X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca w kinu yen sen sie spelni.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego tak dziwnie mi wstawilo. Chcialam napisac, ze w koncu ten sen sie spelni.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was mających dziecko ma nieprawidłowe wyniki allo mlr? Bo się zastanawiam czy jest możliwość urodzenia dziecka przy braku tej ochrony.
    Wiem że Evita ma szczepienia z tego powodu i Ty sylvus chyba też jeśli dobrze pamiętam.

ja tez jezdze do dr Pasnika do Lodzi.. ja mam allo mlr 16 i doktor zlecil mi szczepienia, chociaz nie jestem do konca przekonana do nich. Jednym pomoze innym nie a poza tym szczepienia moga ale nie musze jeszcze bardziej namieszac w uklad immunologiczny niz jest obecnie.

Znam jedna z dziewczyn ktora miala 7 szczepien i nic allo mlr 0 ale w koncu zaszla w ciaze i urodzila maluszka

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytalam o tym tylozgieciu macicy. Myslicie, ze powinnam sie martwic?

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvuś wrote:
    Koteczko obawiam sie że nie.
    Ja u Dr Pasnika w Łodzi za allo mrl płacę po 480.

Genetyke na pewno można tak jak kiedyś pisałam i kariotypy i mutacje.
    Mam nadzieję że Twój M się zdecuduje.

w klinice w gyncentrum na slasku allo mlr kosztuje 330 zl

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Dziękuję, lepiej, antybiotyk działa, gorączki nie ma. We wtorek ma wziąć udział w międzyszkolnym konkursie recytatorskim, ale chyba jej nie puszczę. Trzeba jechać godzinę w jedną stronę, tam parę godzin siedzieć na występach i jeszcze wrócić.

Kurczę, mnie coś zaczyna być nieswojo w gardle, może sobie wmawiam, ale zwykle się od niej zarażam. Oby nie!

mam nadzieje ze nie rozlozy cie choroba... zdrowka zycze!

❤️❤️❤️
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Dziewczyny poczytalam o tym tylozgieciu macicy. Myslicie, ze powinnam sie martwic?
    ale co? bo ja też mam tyłozgięcie i co?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Śnil mi się dzisiaj pozytywny test ciążowy. W tym śnie byłam tak szczęśliwa!
    czasami sny się spełniają ;)
    trzeba wierzyć że Twój się spełni :)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

• laila_25 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Elaria mam nadzieję że nie złapiesz nic od córki. Mnie młody niestety coś sprzedał i trochę drapie mnie gardło i kicham.
    Na konkurs na pewno bym jej na Twoim miejscu nie puściła angina to nie żarty dużo powikłań daje.
    Zdrowia dla Michalinki i dla Ciebie.

Laila ale allo mlr nie dotyczy problemu z wchłanianiem kwasu foliowego tylko braku obrony organizmu matki nad zarodkiem przed jej własnym układem immunologicznym.

Ja brałam kwas foliowy od pierwszej poronionej ciąży czyli od października a w tej teraz też z firmą metalową chociaż może trochę za późno zaczęłam ja brać. Teraz biorę cały czas i nie będę odstawiać.

Ojej ja przeczytalam MTHFR jakos :P

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co, czuję się zdrowa.

Tyłozgięcie to wariant budowy, jedne kobiety mają tyło, inne przodozgięcie. Czytałam, że w tyłozgięciu niektóre pozycje mogą być bardziej sprzyjające poczęciu niż inne.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ale co? bo ja też mam tyłozgięcie i co?

Wyczytalam, ze wielu lekarzy uwaza to za przyczyny poronien. I moj jak zobaczyl na usg, ze mam tylozgiecie to od razu dal mi Duphaston.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Wyczytalam, ze wielu lekarzy uwaza to za przyczyny poronien. I moj jak zobaczyl na usg, ze mam tylozgiecie to od razu dal mi Duphaston.

też jestem tyłozgięta i urodziłam dwoje dzieci .. nigdy nie brałam duphastonu ani luteiny.. mam za sobą jedno poronienie ale na pewno nie przez tyłozgięcie :) także to tak jak Elaria pisze.. po prostu taka budowa :)

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie - ja też mam tyłozgięcie i to naprawdę mocne, ale jedyne w czym to przeszkadza to nie tak łatwo zrobić u mnie usg dowcipne.
    To przez brzuch też nie łatwo bom grubas ;)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli sie tym nie martwic. Dzieki dziewczyny.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Evita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laila_25 wrote:
    Nie oznaczaj.Kup preparat z metafolina np Pregna plus. Teraz sa zalecenia dla każdej kobiety zeby przyjmowala metafoline bo mutacja jest dosc czesta. Jak sie dowiesz, że ją masz to co to zmieni? Zaleca ci metylowane formy... mozesz je brac juz teraz..
    Lepiej te pieniadze wydac na dobry preparat do suplementacji.

Allo Mlr nie ma nic wspólnego z metylowanymi formami Wit B i kwasu foliowego. Metyle zalecane są przy mutacjach MTHFR.
    Allo Mlr to badanie które sprawdza czy produkujesz przeciwciała ochronne dla zarodka czy nie. Cały świat medyczny kłóci się od lat czy to badanie ma sens dlatego szczepienia limfocytami wzbudzają ogromne kontrowersje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 14:00

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Allo Mlr nie ma nic wspólnego z metylowanymi formami Wit B i kwasu foliowego. Metyle zalecane są przy mutacjach MTHFR.
    Allo Mlr to badanie które sprawdza czy produkujesz przeciwciała ochronne dla zarodka czy nie. Cały świat medyczny kłóci się od lat czy to badanie ma sens dlatego szczepienia limfocytami wzbudzają ogromne kontrowersje.
    przeciez juz napisalam ze zle przeczytalam... przeczytalam mthfr jejku dziewczyny

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Evita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila przeczytałam - odpisałam, potem zobaczyłam resztę postów w tym Twój :) Nie denerwuj się :)

Napisz lepiej jak się czujesz? :)

laila_25 lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Laila przeczytałam - odpisałam, potem zobaczyłam resztę postów w tym Twój :) Nie denerwuj się :)

Napisz lepiej jak się czujesz? :)

Zly dzien dzis..caly czas nudnosci... i nerwowa jestem przez to, nie moge nic jesc tylko owoce.. nie jem jest zle..zjem jeszcze gorzej...wszystko zagryzam mandarynkami..

Nie chce mi sie do pracy chodzic czuje sie zmeczona, nie wysypiam sie ciagle mi sie jakies glupoty snia. Na zwolnienie poki co nie ma szans.

i o.. taka dupa u mnnie :P

Jak u ciebie?

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
  • Evita Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się powoli wygrzebuję z dołka po kolejnym niepowodzeniu - wczoraj byliśmy z mężem na koncercie a dziś celebruję ostatni dzień wolności - jutro wracam do pracy. A poza tym po staremu - staram się zajść w ciążę która potrwa dłużej niż tydzień...

Evita

4 straty
  • laila_25 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Ja się powoli wygrzebuję z dołka po kolejnym niepowodzeniu - wczoraj byliśmy z mężem na koncercie a dziś celebruję ostatni dzień wolności - jutro wracam do pracy. A poza tym po staremu - staram się zajść w ciążę która potrwa dłużej niż tydzień...
    Heh ja jeszcze w 8 tygodniu sikalam na testy czy na pewno nie jasnieja... spaczone glowy nasze ;/

Biedna.. kciukam za ciebie mocno! Wierze ze w koncu Ci sie uda.

Evita lubi tę wiadomość

ckai43r82q8wblmu.png
    aniołek 01.02.2016r
‹‹ 1883 1884 1885 1886 1887 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ