Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Evita wrote:Ikarku Ty schudnąć? Przecież Ty szczupła jesteś?
Mnie to by się przydalo- wracam na trening w przyszłym tygodniu. Mam nadzieję że moja trenerka nie wpadnie przeze mnie w depresję..
No jednak BMI graniczne.ale dobrze i tak lepiej się czułam jak było mnie mniej do kochania
-
Genshirin super Żelek bardzo się cieszę że wszystko ok
Dziewczyny dodzwoniłam się do mojej doktor kazała czekać aż się rozkręci jak powiedziała "powinno być jak mocna miesiączka" nawet do poniedziałku a jeśli coś mnie będzie niepokoiło to mam dzwonić albo jechać do szpitala.
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyKochane czytam dzisiejsze zwlaszcza jest mi smutno bo z wlasnego doswiadczenia wiem ze pocieszenie za bardzo nie pomaga a czasami wrecz denerwuje. Mi i wiem ze tez wielu kobietom po poronieniu pomaga ciche towarzyszenir,ciche bycie z ta osoba. Zatem chce napisac ze Jestem z Wami calym sercem i towarzysze i wspieram❤❤❤❤❤ my po poronieniach i nieudanej adopcji kupilismy akwarium i rybki ☺mialam stan depresyjny i dzieki milosci i wsparciu meza podnioslam sie z niej uff maz tez zawsze wierzyl ze uda sie nam miec dziecko wspieraly mnie tez dziewczyny z ovu( jestem na ovu od stycznia2013 a wczesniej juz podczytywalam zatem sporo czasu). Wyluzowac jest ciezko ale zajac sobie czas warto. My chodzilismy b.duzo na spacery jezdzilismy rowerami itp. Ja mialam zalozyc wlasna firme a tu w cyklu niby bezowualycyjnym (monitoring mialam bo mialam miec histetoskopie w 2 fazie cyklu) zaszlam w ciaze. Niebieska jestes na etapie gdzie Maluszki najwiecej przybieraja na wadze zatem mysle ze jeszcze Maluch jeszcze przybierze a 2 kg w33tc nie jest tak malo. Ja rodzilam w 36 tc i synek wazyl 2 kg. A moze po prostu bedzziesz miec nieduze dziecko. Najwazniejsze ze rosnie i jest zdrowe ❤❤❤ buziaki dla Wszystkich Wad kochane ❤❤❤❤
Evita, Niebieskaa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam pytanie jak liczyłyscie długość cyklu po poronieniu samoistnym? Tzn który dzień brałyście za pierwszy dzień cyklu?
Aga doktor kazała czekać a ja jej ufam. Jeśli coś mnie zaniepokoi to do niej pojadę.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyKoteczka mi ginekolog mowila ze pietwszy dzien mam liczyc od krwawienia a nie plamienia. Ja ronilam samoistnie kilka razy i u mnie wygladalo to tak jak okres dosc mocny. Nie bralam cytotecu bo bali mi sie podac ze wzgledu na moje choroby zwlaszcza na astme i serce. Po poronieniach wazna jest wizyta czy wszystko ladnie sie oczyscilo. Wspieram mocno ❤❤❤
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Dziewczyny mam pytanie jak liczyłyscie długość cyklu po poronieniu samoistnym? Tzn który dzień brałyście za pierwszy dzień cyklu?
Aga doktor kazała czekać a ja jej ufam. Jeśli coś mnie zaniepokoi to do niej pojadę.
kochana ja w 1 ciąży jak dowiedziałam się że serduszko stanęło i nie miałam zabiegu ale dali mi tabletki to liczyłam od dnia zabiegu - kiedy zaczęłam krwawić i miesiączka wtedy przyszła po 29dniach licząc od dnia podania cytoteku,
ale tak całkowicie po samoistnym w domu beż żadnych tabletek to nie wiem .. może się wypowiedzą dziewczyny co poroniły w domu ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Koteczka82 wrote:Dziewczyny mam pytanie jak liczyłyscie długość cyklu po poronieniu samoistnym? Tzn który dzień brałyście za pierwszy dzień cyklu?
Aga doktor kazała czekać a ja jej ufam. Jeśli coś mnie zaniepokoi to do niej pojadę.
Nie mialam podawanych żadnych tabletek, wszystko działo się naturalnie.
Trzymam kciuki za szybki rozwój wydarzeńtrzymaj sie!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 19:50
Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Koteczka ja liczylam 1 dzień cyklu w momencie gdy wyronilam "całość" i zanioslam pielegniarkom do badania. U mnie poronienie samoistne calkowite nie było tylko w postaci obfitego krwawienia tylko plamienie z jednodniowym max dwudniowym krwawieniem i wydaleniem zarodka, kosmowki i tej całej otoczki i potem kilka dni plamienie. Sorry ze tak dokladnie opisuje ale podejrzewam ze chcesz wiedzieć.
Nie mialam podawanych żadnych tabletek, wszystko działo się naturalnie.
Trzymam kciuki za szybki rozwój wydarzeńtrzymaj sie!
dzięki za informacje.
Dziewczyny dziękuję za wsparcie.
sy__la lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Koteczka unie podobnie jak i syli też bardziej plamienie niż krwawienie ale pęcherzyk wyszedł cały... Ja na kontrę poszłam dopiero po ok miesiącu bo nie miałam kiedy się wybrać ale nie czullczułam aby coś było nie tak i było ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 21:54
Aniołek (8t) marzec 2016
-
Ikarzyca wrote:No jednak BMI graniczne.
ale dobrze i tak lepiej się czułam jak było mnie mniej do kochania
Łoooot?!
No bez żartów! U Ciebie graniczne?! U takiej laski?!
Nie przyjmuję do wiadomości. To chyba musi być jakieś oszukańcze BMI! -
sy__la,
A co u Ciebie?
Bo tak wpadłaś skomentować, a nic o sobie nie piszesz. Zdajże jakiś raport aktualny.
Koteczko,
Widziałam, że pytałaś mnie o Francję i te moje nieszczęsne historie związane z wyjazdem tamże.
Napiszę wszystko jutro, bo dziś już siły z siebie nie zdołam wykrzesać.
Trzymam cały czas kciuki, żeby u Ciebie wszystko ruszyło wreszcie porządnie. Dzielna jesteśKoteczka82 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny. W tej sytuacji czekam na rozwój wydarzeń,zobaczymy jak to będzie. Widzę że teraz wieczorem znowu trochę się nasiliło tak samo jak wczoraj. Mam nadzieję że nie potrwa to już długo. Wizytę kontrolną umówiłam już bo do mojej doktor są długie terminy i mam 6 marca. Jeśli coś będzie mnie niepokoić to pojadę wcześniej. I tak muszę iść do lekarza w poniedziałek bo kończy mi się zwolnienie a na razie nie czuję się na siłach wracać do pracy.
Annak jeśli mogłabyś mi odpowiedzieć to będę wdzięczna. Jest to dla mnie ważne w kontekście przyszłych starań i wakacyjnego wyjazdu za granicę, który obiecaliśmy synkowi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 22:43
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
nie udzielam się zbytnio na tym forum ale wszystkie wpisy czytam i obserwuję. Teraz mam ochotę coś w końcu napisać, bo mam pełno obaw. Nie wiem czy też tak się czułyście...Poroniłam w październiku i teraz zaszłam w ciąże, jestem w 6 tygodniu. Codziennie miotają mną różne myśli, czy to się uda, bo bardzo chce...W pracy mam młyn, dużo się zwaliło, a ja z jednej strony chce bardzo dobrze wywiązywać się ze swoich obowiązków a z drugiej ciągle myślę czy to nie zaszkodzi dzidzi, bo przecież teraz chłonie najwięcej...jeszcze pracuje w laboratorium, nie przy jakiś szkodliwych odczynnich, ale w sterylnych warunkach dużo dezynfekcji itp. mogłabym przenieść się do biura, ale tam czasem więcej stresów z klientami niż w spokojnej pracy w laboratorium. Boże, mam tyle dylemotów...sorki musiałam się wygadać. Czekam na rozwój sytuacji, wizyta u gina w przyszły czwartek:) -
Witam sie w 12 tc. Mdlosci wrocily. Zaspalam do pracy, ktora hestem juz bardzo zmeczona. Ostatnio w ogole wszystko mnie meczy. Ale staram sie nyslec pozytywnie, chociaz momentami jest ciezko.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
pindzia wrote:Hej dziewczyny,
nie udzielam się zbytnio na tym forum ale wszystkie wpisy czytam i obserwuję. Teraz mam ochotę coś w końcu napisać, bo mam pełno obaw. Nie wiem czy też tak się czułyście...Poroniłam w październiku i teraz zaszłam w ciąże, jestem w 6 tygodniu. Codziennie miotają mną różne myśli, czy to się uda, bo bardzo chce...W pracy mam młyn, dużo się zwaliło, a ja z jednej strony chce bardzo dobrze wywiązywać się ze swoich obowiązków a z drugiej ciągle myślę czy to nie zaszkodzi dzidzi, bo przecież teraz chłonie najwięcej...jeszcze pracuje w laboratorium, nie przy jakiś szkodliwych odczynnich, ale w sterylnych warunkach dużo dezynfekcji itp. mogłabym przenieść się do biura, ale tam czasem więcej stresów z klientami niż w spokojnej pracy w laboratorium. Boże, mam tyle dylemotów...sorki musiałam się wygadać. Czekam na rozwój sytuacji, wizyta u gina w przyszły czwartek:)
Czesc. Dobrze, ze sie odezwalas bo na tym forum sa dziewczyny, ktore bardzo pomagaja psychicznie.
Mamy ta sama sytuacje. Tez mam syna z 3 maja 2015, poronilam we wrzesniu to byl 11 tc ale serduszko przestalo bic w 8. Jestem teraz w 12 tc, wizyte mam w srode i stres ogromny. W pracy tez mam teraz nawal obowiazkow.
Mi annak doradzila skupic sie na pozytywnym mysleniu. Staram sie. Czesto jak mam dola to sie bawie z synkiem, ucze sie zeby sie skupiac na nim nie na ciazy. Oczywiscie dbam o siebie. Dzisiaj pol nocy nie spalam tylko patrzylam na niego i myslalam jakie ja mam szczescie. Mam kochanego synka i kochanego meza. Bog mi zabral hedno dziecko, ale teraz odda. Termin porodu mam na dzien zabiegu. Musi byc dobrze.
Marze o tym, zeby kazda dziewczyna z forum, ktora przezyla tyle nieszczescia zostala mama. Przeciez musi tu zagoscic szczescie, a przynajmniej duzo wiecej szczescia.Evita lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Witam się w 1dc
"Czuję", że żyję, hahah.... Dosłownie...
Za wszystkie rzygające trzymam kciuki, niech ciąże rozwijają się zdrowe. I za te jeszcze nie rzygające też trzymam kciuki
I witam również nowe dziewczyny, rozgośćcie się, w kupie siła
Koteczko - trzymam kciuki za to aby samo poszło i obyło się bez zabiegu, dzielna jesteś, nie wiem jak ja bym to zniosła w domu, ale też samo poronienie to ostatnie mnie nie bolało, może dlatego, że to wywołane tabletkami? Trzymaj się
Niebieska - czyż ja przeoczyłam, że ty pisałaś coś o wadze dziecka, ile Marianka waży w 33tc? Moja córka ważyła w 31t 4d ok 2280g i lekarz stwierdził, że to duuużo. No fakt, duża się urodziła. Więc te 2kg gdzieś na 33tc to chyba normalna waga skoro moja tylko tydzień wcześniej miała tyle ważyćA nawet jeśli, to po prostu będzie może drobniejsza, pamiętaj też, że usg może się mylić i może być większa
Miłego dnia
Monika1357 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Pindzia - to trudne nie myśleć o tym, czy znowu nas nie spotka coś przykrego... Jednakże jak to Monika napisała, warto spróbować skupić na czymś myśli, zwrócić nasze myśli na coś co odciągnie chociaż trochę wagę od ciągłego myślenia o ciąży, to trochę pomaga, czasem lepiej, czasem mniej, jednak warto spróbować. A nie możesz o ciąży powiedzieć w pracy jeszcze? Pracodawca powinien dostosować warunki pracy dla ciężarnej. Czy szefostwo jest hmm niezbyt układne?12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016