X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila Twoje Maleństwo jest śliczne!!! Wygląda jak miś Haribo - jami jami, zjadłabym ale nie mogę nic słodkiego... :P

Ikarku nie wiem czy to pamiętasz, ale wiele razy tu na forum ogłaszałam wszem i wobec, że nic bardziej mnie nie stresuje jak wyluzowywanie się i niniejszym przysięgam nigdy tego nie robić (oczywiście w kontekście starań o dziecko). Jak słyszę teksty - 'tylko NIE starajcie się, mówię Ci, moi znajomi się wyluzowali, pojechali na wycieczkę i zaciążyli...' to uwierz mi - mam ochotę rozmówcy przegryźć tętnicę! Wrrr! Jak mnie to wq******ia! Oczywiście rozmówca, który nie miał okazji doświadczyć niepłodności i poronień swoje debilne rady daje naprawdę i szczerze z dobrego serca - i z chęci pomocy. Co niniejszym ratuje jego tętnicę przed moimi zębami.

Naprawdę domyślam się co czujesz, niezmiennie przeżywam te frustracje każdego dnia. Dodatkowo jestem od Ciebie dużo starsza i co oczywiście humoru na ten moment Ci nie poprawia, ale naprawdę masz jeszcze czas żeby machnąć trójkę dzieci. Ja się już z tym muszę pożegnać. Co do zajścia i ronienia - uwierz mi - to rozpier***ala psychikę do reszty, wiem, bo przerabiałam bardzo niedawno jak pamiętasz pewnie. Także kochany Ikarku - wytrzymaj jeszcze trochę i - zajdź raz a dobrze :)

Co do diety to akurat nie słyszałam o tej (tzn słyszałam ale nie pamiętam na czym polega) ale generalnie jestem fanką rewolucji w odżywianiu. Moja ostatnia ciąża, choć biochemiczna, pojawiła się po odstawieniu nabiału, glutenu i chemii wszelakiej z kosmetyków. Może przypadek - może nie. Warto próbować!

Nie będę Cię pocieszać że na pewno będzie dobrze, bo tego nie wiemy. Ale WIERZĘ że będzie dobrze, że urodzisz pięknego bobasa i będziecie chodzić do parku. Bo nie jest tak tragicznie z Twoim zdrowiem, żeby się miało nie udać.

Jeszcze wracając do rewolucji w diecie i dbania o siebie - mi bardzo pomaga świadomość, że nie robię tego tylko dla przyszłego bobasa. Przede wszystkim robię to dla siebie. Bo te co piją, palą i chemię jedzą może i zachodzą ale wyglądają strasznie! A Ty będziesz wyglądać pięknie i młodo :)

Ikarzyca, laila_25, czarnulka24 lubią tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Juz jestem po wizycie. Malenstwo ma 6,9 cm. Wszystko ok. Slyszalam serduszko. Nie chce pokazac co ma miedzy nozkami.
    Czyli tak jak obiecalam przesylam wiruski i zarazajcie sie.

Monika -super ,bardzo się cieszę , że maleństwo dobrze rośnie, oby tak dalej. Łapię wiruski obym jak najwięcej ich złapała ;)trzymaj się ;) Mam nadzieję , że wkrótce pokaże co się kryje między nóżkami ..a Ty coś podejrzewasz co mogło by być?

Gaduaaa wrote:
    a ja byłam u GP na pobraniu krwi itd i Pani doktor podłączyła mi taki ichny medyczny detektor i sprawdziła serduszko :) co prawda się stracha najadłam bo zajęło jej to dobre 10min żeby je znaleźć ale jest ! udało się! bije :) więc jestem znowu na jakiś czas spokojniejsza :)
    tylko się zastanawiam co to gadulątko tak się tam kitra.. że go nawet ciężko wysłuchać..
    a mnie też takie mdłości wieczorem dopadają że ani kolacji nie mogę już zjeść ani nic.. pewnie już tak zostanie, chociaż ten 2 trymestr jest łaskawszy heh

Gadułko to musiałaś się trochę stracha na jeść ..ale fajnie , że wszystko dobrze ..może ten detektor był jakiś stary i gorszej jakości ? trzymaj się cieplutko ;*
    widziałam foto brzusia - Śliczny ;)Współczuję mdłości ;/ Jak pogoda w IrL?

Jagna 75 wrote:
    Ja juz po polowkowych,wszystko dobrze.Jest maly minus,bo procz tylnego lozyska mam dodatkowy plat na przedniej scianie,który lubi sie odklejac wiec musze byc czujna,kazde plamienie czy krwawienie jak i bol brzucha musze sprawdzac w szpitalu lub u siebie w klinice..a tu stopa mojego synka,profilu jak zwykle nie chce pokazac :-)

Jagna ale to zleciało, kurczę zawsze coś szkoda tylko , że wyszło to z łożyskiem , pewnie będziesz musiała to często kontrolować ? ..ale dobrze że dzidzia ładnie się rozwija ;)
    stópka na zdjęciu cudowna taka malusia ;)

Justa87 wrote:
    Jest dobrze!wszystko zgodnie z poczatkiem 12tyg.kruszynka tak machala nogami ze ciezko bylo zmierzyć!spadl jeden kamyczek z moje go serca,ale jeszcze tone dzwigam;)

Justa -ale świetna wiadomość ;) Na prawdę super. Oby tak dalej ;) Kiedy następne usg ;) robiłaś już jakieś badania krwi przy braniu clexane ? czy lekarz nic nie kazał sprawdzać ?

nesairah wrote:
    Ufff, nareszcie mogę się przywitać w 1 dniu cyklu! Czekałam na to 36 dni... no cóż, dobrze, że @ już jest.Mam do Was kilka pytań, wiem że jesteście już doświadczone w temacie badań, więc liczę na to, że rozjaśnicie mi temat.
    W którym dniu najlepiej zbadać prolaktynę? I czy przed badaniem brać leki?
    Co jeszcze zbadać przed wizytą? Progesteron? Nie wiem, co mogłoby przyczynić się do plamień przed @ i baaaardzo długich cykli po poronieniu (34-38dni).

Nesairah -dobrze że wredna @ przyszła na którą tak czekałaś a który to cykl po poronieniu bo nie pamiętam ? Ja po 2 nie miałam okresu 65 dni a kolejne zaś trwały 23-25dni . Nie wiem czy to zasługa acardu czy nie ,, nie wiem czy to w 100% prawda , ale właśnie dużo kiedyś czytałam o acardzie i ponoć na niektóre działa właśnie tak , że cykle są krótsze niż powinny o kilka dni ;) A pytałaś lekarza o te długie cykle ? Może jest coś na wyregulowanie ?

Dorola31 wrote:
    U mnie z samopoczuciem różnie - wymiotów nie mam ale mdłości i chyba jeszcze większa od nich zgaga nie odpuszcza. A i ból żołądka oraz nieustający kwaśny smak w ustach po wszystkim co zjem towarzyszy mi przez cały dzień.
    No to troszkę pomarudziłam ;)
    Po za tym czuję się dobrze, piersi raz bolą bardziej raz mniej tylko strasznie się denerwuję czy aby wszystko jest w porządku i dłuży mi się czas do wizyty a to jeszcze 11 dni...

Kochana , całkowicie rozumiem Twoje obawy i nie powiem tu nic odnośnie tego bo wiem gdybym postawiła się w Twojej sytuacji lub innych dziewczyn to było by dokładnie tak samo -obawa , strach , ciągłe myśli , czy wszytko jest dobrze.. ale myślę , że on minie pewnie dopiero gdy weźmiesz swego maluszka na rączki .. życzę powodzenia na wizycie ..czekam na wieści ..daj znać co i jak ;D

Koteczka82 wrote:
    Ja już po zabiegu nie chciało się ze mną rozstać a dłuższe czekanie było bez sensu bo nie reaguje na leki.Dziękuję za wsparcie mam nadzieję że dziś będę w domu :-)

Koteczka jesteś dzielna , musiałaś się na siedzieć w tym szpitalu , oby szybko cię puścili do domu .Trzymaj się ;* dobrze , że to wszystko już za Tobą ;)

roma wrote:
    mój nowy gin prowadzi mnie dopiero pierwszy pełny cykl. Myślę, że dam mu szansę bo wygląda mi na ogarniętego. Teraz na monitoringu byłam u innej babeczki i ona mi powiedziała że jak kolejny cykl tez pokaże że jest owu a nie zajdę to mnie weźmie ma hiteroskopię i laparo. Myślę że to dobra droga, ale nie pasi mi szpital w którym ona pracuje dlatego jutro jadę do mojego gina i będę z nim rozmawiać o dokładnie takim działaniu. Wariuję już dziewczyny, zaczynam plamić w dniu owu albo zaraz po niej i tak do @. Nigdy tak nie miałam, zaczęło się od ostatniego poronienia, dlatego myślę że może to mieć jakiś związek.

Roma , nie wiem co na pisać na prawdę ..hmm.. kurczę tak bym chciała aby wreście znaleźli przyczynę tych plamień .Fajne, że idzie coś pomału do przodu .. że wspólnie z lekarzami podejmujesz kolejny krok .. wiem , że histeroskopia i laparoskopia to nie są za przyjemne z badań ,ale może okażą się kluczowe ?;d Trzymam bardzo mocno kciuki ;* Nie przychodzi mi nic do głowy co może powodować takie plamienia ;/

Elaria wrote:
    A ja tydzień temu pytałam gina, czy liczyć ruchy, ale powiedział, że jeszcze nie trzeba.
    Dziś mnie mdli, kolejny dzień taki, że nie mam chęci robić cokolwiek.

Elaria - współczuję mdłości mam nadzieję , że wkrótce przejdą ;)a który to tc 28 tak? to już tuż tuż;) poza tym wszytko dobrze? masz już wszytko przygotowane na przyjęcie maluszka ?

laila_25 wrote:
    Dorzucam kolejne dobre wiesci :)
    Prawie 3cm czlowieka to juz powazny rozmiar... czesc ciocie forumowe :) wszystko dobrze!
    Malo na zawal nie zeszlam na kozetce :P zyjemy uff to najwazniejsze...zeszlo z glowy stresu na kolejne kilka dni...

Laila super wiadomość ..jak zobaczyłam Foto Twojej dzidzi to tak się okropnie wzruszyłam ;( że prawie się popłakałam ..to foto mi przypomniało moją perełkę właśnie tak wyglądała i tak jak teraz zobaczyłam to mi się przypomniała ;) bardzo gratuluję ;*
    Kiedy następna wizyta ?

Mamaokruszka wrote:
    Kochana dziś już 4 dpo ;-) 06.03 idę na betę, stwierdziłam, że siknę na test dopiero jak z krwi będzie pozytyw. Poza tym, 09.03 wyjeżdżamy na kilka dni, więc wypadałoby przed mieć pewność i ewentualnie ogarnąć jakieś leki...

Okruszku kochana daj koniecznie znać co z betą ;) trzymam mocno kciuki .
    A gdzie jedziecie macie zaplanowany jakiś urlop?

Ikarzyca chciałabym ci coś napisać ale się wstydzę ..dziewczyny napisały takie piękne posty że nic dodać nic ująć .. ;)

Dziewczyny , przepraszam że nie odniosłam się do każdej z was, mimo to dla mnie każda jest tak samo ważna i chciałabym każdej z was poświęcić uwagę napisać chociażby'' jak się czujesz ''
    ostatnio chyba mnie też coś bierze .. jakiś smutek wewnętrzny, znów zaczęłam myśleć o moich aniołkach .. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 19:42

Gaduaaa, Dorola31, laila_25 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila boski trzycentymetrowy człowieczek :D

laila_25, Karma88 lubią tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka aj ja czekam na tą wiosnę i się doczekać nie mogę.. w zeszłym tyg mieliśmy po 12 stopni a teraz na weekend przyszedł huragan i dziś rano troszkę śniegu na samochodach leżało i zimnica.. oszaleć można :)

Może i u Ciebie jakieś zimowe przesilenie że taki smutne dni przyszły i brzydki humor ?

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko, nic nie mam przygotowanego :) Mam masę rzeczy po córce, spakowane w garażu, ale póki zima, to nie bardzo było komu iść i to przeglądać. Poza tym najpierw muszę przygotować naszą sypialnię, aby wygospodarować miejsce na łóżeczko maluszka. Czeka mnie i męża pracowity marzec. Dopiero jak przejrzę rzeczy po córce (wózki, foteliki, łóżeczko, kołyskę, że o drobiazgach nie wspomnę) będzie wiedziała, co muszę dokupić. Szczerze mówiąc przeraża mnie ogrom pracy, prania, czyszczenia, odkażania itp.

Dziś odkurzyłam i umyłam podłogi w całym mieszkaniu i czułam się, jak po maratonie.

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    czarnulka aj ja czekam na tą wiosnę i się doczekać nie mogę.. w zeszłym tyg mieliśmy po 12 stopni a teraz na weekend przyszedł huragan i dziś rano troszkę śniegu na samochodach leżało i zimnica.. oszaleć można :)

Może i u Ciebie jakieś zimowe przesilenie że taki smutne dni przyszły i brzydki humor ?

no właśnie nie wiem kurczę , możliwe , że to pogoda ;/
    12 st?to nawet nawet ;)
    Gadułka a na kiedy masz termin? masz tam w IrL gdzie spacerować z wózkiem ? czy drogi są bardzo zatłoczone ?

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    Czarnulko, nic nie mam przygotowanego :) Mam masę rzeczy po córce, spakowane w garażu, ale póki zima, to nie bardzo było komu iść i to przeglądać. Poza tym najpierw muszę przygotować naszą sypialnię, aby wygospodarować miejsce na łóżeczko maluszka. Czeka mnie i męża pracowity marzec. Dopiero jak przejrzę rzeczy po córce (wózki, foteliki, łóżeczko, kołyskę, że o drobiazgach nie wspomnę) będzie wiedziała, co muszę dokupić. Szczerze mówiąc przeraża mnie ogrom pracy, prania, czyszczenia, odkażania itp.

Dziś odkurzyłam i umyłam podłogi w całym mieszkaniu i czułam się, jak po maratonie.

Elaria wcalę się nie dziwię sama jak byłam w ciąży to jak coś porobiłam to zaraz byłam zmęczona a to były początki nie tak jak u Ciebie Ty dużo bardziej to odczuwasz ;).. teraz musisz jak najwięcej odpoczywać , bo za pewne jak dzidzia się urodzi to nie będzie mowy o przespanej całej nocy ;/ ani większej chwili tylko dla siebie ;) ale jak tak już piszesz ile masz pracy z przeglądaniem , czyszczeniem rzeczy to się domyślam , że pewnie już za dużo nie po odpoczywasz ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 20:01

07.06.2019 synek

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    no właśnie nie wiem kurczę , możliwe , że to pogoda ;/
    12 st?to nawet nawet ;)
    Gadułka a na kiedy masz termin? masz tam w IrL gdzie spacerować z wózkiem ? czy drogi są bardzo zatłoczone ?
    14 sierpień... Irl to taka dziura że o tłok ciężko hehe :)
    także mam pełne pole do popisu :) heh

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosuje któraś z Was inofem? mam do odsprzedania cała paczkę 60 saszetek, nie wiem co z tym zrobić ...

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak szczęśliwe to ja mogę kupić bo w sumie to pije :)

Prv.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 20:26

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko 09.03 mam prenatalne...to tylko 10 dni a dla mnie wieczność!
    Nie badałam nic, lekarz nic nie zalecił wiec nawet ja zrobię to nie ma kto mi zinterpretować wyniku:P

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dobry dzień na forum :) Wszystkim dzieciaczkom biją serducha, wizyty udane, oby tak było zawsze!

czarnulka24 Mój lekarz twierdzi, że Bromergon powinien wyregulować mi te cykle. Dziś zaczynam 4 cykl po zabiegu, a 2 już z bromergonem, mam nadzieję, że ten obecny będzie normalny.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    14 sierpień... Irl to taka dziura że o tłok ciężko hehe :)
    także mam pełne pole do popisu :) heh
    Hehe to w sumie fajnie .. tylko żeby pogoda była .. w NO w moich rejonach latem było max 25 prze około tydzień czasu a normalna temp latem to w granicach 20 st ..

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Dziś dobry dzień na forum :) Wszystkim dzieciaczkom biją serducha, wizyty udane, oby tak było zawsze!

czarnulka24 Mój lekarz twierdzi, że Bromergon powinien wyregulować mi te cykle. Dziś zaczynam 4 cykl po zabiegu, a 2 już z bromergonem, mam nadzieję, że ten obecny będzie normalny.
    Aha a co prolaktyna wyszła ci podwyższona ???mi oststnio wyszła 27.5 a norma 25 z tym ze mi się coś pomyliło i zrobiłam w 18dc a chyba powinno się na początku? Progesteron wyszedł mi tylko 11.50

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 20:37

07.06.2019 synek

• nesairah Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Aha a co prolaktyna wyszła ci podwyższona ???mi oststnio wyszła 27.5 a norma 25 z tym ze mi się coś pomyliło i zrobiłam w 18dc a chyba powinno się na początku? Progesteron wyszedł mi tylko 11.50

To u Ciebie nie tak zle :) ja mialam 42 ostatnio... ale nie pamietam w ktorym dniu bylo badanie - zdania sa podzoelone, a mi sie cos przypomina, ze moj lekarz chyba mowil, ze dzien nie ma znaczenia.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Czarnulko 09.03 mam prenatalne...to tylko 10 dni a dla mnie wieczność!
    Nie badałam nic, lekarz nic nie zalecił wiec nawet ja zrobię to nie ma kto mi zinterpretować wyniku:P
    Rozumiem .kurcze to już prenatalne? Ale ten cas leci ..
    A odnośnie clexane nic ci się nie dzieje ? Zawroty głowy itd? Szczerze ci powiem ,że ja się boję brać takiej dawki .. ale dobrze.,że w ogóle lekarz mi da .. juz mam opakowanie czeka w szafce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 20:43

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    To u Ciebie nie tak zle :) ja mialam 42 ostatnio... ale nie pamietam w ktorym dniu bylo badanie - zdania sa podzoelone, a mi sie cos przypomina, ze moj lekarz chyba mowil, ze dzien nie ma znaczenia.
    A z taką prolaktyna da się zajść w ciążę?

07.06.2019 synek

• nesairah Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A z taką prolaktyna da się zajść w ciążę?

Najlepsze w tym wszystkim jest to, że w każdym z trzech cykli po moim poronieniu była owulacja potwierdzona monitoringiem! Dwa razy badałam prolaktynę (w drugim i trzecim cyklu). Raz było 39, a za miesiąc 42... ja już nie mam pojęcia co ze mną jest nie halo :D

Teoretycznie więc da się zajść w ciążę z taką prolaktyną, skoro owulacja występuje. Teraz aż jestem ciekawa, jaką prl miałam przed ciążą... a może to jej zbyt wysoki poziom był przyczyną poronienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 21:02

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Rozumiem .kurcze to już prenatalne? Ale ten cas leci ..
    A odnośnie clexane nic ci się nie dzieje ? Zawroty głowy itd? Szczerze ci powiem ,że ja się boję brać takiej dawki .. ale dobrze.,że w ogóle lekarz mi da .. juz mam opakowanie czeka w szafce
    Mam zawroty jak wstane za szybko.ale to chyba wiele kobiet w ciazy ma.nic mi sie nie dzieje...

CORCIA 06.09.17r.
  • Natikka123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda

Co z tobą? Jesteś w ciąży? Bo ostatnio jak pisałaś byłaś po pozytywnym sikancu i brałaś coś na plamienia z tego co pamiętam. Co u ciebie ?

09.2016 poronienie samoistne 7 tydzień
    09.2017 2630 g 48 cm szczęścia Amelka ❤
    10.2019 ciąża obumarla 8 tydzień lyzeczkowanie
    02.2020 ciąża obumarla 10 tydzien lyzeczkowanie

Potwierdzone:
    Niedoczynność tarczycy
    Insulinoopornosc
    Niski progesteron
    Pai homo
    Mthfr herero
    MTHFR C 677 hetero
    24.08.2020 wizyta u genetyka

Leki:
    Eutyrox 75
    Metformax 2x500
    Kwas foliowy allines
    Femibion 0
    D3 2000
    Selen
    Berberyna
‹‹ 1925 1926 1927 1928 1929 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ