Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nesairah ja też miałam taki śluz i okazała się ciąża ;)tylko u mnie zależy w której ciąży bo raz było więcej raz było go mniej podczas jednej z ciąż miałam wodnisty na przemian z kremowym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 19:33
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Aliska, Ty wiesz, że Cię kocham bobo moja najdroższa. Ty się nie możesz poddać, Tobie musi się udać!
Dziś jest mi ciężko, łzy nie chcą przestać płynąć. Tak trudno pogodzić się z tym, że życie obdziera Cię z tego, co nam, kobietom, należy się przecież w imię prawa natury. I co z tego, że chcę walczyć dalej, co z tego że nadal mam na to siłę... Co z tego, skoro ja po prostu już nie mogę mieć dzieci. Dostałam niezły wpierdol od życia. Nie wiem jaki jest tego cel, czego ma mnie to nauczyć. Owszem, otworzyło mi to oczy, na to co już mam, ale oprócz tego bezlitośnie sponiewierało. Nie jestem już ta samą osobą co kiedyś, chyba nigdy nie pozbędę się żalu i tego gorzkawego posmaku życia. To nie prawda, że jeśli walczysz wystarczająco wytrwale to wygrasz. To nie prawda, że zawsze na końcu trudnej drogi czeka nagroda. To nie prawda, że upór się opłaca. To nie prawda, że wszystko zależy od nas. To nie prawda, że lekcje które daje Ci życie sprawiają że stajemy się mądrzejsi i silniejsi.
Dziękuję Wam za to, że jesteście.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 19:45
Yoselyn82, Ikarzyca, Asia87 lubią tę wiadomość
25.05.2010 Aniołek 9 tc
03.10.2011 - Synuś, mój mały - wielki cud
17.04.2015 - Aniołek 8 tc
03.01.2016 - Aniołek 8 tc
29.04.2016 - Aniołek 9 tc
25.07.2018 - Córcia
Cuda się zdarzają, czasem nawet dwa razy -
Dzięki za odpowiedź! U mnie z tym śluzem to tak falowo... raz zupełnie nic, a za 2 godziny fala, duża i gęsta
Właściwie to ten cykl spisałam na straty, ale kto wie... dla świętego spokoju za tydzień zatestuję, zwłaszcza, że szykuje się firmowa imprezka.
czarnulka super, że jest pęcherzyk! Będzie dobrze. Już kiedyś pisałam, że plamienia są kłamliwe jak cycki
roma podejmiesz dobrą decyzję, jesteś silna.czarnulka24, Mona_Lisa lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:Dzięki za odpowiedź! U mnie z tym śluzem to tak falowo... raz zupełnie nic, a za 2 godziny fala, duża i gęsta
Właściwie to ten cykl spisałam na straty, ale kto wie... dla świętego spokoju za tydzień zatestuję, zwłaszcza, że szykuje się firmowa imprezka.
czarnulka super, że jest pęcherzyk! Będzie dobrze. Już kiedyś pisałam, że plamienia są kłamliwe jak cycki
roma podejmiesz dobrą decyzję, jesteś silna.
Ja tez grudniowy spisalam na straty. A tu pod sercem mam moja niespodzianke z tego cyklu. Nigdy nic nie wiadomo.
Czarnulko gratuluje pecherzyka, czekam na kolejne wiesci.
Roma jak czytam co Cie spotkalo, to jest mi tak ciezko na sercu. Nawet nie wiem co mam napisac. Chciala bum zeby kazdej z nas sie udalo. Tule mocnoczarnulka24 lubi tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Witajcie dziewczyny. Przepraszam, że ja tak mało piszę i odnoszę się do Waszych spraw. czytam dużo. często mi smutno. bo jest tyle w koło nie powodzeń
i w mojej pracy dowiedziało się towarzystwo o ciąży. nadeszły gratulację. ja odvrazu mówiłam każdemu że nie dziękuję ponieważ jestem po 2 stratach. i nagle się okazało że u mnie w pracy są też takie kobiety. i takie które nie mogą mieć dzieci i takie które nie wiedzą.
od prawie tygodnia ! plamiłam. brudny brązowy śluz. no kiepsko. moim zdaniem. potem żółtawy. więc nic innego tylko z 4 kwietnia przerzuciłam wizytę na dziś.
miotają mną bardzo skrajne emocje. uśmiercam moje dziecko średnio 3 razy w tygodniu.
więc dziś było usg. i badanie na fotelu. jest mleczna wydzielina nie widać żeby była infekcja czy krwawienie.
i Nasz żelek haribo ma 1,8 cm. pikające serce i ma rączkii głowę. SZOK! nie wierze że to w moim brzuchu.
do tego w piątek miałam pobraną krew na mutację. i już !! mam wyniki.
wszystko negatywne tylko: wykryto heterozygotę odnośnie pozycji
1298 genu MTHFR. czeka mnie genetyk i póki co nie odstawiamy clexane.
także póki co jestem w 9 tygodniu żywej ciąży i plamienia nie szkodzą żelkowi.Justa87, Dorola31, Ikarzyca, promyczek 39, Kadabra, Alisa, Jacqueline, Natikka123, roma, Evita, Koteczka82, Elaria, Arleta, M@linka, Monika1357, Genshirin, skrzat1988, Asia87, sylvuś lubią tę wiadomość
Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
Biochemiczna (09.2016)
Lileczka - 24.10.2017 nasz cud
'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥
-
Roma przytulam Cie bardzo mocno.Nie znam Cie osobiscie,ale znam Cie wirtualnie.Jestes dla mnie ucielesnieniem cudownej Kobiety przez duze K,wrazliwej,silnej,a ostatnio tyle złego doswiadczasz,ze jak piszesz nam o tym ,to dotyka mnie to i boli.Chciałabym Kochana abys doznała jeszcze szczescia.Oprocz tego Szczescia ,ktore juz masz.
Alisa, roma, Asia87 lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
Ruda świetne wieści! Cieszę się że wszystko dobrze z maleństwem
Oby tak dalej!!! Trzymam kciuki &&&&
U mnie przyszła @ 24 dniu licząc z dniem zabiegu wydaje mi się że mój organizm potraktował zabieg jak koniec lub środek okresu. I dobrze czułam ovu ok 10-11 dnia. Wygląda na to że wszystko jest ok. Cieszę się że już przyszła bo jestem krok do przodu na drodze do starań. No i jeszcze jestem na zwolnieniu więc w razie dolegliwości mogę odpocząćMonika1357 lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyU mnie na wizycie wszystko dobrze. Tadek waży już 2200 g, ale mam się nie martwić, że to za dużo, bo cukry mam ogarnięte, a gin mi pokazał jego wykres wagi i zawsze był w górze siatki centylowej, więc taka jego uroda.
Z tym nadciśnieniem kazał mierzyć dwa razy dziennie, na razie bez leków, bo jego zdaniem nie mam dużego nadciśnienia, a leki osłabiłyby przepływy maciczne.
Wstępna data cesarki to 10 maja.roma, ana167, Alisa, Magdzia88, M@linka, Niebieskaa, Monika1357, Genshirin, Natikka123, promyczek 39, Evita, Dorola31, sy__la, czarnulka24, kiti, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Niedawno wróciłam ,jeszcze sama pojechałam taki kawał...
Na usg narazie wszystko dobrze,4,9mm dzidziuś ma,martwi mnie tylko tętno,nie chciał długo włączać ale tak w sekundzie było coś ponad 100 ale później widać było na monitorze ze pikawka przyspieszyła..jakoś tak dziwnie może za wcześnie i jeszcze się nie uformowało...mowil tylko ze jak na ten moment jest ok ale w 7,8 i 9 tyg powinno wzrosnąć do min 150 a później już będzie ok.120...
U mnie w ciążach zawsze było słabe to tętno i dlatego tak analizuje,wierze ze wzrośnie jeszcze...w ostatniej ciąży jak miałam 117 w 7 tyg. To lekarka już nie dawała szans...ja niewiem jak przetrwam te 2 tyg...
A wyniki..hmm No cóż te immunologiczne wszystkie się pogorszyły i te czynniki wskazujące na odrzucanie są większe,widać walkę..
Tez tak może być Żr encorton to spowodował bo on niweluje szczepienia ale za to zmniejszył znacząco nk bo mam tylko 8%...
Tak to jest jak się ma za dużo wszystkiego naraz..
Jeszcze ta krzepliwość cały czas musi być sprawdzana..ehh
Teraz tylko muszę czekac i za 2 tyg. Jak dojdzie reszta wyników wizyta u M.,tak sobie myśle ze w razie porażki to te badania pokażą jakie szkody wyrządza mój organizm w ciąży...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 23:15
M@linka, Niebieskaa, Monika1357, Genshirin, promyczek 39, Evita, Dorola31, sy__la, czarnulka24, Koteczka82, sylvuś lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny gratuleje wizyt i trzymam kciuki.
Ja sie witam w 17 tc. Ale to szybko.leci ten czas. Nim sie obejrze to bede juz przy koncowce.
Czesto mam wyrzuty sumienia, ze pisze na tym forum oo ciazy. Tylko nie jestem na zadnym innym i tak bardzo sie z Wami zzylam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 05:57
Dorola31, promyczek 39, Niebieskaa, Justa87, Yoselyn82, Evita, Asia87, czarnulka24, Koteczka82, Genshirin lubią tę wiadomość
Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
Elaria wrote:U mnie na wizycie wszystko dobrze. Tadek waży już 2200 g, ale mam się nie martwić, że to za dużo, bo cukry mam ogarnięte, a gin mi pokazał jego wykres wagi i zawsze był w górze siatki centylowej, więc taka jego uroda.
Z tym nadciśnieniem kazał mierzyć dwa razy dziennie, na razie bez leków, bo jego zdaniem nie mam dużego nadciśnienia, a leki osłabiłyby przepływy maciczne.
Wstępna data cesarki to 10 maja.
super ze wszystko dobrze i ze Tadzik juz duzy
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Arleta wrote:Elaria ale Tadzik duży ,super!
gratulujena pewno wszystko bedzie dobrze
trzymam kciuki !
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Czarnulko SUPER, że wszystko OK
Dziewczyny, dopiero co zaczęłam przygodę z mierzeniem temperatury. I trochę mnie to zastanawia... co prawda dopiero dwa dni pomiaru mam za sobą, ale mam bardzo niską temperaturę... jednego dnia 35,88 a dzisiaj 35,61.... czy któraś z Was miała/ma tak niską tempkę?Mierzę o 5 rano...
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Czarnulko ciesze się z dobrych wieści.
Elaria, supermój syncio ur 11 maja
a czy ktoś wie co u kammamara?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 08:51
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Hej Diewczyny:)
I ja zaczynam raz jeszcze. Mam już 5 letnią córcię, o drugą ciążę staraliśmy się 1,5 roku, termin porodu miałam na 02.09.2017, ale straciłam dzieciątko w 1 tygodniu. Na razie próbuję ogarnąć mój cykl, ponieważ pierwsza @ wystąpiła 35 dni po zabiegu. -
Mona_Lisa wrote:Czarnulko SUPER, że wszystko OK
Dziewczyny, dopiero co zaczęłam przygodę z mierzeniem temperatury. I trochę mnie to zastanawia... co prawda dopiero dwa dni pomiaru mam za sobą, ale mam bardzo niską temperaturę... jednego dnia 35,88 a dzisiaj 35,61.... czy któraś z Was miała/ma tak niską tempkę?Mierzę o 5 rano...
Tak! Ja tak miałam
Tempa zawsze poniżej 36, bardziej w okolicy 35. Skok po zajściu w ciążę widoczny natychmiast. Wtedy temperatura zbliżyła się jakoś do 36,6. No i mierzyłam tylko ten jeden cykl w historii. Potem już nigdy nie musiałamMona_Lisa lubi tę wiadomość
-
annak wrote:Tak! Ja tak miałam
Tempa zawsze poniżej 36, bardziej w okolicy 35. Skok po zajściu w ciążę widoczny natychmiast. Wtedy temperatura zbliżyła się jakoś do 36,6. No i mierzyłam tylko ten jeden cykl w historii. Potem już nigdy nie musiałam
Jejkuuu!!! Dziękuję za info:* mam nadzieję, że też tak mi się uda i już kolejnego cyklu nie będę musiała mierzyć
a już myślałam, że ze mną coś nie tak
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017