Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEvita wrote:Alisko bo mam dość leków i medykalizacji starań i ciąży, tak jak Ikarek - przeszłam już dużo i na razie nie mam siły na więcej. Nie chcę kolejnych zastrzyków przynajmniej na razie. Może za 2,3 miesiące się zdecyduje. Stymulka ma również skutki uboczne, jak wszystko... Chciałabym żeby cokolwiek zadziało się w moim ciele naturalnie. Dlatego na razie pasuje.
-
Evita wrote:Alisko bo mam dość leków i medykalizacji starań i ciąży, tak jak Ikarek - przeszłam już dużo i na razie nie mam siły na więcej. Nie chcę kolejnych zastrzyków przynajmniej na razie. Może za 2,3 miesiące się zdecyduje. Stymulka ma również skutki uboczne, jak wszystko... Chciałabym żeby cokolwiek zadziało się w moim ciele naturalnie. Dlatego na razie pasuje.
no ale leki bierzesz i zastrzyki?bo w koncu w ciazy jestes
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
annak wrote:Dziewczyny,
Ja już nie chcę tak za bardzo bombardować Was tematami ciążowymi, ale - jak wiecie - nie umiem się z Wami nie dzielić ważnymi kwestiami.
A więc napiszę jeszcze tylko, że mój termin cc jest już ustalony na 5 kwietnia. A więc poznamy naszą Avutkę najdalej za 29 dni (!). Oczywiście o ile nasza królewna łaskawie doczeka do tego momentu.
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Evicia tak czy siak czekamy jutro na powtórkę bety i moze nie będzie trzeba szukać u Ciebie juz dodatkowych rozwiązań bo wynik będzie satysfakcjonujący
Evita, Ikarzyca lubią tę wiadomość
-
Niebieskaa wrote:A ta data nie byla juz wczesniej ustalona?bo ja mam zakodowane, ze Twoje cc i moj tp to ta sama data:)
Była wstępnie wyznaczona. Ale czekaliśmy jeszcze na zgodę i potwierdzenie pani ordynator. No i dzisiaj się potwierdziło.
No to teraz zobaczymy, która z nas będzie pierwszaAle chyba mam przeczucia, jak to będzie...
Niebieskaa, Ikarzyca, Koteczka82, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Yoselyn82 wrote:no ale leki bierzesz i zastrzyki?
bo w koncu w ciazy jestes
grzecznie biorę leki a wieczorem robię zastrzyk. Całe szczęście nie boli i nie robią się siniaki
Ikarzyca lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Evita wrote:Oczywiście
grzecznie biorę leki a wieczorem robię zastrzyk. Całe szczęście nie boli i nie robią się siniaki
Evitko,
Życzę Ci teraz 250 zastrzyków pod rząd! Żebyś już nie wiedziała, gdzie te strzykawki wbijać!Evita lubi tę wiadomość
-
Uff przeczytałam wszystko, nie było mnie tylko trochę a tu tyle postów.
Więc tak:
Annak trzymam kciuki żeby Ava doczekała do terminu a przynajmniej jak najdłużej jeszcze siedziała w brzuchu!
Evita nadal trzymam kciuki za Ciebie.&&&&
Jaqu trzymam kciuki żeby to było to. &&&&
Alisko i za Ciebie też &&&&
Ja dzisiaj nie mam dobrych wieści a wręcz jestem załamana.
Aniu masz rację że mam coraz więcej siły ale jednocześnie czuję się wystawiona na ciężką próbę, co prawda mąż mnie wspiera, ale dziś mam przesyt. Pojechaliśmy dzisiaj odebrać wyniki tych badań co wczoraj dzwonili i niestety nie są dobre
Nie wiem jakim cudem WR w kierunku kiły jest w większości pozytywny a to już jest drugie badanie. Nie wiem jak wygląda wynik pierwszego bo nie mogłam wziąć wyników z poradni bo są w karcie a wyniki z karty można zobaczyć na wizycie lub trzeba złożyć podanie o ksero wyników to naszykują za kilka dni. Na oddziale rozmawiałam z lekarzem i dostałam skierowanie do poradni chorób zakaźnych w celu dalszej diagnostyki wizytę mam dopiero 20 marca. Jestem załamana jeśli wyniki się potwierdzą to najprawdopodobniej był to powód ostatniego poronienia a przynajmniej miał na nie duży wpływ. Mam dość nie wiem skąd to się wzięło jesteśmy z mężem razem 15 lat przy ciąży z synkiem wszystko było ok. Nie mam powodów podejrzewać o nic męża. Chyba że w szpitalu coś złapałam
Do tego mam znowu tak potworny ból głowy że aż mi niedobrze i zaczynam znowu czuć się przeziębieniowo i cały czas mam temperaturę w okolicy 36,9-37,2.
A mój synek był w szkole 5 dni z przerwa na weekend i znowu ma katar
Ehh....masakraMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:12 dc. Na prawym dużo pęcherzyków - w sumie jeden z tych większych 9 mm ale nic pewnego, na lewym jeden większy pęcherzyk 7 mm. Endo 6 mm. Mój gin twierdzi że zareagowałam na leki. Ja jestem niesamowicie daleka od optymizmu.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jak zapomnialam czy zaaplikowalam luteine dzis wieczorem(pamiec szwankuje:( )to na wszelki wypadek wziąść?wtedy bedzie zamiast 100 to200mgNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
nick nieaktualny
-
Koteczka na pewno to jakies nieporozumienie, na pewno sie wszystko wyjasni..wiem ze jest tobie ciezko, staraj sie myslec pozytywnie...
Koteczka82 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Justa87 wrote:Dziewczyny jak zapomnialam czy zaaplikowalam luteine dzis wieczorem(pamiec szwankuje:( )to na wszelki wypadek wziąść?wtedy bedzie zamiast 100 to200mg
Myślę że wziąć, jedna ewentualną podwójna dawka szkody nie zrobisz. Choć mnie nastraszono że lutka zageszcza krew.Ale ja bym wzięła.Justa87 lubi tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Evitka doskonale rozumiem twoja frustrację. Ale na pocieszenie powiem że w tym cyklu powiedziałam lekarzowi że jak nie wypali w tym cyklu to mam dość tych wspomagaczy, stymulacji i skutków ubocznych. Mówiłam że potrzebuję odpocząć. Doktorek to mój dobry duch i oczywiście wspierał mnie. No i zaskoczyło
Trzymam mocno kciuki za twoje badaniaEvita, Koteczka82 lubią tę wiadomość
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Aniu, dziękuję Ci za Twój post. W ogóle Wam wszystkim dziękuję! Jak nikt inny pomagacie ustawić wszystko we właściwej perspektywie. Wczoraj i dzisiaj mieliśmy z mężem poważne rozmowy na temat naszych dalszych starań. I ustaliliśmy, że nie będziemy niczego planować, zobaczymy, co los przyniesie. Na nic się nie nastawiam, a przynajmniej staram się. Może to jest klucz?
Szczęka mi opadła jak przeczytałam Twój post na temat zagrożenia przedwczesnym porodem. Mam nadzieję, że Avutka posiedzi jeszcze trochę w brzuszku i nabierze troszkę ciałka! Szaleństwo, że to już, zaraz, ależ to zleciało
Arletko, Kaczuszko, serdeczne gratulacje pięknych bet!
Evitko, trzymam kciuki, żeby kreski nadal ciemniały a jutrzejszy wynik był piękny i wysoki!
Jacqu, to teraz Twoja kolej?Oby zamiana z Anią była skuteczna i @ wróciła do Ciebie dopiero za rok
Na stymulacjach się nie znam, ba, nawet monitoringu nigdy nie miałam, więc na temat leków się nie wypowiem. A co do lichego endo, mi bardzo pomogły orzechy brazylijskie i nerkowce. Wina nie pijam, bo nie lubię. W sumie to żadnego alkoholu nie pijam.
Yoselyn, ja biorę te same, co Czarnulka, nawet w tych samych dawkach, tylko B12 obcinam teraz o połowę i będę brała co drugi dzień bo wynik mam blisko górnej granicy normy.
Jomi, 2000j witaminy D to przy niedoborach bardzo malutko… Tu trzeba 2 a nawet 3 razy tyle, kiedyś usłyszałam od lekarza, że żeby przedawkować witaminę D trzeba brać dawki powyżej 10 000j przez dłuższy czas (miesiąc i więcej), więc luzik.
Czarnulko, gdzieś Ty wygrzebała, że Swanson ma wyższe dawki B6?Ja szukam i szukam i znaleźć nie mogę
Pomożesz?
Alisa, ja tam trzymam kciuki za IUI, przecież miało być parami i trójkami. To teraz Ty, Jacqu i może Romcia? A potem pod koniec miesiąca Ikarek i SkrzacikI będzie git!
Koteczko, współczujęJak nie urok to…. Ehh… Niesprawiedliwe to wszystko, tak mocno Cię los testuje. Mam nadzieję, że wynik okaże się fałszywie pozytywny. Albo chociaż, że da się tego paskuda szybko pozbyć.