X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ee81f650784.jpg

Dzień dobry ! Miłego weekendu życzę wam dziewczyny ;)

Evita, Monika1357, Jagna 75 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Wczoraj już nie pisałam bo późno wróciłam z badań. Pani doktor, która była na oddziale zbadali mnie na fotelu, stwierdziła ze widać nadzerke i macica jest bardzo tkliwa. Po badaniu usg było widać jamę macicy z czymś widocznym powiedziała że "ma nadzieję że to są skrzepy" kiedy nacisnelismy na nią pytając się a co innego to może być powiedziała że nie chce przesadzać i straszyć bo zaraz w internecie zacznę szukać. Antybiotyk kazała zwiększyć do 2 dawek dziennie i w poniedziałek rano pojawić się na oddziale żeby inny lekarz powtórzył usg. (1 zdjęcie z jakimś opisem zostawiła w gabinecie, drugie bez opisu dała dla mnie) po badaniu troszkę zaplamilam, ale spodziewałam się że będzie tego więcej. Mój doktor w nocy napisał smsa że dzisiaj się że mną skontaktuje. Może uda mu się wykonać dodatkowe usg przed poniedzialkiem bo ma o niebo lepsze usg i będzie w stanie ocenić co się dzieje. Cholernie boję się jakichś komplikacji
    Kurcze Uleńko dobrze żeś pojechała. .. tulę Kochana

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli trzymaj się kochana mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
    Gadua powinnaś iść do lekarza bo to nie wygląda dobrze, chyba jakiś silniejszy środek będzie potrzebny.

A mnie jest przykro dzisiaj znowu dostałam email od Belly że to 11 tc :-( nie zmieniłam jeszcze danych bo czekam aż będę mogła zacząć nowy wykres na ovu.
    U mnie nadal tak samo, krwawienie jak okres trochę boli brzuch i już. Jeszcze jutro i w poniedziałek wizyta u doktor i zobaczymy co powie.
    Boję się że nie obejdzie się bez szpitala :-(

Śniło mi się dzisiaj że pojechałam do szpitala bo nie byłam pewna czy jestem w ciąży, a położna mówi do mnie że jak to Pani nie wie przecież to 12 tc ale że zrobią usg i na usg wszystko było ok i tak pięknie biło serduszko. Jejku tak bardzo chciałabym jeszcze usłyszeć bicie serca dziecka w moim brzuchu :-(

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli przykro mi bardzo, mam nadzieję że u Ciebie będzie wszystko ok i nie będzie żadnych powikłań.

Koteczka może rozwija się to poronienie, bo ja też miałam jak okres 4 dni a w nocy ból mnie obudził i wtedy wszystko się zaczęło.
    Obyś nie musiała znaleźć się w szpitalu.

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczku ja krwawilam tydzien ...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w sumie plamienie takie mocniejsze było wtorek, środa, czwartek jeszcze mocniej, a krwawienie to w sumie od wczoraj ale też nie jakieś bardzo mocne takie jak mój normalny okres. Cały czas mam nadzieję że samo sobie pójdzie. Dzisiaj brzuch mnie pobolewa tak na samym dole. W sumie mogę czekać aż sobie pójdzie bo dobrze mi w domu, ale z drugiej strony to chciałabym żeby już było po, żebym już mogła czekać na normalny okres. Im dłużej to trwa tym później będę mogła zacząć starania. Wiem że tak jest lepiej eh... źle mi dzisiaj i jeszcze ten sen nie wiem co to miało znaczyć :-(

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli trzymaj sie.

Koteczka to straszne, ze przez to przechodzisz. A sny w ciazy sa takie realne.
    Ja jak nie wiedzialam jeszcze, ze nie bije serduszko to snil mi sie dwa razy chrzest mojego dziecka. Wiedzialam, ze to moje dziecko, ale zawsze trzymalam je tylem do siebie. Nigdy nie widzialam twarzy, nie znalam plci.
    Obstawiam, ze sny w ciazy sie snia na odwrot. Teraz dwa razy mi sie snilo jak lekarz potwierdzil corke to obstawiam drugiego chlopca, ale zobaczymy kto tam mieszka.

Pilam dzisiaj glukoze 75 i wyniki sa takie: 85, 105 i 92. Takze lekarz spanikowal, ale chyba tak lepiej. Ja tez juz sie mniej martwie.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Jagna mam mrozaki i wracam ale dopiero w kwietniu. Tak zdecydowal lekarz.. Oczywiście wszystkie badania trzeba powtórzyć.. I znowu pójdzie na crio koło 4 tys.
    Jutro wracam z uropu, a tak było dobrze..
    Kochana nie zaprzątaj glowy powrotem,dobre samopoczucie wcale nie musi konczyc sie wraz z koncem urlopu,wszystko zalezy od ciebie jak zwykle chwile w domu uprzyjemnic.
    Mam nadzieje ze kolejna próba bedzie tym pewniakiem,bede czekac z tobą na te chwile.

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq to wszystko dobrze wrózy,w sumie w marcu chyba wymiana z Annak miejscówką wiec bądz gotowa :-)
    Koteczka mam nadzieje ze nie bedziesz dlugo czekala na to serduszko,niech najpierw jeden etap sie skonczy,z pewnoscią jeszcze bedzie dobrze i cudownie.

Ulli,jak dobrze ze ty pojechalas sprawdzic co sie tam dzieje..czekam na wiesci co ten doktor powie.Mam nadzieje ze juz lepiej bedzie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa musisz koniecznie do lekarza,jest taki wysyp wirusow ze szok,musisz jakies konkretne leki wziąc.

Mamookruszka a ty jak tam sie czujesz?
    Elaria a jak Michalinka?

Gaduaaa lubi tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś ja najbardziej czekam żeby ten pierwszy etap już się skończył i żebym mogła już patrzeć w przyszłość. Dzisiaj znowu mam biegunkę i wszystko w środku mnie boli :-(

Nie pisałam wam wczoraj ale wychodząc do lekarza pierwszego kontaktu zapytałam mojego męża czy mam wziąć dla niego skierowanie do poradni genetycznej czy się zastanowił (miał czas od poniedziałku) a tak naprawdę więcej. Wiecie co usłyszałam w odpowiedzi? Że jestem upierdliwa ale jak chcę to mogę wziąć najwyżej on nie pójdzie wrrr....
    Mam ochotę go ugryźć...

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka jak tam?:(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wróć się o kilka postów bo pisałam jak u mnie. Dalej tak samo "cieknę" może trochę mocniej niż wczoraj ale nic poza tym.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka daj mu czas, tydzień to nie jest dużo. Mój nawet jak już próbowaliśmy to dalej się bał. Teraz pewnie będzie jeszcze gorzej, ale chcę się przepadam razem ze mną. On się obwinia, chociaż w naszym przypadku nic nie wiadomo jeszcze

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piekne pileczkowe brzuszki :)

Uli trzymaj sie tam!

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli - miejmy nadzieję, że samo zejdzie to coś co zostało, mi bardzo duży skrzep zszedł za drugim i ostatnim razem jakoś 4-5 dni po zabiegu, na prawdę wielki :/ Trzymaj się kochana <3

Jagna - fajny ten twój brzuszek już :) No jakoś tak w marcu "umowa" wychodzi chyba, więc może może... :D

Elaria - zdrówka dla córci :)

A mój okres jakiś kiepski :/ Cykl był krótszy, tak samo jak te pierwsze po odstawieniu tabletek i okres równie dziwny :/ 1 dzień średnio, drugi mocno, a dziś już słabo, pewnie za 2 dni po wszystkim łącznie z plamieniem, krótko jak na mnie, poprzedni cykl był normalniejszy jak na mnie i okres wtedy też był w miarę normalny. A myślałam, że ten będzie lepszy bo żarłam migdały i winko piłam...

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Wczoraj już nie pisałam bo późno wróciłam z badań. Pani doktor, która była na oddziale zbadali mnie na fotelu, stwierdziła ze widać nadzerke i macica jest bardzo tkliwa. Po badaniu usg było widać jamę macicy z czymś widocznym powiedziała że "ma nadzieję że to są skrzepy" kiedy nacisnelismy na nią pytając się a co innego to może być powiedziała że nie chce przesadzać i straszyć bo zaraz w internecie zacznę szukać. Antybiotyk kazała zwiększyć do 2 dawek dziennie i w poniedziałek rano pojawić się na oddziale żeby inny lekarz powtórzył usg. (1 zdjęcie z jakimś opisem zostawiła w gabinecie, drugie bez opisu dała dla mnie) po badaniu troszkę zaplamilam, ale spodziewałam się że będzie tego więcej. Mój doktor w nocy napisał smsa że dzisiaj się że mną skontaktuje. Może uda mu się wykonać dodatkowe usg przed poniedzialkiem bo ma o niebo lepsze usg i będzie w stanie ocenić co się dzieje. Cholernie boję się jakichś komplikacji

przykro mi bardzo, mam nadzieje ze to nic powaznego, zdrowka zycze!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Jaguś ja najbardziej czekam żeby ten pierwszy etap już się skończył i żebym mogła już patrzeć w przyszłość. Dzisiaj znowu mam biegunkę i wszystko w środku mnie boli :-(

Nie pisałam wam wczoraj ale wychodząc do lekarza pierwszego kontaktu zapytałam mojego męża czy mam wziąć dla niego skierowanie do poradni genetycznej czy się zastanowił (miał czas od poniedziałku) a tak naprawdę więcej. Wiecie co usłyszałam w odpowiedzi? Że jestem upierdliwa ale jak chcę to mogę wziąć najwyżej on nie pójdzie wrrr....
    Mam ochotę go ugryźć...

przykre to ze tak dlugo musisz czekac i straszne to co przechodzisz... mam nadzieje ze szybko sie to skonczy i bedziesz mogla myslec o przyszlosci... szkoda ze twoj maz ma takie podejscie, straciliscie kolejnego maluszka a on strzela fochy zeby sie zbadac. Ja rozumiem ze moze sie bac jakie beda wyniki ale ty tez sie boisz co wyjdzie w badaniach a mimo tego chcesz walczyc dalej i nie poddajesz sie.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    przykre to ze tak dlugo musisz czekac i straszne to co przechodzisz... mam nadzieje ze szybko sie to skonczy i bedziesz mogla myslec o przyszlosci... szkoda ze twoj maz ma takie podejscie, straciliscie kolejnego maluszka a on strzela fochy zeby sie zbadac. Ja rozumiem ze moze sie bac jakie beda wyniki ale ty tez sie boisz co wyjdzie w badaniach a mimo tego chcesz walczyc dalej i nie poddajesz sie.
    Yoselyn wiem że on się boi, że coś będzie nie tak u niego. On nie chciał mieć drugiego dziecka i ta poprzednia ciąża to było dla niego totalne zaskoczenie. Druga przyszła tak jakby "siłą rozpędu" po stracie i była spowodowana ogromną potrzebą bliskości i przytulanek, oraz tym że wykorzystałam każdą sytuację żeby go sprowokować. Wiem że mój mąż bardzo to wszystko przeżywa ale nie ma zwyczaju mówić o tym co czuje. Ja widzę po jego twarzy te emocje. Jest bardzo zamknięty w sobie, a jak zaczynam się dopytywać to reaguje agresja albo totalnie się zamyka. Miałam nadzieję że za drugim razem wszystko pójdzie dobrze i nie będę musiała już go przekonywać. Bo jak już stoi przed faktem dokonanym to zaczyna działać. Już szukał większego auta i wakacyjnego wyjazdu w odpowiednim czasie i miejscu.
    Nie wiem jak będzie teraz jak chcę zrobić badania i starać się za kilka miesięcy. Nie wiem czy się zgodzi. Nie chcę używać podstępu żeby mieć dziecko :-(

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uli a co u Ciebie?

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

‹‹ 1881 1882 1883 1884 1885 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ