X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Zeżarłam gofra z bitą śmietaną i polewą czekoladową i teraz mi niedobrze. Meta chyba robi swoje. Dobrze mi tak :-(
    O rany,ale bym zeźarła..

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin czekamy na wiesci!!!!

Dorola w 6 tyg to juz serducho bedzie,trzymam kciuki by wszystko bylo ok.
    Mysl pozytywnie :-)
    Ja tez wizyte mam 16ego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 19:52

Dorola31 lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja jestem w domu i samo się zaczęło bez żadnych leków.
    Roma u mnie to tak stopniowo się nasila mam nadzieję,że za chwilę będzie tak jak mówisz.
    Mamookruszka pisała chyba że tak właśnie miała i wszystko trwało chyba 4 czy 5 dni.

Annak miałam już wcześniej zapytać jak to było z twoim wyjazdem do Francji? Mieliście wcześniej zaplanowany wyjazd? Dowiedziałaś się o ciąży przed czy już na wyjeździe? Jechaliście czy lecieliście samolotem? Miałaś leki ze sobą? Przepraszam że tak Cię wypytuje.

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ja na 19 wizytę miałam teraz już w domu. Jutro po pracy fotkę wrzucę, bo teraz nie mam już siły i światła.

U mnie i malucha wszystko dobrze jest trochę większy niż by wydawać się mogło z tyg ciąży.

Bardzo się ruszał Żelek, ale Pani doktor na razie obstawia chłopca, ale to takie bardziej zgadywanie ;)

Elmo13, czarnulka24, Jacqueline, Niebieskaa, Elaria, promyczek 39, Koteczka82, Evita, kiti, sy__la, sylvuś lubią tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Zeżarłam gofra z bitą śmietaną i polewą czekoladową i teraz mi niedobrze. Meta chyba robi swoje. Dobrze mi tak :-(

Dobrze Ci tak :-P ! Ja właśnie zamierzam zjeść deser z truskawkami i kremem z masła orzechowego i mascarpone. I też mi będzie źle. I trudno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:50

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrnulko u mnie też tak było najpierw słabiutko potem 2-3 godz. Mocniejsze krwawienie i po ale pęcherzyk jeszcze cały na drugi dzień wyszedł.. .

A ja właśnie zjadłam kebaba i dobrze mi :)

czarnulka24, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w ogóle kicha. Straciłam parę. Endo w 43 dc mam mniej niż 5mm, nie mam z czego mieć miesiączki. Meta, dieta i hormony na regulację cyklu. Jak endo się poprawi i zacznie działać dopiero wywołanie owulacji. Dwa miesiące w dupsko...

Nie zostanę mamą w 2017 roku. Czemu że wszystkich dziedzin życia los wybrał akurat tą? Czemu moje największe marzenie nie może się spełnić tak zwyczajnie? Mogłam sobie nie zdać matury, albo nie mieć pracy, albo cokolwiek innego - ale to? Serio? Wtf życie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 20:33

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • roma Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Ikarku... Przykro mi. To znaczy, że nici z clo w kolejnym cyklu? Jakimi hormonami będzie Ci regulował cykle? Dostałaś antyki czy estrofemem i dupkiem? Zrób sobie dobrze i zjedz ze smakiem ten deser!

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupka na II fazę i jakiś nowy estrogenowy Lenzetto na cały cykl. Niby nie antyki ale nie wiem tak do końca jak działa ten Lcośtam. Jest ponoć lepszy niż estrofem. Jak endo się poprawi to wtedy dopiero CLO.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:22

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natikka123 wrote:
    Moja gin nie odebrała ani nie oddzwonila.
    Mi już plamienia ustały po 15 więc czekam co będzie dalej. Chyba jakby się nic nie dzialo to poprostu tylko wizytę z czw 23 na pnd 20 przeniosę i poczekam. Mam nadzieję że fasolina będzie że mną do tego czasu.
    Ja się objadlam domowa pizza mniammmmmm.... i z sosem czosnkowym a potem będę stekala że mi szkodzi ;-)

Natikka123 kochana będzie dobrze , trzymam kciuki ;)szkoda że gin nie odbiera może napisz sms-a i jak będzie mógł to odpisze albo oddzwoni ?

pizza???? mniam mniam smaka robisz ;D

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ale w ogóle kicha. Straciłam parę. Endo w 43 dc mam mniej niż 5mm, nie mam z czego mieć miesiączki. Meta, dieta i hormony na regulację cyklu. Jak endo się poprawi i zacznie działać dopiero wywołanie owulacji. Dwa miesiące w dupsko...

Nie zostanę mamą w 2017 roku. Czemu że wszystkich dziedzin życia los wybrał akurat tą? Czemu moje największe marzenie nie może się spełnić tak zwyczajnie? Mogłam sobie nie zdać matury, albo nie mieć pracy, albo cokolwiek innego - ale to? Serio? Wtf życie?

o kurczę ,maskara , tak mi przykro ;/ tak dużo musisz przechodzić .. zamiast z górki masz znów pod górkę .. nie wiem jak mam cię pocieszyć ;(
    trzymaj się kochana , przede wszystkim nie poddawaj się . wiem że przyjdą dorsze dni i możesz już nie mieć siły na to wszytko ale jesteśmy z tobą i będziemy cię wspierać na tyle ile damy rady ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:13

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah - buuuuu... Przytuliłabym Cię, to chociaż tak wirtualnie <3

Może zatem obydwie w marcu ujrzymy II? I do kompletu weźmiemy jeszcze Ikarka, MameOkruszka, Skrzata... I kto by tam jeszcze miał testować w marcu :D A no ten tego, Hopeless jeszcze :)

Ikarku - dopiero doczytałam o Twoich problemach :/ Kurde, tak mi przykro :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:17

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Dynka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała testować na Dzień Kobiet :P

Ikarzyca - Głowa do góry! Teraz musisz trochę zwolnić, ale później będzie Cię czekała wspaniała nagroda!

Listopad 2016 - 2 Aniołki 8tc
    Grudzień 2017 - Zdrowy Chłopiec
    Wiosna 2019 - Mąż po chemioterapii
    Marzec 2021 - Puste jajo
  • Evita Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku mam takie same przemyślenia jak Ty. Mam mega doła, to moje drugie z kolei walentynki po poronieniu. Ja już straciłam nadzieję dziewczyny. Myślę gdzie się wyprowadzić do jakiego kraju żeby choć trochę mniej smutno było niż w tej ponurej Polsce. Ale nic nie wymyśliłam tym bardziej że M. nie współpracuje ze mną...

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku przykro mi ze tak sie to potoczylo,mam nadzieje ze wredziocha przyjdzie po dupku i nowy lek jakos to pouklada.Chcialabym bardzo by przy tym nowym leku byla zalączona karteczka z tekstem "po nim juz wszystko bedzie proste" z pewnoscią latwiej byloby przejsc ten etap czekania.
    Chcialabym pocieszyc ale wiem ze sie nie da,wiem dokladnie jak to jest kiedy trzeba przejsc przez tak dlugi czas do punktu kiedy wreszcie jakies dobre wiesci sie uslyszy.Moje przygotowania do IVF trwaly dwa miesiące,antyki,zastrzyki..psychicznie wykanczaly dni które sie bardzo wlekły..mam nadzieje ze na koncu tego etapu poszczesci ci sie jak mi.

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin takie wiesci mile widziane,zdrówka dla was.Na fotki czekamy niecierpliwie,a to ze zelek większy to dobrze u mnie tez byla 4 dni starsza ciaza wg.usg na prenatalnych teraz juz tydzien ale suwaka nie zmieniam

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita przytulam Cię mocno, Ty jesteś silną kobietą i dasz radę!!!
    Mój mąż też nie współpracuje, nie chce zrobić badań i nawet nie pytałam czy chce jeszcze raz spróbować mieć dziecko.
    A i tak nie zamierzam się poddać!!!

Ikarku trzymaj się wszystko musi się ułożyć!!! Wiem że czekanie jest bardzo trudne ale dasz radę! Trzymam kciuki żeby leki zadziałały jak najszybciej!!!

Dziewczyny nawet jeśli Wy przestajecie wierzyć my będziemy wierzyć za Was!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 22:24

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • ruda9215 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie możliwe staje się możliwe. Ostatnio moja koleżanka opowiadała że czekała na swoją kolejkę u gina. Siedziała z innymi babkami. Była też wśród nich babka po 40. Weszła jako pierwsza i bardzo długo siedziała. Wyszła płacząc. Kobiety oczywiście się zainteresowały u pytały co się stało. A ona powiedziała że 2 miesiące temu zmarła jej mama a ona teraz po 16!! Latach jest w ciaży. Myślała że już całe życie będzie sama z mężem.

Co u mnie. Byłam wczoraj u gina to 28 dzień cyklu. Pan doktor znalazł 2 mm pecherzyk. Ale mam też pecherzyk 19 mm w jajniku. Czyli taki w sumie na owu ;o

Dostałam kwas foliowy 5, acard, dupka. I lekarz zaleca ale decyzję zostaje mi. Dostałam też receptę na clexane. Nie podjęłam jeszcze decyzji.

Jak będzie ok to wizyta kolejna 7 marca.

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• nesairah Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za współczucie. Trochę sobie przemyślałam. Przyszły tata zabrał mnie wczoraj do fajnej knajpy na sushi, było pysznie I bardzo miło :)

Doszłam do wniosku, że jestem z tych, u których wszystkie niepowodzenia siedzą w głowie. Nie wiem zupełnie, jak się pozbyć tego obsesyjnego myślenia o ciąży, jak się wyluzować. Nie chcę odchodzić z forum, bo wierzę, że się uda I dam Wam nadzieję. Zresztą Wy dajecie mi jeszcze większą. Czytam Was jak dobrą książkę, pisząc jednocześnie swój rozdział.

Postanowiłam w kolejnym cyklu nie nakręcać się. Seks wtedy, kiedy przyjdzie ochota, bez czekania na testowanie, bez wmawiania sobie symptomów ciąży. Tak sobie nie pomogę. Jeśli ma się udać, to się uda. Dieta, witaminy, Bromergon I oczywiście Wasze historie, z tym się nie rozstaję :)

Elaria, Monika1357 lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah - tak całkiem może nie da się wyluzować, jak kobieta pragnie dziecka ;) Jednak trochę można :)

Starając się po pierwszym poronieniu, przez 2 pierwsze cykle mierzyłam temperaturę, obserwowałam szyjkę itp... 3 cykl trochę odpuściłam, ale byłam wściekła jak przyszła @, no bo jak to, nie mierzyłam temp, nie sprawdzałam, no i jak to się nie udało... A w kolejnym cyklu miałam wszystko w doooopie, no nie dosłownie :P Ale myślałam, niby czemu ma się teraz udać skoro do tej pory się nie udało... Notowałam sobie tylko czas współżycia.

No i wtedy właśnie się udało. Jak nigdy dotąd wtedy zaczął boleć mnie krzyż i zaczęłam się zastanawiać który to ja mam dzień cyklu, 4 dnia jak bolał zrobiłam test i zonk, cień ;)

Co prawda nie utrzymałam ciąży jak i kolejnych, ale przy biochemicznej jak i tej ostatniej również podeszłam do tematu seksu, że niby co, skoro teraz 4 miesiące minęły zanim zaskoczyło to na bank teraz nie uda się w 1cs.

Teraz również zaczyna mnie to denerwować, robi się podobna sytuacja do tej jak przy staraniach po pierwszym poronieniu. Z tą różnicą, że ubzdurałam sobie, że muszę wiedzieć jak najwcześniej ze względu na leki. Że mimo wszystko, że w badaniach nic nie wyszło to mam brać to i tamto i może jak dowiem się o ciąży te 10dpo a 16 dpo to już jest różnica, że może jak później wezmę leki to się znowu nie uda? Wiem, durne myślenie, ale psychika kobiety jest dziwna.

Muszę zmienić swoje podejście, jak wtedy, w styczniu rok temu, mieć wszystko w doooopie :D A nóż się uda :D

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 1865 1866 1867 1868 1869 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ