Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czarnulka, trzymam kciuki. Rozgoń te dzisiejsze chmury dobrymi wieściami!
czarnulka24 lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
nick nieaktualnyroma, a może to złożenie broni, to po prostu nie tyle poddanie się, co zawarcie pokoju z losem? Jak wiele razy pisałaś, masz w życiu bardzo dużo. Męża, wspaniałego syna, jest wiele obszarów życia, na których na pewno masz wiele do zrobienia. Twój tata może mieć rację.
Ze swej strony zrobiłaś bardzo, bardzo wiele, by mieć drugie dziecko. Twoja macica ma już chyba dość, te plamienia, zrosty, których się nie da usunąć. Jak to rokuje do ewentualnego in vitro, jaka szansa powodzenia. Ile jeszcze ciosów, lekarzy, badań można znieść.
Nie myśl, że cię zniechęcam, bo nie jestem na twoim miejscu. Wiem, że nie jestem. Ale jest mi po prostu Ciebie żal, że tyle cierpisz, a końca tej górki nie widać. A z drugiej strony, jeśli przestaniesz drapać się na tę szklaną górę i rozejrzysz się dookoła po tym, co już masz, to "tylko" nauczyć się to doceniać, zacząć z tego czerpać pełnymi garściami i cieszyć się życiem.roma lubi tę wiadomość
-
Fatalnie, że zabiegi mogą dać takie zrosty. Ze tez lekarze nie pomyślą o tym, żeby oszczędzić narządy mimo tego że już jedno dziecko jest - to nie ich decyzja, a swoim działaniem szkodzą - wbrew przysiędze Hopokratesa.
Roma jestem pewna ze dobrze wybierzesz, będziesz wiedziała co dalej, mimo że teraz serce i rozum masz tak rozdarte. Cokolwiek by to nie było jesteśmy tutaj dla Ciebie -
nick nieaktualnyIkarzyco, a wiesz na pewno, że ktoś romie uszkodził macicę, bo się nie znał, albo chciał zaszkodzić?
Bo to by było poważne oskarżenie.
Co mieli robić lekarze, czekać aż się sama oczyści? A pamiętasz, jak Koteczka ostatnio czekała, ile tygodni i co to dało?
Myslę, że u romy już sama ilość tych zabiegów mogła zaszkodzić. Bo czy konieczne było ich wykonywanie, to bym się nie chciała spierać, bo nie jestem lekarzem, ani bym nie chciała nikogo podejrzewać, że celowo coś zepsuli. -
Roma... mi jest przykro, bardzo przykro... nie wiem co napisać.. nie znam Cie osobiście, ale zżyłam sie z Tobą przez ten czas... wewnętrznie nie zgadzam sie na to.. cos mi tez mowi, ze przeciez ile można cierpieć, ile można walczyć i dostawać ciagle w twarz. Jesteś dla mnie jedna z osób, która jak pisze to pisze z głębi serca, nie udaje, jest autentyczna w każdym słowie i jak czytam co napisałaś i podejrzewam w jakim stanie emocjonalnym jesteś to chce mi sie wyć i przeklinać los albo walczyć dalej z Tobą i próbować temu zaprzeczyć.. mam bardzo mieszane uczucia. Nie wiem co dalej postanowisz, jaka bedzie dalsza droga... ale wiem, ze znajdziesz swoje miejsce w tej niewiadomej, masz za duzo w sobie siły zeby ta rzeczywistość Cie pokonała. Wysyłam Ci wielkiego przytulasa.
roma lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Te problemy z plamieniami zaczęły się po ostatnim łyżeczkowaniu. Miała je robić moja lekarka ale czekałam na zabieg do 19 i ona poszła do domu a robił je inny lekarz. Pamiętam bardzo dobrze, że wyglądał na zmęczonego, był po kilku operacjach i było widać że ma dość. Pomyślałam wtedy "żeby tylko tego nie spier#olił". I nie wiem na pewno, że to stało się wtedy ale mam takie podejrzenia... Ale teraz to już nie ważne. Jest jak jest i nie ma co szukać winnego.25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Ikarzyca wrote:Fatalnie, że zabiegi mogą dać takie zrosty. Ze tez lekarze nie pomyślą o tym, żeby oszczędzić narządy mimo tego że już jedno dziecko jest - to nie ich decyzja, a swoim działaniem szkodzą - wbrew przysiędze Hopokratesa.
Roma jestem pewna ze dobrze wybierzesz, będziesz wiedziała co dalej, mimo że teraz serce i rozum masz tak rozdarte. Cokolwiek by to nie było jesteśmy tutaj dla CiebieNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Elaria wrote:Ikarzyco, a wiesz na pewno, że ktoś romie uszkodził macicę, bo się nie znał, albo chciał zaszkodzić?
Bo to by było poważne oskarżenie.
Co mieli robić lekarze, czekać aż się sama oczyści? A pamiętasz, jak Koteczka ostatnio czekała, ile tygodni i co to dało?
Myslę, że u romy już sama ilość tych zabiegów mogła zaszkodzić. Bo czy konieczne było ich wykonywanie, to bym się nie chciała spierać, bo nie jestem lekarzem, ani bym nie chciała nikogo podejrzewać, że celowo coś zepsuli.
Myślę że specjalnie nie, ale wystarczy, że lekarz był zmęczony i zrobił to niedbale. W dodatku ilość też jest nie bez znaczenia.
Chodzi o to, że za ciężkie pieniądze jakie wkładamy w zdrowie naprawdę można wymagać opieki i zadbania o nie, w końcu po to są lekarze. Można tak zwyczajnie o tym myśleć. Tak samo jak przy zabiegach na prostacie u mężczyzn, przecież można mężczyźnie zrobić zabieg zmniejszenia przerostu jednocześnie nie pozbawiając go sprawności seksualnej, a mimo to wciąż w wielu szpitalach się o tym "zapomina".Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 13:35
Alisa lubi tę wiadomość
-
Któregoś dnia powiedziałam "Boże, jeśli nie dane mi jest urodzić zdrowe dziecko, jeśli znów mam poronić albo miałoby być chore, to nie pozwól mi proszę już nigdy więcej zajść w ciążę". I może to właśnie o to chodzi, może dlatego los rzuca mi te kłody pod nogi.
Dziękuję dziewczyny za Wasze wsparcie. Niebieska, odwzajemniam Twojego przytulasaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 13:26
Niebieskaa lubi tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Roma ciężko teraz myslec w kategoriach ...los/przeznaczenie/Bóg... ma dla mnie inna droge...w tej walce nie jesteś sama, jest maz...co on na to?
Jak te zrosty wplyna na mim in vitro?
Ja jeśli urodze ten mój cud teraz a później nie będę mogła to wybrałam dla siebie droge o której już wiecie...jak nie z brzuszka to z serduszka:)
Ikarzyca lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
edit ...nie jesyli...Jak już urodze:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 13:26
Mona_Lisa, Dorola31, roma lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:edit ...nie jesyli...Jak już urodze:)
Jak już urodzisz to może worek się rozsypie
Chociaż adopcja to przepiękny dar. Jestem mamą chrzestną adoptowanej dziewczynki i dla mnie ona jest ósmym cudem Świataale nie wiem czy znajdę siłę w sobie na tą decyzję - dlatego szczerze Cie podziwiam!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 13:33
Justa87, Alisa lubią tę wiadomość
-
Roma, bardzo mi przykro. Nie wyobrażam sobie co musisz czuć. Mam nadzieje,że pozbierasz się po tym wszystkim czego życie Ci nie oszczędziło, że znajdziesz siłe by być szczęśliwą i mimo wszystko spełnioną. Mam nadzieje,że Twoja rodzina Ci w tym pomoże, życzę Ci aby szybko Twoje złamane serce zabliźniło się miłością do Synka. Mimo iż Cie nie znam to uważam,że jesteś wspaniałą kobietą.
Alisa, roma lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Czekam na usg u Maliny po szczepieniu, mam niektóre wyniki i bardzo się pogorszyły ...widać ze coś się dzieje,pierdziele wejdę bez wizyty i mu to pokaże ,z babami w recepcji już się posprzeczalam..,kto jak nie ja sama mam o to zadbać,może coś się da jeszcze dodatkowo zadziałać..
-
Roma kochana ciężki czas przed Tobą,poukładaj sobie to wszystko na spokojnie w głowie,obierz jakaś drogę,wiem jakie to trudne ale nie poddawaj się,jeszcze nie teraz...dla mnie to byłaby najgorsze wyjście,ze mam odpuścić,nie walczyć...
-
Druśka91 bardzo mi przykro ze musialas to przechodzic.. trzymaj sie!! a robilas badania genetyczne swoje i meza oraz immunologie?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
roma nie poddawaj sie. Poczekaj na wyniki i wtedy omowisz z mezem i lekarzem dalszy plan dzialania... trzymam kciukiMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️