Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagna 75 wrote:Dziewczyny Evitka,Arletka i nie wiem kto jeszcze..kolezance wyszlo allo mrl 0%,gdzie najlepiej uderzyc do jakiego lekarza,gdzie?
Didatkowo ma Ana3 dodatnie i w tej sytuacji z tego co wiem szczepien sie nie robi.Miala tez w ostatnim cyklu przed badaniem podawany encorton,czy on mógl az tak obnizyc poziom mrl?
mysle ze na Lodz do dr Pasnika.. tez mam niskie allo mlr i dodatnie ANA, ale mi lekarz wspominal o szczepieniach, wiec nie wiem jak to jestMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Juz jestem po wizycie. Malenstwo ma 6,9 cm. Wszystko ok. Slyszalam serduszko. Nie chce pokazac co ma miedzy nozkami.
Czyli tak jak obiecalam przesylam wiruski i zarazajcie sie.Natikka123, jomi81, Justa87, Jacqueline, Alisa, Ikarzyca, promyczek 39, Niebieskaa, Aga22, Genshirin, Dorola31, Elaria, Koteczka82, laila_25, Evita, inessa lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Cześć dziewczynki - muszę sobie dzisiaj ponarzekac - jak Evitka ostatnio.
Jest mi strasznie źle - jak słyszę/albo czytam, że powinnam się wyluzować i że to psychika mnie blokuje to normalnie mam ochotę rozszarpać świat. Cały. Na tak małe kawałki jak moja dusza.
Zmieniłam pracę na ciekawsza - jest naprawdę świetnie i miło i mam dużo roboty - nawet ostatnio forum nadrabiam w przelocie - a mimo to i tak mi przykro, że nie mogę zajść w ciążę. I tak mam czas na takie przemyslenia. Plusy są takie ze bardziej o siebie dbam i jestem też dla siebie łagodniejsza, ale i tak mi żal że mój brzuszek nie jest teraz taka urocza piłeczka
Kolejny cykl przyszedł bo dostałam luteine, na swoją naturę nie mam co liczyc. Zaczynam dietę Dąbrowskiej, bo naczytalam się cudów o jej zbawiennym działaniu na hormony - ale dalej mimo wszystko brakuje mi przekonania. Jak tylko pomyślę że robię to dla siebie - żeby być najlepsza możliwa mama dla mojego dziecka, to zaraz jakiś wredny demon szepcze mi z tyłu głowy, że inne mimo całego syfu w żarciu i nie tylko zachodzą i rodzą. Wrrrr inne inne inne.
Odstawilam mierzenie temperatury etc. bo to i tak nie ma sensu - postanowiłam na ślepo zaufać lekarzowi, bo już nie mam lepszych pomysłów.
Kurcze, serio nie wiem jak skierować myśli na inny tor, jak przestawić swoją podświadomość na działanie na korzyść mnie. Psycholog to inna bajka - wiadomo pomaga, ale to i tak jeszcze za mało. Już naprawdę nie mam pomysłu. Jednocześnie nie wiem czy czułabym się lepiej gdybym zaszla i znów poronila - na pewno nie, ale jestem już tak zmęczona tym, że mój organizm nie działa tak jak trzeba, że nie wiem. I nawet nie chce usłyszeć tutaj na forum takiego 'srania tęcza' - że w końcu wszystko będzie dobrze - bo to wiem - tyle że nie już, teraz, zaraz. A ja mogę być świetna mama - już zaraz teraz.
Widziałam dzisiaj córeczkę sąsiadów, ma jakieś 1,5 roczku i jest jak laleczka - piękne blond loczki i wielkie granatowe oczka. Jest cudowna - i mimo tego że chwilę wcześniej patrzyłam w słońce rozkoszujac się wiosną, to jak ja zobaczyłam od razu zrobiło mi się przykro ze nie mogę wyjść na spacer z wózkiem i moim w nim dzieckiem i tak zwyczajnie siasc w parku. Teoretycznie mogę sobie kupić wózek i tak wyjsc - tylko szpital psychiatryczny chyba nie udostępnia widzen dla par starających się o dziecko...
Jak staram się wryc w podświadomość że jestem plodna etc to wręcz słyszę ten wredny chichot losu...
Ech. .. uj, dupa i kamieni kupa. Cytując klasyka.
Ciesze się chociaż, że wizyty dzisiaj się udały i że Nasze Forumowe Maluszki rosną zdrowo.
Koteczka - cieszę się także ze wracasz do domu -postaraj się odpocząć na ile to możliwe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 17:16
-
Ikarzyca, ja wiem co czujesz. Teksty o wyluzowaniu, wyjeździe na wakacje, znalezieniu sobie ciekawego hobby etc. działają na mnie jak płachta na byka. Jeśli ktoś pragnie dziecka to pragnienie to będzie w nim zawsze, niezależnie od tego czy będzie spędzał wakacje na Malediwach, czy szydełkował lub jeździł konno.
Nie wiem co mądrego Ci napisać, bo jak zawsze w takij sytuacji słów brakJedynie mogę wirtualnie przytulić.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Monika, super wiadomosć. Gratuluję
Monika1357 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ikarku co Ci duszyczko powiedzieć... oczywiście, że uwagi się nie da odwrócić .. mózg to jest tak skonstruowany sprzęcior , że nawet jak Ci się wydaje, że nie myślisz to niestety tak nie jest.. to jak praca aplikacji w tle.. niby wyłączona a jednak pracuje.. nie ma jednoznacznej metody na zajście w ciąże.. trzeba czekać i czekać i czekać... no i wierzyć i jeszcze raz wierzyć że się uda.. Chociaż ja zaszłam wtedy kiedy akurat byłam pewna,że cykl stracony ... czytałam o tej diecie Dąbrowskiej.. wisz na pewno warto spróbować. Zachodząc w ciążę tą którą straciłam byłam na bezglutenowej i np na niej mi się udało i wiem , że przeciwciała mi spadły przeciwtarczycowe więc może coś w tym było ? nie wiem... drugi raz zaszłam bez diety.. ale to było szybko po poronieniu to wydaje mi się, że właśnie fajnie ustawione po tym hormony tutaj dały z siebie wszystko i się udało..
Mam nadzieję, że szybko Ci się uda, że już nie będziesz musiała długo czekaćFabianCyprian
Tymuś
-
Kochane moje ja już w domu i piszę z własnej kanapy obok siedzi synek,który nie odstępuje mnie na krok. Zjadłam porzadny obiad i już mi lepiej.
Mąż urwał się na chwilę z pracy i mnie przywiózł do domu.
Kurczę mało go w samochodzie nie zjadłam
Dziękuję za wszystkie miłe słowa i wsparcie bez Was było by mi trudnej.
Aniu wcale nie czuję się bohaterem ale mam nadzieję że moja wytrwałość i wiara pomogą innym dziewczyna w podobnej sytuacji chociaż nie życzę tego nikomu.
Co do badań na razie nie było czasu żeby o tym rozmawiać ale wykorzystam wszystkie kobiece sposoby żeby się zgodził
Jagna stopka śliczna cieszę się że wszystko z młodym okEvita, ana167 lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Dziewczyny super wiadomości z wizyt!
Czekamy jeszcze na Lailę
Jagna stópka DJa śliczna - uwielbiam dziecięce stópki.
Koteczko dobrze, że już jesteś w domku. OdpoczywajMonika1357, laila_25, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Monika super, że wszystko w porządku
Ikarku żadna z nas tu na forum nie wątpi w to że byłabyś najwspanialszą mamą. Nie będę pisała nic więcej oprócz tego, że tulę i mocno ojojam.
Koteczka super,że już w domu. Odpoczywaj ile się daWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2017, 17:52
Ikarzyca, Monika1357, Koteczka82 lubią tę wiadomość
-
Koteczka tak sie ciesze, ze juz jestes w domu. Dobrze, ze juz jsst po wszystkim. Teraz odpoczywaj lezac na kanapie z najlepszym towarzyszem.
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Monika1357 wrote:Juz jestem po wizycie. Malenstwo ma 6,9 cm. Wszystko ok. Slyszalam serduszko. Nie chce pokazac co ma miedzy nozkami.
Czyli tak jak obiecalam przesylam wiruski i zarazajcie sie.najwazniejsze ze jest dobrze
Antoś IVF,Julisia natural
-
Ikarku chciabym cie pocieszyc ale kazda z nas ktora cykl za cyklem tracila bez efektu wie jak to jest kiedy niby wszystko ok a maluszka brak.Wiem ze bedziesz bardzo dobrą mamą,moze wszystkie jestesmy wlasnie za dobre i musimy troche zgrzeszyc by stal sie ten cud..
Ciesze sie ze z pracy jestes zadowolona,jedno sie udalo wiec moze malymi kroczkami nadejdzie dla ciebie ten dzien.Moze jesli chcesz zajmiesz moje miejsce..zostalo mi jeszcze 4 miesiące ale to tylko 4 miesiące jesli wie sie kiedy to sie wydarzy.Nie jestem wrózką,ale gdybym mogla sprawic taką zamiane miejsc..Koteczka82 lubi tę wiadomość
Antoś IVF,Julisia natural
-
Monika bardzo się cieszę że wszystko jest dobrze
Monika1357 lubi tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Jagna 75 wrote:Kurcze,pewnie bedzie chlopak,u mnie wstydliwy u Elarii tez dlugo nie bylo wiadomo
najwazniejsze ze jest dobrze
Drugi chlopak tez bedzie fajnie. Tylko jak tu wytrzymac z trzema facetami;)Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Gratuluje wizyt!
Dorzucam kolejne dobre wiesci
Prawie 3cm czlowieka to juz powazny rozmiar... czesc ciocie forumowewszystko dobrze!
Malo na zawal nie zeszlam na kozetcezyjemy uff to najwazniejsze...zeszlo z glowy stresu na kolejne kilka dni...
Justa87, Koteczka82, Evita, promyczek 39, Niebieskaa, Monika1357, Gaduaaa, Genshirin, Alisa, czarnulka24, inessa, Elaria, Dorola31, Aga22, Jacqueline, Arleta, ana167, Magdzia88, Elmo13, Kadabra lubią tę wiadomość
aniołek 01.02.2016r -
Ikarku nie umiem nic napisac sensownego,ja mialam inny problem wiec i inaczej to przezywam...Jedno nas łączy...obawa przed tym czy urodzimy zdrowe dziecko.
Laila i Monia jest cudnie!Monika1357, laila_25 lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Jagna 75 wrote:Dziewczyny Evitka,Arletka i nie wiem kto jeszcze..kolezance wyszlo allo mrl 0%,gdzie najlepiej uderzyc do jakiego lekarza,gdzie?
Didatkowo ma Ana3 dodatnie i w tej sytuacji z tego co wiem szczepien sie nie robi.Miala tez w ostatnim cyklu przed badaniem podawany encorton,czy on mógl az tak obnizyc poziom mrl?
Jagna - ja się leczę u prof. Andrzeja Malinowskiego, wydaje mi się że ma największe doświadczenie a temat immunologii zgłębia od lat 90'. Poza tym jest ginem-położnikiem i endokrynologiem - to mocno ułatwia sprawę, nie trzeba łazić do stu tysięcy lekarzy. Jest też w Łodzi dr Jarosław Paśnik - on jest pediatrą i immunologiem, ginem nie. Pacjentki bardzo go lubią - nie wiem jak jego sukcesy bo to młody gość.
Encorton może obniżać allo mlr ale na pewno nie do zera.. Także jak wyszło zero to trzeba coś zadziałać. Na ANA się nie znam bo ja tego nie mam (jakimś cudem). Myślę że Malina będzie wiedział co robić.Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Leila świetne wieści bardzo się cieszę że wszystko jest ok
Witaj śliczny mały człowieku
Pozwoliłam sobie złapać i schować na później trochę ciążowych wirusów, ale wykorzystam je jak tylko będę mogłalaila_25, Monika1357, Niebieskaa lubią tę wiadomość
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...