X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Dziewczyny mam pewien problem...w wczesniejszych ciazach tego nie mialam.Mam od ponad tygodnia mocne zaparcia...czasem prawie placze w wc a dzis zobaczylam krew podcierajac sie...to moze byc przez to?zazywam duzo progesteronu i moze dlatego te zaparcia ale ta krwia przestraszylam sie:(
    to by trzeba było chyba popracować nad dietką.. wprowadzić dużo więcej błonnika i nie dopuszczać do twardego kału
    jak mi progesteron na początku ciąży skoczył to też miałam problem z wypróżnianiem.. więc całkiem możliwe że i w ten sposób to działa

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda. Myslami duzo przyciagamy. Skorzystam z Twoich porad i zaczne sie cieszyc ciaza.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    to by trzeba było chyba popracować nad dietką.. wprowadzić dużo więcej błonnika i nie dopuszczać do twardego kału
    jak mi progesteron na początku ciąży skoczył to też miałam problem z wypróżnianiem.. więc całkiem możliwe że i w ten sposób to działa

O tak, dietka, i duuużo pić!

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze Magdzia ,Elaria,Syla,Ania,Niebieskaa i ta cala reszta ferajny co nie dawno zaciazyla tez bedzie walic takie sprawozdania jak nasza Malinka ! :P

Justa ta krew jest pewnie od zaparc kochana,no i zaparcia sa bardzo czeste w ciazy,tylko ze ja zapommialam juz co pomogalao na to ,moze dziewczyny Ci podpowiedza
    i jak zwykle sie podpisuje pod postem Ani do Moniki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 17:05

sy__la lubi tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    O tak, dietka, i duuużo pić!
    ja miałam na prawdę mega problemy z wypróżnianiem.. ale mam spokój od kilku tygodni , wszystko wróciło do normy.. nie wiem czy organizm się przyzwyczaił i mój metabolizm napędza rano woda ... a wcześniej robiła to kawa...

• Justa87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche uspokoilam sie:)dziekuje.dieta caly czas jest ale widocznie i tak malo błonnika a wody moze faktycznie mniej pije.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Magdzia88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia...kurcze rozumiem cie w 10000%
    Ja tak chodzilam zestresowanaaa bardzo dlugo.... Teraz jest stres ale przed szczesliwym rozwiazaniem...i wogole nowa rola w zyciu....
    Ale uwierz mi tak slaby czlowiek psychicznie np.jak ja...ma bardzo ciezko...zeby taki lek odpedzic....!
    Ja jakos...nie dawalam rady...dopiero czas... Sprawil ze spokoju wiecej sie nabieralo...niestety.... Staraj sie jak tylko mozesz zeby jakos ten poczatek przezyc...potem bedzie lepiej zobaczysz ;)

Monika1357 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mysle ze ta heparyna swoje robi i szybciej o obtarcia moze byc..co?
    Monia co ja bede pisac...strach strach i tyle ...po usg koteczka jeszcze wiekszy...

Monika1357 lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita dobrze że byłaś u lekarza i że Ci lepiej. Ja też bardzo chce mieć już to za sobą i bardzo chce unikać szpitala ale obawiam się że nie będzie to możliwe bo na razie cisza. Nic się nie dzieje oprócz tego że dziś znowu mam problem z biegunka. Dodatkowo ciągle mi zimno i chce mi się spać. Mam takie uczucie pustki nic mi się nie chce. Byłam dziś na zakupach i przyniosłam ciężkie torby sporo też chodziłam szybszym krokiem w nadziei że coś się ruszy. Brzuch mnie boli ale raczej słabo. Jeśli trafię do szpitala to już całkiem znienawidze Walentynki których już i tak nie lubię :-( psychicznie jest ok. Tylko chce mieć już to za sobą.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Troche uspokoilam sie:)dziekuje.dieta caly czas jest ale widocznie i tak malo błonnika a wody moze faktycznie mniej pije.
    pij dużo.. mimo że będziesz dużo do toalety chodzić to i tak pij.. woda na prawdę pomaga... i jeszcze mi pomagało rano na czczo.. szklanka ciepłej wody z cytryną... 10min i szło... ;)
    i też mi się krew zdarzała, a progesteronu dodatkowo nie jadłam także ciąża tak robi

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Dziewczyny mam pewien problem...w wczesniejszych ciazach tego nie mialam.Mam od ponad tygodnia mocne zaparcia...czasem prawie placze w wc a dzis zobaczylam krew podcierajac sie...to moze byc przez to?zazywam duzo progesteronu i moze dlatego te zaparcia ale ta krwia przestraszylam sie:(
    Miałam taki problem jak faszerowałam się luteiną. To trwało około tygodnia. Poradziłam sobie w następujący sposób: piłam więcej wody niż zwykle (a zwykle dużo piję), zwiększyłam ilość produktów pełnoziarnistych (pa pa białe pieczywo), piłam maślankę, kefir, dosypywałam tam otręby. Robiłam sobie kisiel w kubeczku i dodawałam słuszną łyżkę, albo i dwie siemienia lnianego, ono się w tym kisielu zaparzało i było dość smaczne. Jadłam jabłka, dużo warzyw. Raz, w akcie desperacji, zrobiłam sobie lewatywę. Ale po usunięciu tego "betonu" i przy wdrożeniu powyższych zmian dietowych problem już się nie powtórzył.
    Na zaparcia w ciąży można też stosować preparaty bez recepty z laktulozą. Ale moim zdaniem najbardziej pomaga dieta bogata w błonnik i odpowiednia ilość płynów.

• annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Mam nadzieje ze Magdzia ,Elaria,Syla,Ania,Niebieskaa i ta cala reszta ferajny co nie dawno zaciazyla tez bedzie walic takie sprawozdania jak nasza Malinka ! :P

Promyczku,
    Jeśli nic się nie zmieni w planach dotyczących mojego porodu, to moja relacja nie będzie atrakcyjna ani emocjonalnie, ani literacko, gdyż będzie wyglądała mniej więcej tak:

Umieram ze strachu.
    Siadam na łóżku.
    Jeszcze bardziej umieram ze strachu.
    Robią mi zastrzyk.
    Szybko się kładę.
    Coraz bardziej umieram ze strachu.
    Czuję, że przestaję czuć nogi.
    Ze strachu już nawet nie umieram ze strachu.
    Widzę parawan.
    Umieram ze strachu.
    Ktoś we mnie grzebie.
    Umieeeeram ze strachu.
    Czy to już?
    Aaaaa...!!!!

promyczek 39, Evita lubią tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Promyczku,
    Jeśli nic się nie zmieni w planach dotyczących mojego porodu, to moja relacja nie będzie atrakcyjna ani emocjonalnie, ani literacko, gdyż będzie wyglądała mniej więcej tak:

Umieram ze strachu.
    Siadam na łóżku.
    Jeszcze bardziej umieram ze strachu.
    Robią mi zastrzyk.
    Szybko się kładę.
    Coraz bardziej umieram ze strachu.
    Czuję, że przestaję czuć nogi.
    Ze strachu już nawet nie umieram ze strachu.
    Widzę parawan.
    Umieram ze strachu.
    Ktoś we mnie grzebie.
    Umieeeeram ze strachu.
    Czy to już?
    Aaaaa...!!!!

:D :D i wiesz jak wszystkie będziemy ryczec ze szczęścia razem z Tobą i Ava? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 17:34

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko,
    Kochana, dzielna jesteś bardzo...
    Do wtorku jeszcze dużo dni. Wszystko może się wydarzyć.
    Uściski <3

Koteczka82 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak teraz. Jeden zwykły poród a we wszystkich zakątkach Polski i kilku Europy ;) siedzą dziewczyny z twarzami różowymi od monitora i czekają na najpiękniejszy krzyk na świecie :)

promyczek 39, Niebieskaa, Elmo13 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Evita dobrze że byłaś u lekarza i że Ci lepiej. Ja też bardzo chce mieć już to za sobą i bardzo chce unikać szpitala ale obawiam się że nie będzie to możliwe bo na razie cisza. Nic się nie dzieje oprócz tego że dziś znowu mam problem z biegunka. Dodatkowo ciągle mi zimno i chce mi się spać. Mam takie uczucie pustki nic mi się nie chce. Byłam dziś na zakupach i przyniosłam ciężkie torby sporo też chodziłam szybszym krokiem w nadziei że coś się ruszy. Brzuch mnie boli ale raczej słabo. Jeśli trafię do szpitala to już całkiem znienawidze Walentynki których już i tak nie lubię :-( psychicznie jest ok. Tylko chce mieć już to za sobą.

Kochana, problemy z biegunka miałam chwilkę przed. Tak jakby organizm oczyszczal wszystko, bardzo gruntownie.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Tak jak teraz. Jeden zwykły poród a we wszystkich zakątkach Polski i kilku Europy ;) siedzą dziewczyny z twarzami różowymi od monitora i czekają na najpiękniejszy krzyk na świecie :)

Nooo, to prawda!

M@linko,
    No właśnie. A czemu audio nam nie wysyłasz?! :-D

Ciekawe jaka tam faza...

promyczek 39 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    :D:D i wiesz jak wszystkie będziemy ryczec że szczęścia razem z Tobą i Ava :)

Dziękuję, Ikarku <3

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Tak a propos wojownikow...to jak zobacze Ave to chyba padne trupem z wrazenia:DDD

Niebieskaa,
    Z tych emocji dzisiejszych nawet nie podziękowałam Ci za te słowa. Wzruszające <3
    Ja generalnie mam takie podejście do naszych wątkowych dzieci, że przyjście na świat każdego z nich jest dla mnie jak odkrycie Ameryki, wynalezienie koła, albo koncert Elvisa Presleya w XXI wieku. Totalny kosmos.

Ikarzyca lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania no to Twój poród bedzie taki sam jak mój w przyszlosci hehe :)
    Koteczko to prawda z tą biegunką.

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
‹‹ 1833 1834 1835 1836 1837 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ