciuki połamane od zaciskania na poczet jutrzejszego dnia!

Justa,
    Gratuluję pięknej liczby 155! :-)

Gaduaaa,
    Czy Cię pamiętamy...? Yyy... no, nie wiem, jak to napisać... Ale kim Ty jesteś i co tu robisz?! :-O
    Hehe :-P
    Ciebie zapomnieć...?! ...zadziorę naszą forumową? ;-)
    Nawiń lepiej, jak się czujesz i jak Gadulątko!

Koteczka82, Evita, Monika1357, M@linka, laila_25 lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 super że serduszko biję , czekamy do soboty na dalsze wieśći z wizyty daj znać co i jak ;)

Genshirin co do penetralnych to prawie tuż tuż , dobrze że czujesz się lepiej , co do pracy to napewno ci dobrze zrobi jak ci zredukują czas pracy do 4h ;) będziesz miała więcej czasu dla siebie

Gaduaaa piszesz że wróciłaś do Irlandii jak podróż? w polsce było wszystko ok ?

Dziewczyny fajnie że wam się udało spotkanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:41

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Evita Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulkaale super te kolorowe nicki wpisujesz :) Pytalas mnie o dawkę encortonu- 10mg mam. Pewnie będę wielorybów od tego ale co zrobić ;)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • nadziejaaaaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    nadziejaaaaa,
    Czeeeść!!
    Fajnie, że napisałaś!
    No, sporo się tutaj dzieje. Ale my jesteśmy też ciekawe, co u Ciebie! Napisz więcej.

A tak w ogóle to mam pewien pomysł / apel... ale napiszę o nim na tym drugim wątku, na którym jesteś :-)
    Daj znać, jak się miewasz i jak Twoje sprawy.

Witaj Annak ;*

Miło że chcociaż Ty (i Evitka polubiła mój post) się odezwałaś, po tym jak napisałam.
    Zastanawiałam się właśnie czy pisać czy nie ale wiadomość o tym że u Evity pojawiły się dwie kreski tak mnie ruszyła że postanowiłam się odezwać ;)

Co do Twojej propozycji- odniosę się do niej na tamtym wątku ;)

Miewam się różnie, ostatnimi czasy bardzo kiepsko wyglądał mój stan psychiczny. Ciągłe przypominanie sobie tego co wydarzyło się w październiku strasznie szarpnęło moją psychiką.. Jest już trochę lepiej,natomiast problem z tą francą tarczycą często daje popalić, wrosła aż do 7,2 ;/
    Starania zaczęliśmy już w tamtym cyklu jednak z powodu owej tarczycy nic by z tego być nie mogło. Będziemy próbować dalej jednak z tyłu głowy mam to co mam z obawami że może się to powtórzyć.

Aniu napisz jak Ty się miewasz? Jak Ava? Dokazuje w brzuszku?

Pozdrawiam ;)

Aniołek <3 7.10.2016. <3
    "Nienarodzone dzieci nie odchodzą.. one tylko zmieniają datę przyjścia na świat"

Niedoczynność tarczycy, Hashimoto,,Mutacje,Trombofilia... Niekończąca się opowieść...

In vitro start kwiecień 2019
    Punkcja 15.04 pobrano 12 komórek
    Transfer 16.05
    7dpt beta 49 😍
    9dpt 151 😍
    11dpt 350 😍
    15dpt 2148 😍
    18dpt 6823 😍
    22 dpt mamy ❤️ 😍😍
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmowa z mezem:

ja: uwazam, ze jestem dzielna... zaciskam zeby i kluje sie cala ciaze zastrzykami, a niektore naprawde bola.
    m: bardzo jestes dzielna, Marianka bedzie ci cale zycie wdzieczna za to...
    ja: to ja moge byc jej wdzieczna, ze ze "zechciala" dalej sie rozwijac... i to byc moze dzieki zastrzykom. to ja jestem jej wdzieczna za to, ze zamieszkala w moim brzuchu na tak dlugo i nie chciala go opuscic
    m: racja...glupio powiedzialem, nie mozna tym obarczac Marianki, to my jestesmy jej wdzieczni...

I prawda... kazdego dnia za to dziekuje:))

Dorola31, Evita, M@linka, Gaduaaa lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Czarnulkaale super te kolorowe nicki wpisujesz :) Pytalas mnie o dawkę encortonu- 10mg mam. Pewnie będę wielorybów od tego ale co zrobić ;)

tak pytałam bo ja mam wizytę we wtorek i środę u lekarzy i prawdopodobnie będę brała encorton - w sumie będę chciała go brać bo nie chcę po raz 4 eksperymentować czy się uda czy nie a z encortonem zawsze są większe szanse a ty zaczęłaś brać jak się dowiedziałaś o ciąży ? mówił ci lekarz jak długo masz brać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 19:54

07.06.2019 synek

• annak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadziejaaaaa wrote:
    Witaj Annak ;*

Miło że chcociaż Ty (i Evitka polubiła mój post) się odezwałaś, po tym jak napisałam.
    Zastanawiałam się właśnie czy pisać czy nie ale wiadomość o tym że u Evity pojawiły się dwie kreski tak mnie ruszyła że postanowiłam się odezwać ;)

Co do Twojej propozycji- odniosę się do niej na tamtym wątku ;)

Miewam się różnie, ostatnimi czasy bardzo kiepsko wyglądał mój stan psychiczny. Ciągłe przypominanie sobie tego co wydarzyło się w październiku strasznie szarpnęło moją psychiką.. Jest już trochę lepiej,natomiast problem z tą francą tarczycą często daje popalić, wrosła aż do 7,2 ;/
    Starania zaczęliśmy już w tamtym cyklu jednak z powodu owej tarczycy nic by z tego być nie mogło. Będziemy próbować dalej jednak z tyłu głowy mam to co mam z obawami że może się to powtórzyć.

Aniu napisz jak Ty się miewasz? Jak Ava? Dokazuje w brzuszku?

Pozdrawiam ;)

Nadziejaaaaa,
    Tu u nas mnóstwo nowej gwardii, więc odzew na posty starych bywalczyń mogą być opóźnione ;-)
    Czy pisać? No pewnie, że pisać. Zawsze! Zresztą ja byłam tego samego zdania także wtedy, kiedy się nam wątek podzielił...

Co do tego szarpnięcia psychiką, to rozumiem Cię doskonale (i pewnie każda inna dziewczyna tutaj również). Powiem Ci, że ja nawet w tak zaawansowanej ciąży czuję, jak bardzo mam zrytą głowę przez to wszystko, co się wydarzyło. Pisałam tutaj kiedyś dziewczynom (nie wiem, czy w tamtym czasie nie zaglądałaś), że między świętami a Nowym Rokiem miałam wizytę u mojej gin (tak samo jak dwa lata wcześniej, kiedy usłyszałam tę straszną wiadomość). Weszłam na fotel na badanie, czułam, jak córka się rusza dokładnie w tamtym momencie, ale kiedy przyszło do mierzenia bicia serca, to prawie się popłakałam ze strachu. Te skojarzenia, te klisze są tak silne. Nawet mimo tego, że dziecko ruszało się cały czas....
    Wszystko mi stanęło przed oczami...

Ten wynik 7,2 to TSH?
    Kurczę... duże faktycznie... Do zbicia lekami. Ale na wątku kwietniówek jest dziewczyna, której takie wyszło na początku ciąży (czyli raczej też musiała mieć dość wysokie tuż przed) i dzisiaj jest na tym etapie, co ja ;-)
    Dobry endokrynolog i wszystko będzie dobrze!

A u mnie ok. Miewam się dobrze, chociaż coraz bardziej mi ciężko. Ava bardzo dokazuje :-) To daje mnóstwo spokoju, chociaż - tak jak pisałam wyżej - szalonej matki nawet to do końca nie uspokoi :-| Jak się nie martwię brakiem ruchów, to się martwię, czy nie są zbyt intensywne. Tjjaaa...

Naprawdę bardzo się cieszę, że się odezwałaś.

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 1808 1809 1810 1811 1812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ