X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Spoko spodziewałam się tego

Przykro mi, ale moze jeszcze jest jakas nadzieja?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Aniuk Ty juz nie dlugo zobaczysz i przytulisz coreczke. Ciesz sie, ze u Ciebie juz sama koncowka. Teraz juz minie w mgnieniu oka.

Czarnulka gratuluje bety. Co do krwi to nie mam pojecia skad. Mam nadzieje, ze to nic zlego, a tylko dobry poczatek Twojego szczescia.

Elaria czekamy na wiesci.

Ja mam dzisiaj nawet dobry dzien, powiem Wam co mi sie w pracy przytrafilo. Kiedys mialam spina sluzbowego ze znajoma, a ona wszystko co jej napisalam mailem wyslala do dyrektora, a dzisiaj dowiedzialam sie, ze dyrektor kazal jek zrobic wszystko zgodnie z moja propozycja. Taka mam satysfakcje, ze nie dalam sie jej sprowokowac. Czyli kto pod kim dolki kopie ten sam w nie wpada. Ostatnio tez kolega z pracy przychodzi i wydaje mi polecenia, a ze mi duzo nie potrzeba od razu odpowiadam, zeby sobie sam robil i byl dzisiaj na skarge na mnie u innego dyrektora i tamten mu odpowiedzial to co ja czyli zeby on zrobil. Teraz mam strasznie duzo obowiazkow i ktos mysli, ze znalazl naiwna i bede za niego cos robila.
    Jutro mam wizyte u gina, ale nie zapisal mi o ktorej godzinie to zadzwonilam dzisiaj sie dowiedziec, a ta jego glupia p ielegniarka, ze jej zawracam glowe. Jutro na wizycie cos mu powiem na ten temat. Place za to kupe kasy to mogla by byc troche milsza.

jak w ogole pielegniarka czy lekarz moze odzywac sie do pacjenta albo do osoby ktora ma przyjsc na wizyte i placi nie mala sume? zero szacunku dla nas!!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa - przykro mi :( :(

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    hmm... wiesz to jest jeszcze za wcześnie na ocenę... może faktycznie podali jakieś swoje wymiary.. i endo jest takie jak było, nie rośnie i nie maleje.. i może to dobry znak?
    No nie ogarniam Gaduaa... miało 10mm a teraz ma 5mm- 7 dni przed @.
    Nie mam żadnych plamień bym mogła podejrzewać złuszczanie się eno.
    Odstawiam proga i pier...e!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 18:34

• bonita Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ktoś Ty??

sorki, nie wiedziałam że tutaj rozmawiają tylko znające się osoby

16.07.2016 - Aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonita wrote:
    sorki, nie wiedziałam że tutaj rozmawiają tylko znające się osoby
    Ano znające siè.Ale nie o to chodzi. Dołą czają do nas i nowe. Z tym ze przedstawiają się i opisują pokrótce swoją historię.

Ikarzyca lubi tę wiadomość

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselin teraz jest pelno takich zwlaszcza pielegniarek. A z reszta lekarze wcale nie lepsi. Nie mowie, ze wszyscy, ale jest duza czesc co podchodza do pacjenta jak do przedmiotu.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    No nie ogarniam Gaduaa... miało 10mm a teraz ma 5mm- 7 dni przed @.
    Nie mam żadnych plamień bym mogła podejrzewać złuszczanie się eno.
    Odstawiam proga i pier...e!

Kurczę Aliska no dziwne to że z 10 mm zrobiło się nagle 5 mm. A usg było u innego gina ?prawda? Może jeden z nich się coś pomylił , zmierzył nie tak jak trzeba ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:10

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonita, napisz coś w skrócie o sobie :) To miejsce jest otwarte dla wszystkich! Alisa ma specyficzne poczucie humoru ;-)

promyczek 39, czarnulka24, Monika1357 lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska przykro mi. Ściskam.

Nesairah napisałam Ci na priv.

Dziewczyny napiszę więcej wieczorem bo strasznie dzisiaj dużo piszecie. A teraz uciekam placki ziemniaczane zrobić ;-)

Monika1357 lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:
    bonita, napisz coś w skrócie o sobie :) To miejsce jest otwarte dla wszystkich! Alisa ma specyficzne poczucie humoru ;-)
    :-) ale mi nie chodziło o to ze nie dla wszystkich.
    Tylko o to by dziewuszka przedstawiła się.

My tu jak rodzina. Ale na innych wątkach
    wchodzą i wychodzą - zupełnie jak w życiu :-)

czarnulka24, Koteczka82, Niebieskaa, Mamaokruszka lubią tę wiadomość

• bonita Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opisywałam już swoją historię na tym forum, ale w innym temacie...
    w lipcu poroniłam w 11 tc, była to pierwsza moja ciąża, wyczekana po półrocznych staraniach... lekarz niemal od razu dał zielone światło no i tak minęło już 8 miesięcy i nic, cisza... :(

16.07.2016 - Aniołek <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... Myślałam nad 1 wizytą i trochę mam mieszane uczucia chciałam lecieć do PL około 2 kwietnia -wtedy już raczej powinno być widać serduszko , ale okazało się że mam wizytę w klinice w No ,podejrzewam że związana bo pewnie przyszły badania płodu po poronieniu i za bardzo nie chce jej odłożyć poza tym kilka dni po niej mam u swojego lekarza .. a znów później będą święta bilety pewnie już wykupione .

więc stwierdziłam ,że chyba polecę 26,03 z tym ,że raczej na pewno serduszka nie zobaczę bo wizyta 27,03 to bedzie 5t4d...;( a później to dopiero zaraz po świętach polecę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:25

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Kurczę Aliska no dziwne to że z 10 mm zrobiło się nagle 5 mm. A usg było u innego gina ?prawda? Może jeden z nich się coś pomylił , zmierzył nie tak jak trzeba ?
    Zaro mi to Ikarek wyjaśni :-) ale co na tą chwilę wiem to to - ze mam dobre. Jedna ściana 5mm,ale już 2 = 10mm.
    Ikarek pliss wytłumacz :-)

Ikarzyca lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonita wrote:
    w lipcu poroniłam w 11 tc, była to pierwsza moja ciąża, wyczekana po półrocznych staraniach... lekarz niemal od razu dał zielone światło no i tak minęło już 8 miesięcy i nic, cisza... :(
    Sorki nie kojarzę Cię.
    W takim razie witaj u nas i odzywaj się częściej :-)

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bonita wrote:

Witaj Bonita. Na początku współczuję Ci straty maleństwa m na pewno mocno to przeżyłaś . Kurcze , a porobiłaś jakieś badania do tej pory aby wykluczyć ewentualność nie zachodzenia w ciążę?
    Badałaś progesteron?Miałaś monitoring w celu dowiedzenia się czy w ogóle dochodzi do owulacji ?Jak z twoim śluzem może jest go za mało ? Prowadzisz jakieś obserwacje swojego cyklu ?mierzysz temp, robisz testy owu? Stosujesz jakieś wspomagacze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 19:32

07.06.2019 synek

• promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis nie odstawiaj proga!Ty dziołcho rychła :P Moze jeden i drugi lekarz cos tam zle pomierzył i tak wyszlo dziwnie

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny ... Myślałam nad 1 wizytą i trochę mam mieszane uczucia chciałam lecieć do PL około 2 kwietnia -wtedy już raczej powinno być widać serduszko , ale okazało się że mam wizytę w klinice w No ,podejrzewam że związana bo pewnie przyszły badania płodu po poronieniu i za bardzo nie chce jej odłożyć poza tym kilka dni po niej mam u swojego lekarza .. a znów później będą święta bilety pewnie już wykupione .

więc stwierdziłam ,że chyba polecę 26,03 z tym ,że raczej na pewno serduszka nie zobaczę bo wizyta 27,03 to bedzie 5t4d...;( a później to dopiero zaraz po świętach polecę

ja w 5t2d już widziałam i słyszałam piękne serducho :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest zarodek 0,31cm i pulsowanko
    Na ta chwile jest wszystko w porządku
    Przykre to,ze nie umiem się już cieszyć tym wszystkim,chciałabym zapaść w sen choćby tylko na ten rozstrzygający miesiąc...

Oczywiście lekarka radziła odstawić metę ale nie dam rady tego zrobić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2017, 21:51

Evita, Niebieskaa, Ikarzyca, Alisa, Justa87, Genshirin, ana167, czarnulka24, promyczek 39, M@linka, Monika1357, Mamaokruszka, kiti, Elaria, Elmo13, sy__la, Haana, Asia87, Natikka123, sylvuś lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 15 marca 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa nawet się nie waż odstawiać proga!Prosze nas tu słuchać!

Evita lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 2012 2013 2014 2015 2016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ