X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • roma Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te Wasze Cudeńka dziewczyny, zdrówka życzę! Pamiętam jak mój Synuś taki był, jakby to było wczoraj.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Czarnulko, nie wiem w jakim miescie mieszkasz, ale moze udaloby Ci sie zamowic wizyte prywatna?

No ja okolice Bergen. Patrzyłam właśnie na wizyty prywatne. No ale w niedziele lecę do Pl a w poniedziałek mam mieć usg..a tu w środe może uda mi się zrobić usg w kvineklinik bo akurat mam wizytę to poproszę może tam prywatnie mi zrobią. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:02

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja jestem na oddziale i czekam na histero, które planowane jest na jutro. No i miałam mieć konsultację z anestazologiem, pani pyta o schorzenia, no to zaczynam od niedoczynności tarczycy - ok, to Pani jeszcze ogarnia. Następna w kolejności niedoczynność przysadki mózgowej i przyjmowany w związku z tym hydrokortyzon - i tu już gorzej, że ale jak to, skąd, i kto zalecił? Informacja o metforminie stosowanej nie na cukrzycę ale na pco wprawia panią w totalne osłupienie - ona pierwsze słyszy, a towarzyszące pielęgniarki przytakują że one też. No a informacja o mthfr przerosła ją zupełnie. Kazała przyjść później bo się musi nade mną zastanowić. Także ten... Mam nadzieję że się jutro obudzę ;-)

O zesz. No ja tez mam nadzieje ze babki ogarna..

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Ja jestem na oddziale i czekam na histero, które planowane jest na jutro. No i miałam mieć konsultację z anestazologiem, pani pyta o schorzenia, no to zaczynam od niedoczynności tarczycy - ok, to Pani jeszcze ogarnia. Następna w kolejności niedoczynność przysadki mózgowej i przyjmowany w związku z tym hydrokortyzon - i tu już gorzej, że ale jak to, skąd, i kto zalecił? Informacja o metforminie stosowanej nie na cukrzycę ale na pco wprawia panią w totalne osłupienie - ona pierwsze słyszy, a towarzyszące pielęgniarki przytakują że one też. No a informacja o mthfr przerosła ją zupełnie. Kazała przyjść później bo się musi nade mną zastanowić. Także ten... Mam nadzieję że się jutro obudzę ;-)

OMG !! NIEZLE...! no ale musi byc dobrze :) widac nie kazdy lekarz specjalizuje sie w nieplodnosci i w naszych schorzeniach.. polowa lekarzy nie wie o mutacjach itp.. u mnie lekarz ogolny byl zaskoczony ze biore mete na pco a nie na cukrzyce..

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    No ja okolice Bergen. Patrzyłam właśnie na wizyty prywatne. No ale w niedziele lecę do Pl a w poniedziałek mam mieć usg..a tu w środe może uda mi się zrobić usg w kvineklinik bo akurat mam wizytę to poproszę może tam prywatnie mi zrobią. .

mam nadzieje ze to nic powaznego i malenstwo ladnie rosnie.. szkoda wlasnie ze u was nie mozecie isc na usg i bete kiedy macie tylko ochote jak u nas.. pod wzgledem ciesze sie ze mieszkam w pl..bo gdybym mieszkala za granica to byloby ciezko... trzymaj sie.. musi byc dobrze! a na bete mozesz isc?

A co robisz w pracy? moze powinnas ograniczyc wysilek? skoro piszesz ze sie zginasz?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska nie denerwuj sie, na finiszu jestes i nie wskazany stres tobie... a to ze maja jeden wielki burdel to ich wina, ty o wszystkim mowilas, dawalas papaiery a reszte niech oni szukaja itp.. bylas zabezpieczona na wszystkie strony z pl i tego sie trzymaj..nie wiadomo jakby to bylo gdybys tam sie leczyla i miala utrzymac ciazy... Najwazniejsze ze maluszek jest, zdrowy i ze wszystko idzie ku dobremu...

Niebieskaa lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    mam nadzieje ze to nic powaznego i malenstwo ladnie rosnie.. szkoda wlasnie ze u was nie mozecie isc na usg i bete kiedy macie tylko ochote jak u nas.. pod wzgledem ciesze sie ze mieszkam w pl..bo gdybym mieszkala za granica to byloby ciezko... trzymaj sie.. musi byc dobrze! a na bete mozesz isc?

A co robisz w pracy? moze powinnas ograniczyc wysilek? skoro piszesz ze sie zginasz?
    No w środę się okaże czy zrobią mi usg .. bardzo bym chciał mam rodzinnego lekarza w piątek jak powiem że plamie to może da mi wolne od pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:16

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko, to mnie troche zaskoczylas. Liczylam na to, ze w Bergen opieka moze wygladac troche inaczej, czytaj: duze miasta przyciagaja smietanke lekarzy i przedstawicieli innych profesji, a co za tym idzie: pomyslalabym, ze standardy opieki tez sie troche roznia. Chociaz Norwedzy i ich retningslinjer...nikt z tym nie wygra. Ja mieszkam w malym miescie i poznalam kilku swietnych lekarzy, ktorzy wyjechali do Bergen i Oslo i zasilaja tamte szeregi lekarzy. Mam tez znajoma Polke, ktora ma problemy z sercem i od samego poczatku ciazy jest inaczej traktowana, z wieksza uwaznoscia i opieka i nikt jej nie mowi, ze ciaza do 12 tygodnia nie jest ciaza. I ona mieszka wlasnie w Bergen.

Ale przeciez na pewno w tej kvinneklinikken wiedza, ze masz za soba 3 poronienia! mi caly czas powtarzali, ze po 3 poronieniach zostalabym skierowana na badania i mialabym "mye tettere oppfølging". Trzymam kciuki, zeby ta plamienia byly tylko straszeniem.

A nie mozesz wziac egenmelding? na pewno masz do tego prawo...czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 13:17

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Anulka0310 Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko trzymam kciuki za ciebie i za twoje maleństwo !!! Wiesz, że plamienia nie muszą świadczyć o czymś złym. Proszę Cię żebyś nie denerwowała się bo nerwy mogą szkodzić. Na pewne rzeczy nie mamy wplywu. Musisz myśleć pozytywnie. Może powinnś iść na zwolnenie i leżeć jak najwięcej. Proszę daj znać co u ciebie !!!1

córcia 2009
    4 poronienia :(, mutacja MTHFR, hashimoto, NK 18%, dodatnie ANA( miano 1:160)
    Synuś 04.2019
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    No w środę się okaże czy zrobią mi usg .. bardzo bym chciał mam rodzinnego lekarza w piątek jak powiem że plamie to może da mi wolne od pracy.

A gdybys zadzwonila do doktorki ze jestes w ciazy, plamisz to nie przyjela by cie wczesniej na wizyte? czy to musi byc w srode?

❤️❤️❤️
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj Czarnulko spróbuj może podkolorować trochę... zasiać panikę, może ktoś się zlituje i Cię przyjmie? Lepiej to sprawdzić! Mam nadzieję, że to nic poważnego... :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn - przyjmij proszę zaproszenie.
    Chciałabym pogadać na priv :-)

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Czarnulko, to mnie troche zaskoczylas. Liczylam na to, ze w Bergen opieka moze wygladac troche inaczej, czytaj: duze miasta przyciagaja smietanke lekarzy i przedstawicieli innych profesji, a co za tym idzie: pomyslalabym, ze standardy opieki tez sie troche roznia. Chociaz Norwedzy i ich retningslinjer...nikt z tym nie wygra. Ja mieszkam w malym miescie i poznalam kilku swietnych lekarzy, ktorzy wyjechali do Bergen i Oslo i zasilaja tamte szeregi lekarzy. Mam tez znajoma Polke, ktora ma problemy z sercem i od samego poczatku ciazy jest inaczej traktowana, z wieksza uwaznoscia i opieka i nikt jej nie mowi, ze ciaza do 12 tygodnia nie jest ciaza. I ona mieszka wlasnie w Bergen.

Ale przeciez na pewno w tej kvinneklinikken wiedza, ze masz za soba 3 poronienia! mi caly czas powtarzali, ze po 3 poronieniach zostalabym skierowana na badania i mialabym "mye tettere oppfølging". Trzymam kciuki, zeby ta plamienia byly tylko straszeniem.

A nie mozesz wziac egenmelding? na pewno masz do tego prawo...czy nie?
    Tak mam prawo . Jeszcze w tym roku nie wybrałam wszystkiego to niby mogę. Tak wiem Bergen ,niby tak dobrze brzmi. Wiadomo nie każdy lekarz będzie beznadziejny. Wiadomo że w moim przypadku po 3 poronieniu się więcej należy dlatego też mam wizytę we środę i mam nadzieje że zrobią usg

Niebieskaa lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• roma Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Pani powiedziała, że zostawia decyzję lekarzowi, który będzie mnie jutro znieczulał, czy dać mi narkozę, czy znieczulenie zewnątrzoponowe... Hhhmmm... No nie wiem co lepsze.

25.05.2010 Aniołek 9 tc
    03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud :-)
    17.04.2015 - Aniołek 8 tc
    03.01.2016 - Aniołek 8 tc
    29.04.2016 - Aniołek 9 tc
    25.07.2018 - Córcia :-)

Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy :-)
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roma kochana, zawitaj jutro do nas cala i zdrowa:)! powodzenia!

2fwaugpjrxudygqa.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    A gdybys zadzwonila do doktorki ze jestes w ciazy, plamisz to nie przyjela by cie wczesniej na wizyte? czy to musi byc w srode?
    Tåk musi być w środę tu nie ma czegoś takiego jak chce mieć wizytę szybciej to moge. Tu jak coś się dzieje nawet z ciąża to najpierw idziesz do rodzinnego lekarza który nie ma ani usg ani nic .. i on ewentualnie kieruje. Pamiętam jak w 1 ciąży o tym nie wiedziałam i pojechałam do szpitala bo w 13tc zaczęłam plamić i dostałam zrype że mnie nie przyjmą że powinnam pierwsze do rodzinnego iść i on ma zdecydować co dalej a ja mówię że jest późno i lekarz nie przyjmuje to wtedy mi powiedzieli że czeka się do następnego dnia i ostatni raz mnie tak przyjmują. W końcu przyjęli ale czekałam 4h na usg

07.06.2019 synek

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Yoselyn - przyjmij proszę zaproszenie.
    Chciałabym pogadać na priv :-)

przyjete :)

Alisa lubi tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn...a jak trafisz na rodzinnego konowala to juz tylko sobie czekaj na smierc. Ile ja sie nasluchalam od pacjentow... tu nikt nie robi usg piersi tak profilaktycznie...nikt nie bada piersi..bo kto? rodzinny? nie..ginekolog? nie...to rodzinny wykonuje podstawowe badania ginekologiczne...zart i zenada! wiec jak kobieta idzie do rodzinnego poskarzyc sie, ze jednak w tej piersi cos sie nie zgadza to czesto jest to juz ostatni przystanek przed seria chemii. Gorsze historie slyszalam...jak to starszy mezczyzna byl leczony na zapalenie pecherza...no takie zapalenie pecherza, ze zmarl na raka.

Dlatego ja wiem...ze za jakis czas musze przeprowadzic sie do duzego miasta i korzystac z opieki prywatnej. Niestety zawod lekarza ma wysoki status i wysokie pensje...niewiele lekarzy decyduje sie na prywatna praktyke, bo po co... A tak to ciagne meza ze soba do laboratorium i lekarzy w Pl. Sprawdzam rozne objawy, jestem byc moze czasami nadwrazliwa. Chrupka tez...od razu z nia pojade do dobrego pediatry we Wro...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2017, 14:17

2fwaugpjrxudygqa.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa a w twoim rejonie jest też tak że jak się rodzi to nie można sobie przyjechać do szpitala tylko trzeba dzwonić wcześniej i mówi się co ile ma się skurcze itd i oni mówią ci kiedy można przyjechać i jak jest noc to jeżeli szpital jest zamknięty to trzeba dzwonić żeby podali kod który otwiera dzwi

07.06.2019 synek

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Tåk musi być w środę tu nie ma czegoś takiego jak chce mieć wizytę szybciej to moge. Tu jak coś się dzieje nawet z ciąża to najpierw idziesz do rodzinnego lekarza który nie ma ani usg ani nic .. i on ewentualnie kieruje. Pamiętam jak w 1 ciąży o tym nie wiedziałam i pojechałam do szpitala bo w 13tc zaczęłam plamić i dostałam zrype że mnie nie przyjmą że powinnam pierwsze do rodzinnego iść i on ma zdecydować co dalej a ja mówię że jest późno i lekarz nie przyjmuje to wtedy mi powiedzieli że czeka się do następnego dnia i ostatni raz mnie tak przyjmują. W końcu przyjęli ale czekałam 4h na usg

looo matko, w glowie sie nie miesci !! to w wojsku lepiej traktuja ludzi niz kobiety w ciazy! nie to nie do pomyslenia jest ze tak mozna sie zachowac i olac kobiete ciezarna! mamy XXI...

❤️❤️❤️
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ