X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Dziewczyny jest zarodek 0,31mm i pulsowanko
    Na ta chwile jest wszystko w porządku
    Przykre to,ze nie umiem się już cieszyć tym wszystkim,chciałabym zapaść w sen choćby tylko na ten rozstrzygający miesiąc...

Oczywiście lekarka radziła odstawić metę ale nie dam rady tego zrobić..

gratulacje... :) ciesze ie

a czemu bierzesz mete?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Evita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam od Maliny - nie jest dobrze... Malina powiedział,że praktycznie nie zdarzają się takie pacjentki jak ja, że to co się dzieje jest bardzo niepokojące. Koniecznie chce żebym zrobiła kariotyp a po fizjologicznej miesiączce kładzie mnie na histero (kwiecień). Oczywiście wiem, że w histero nic nie wyjdzie więc wygląda na to,że mam zjebany kariotyp. Także przejebane...

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Dziewczyny wróciłam od Maliny - nie jest dobrze... Malina powiedział,że praktycznie nie zdarzają się takie pacjentki jak ja, że to co się dzieje jest bardzo niepokojące. Koniecznie chce żebym zrobiła kariotyp a po fizjologicznej miesiączce kładzie mnie na histero (kwiecień). Oczywiście wiem, że w histero nic nie wyjdzie więc wygląda na to,że mam zjebany kariotyp. Także przejebane...

ja nie jestem do konca przekonana ze masz zly kariotyp.. moze jednak cos wyjdzie w histero? mialas kiedys robiona? moze zrob biopsje endo, moze masz jakis stan zapalny endo i ktory powoduje poronienia...?

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Przykre to,ze nie umiem się już cieszyć tym wszystkim,chciałabym zapaść w sen choćby tylko na ten rozstrzygający miesiąc...

Cudowne wieści Arletka! Fasolina sie spisała! Na pewno to była stresująca wizyta i wcale Ci sie nie dziwie, ze czujesz sie w ten sposób. Poronienia powodują niezle pranie mózgu.
    Arletka, ja jestem fanka metforminy, nie pytaj dlaczego.. sama nie wiem... za duzo przeczytałam o odstawieniu metforminy i ronieniu ciąży (oczywiscie jedno z drugim moze nie mieć nic wspólnego), ja brałam gluco (tylko 500 ale brałam) od czerwca (a właściwie od momentu dostania recepty czyli lutego) do grudnia. A kto Ci każe odstawić metę? Lekarz prowadzący ? Malina co na to? Na początku chyba ważny jest ten lek, a potem można odstawic.

Arleta lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Evita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska a kiedy @, może nie odsawiaj leków jeszcze co? Co Ci szkodzi te kilka dni, może ciało Ci spłata figla he?

Arletka spokojnie, ciesz się ciążą, teraz już będzie wszystko dobrze, MLR jest, leki są, nie każdy jest przypadkiem beznadziejnym jak ja. Głowa do góry!

Evita

4 straty
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka oczywiście, że nie lubię - nacisnęłam przez telefon.

Nie zakładaj, że masz zjebany kariotyp, zanim go nie zrobisz. Nie ma na co czekać - rób - jak nie będziesz wiedziała, to żadna medycyna świata Ci nie pomoże (to po pierwsze).

Po drugie są historie, gdzie nawet ze "zjebanym" kariotypem kobiety rodzą dzieci - zdrowe (ROMA) lub podawany już tutaj przykład małżeństwa mającego do duszy kariotypy i trzy zdrowe córki.

Serio - tak bez pocieszania lukrowanego - jesteś rozgoryczona to jest oczywiste, ale nie zadziałasz póki nie dowiesz się co tam w Tobie siedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:38

Elaria lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Evita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn nie miałam histero nigdy robionej ale też nigdy nie miałam łyżeczkowań, więc szansa na zrosty jest niewielka. Ale oczywiście bardzo bym chciała żeby tam były zrosty, polipy, mięśniaki i nie wiadomo co jeszcze.... Tylko jakoś u mnie najprostsze rozwiązania się nie sprawdzają :(

Evita

4 straty
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    ja w 5t2d już widziałam i słyszałam piękne serducho :)
    Tak ?to super kochana robisz nadzieje. Bo ja czytałam że większość dziewczyn widzi serducho dopiero około 7 tyg .. mam nadzieje że ja zobacz juz w 5t4d

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Evita Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Ikarku dlatego teraz ten kariotyp grzecznie zrobie bo inaczej Malina mnie z gabinetu wywali. Wiem, że kiedyś była o tym dyskusja ale nie pamiętam dokładnie, jakby któraś poradziła gdzie szybko mogę zrobić kariotyp? Ktoś kiedyś wspominał Kielce? Podpowiedzcie dziewczyny jeśli jesteście w temacie, dziekuję z góry

Evita

4 straty
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Yoselyn nie miałam histero nigdy robionej ale też nigdy nie miałam łyżeczkowań, więc szansa na zrosty jest niewielka. Ale oczywiście bardzo bym chciała żeby tam były zrosty, polipy, mięśniaki i nie wiadomo co jeszcze.... Tylko jakoś u mnie najprostsze rozwiązania się nie sprawdzają :(

mi mowila lekarka zeby zobaczyc czy endo jest ok to trzeba pobrac niewielki wycinek podczas biopsji endo i mysle ze powinni tobie to zrobic skoro i tak beda robic badanie podczas histero.. bedziesz miala wszystko wykluczone jesli chodzi macice... bo jesli masz jakis drobny stan zapalny to to moze powodowac ze tak sie dzieje. lepiej to wykluczyc..ja tez zawsze endo mam ladne, w histero nic bez zadnych miesniakow, polipow itp a jednak lekarka brala mi malutki wycinek zeby zobaczyc czy tam mam wszystko dobrze i nie ma stanu zapalnego

Bo jakos ze zlym kariotypem to nie bardzo mi sie widzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:46

❤️❤️❤️
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka, żadne pocieszenie nie pomoże, bo masz przed sobą trudne czekanie na dalsze wyniki. Ale przynajmniej jest jakiś plan... pisałaś, ze kariotypy to jedyne badanie, ktore bałaś sie zrobić, ale mysle, ze trzeba wszystko wykluczyć co sie da. Ja zawsze wolałam najgorsza wiedzę niż niewiedzę i błądzenie. Jest 50/50 i nie jest pewne ze Ty lub Twój maz macie zły kariotyp, ale przynajmniej bedzie wszystko wyjaśnione, czarno na białym... trzymam kciuki zeby to nie była wina kariotypu.

Arleta lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Tak ?to super kochana robisz nadzieje. Bo ja czytałam że większość dziewczyn widzi serducho dopiero około 7 tyg .. mam nadzieje że ja zobacz juz w 5t4d

A jednak sprawdziłam - 6t1d - ale już biło od jakiegoś czasu :) także spoko - coś zobaczysz :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:

Arletko dobrze ,że dzidziuś widoczny w macicy. I jak na razie wszystko ok. Wiem że teraz jest trudny czas dla Ciebie .. musisz jakoś wyrwać, choć wiem że to nie jest łatwe, przede mna też wnet najgorsze tygodnie.. naj bardziej boje się 8-9 tyg. .. kiedy następna wizyta?

Arleta lubi tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Wiem Ikarku dlatego teraz ten kariotyp grzecznie zrobie bo inaczej Malina mnie z gabinetu wywali. Wiem, że kiedyś była o tym dyskusja ale nie pamiętam dokładnie, jakby któraś poradziła gdzie szybko mogę zrobić kariotyp? Ktoś kiedyś wspominał Kielce? Podpowiedzcie dziewczyny jeśli jesteście w temacie, dziekuję z góry

Robiłam w testDNA - można zamówić online- oni wysyłają do Invicty. Jest dosyć szybko i tanio. Jakbyś chciała pojechać do poradni - to mimo, że Krk - polecma Ci ten Genom w Rudzie Śląskiej - szybka wizyta i pobierają tego samego dnia na miejscu. Skierowanie od rodzinnego wystarczy - tylko żeby wpisał poronienie nawykowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 20:50

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita w klinice w gyncentrum na slasku pobieraja kariotypy chyba w srody..

❤️❤️❤️
  • roma Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Genomie nie pobierają tego samego dnia. Czekałam na konsultację ok tygodnia, potem ok 3 tygodni na telefon że mam przyjechać na badanie a potem na wyniki. To naprawdę szybkie terminy.
    W Kielcach robiłam Synowi. Aż byłam w szoku - zadzwoniłam bezpośrednio do lekarki, kazała przyjechać kilka dni później ze skierowaniem i tego samego dnia miał pobieraną krew. Lekarka zadzwoniła po ok 2 tygodniach z wynikiem, a ponieważ wszystko jest ok (dzięki Ci Boże) to wyniki przesłała pocztą i nie była potrzebna kolejna wizyta.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    W Genomie nie pobierają tego samego dnia. Czekałam na konsultację ok tygodnia, potem ok 3 tygodni na telefon że mam przyjechać na badanie a potem na wyniki. To naprawdę szybkie terminy.
    W Kielcach robiłam Synowi. Aż byłam w szoku - zadzwoniłam bezpośrednio do lekarki, kazała przyjechać kilka dni później ze skierowaniem i tego samego dnia miał pobieraną krew. Lekarka zadzwoniła po ok 2 tygodniach z wynikiem, a ponieważ wszystko jest ok (dzięki Ci Boże) to wyniki przesłała pocztą i nie była potrzebna kolejna wizyta.

Mi proponowali pobranie od razu ;) no to chyba w Kielcach szybciej i bliżej Evitce.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evitka spokojnie,nie martw się,muszą znalezc przyczynę.Trzeba szukać.Wiem jakie to trudne dla Ciebie,musisz to wytrwać.. i będziesz miała jasność w tym wszystkim..,tez mi się wydaje że ta histeroskopia może się okazać bardzo pomocna jesli nigdy nie miałaś podobnego zabiegu..
    U Maliny chcesz robić?

Niebieska mam to samo zdanie nt metforminy,Malina też nic narazie nie mówił żeby odstawić..Mojej lekarce chodziło o to że nie jest to zbadany lek i niewiadomo czy może wpłynąć na powstanie jakiś wad..
    Jednak ja bardziej bym się bała odstawić,tym bardziej że miałam dużą IO,boję się jedynie tego że mam tą większą dawkę,Wy miałyście jakoś po 500mg..
    No ale nic,narazie biorę taką,pozniej pewnie M.kaze zmniejszyć

Czarnulka ja za tydzień będę miała kolejne usg wraz ze szczepieniem w Łodzi..
    W sumie to tak jakoś wypada że co tydzień bo pozniej znów u siebie..nie wytrzymam dłużej,muszę zawsze wiedzieć na czym stoję..dla mnie też 8-9 jest kulminacyjny...

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• roma Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Mi proponowali pobranie od razu ;) no to chyba w Kielcach szybciej i bliżej Evitce.
    Jak dzwoniłam do Kielc lekarka pytała o całą sytuację. Nie wiem na ile taki tok postępowania był spowodowany tym, że chodzi o dziecko i czy każdego traktuje w taki sposób ale warto spróbować. Jeden wyjazd i po sprawie.

Ja czekam z niecierpliwością na wtorek i moją histerioskopię. Już bym chciała być po. W ostatnich cyklach plamiłam od owulacji, ale tym to już idę po całości - 12 dc i cały czas plamię. Czyli wygląda na to że już nie ma znaczenia czy jestem przed czy po owu. To na pewno polip. Niech już będzie wtorek, niech znajdą dziada i mu łeb ukręcą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 21:18

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem czy taki niezbadany ten lek... wiem ze jest sporo kontrowersji wokół metforminy w Pl, ale np w Stanach nie odstawia sie mety po pozytywnym teście. Interesowałam sie tym i znalazłam badania na ten temat i wypowiedzi ze Stanów, nie mam teraz tych materiałów, ale jestem pewna ze tam włącza sie ten lek w ciąży. Oczywiscie na jakimś etapie sie odstawia, ale na pewno nie od razu.

2fwaugpjrxudygqa.png
‹‹ 2013 2014 2015 2016 2017 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: