X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka meeeega gratulacje!! po cichu gratuuuluje! :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko kciuki za ciebie!!!!

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline dziękuję Ci staram się myśleć pozytywnie i tak nie panikowac bardzo się cieszę z tej ciąży że tak daleko zaszłam:)

Jacqueline, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carnulka gratulacje :) piękny widok
    Evitka kciuki za ładny przyrost; )
    Aga powodzenia na wizycie obyś usłyszała same dobre wiadomości; )

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia a jak u Ciebie Ty dalej chodzisz... zawsze jak widzę twój post to myślę ze to już.. .. A Ty dalej w dwupaku

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze się tu u nas dzień zaczął. Mam nadzieję, że nie obniży lotów w dalszym swoim ciągu.

Elaria,
    Czy wszystko u Ciebie dobrze?
    Jakoś dawno się nie odzywałaś?

Sylvuś,
    O Ciebie to już się martwię. Nic nie piszesz... :-/
    Daj znać, kochana, co u Ciebie.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna kochana bardzo bardzo Ci dziękuję za informacje o in vitro i o tekst o tej Artemidzie w Białymstoku.

Wciągnęłam się na listę chętnych do tego bezpłatnego in vitro...

Cała się trzęsę. Wiem, że to jeszcze nic nie znaczy, że mogą mnie nie wziąć, bo nie spełnię któregoś warunku. Ale jest JAKAŚ szansa.
    No i ogromnie się gryzę w środku. Że od razu in vitro. Że bez jakiejś większej innej walki lekowo-stymulacyjno-inseminacyjnej itp. itd.

I najbardziej gryzie mi się to z pracą. Nie mogę zostawić teraz dziewczyn, no po prostu nie mogę, a jeśli uda mi się jakimś cudem zajść w ciążę to będę naciągać firmę na zasiłek macierzyński (bo całą ciążę i tak chciałabym pracować), a tego nie chcę. Wiem, że i tak jest ciężko finansowo i to byłoby okropne z mojej strony.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Dziś umówiłam się na wizyte w klinicę , 28 marca, termin odległy , ale juz nie mam wrażenia, że stoję w miejscu.

Ana,
    Nie tak odległy. To już tylko 2,5 tygodnia. Zleci, bo ten czas straszliwie zachrzania.
    Wcale Ci się nie dziwię, że postanowiłaś się umówić na wizytę. Dla mnie zawsze najbardziej wkurzające było właśnie stanie w miejscu. Jak już człowiek działa (nawet bez od razu widocznych efektów), to przynajmniej ma poczucie, że posuwa się do przodu.
    Ja Ci życzę, żeby jednak te efekty były jak najprędzej.

ana167 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• annak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skrzaciku,
    Bardzo dobrze zrobiłaś, że Was zapisałaś!
    I w ogóle nie myśl o tych wszystkich dodatkowych aspektach. Może i przeskoczyłaś kilka innych sposobów działania, które były po drodze, ale to nieważne. Zawsze można do nich wrócić. Ale - oby nie było trzeba!
    Może to właśnie jakiś znak, jakiś bodziec z tak zwanej góry, że pojawił się ten program. Może tak miało być.
    A pracą tym bardziej się nie przejmuj. Jak się pojawi klęska urodzaju (ciąża-praca-kierownictwo-dużo wyzwań), to wtedy będziesz myśleć, co z tym zrobić. My Ci tu pomożemy podjąć decyzje, w razie czego ;-)

skrzat1988 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko gratulacje. Tez w 24 dc taki mialam a tu juz 15 tc. Trzymam kciuki za Ciebie.

Evita daj znac jak wynik, mocno zaciskam kciuki.

Aga ktory masz juz tydzien? Ty to juz chyba ponad 20. Trzymam kciuki za wizyte. Bedzie dobrze, juz jestes daleko.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie nie leci mi 18 tydzień i 3 dzień dokładnie nie mogę się doczekać tego usg :)

Monika1357 lubi tę wiadomość

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • skrzat1988 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Skrzaciku,
    Bardzo dobrze zrobiłaś, że Was zapisałaś!
    I w ogóle nie myśl o tych wszystkich dodatkowych aspektach. Może i przeskoczyłaś kilka innych sposobów działania, które były po drodze, ale to nieważne. Zawsze można do nich wrócić. Ale - oby nie było trzeba!
    Może to właśnie jakiś znak, jakiś bodziec z tak zwanej góry, że pojawił się ten program. Może tak miało być.
    A pracą tym bardziej się nie przejmuj. Jak się pojawi klęska urodzaju (ciąża-praca-kierownictwo-dużo wyzwań), to wtedy będziesz myśleć, co z tym zrobić. My Ci tu pomożemy podjąć decyzje, w razie czego ;-)

Dzięki Aniu za słowa otuchy:) Tak właśnie myślę, że będę się martwić jak to wszystko zacznie mi się dopiero nawarstwiać, teraz po prostu żyję i czekam, co mi los przyniesie;)

A jak u Ciebie Aniu? Już przygotowana na finał:) ? Coś mi się w oczy rzuciło, że byłaś w szpitalu zakładać kartę? Mam nadzieję, że wszystko -warunki, personel- spełnia Twoje oczekiwania i to będzie jeden z piękniejszych momentów w Waszym życiu:)

1 rok starań -> 04.2015 - 11 tc [*]
    2 lata starań od poronienia... i CUD :)

m3sxrjjgan8b5awa.png
  • Barbia Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka gratuluję :)
    evita trzymam mocno kciuki za przyrost bety
    A u mnie jednak ta @ przyszła do mnie na dobre :(
    No ale cóż głowa do góry i trzeba iść do przodu, zaczęłam nawet brać Bromergon, bo może znów prolaktyna skoczyła i dlatego okazał się taki finał tego cyklu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 11:33

• Evita Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I choooooyyy. Znów to samo. Nie ma ciąży. Kurwa nienawidzę tego.

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chwilke mnie nie ma a tu takie wiesci,tyle co zdolalam podczytac to ze Czarnulka jakies dwie krechy nam tu podrzucila z czego bardzo sie ciesze,wreszcie cos sie dzieje do przodu na naszym wątku.Trzymam kciuki za twoją ciaze...

Evitka mam nadzieje ze te bladzioszki to poprostu kaprysny test a beta nam tu prawde powie,trzymam kciuki za pozytyw,nie moze byc inaczej!

Skrzat ciesze sie ze troszku pomoglam,ciesze sie ze zrobilas taki krok,nie przejmuj sie ze przeskoczylas inne sposoby,jesli los na naszej drodze stawia taką okazje to ten sposób jest tak samo dobry jak kazdy inny.A pracą sie nie przejmuj,praca nie ucieknie,mysl tylko o swoim marzeniu o dziecku,to chyba najwazniejsze czego pragniemy a wiele nie da sie zrobic w tym kierunku.
    Te wiadomosc o dofinansowaniu to tak przypadkiem na ciązowym watku dziewczyna wkleila,to musialbyc jakis znak bo go akurat skopiowalam i za chwile ty pytalas o koszta procedury,nie myslalam ze akurat tobie sie to przyda,widocznie dla ciebie to info mialo byc.Nasze zycie to dzielo róznych przypadków,mam nadzieje ze zalapiecie sie na dofinansowanie,a procedura przyniesie upragniony cel.
    Wiem ze przystąpienie do procedury to trudna decyzja a i bardzo obciaza psychicznie,jednak warto mimo wszystko.Ja duzo wizyt nie mialam,w trakcie stymulacji chyba 3 wizyty w odstepie 4-5 dni,gdzie nie musialam brac wolnego bo godziny byly elastyczne.Na punkcje tez pewnie nie musialam miec wolnego bo byla wczesnie rano ale wtedy tato mi zmarl i wzielam tydzien wolnego..na transfer to juz dobrze wziac sobie wolne albo lekarz wypisze L4,jesli wolne to wystarczy 3 dni by maluszek dobrze sie zadomowił,by przez te dni sporo odpocząc choc ja mimo wolnego ciagle w ruchu i akurat dni kiedy porzadkowalismy rzeczy taty i gonienie po schodach bylo tylko wiec w moim przypadku duzo ruchu w porównaniu gdzie inne dziewczyny lezaly sobie.Nie moge ci obiecac ze sie uda,ale szansa jest kazda dobra i lepiej je wykorzystac.Trzymam kciuki.Jak masz pytania to jest nas tu trzy chyba ktore mialy stycznosc z IVF,a dobrze jest sobie przeczytac pierwsze 10-15 stron watku IVF,tam fajnie dziewczyny opisaly jak to wszystko wyglada krotki czy dlugi protokól.Trzymam kciuki

Antoś IVF,Julisia naturalmhsvanlit2rdpeg7.png
    km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ??? Ku...! No! O co kaman?;(((( Alez mnie to wkurza, Evita;((( co to ma być...Tule:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2017, 11:49

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka kochana baaaardzo mi przykro... :(

❤️❤️❤️
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka to niemozliwe,nie wierze!!Quwa,kolejny raz i to samo,az mi sie plakac chce bo mialam nadzieje,cholerną nadzieje ze tym razem bedzie inaczej.Bardzo mi przykro,cos jest nie tak ze maluch nie moze zostac.Dziakaj kochana w tym kierunku,musi byc jakis sposób by zatrzymac nastepnym razem to szczescie

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • Jagna 75 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natika twój dzieć juz taki spory,piekne ujecie...czy aby nie chlopak?

Monika1357, Natikka123 lubią tę wiadomość

km5svcqgqcxnw3nt.png
  • roma Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitko, nie mam słów... Tak mi przykro.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
‹‹ 1981 1982 1983 1984 1985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ