X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, kocyk dla Chrupki prześliczny! <3

Jagienko, fajnie, że Młody daje znać, że u niego wszystko ok. Jak będzie przeginał z boksowaniem brzuszka od środka to zawsze możesz mu zagrozić brakiem kieszonkowego i szlabanem do trzydziestki :D

Niebieskaa lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś 29 dc i 4 albo 5 dzień plamienia i nadal nic. Brzuch pobolewa jak na @, ale @ brak. Ciąży też brak. Niech już ruszy w jedną albo drugą stronę. Nie cierpię takiego zawieszenia.

Piszę albo bo wydaje mi się, że już w piątek miałam śluz podbarwiony, ale w pracy miałam taki kocioł, że w sumie nawet nie zwróciłam uwagi, dopiero wieczorem przy sprawdzaniu szyjki śluz wydał mi się jakiś dziwny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 20:30

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że to "TO" i zamiana będzie skuteczna jak piszesz, że @ odejdzie z wiadomego powodu na pełniutkie 9 miesięcy :) Że teraz Ania ją zabierze :D

Epizod z plamieniem i bólem brzucha to jednorazowo cos około dwóch godzin w południe, plamienia do teraz niet no i ból z brzucha zamienił się na krzyż ;)

Ależ się nakręcam :P ale jak tu tego nie robić po dzisiejszym dniu ;)

Dobranoc Kochane :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 20:29

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Aniu, dziękuję Ci za Twój post. W ogóle Wam wszystkim dziękuję! Jak nikt inny pomagacie ustawić wszystko we właściwej perspektywie. Wczoraj i dzisiaj mieliśmy z mężem poważne rozmowy na temat naszych dalszych starań. I ustaliliśmy, że nie będziemy niczego planować, zobaczymy, co los przyniesie. Na nic się nie nastawiam, a przynajmniej staram się. Może to jest klucz?
    Szczęka mi opadła jak przeczytałam Twój post na temat zagrożenia przedwczesnym porodem. Mam nadzieję, że Avutka posiedzi jeszcze trochę w brzuszku i nabierze troszkę ciałka! Szaleństwo, że to już, zaraz, ależ to zleciało :)

Arletko, Kaczuszko, serdeczne gratulacje pięknych bet!

Evitko, trzymam kciuki, żeby kreski nadal ciemniały a jutrzejszy wynik był piękny i wysoki!
    Jacqu, to teraz Twoja kolej? :D Oby zamiana z Anią była skuteczna i @ wróciła do Ciebie dopiero za rok :P

Na stymulacjach się nie znam, ba, nawet monitoringu nigdy nie miałam, więc na temat leków się nie wypowiem. A co do lichego endo, mi bardzo pomogły orzechy brazylijskie i nerkowce. Wina nie pijam, bo nie lubię. W sumie to żadnego alkoholu nie pijam.

Yoselyn, ja biorę te same, co Czarnulka, nawet w tych samych dawkach, tylko B12 obcinam teraz o połowę i będę brała co drugi dzień bo wynik mam blisko górnej granicy normy.

Jomi, 2000j witaminy D to przy niedoborach bardzo malutko… Tu trzeba 2 a nawet 3 razy tyle, kiedyś usłyszałam od lekarza, że żeby przedawkować witaminę D trzeba brać dawki powyżej 10 000j przez dłuższy czas (miesiąc i więcej), więc luzik.

Czarnulko, gdzieś Ty wygrzebała, że Swanson ma wyższe dawki B6? :D Ja szukam i szukam i znaleźć nie mogę :( Pomożesz?

Alisa, ja tam trzymam kciuki za IUI, przecież miało być parami i trójkami. To teraz Ty, Jacqu i może Romcia? A potem pod koniec miesiąca Ikarek i Skrzacik :) I będzie git!

Koteczko, współczuję :( Jak nie urok to…. Ehh… Niesprawiedliwe to wszystko, tak mocno Cię los testuje. Mam nadzieję, że wynik okaże się fałszywie pozytywny. Albo chociaż, że da się tego paskuda szybko pozbyć.

Okruszku tu mam link do tej wyższej dawki ale jest to tylko 50mg ja używam obecnie 25 mg

http://allegro.pl/swanson-witamina-b6-p-5-p-koenzymatyczna-50mg-i6697164257.html

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Evita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie koniec marzeń, razem z resztka lutki pojawiło się brunatne plamienie. To nie implantacja etc. U mnie brunatne plamienie zawsze oznacza koniec.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Za małą dawkę bierzesz. Ja biorę Swansona D3 - 2xdz 5000j.

Serio można brać aż tak duża dawkę? Ja w ubiegłym roku dawką 4000 zwiększyłam sobie poziom z 18 do 40, także może na razie z tą dawką spróbuję. Albo kupię tę Swansona i będę brała 5000j. Ona jest z wit. K czy trzeba kupić oddzielnie?

M@linka lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko - nieeeeee :( wiesz ja nie utrzymalam żadnej ciąży po Oli, w każdej miałam krew, a w jeden przez 8 dni w terminie pierwszej @ były plamienia/krwawienia... Może to nie koniec? Jazda jutro na betę, później najwyżej będziemy rozpaczać, uważam, że jeszcze nie można tego całkiem skreślać...

W ciąży z Olą też miałam krew, jakbyś palucha ukrajala, tylko to dopiero w 11 tygodniu, ale normalna czerwona jasna krew...

Trzymaj się Evitko, oby do jutra <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 21:00

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny u mnie koniec marzeń, razem z resztka lutki pojawiło się brunatne plamienie. To nie implantacja etc. U mnie brunatne plamienie zawsze oznacza koniec.

Annak krwawila żywa krwią i to też był jej koniec - a teraz będzie zaraz rodzic. Tak bez cukierkowego pocieszenia- zrób jutro bete i zobacz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 21:05

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Serio można brać aż tak duża dawkę? Ja w ubiegłym roku dawką 4000 zwiększyłam sobie poziom z 18 do 40, także może na razie z tą dawką spróbuję. Albo kupię tę Swansona i będę brała 5000j. Ona jest z wit. K czy trzeba kupić oddzielnie?
    Kupić oddzielnie:-)

jomi81 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko -dziewczyny dobrze radzą w takiej sytuacji powinnaś zrobić betę.
    Trzymam bardzo mocno kciuki .. trzymaj się ..

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • annak Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Annak krwawila żywa krwią i to też był jej koniec - a teraz będzie zaraz rodzic. Tak bez cukierkowego pocieszenia- zrób jutro bete i zobacz.

Tak, tak było.
    Najpierw plamienia, potem krwawienia.
    Były brązy, były róże, była czerwień. Feeria barw.
    A dzisiaj zaciskanie nóg.

Trzymam kciuki. Proszę, powtórz betę, Evitka.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    12 dc. Na prawym dużo pęcherzyków - w sumie jeden z tych większych 9 mm ale nic pewnego, na lewym jeden większy pęcherzyk 7 mm. Endo 6 mm. Mój gin twierdzi że zareagowałam na leki. Ja jestem niesamowicie daleka od optymizmu.

Ikarzyca, no mały ten pęcherzyk, ale może jeszcze podskoczy. Zapomniałam Ci jeszcze napisać o jednym. Nie wiem czy do takiej normalnej stymulacji używa się tych samych leków co do stymulacji przy in vitro, ale pewnie tak, podejrzewam, że jedynie dawki są różne. W każdym razie jest takie zjawisko jak "poor responder". U mnie miało to miejsce aż 2 razy, Pierwsza i druga stymulacja do procedur kończyła się źle właśnie przez to, że nieadekwatnie reagowałam na leki (za pierwszym i drugim razem miałam całkiem inny zestaw). Gdy decydowaliśmy się na trzecią procedurę byłam bardzo sceptycznie nastawiona. To był długi protokół, który od początku szedł źle. Nie można mnie było wprowadzić w menopauzę, estradiol nie chciał spaść. Zamiast przewidzianych 14 dni brałam zastrzyki wyciszające przez ponad 30 dni. W końcu, gdy już nawet mój lekarz zwątpił, zaskoczyło, estradiol spadł i zaczęliśmy właściwą stymulację. Całkiem innym, trzecim z kolei, zestawem leków. Okazało się, że na tym zestawie stymuluję się idealnie. Efekt był imponujący, cały kurnik pobrali podczas punkcji. Także, jak słusznie dziewczyny wcześniej napisały, czasem trzeba tych zestawów leków, dawek, przerobić trochę zanim trafi się w ten idealny. Poza tym, jak widać na moim przykładzie, to, że źle reagujesz na jeden czy drugi lek nie oznacza, że na trzeci i czwarty też nieprawidłowo zareagujesz. Trzymam kciuki, żeby lekka modyfikacja dawek przyniosła spektakularny sukces w kolejnym cyklu :) Chociaż tego bym też jeszcze nie skreślała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 21:27

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Evitko, kurczę, może jeszcze wszystko się ułoży? Trzymam kciuki Kochana! Z całych sił!

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita, ja też kciuków nie puszczam.

Olga 05.01.2013
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko moze nie wszystko jeszcze stracone... trzymam mocno kciuki!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita bardzo mocno trzymam kciuki:*

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka to na szczęście daje się wyłączyć zwykłym antybiotykiem.
    Elaria wiem że to jest dosyć proste w leczeniu ale trochę długie bo ok miesiąca.
    Tylko po co mi kolejne problemy :-/

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita kciuki nadal trzymam &&&&

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka nie pisze by pocieszyc,w terminie @ biorac nadal lutke wystepują u mnie jednorazowe bezowe plamienia,trwają krótko i do tego ból jak na @.Z poczatku panikowalam i dzwonilam do gina a ze mam kawalek do niego i nie zawsze na juz moge sie stawic to poprostu kazał mi zwiekszyc lutke.Ty bierzesz clexane a co za tym idzie..byle podraznienie czy zmiany w macicy bedą konsekwencją plamien,chyba nie ma dziewczyny której po clexane nie towarzyszyly takie niechciane objawy.
    Jestem dobrej mysli kochana..

Co do magnezu..przyjaciólka ktora urodzila 5 miesiecy temu a czesto przebywala w szpitalu z powodu krwawien a potem cukrzycy powiedziala bym kupila sobie asmag bo taki caly czas podawano pacjentkom w szpitalu i taki biore od poczatku ciàzy.

Annak 29 dni...jak to duzo brzmi po tych wiadomosciach ktore nam tu opisalas,mam nadzieje ze Ava jeszcze tyle zaczeka,wytlumacz ze to ze tatus chce by juz sie pojawila nie jest dobrym pomyslem,opowiedz jej ile jeszcze do zrobienia i do kupienia,ze musi na to poczekac by bylo wszystko idealnie.
    ...5 kwiecien,juz mnie twój termin przeraza,pozostanie mi tylko trzy miesiące do mety..zbyt szybko to mija i zaczynam panikowac

Ikarku o tej wiagrze slyszalam lecz u mnie nie stosowalam..kiedy masz kolejny monitoring?Wypadaloby sprawdzic za kilka dni jak rosną te twoje jajka..jesli bedą rosly i dobiją w odpowiednim czasie do 18mm bedzie trzeba podac pregnyl lub ovitrelle..daj czas tym jajkom,wazne by rosly,cyklu nie przekreslaj

Alisa ovu byla to juz sukces,przestan myslec o negatywach,jest tyle ciąz z takich malo idealnych cykli,ja tam widze
    duzo pozytywów i mysle ze szanse są spore

Elaria u ciebie juz 30 na liczniku,kiedy to minęlo,wspaniala cyfra :-)
    Co do tego mleka..cóz,majac 15 lat kiedy moja siostra sie urodzila sama bylam ciekawa jak smakuje takie mleko :-) :-) jednak wstydzilam sie spróbowac i w ogóle to cyc byl juz obrzydliwy wiec szybko ciekawosc minęla.Mysle ze jesli pozwolisz córce spróbowac piersi to zachowa to dla siebie,mysle ze jesli powie o tym w szkole bedą sie z niej smiać a to byloby niezbyt miłe.

Jaq pièkny wzór tej malowanki,bardzo ladne kolory dobralas.Trzymam kciuki za cykl,wydaje mi sie ze jestes juz blisko..

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka kiłe mozna w miare szybko wyleczyc,trzeba podac równiez leki partnerowi,mozliwe ze trzeba by go przebadac bo jesli on jest czysty to te kiłe zlapalas w szpitalu..niestety jesli partner tez jest zarazony to wcale nie musi oznaczac jakiejs przygody,poprostu korzystając gdzies z wc publicznej wyniósl na rękach..nie wszyscy myjà ręce a potem wychodzą dotykając drzwi,klamek..ja jakos zawsze łokciami otwieram drzwi by nie dotykac klamek.Nawet mozna zarazic sie przez zwykly pocalunek (przy powitaniu)zmiany kiłowe równiez mogą byc w gardle osoby zakazonej.Nie wiem,ale ja to odkąd jestem w ciazy unikam sie witania pocalunkiem,boje sie wszystkiego czym moglabym sie zarazic zwlaszcza z tesciową ktora wiecznie ma zapchany nos i kaszle,ją to mam od pewnego czasu na dystans i z moim gardlem jest od wtedy ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2017, 22:41

Koteczka82 lubi tę wiadomość

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
‹‹ 1967 1968 1969 1970 1971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ