WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Evita Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukam za jutro Alisko. Odpoczywaj!

Alisa lubi tę wiadomość

Evita

4 straty
    immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko - trzymam kciuki za jutro :) i za kolejne 2 tygodnie i kolejne 8 miesięcy ;)

Oooo i wystawiam kopytko do wirtualnego mocnego kopa w dupę w kierunku Agi :D Ktoś dołącz? :D

Mi mogą codziennie robić zastrzyki nawet w dupkę, mogę leżeć plackiem, mogą mi codziennie dawac jakieś kroplówki, będę jadła co każą, nawet to co nie lubię :P byle urodzić zdrowe dziecko :D

Koteczka82, Alisa, czarnulka24, jatoszka, Asia87 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Elmo13 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wreszcie trochę doczytałam ostatnio mało czasu i nie jestem na bierzaco w czytaniu.

Czrnulko gratulacje 2 serduszek taka mała rekompensata po stratach oby wszystko było dobrze do końca: )

Alisko kciuki za jutrzejszą Iui i jak miało ze znowu mąż przejmuje inicjatywę... z tego co pamiętam co jakiś czas pojawia się u niego taka miła odmiana ;) w sumie to fajnie bo dodatkowo daje do zrozumienia że nadal mu zależy.. ..

Mamao okruszka piękny wynik ...

Yolsen gratuluj wyniku :)

Annak początki zawsze są trudne wkoncu to nowa sytuacja i trzeba się jej nauczyć a myślę ze hormony też robią swoje. Z twoich postów i tak zawsze bije dużo optymizmu . Trochę Ci juz zazdroszczę ze że masz juz córeczkę przy sobie

Jagienko pięknie wyglądasz: )

A ja dziś po wizycie i ogólnie ok lekarz pobrał Gbs i sprawdzi szyjke badanie dziś dość delikatne na razie szyjka się nie skraca a co do rozdarcia to nie sprawdzał aby nie wprowadzać zaskarżenia skoro kie ma oznak że juz zaczyna sie coś dziać wiec na razie bez zmian czekam do kolejnej wizyty i wtedy już pomeczy szyjke może coś się zacznie ruszać: ) ale dopiero po świętach.

Przepraszam że do wszystkich sie się odniosę ale nie jestem w stanie wszystkiego pamiętać co bym chciała napisać.

Niebieska współczuję czekania ja poprzednie ciaze miała po terminie ok tydzień i wiem jakie to jest męczące
    ...

Skrzacie uważam że mąż dobrze powiedział co ma być to będzie to zesz od siebie dam to dajesz reszta w rękach Boga; )

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Aniołek (8t) marzec 2016
    3jgx3e3kn7icgjvf.png
  • Aga22 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem co to jest poród i skurcze rodziła martwą 1 córkę naturalnie nie musicie mi mówić w 32 tygodniu ciąży więc tylko boje się reakcji na taki wlewamy bo faktycznie za dużo się naczytalam o tych skutkach ubocznych ale dam radę ważne by mi nie zaszkodzili i dziecku..

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak-doskonale Cię rozumiem-miałam podobnie z karmieniem piersią -przed urodzeniem Dominika podchodzilam do tego na luzie-wyjdzie to wyjdzie, nie wyjdzie to mm-juz nawet wybrałam jakie i butelki również. Jak urodził sie synek-pod szpitalna presją i ambicją własną zaczelam sie katować walcząc z bólem i rzekomym brakiem pokarmu-wiele razy przeklinalam to karmienie piersią. A dziś dziękuję Bogu za to, że się udało.
    Nadal bywa z tym trudno ale widok mojego dziecka przy mojej piersi jest czymś dla mnie prze fantastycznym. Jak niedawno w duchu modlilam sie by nie byl jeszcze glodny tak teraz nie mogę się doczekać aż znów przystawie go do piersi i uslysze to słodkie cmokanie i pomrukiwanie :)
    Aniu ja kilkukrotnie korzystalam z doradctwa laktacyjnego i wspaniale polozne laktacyjne niesamowicie mądrymi i skutecznymi radami służyły - nawet można taka usluge zamówić do domu. Tak wiec gorąco polecam, jesli jeszcze nie korzystałaś. Nie chce byś odebrala to jako presje z mojej strony ale walcz kochana bo kp to coś wspaniałego. Dziś w duchu dziękuję wszystkim którzy mnie do tego zmuszali i zachęcali i motywowali.

PS. Aniu polecam również blogi hafija i mlecznewsparcie. Dużo mi pomogła ich lektura.

Okruszku przecudna wiadomość <3

Czarnulko!!! Jej :) ale sie wzruszyłam na widok Twoich dwóch maleńkich skarbenkow!!!!podwójne wynagrodzenie wszystkich smutnych doświadczeń!

Aliska - również trzymam kciuki!

Yos gratuluję bety :)

Co do Agi22 to naszła mnie taka refleksja by nie oceniać, bynajmniej dopóki nie jest sie w czyichś butach. Ma swój konkretny bagaż doświadczeń i na swój sposób jak każdy przezywa swój świat. Rozumiem ze to może drażnić lecz mimo wszystko więcej zrozumienia...uważam ze ma absolutne prawo martwić się kroplowka żelaza choćby mi wydawał sie to drobiazg...a ja nie mam prawa tego oceniać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 05:31

czarnulka24, sy__la, Koteczka82 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Jest decyzja dostane jutro kroplowke z zelazem..nie wiem jak to przetrwam :(

A co jest do "przetrwania" w kroplówce? Ciebie serio przerażają takie rzeczy jak podanie kroplowki? Aga, zacznij podchodzić dojrzale i pozytywnie do tego co się w tej chwili dzieje, bo jak na razie jesteś w zdrowej ciąży, wszystko zmierza w dobrym kierunku, a kwestie typu podanie kroplowki z żelazem nie są traumatycznymi przeżyciami, nie są obarczone ryzykiem. Ta kroplowka jest po to, żeby pomóc Tobie i dziecku.
    Aga, pomyśl sobie, że ja w ciągu ostatniego roku przeszłam 3 procedury in vitro, 3 punkcje, 3 histeroskopie, wzięłam tony zastrzyków, w ciągu 12 miesięcy zdążyłam mieć 6 razy znieczulenie ogólne, kroplowke z intralipidem, która ma więcej skutków ubocznych miałam podaną nie dalej jak 4 dni temu. I co? I jestem nadal w czarnej dupie. Doceń proszę to co masz i przestań się przejmować. Będzie dobrze, uwierz w to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 06:27

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Dobranoc Babole:-)
    Jutro iui, musza dychnąć:-)

I Love you baby <3 <3

Kciuki na pokładzie od samego rana! Niech się dzieje!

Alisa lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, ale strzal :-) teraz zycze spokojnej i nudnej ciazy. A to, ze nie masz objawow to tylko dobrze dla Ciebie.

Duzo dobrych wiesci na forum, ciesze sie bardzo.

Alisa powodzenia. Trzymam kciuki.

Roma dziewczyny Ci pieknie pisza, zobacz ile osob czeka na wiesci od Ciebie. Jestes tu potrzebna.

Jak Was czytam o karmieniu to sobie przypominam jakie to meki. Nie jest kolorowo. Trzeba zlapac swoj rytm, a to slugo trwa. Polozne mowia przystaw dziecko.do.piersi i ono ssie. Ale nie mowia, ze ty przez to kestes cala mokra ze stresu, ze przezywasz to tak psychicznie. I do tego glupie rady babc i ciotek: a moze nie masz pokarmu, a moze za malo, a moze nie wartosciowy. Pani w poradni laktacyjnej, ktora mi duzo pomogla powiedziala, ze matka w afryce, ktora zje cos raz dziennie i napije sie kilka lykow wody tez ma wartosciowy pokarm dla dziecka i ona nie pojdzie do sklepu po mm.
    Ale miliony kobiet dalo rade to i my damy. A jak nie to zawsze mozemy kupic mm. W tej kwesti spokoj psychiczny jest wazny.

czarnulka24, Niebieskaa, roma, M@linka lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Aga ogarnij się błagam! Tu dziewczyny walczą o dziecko a Ty jeczysz z powodu kroplówki... Litości!! A jak przetrwać wychowywanie dziecka? Aga dorosnij i przestań się nad sobą użalać. Zwłaszcza że nie masz powodu!
    Dokładnie. Evitko ładnie to napisałaś. Ja np.zniosę katusze aby tylko moje perełki donosic i szczęśliwie urodzić. . Dla nich wszystko! !

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Ale mogą mieć dwa osobne worki plodowe wypełnione płynem owodniowym i wtedy mogą być chyba różnej płci ale w jednym pęcherzu plodowym... ?! Tak mi się wydawało przynajmniej. Czy zawsze w jednym pęcherzu dwójka dzieci ma swoj osobny worek i to są jednojajowe a jakby były dwa pecherze to wtedy dwujajowe?! Zagmatwalam chyba trochę... :-)

Sy_ la mnie też ciekawi jak to na prawdę jest. Znalazłam coś takiego na internecie..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffa4858bd343.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 06:52

sy__la lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Sy_ la mnie też ciekawi jak to na prawdę jest. Znalazłam coś takiego na internecie..
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ffa4858bd343.jpg

Super schemat.:) Jeszcze potem dochodzą połączenia w kosmowce, źe jest albo wspólna albo dwie oddzielne :) ale to już zaawansowana genetyka więc najważniejsze teraz jest to, żeby Twoje skarby sobie zdrowo rosły. Może jak będą się wspierały na wzajem w środku to obu będzie raźniej i w końcu się uda! Bardzo trzymam kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 07:04

czarnulka24, jomi81, sy__la lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka z jednego jajeczka i z jednego pęcherzyka zawsze będą bliźniaki jednojajowe. Tak mi ginekolog ostatnio tłumaczył ( ja miałam dwa pęcherzyki ciążowe) dwie owodnie świadczą o tym że ciąża będzie niższego ryzyka niż przy jednej owodni. BTW gratuluję serdecznie!

czarnulka24, sy__la lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska powodzenia dzisiaj!! daj znac po :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Dorola31 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko powodzenia!!
    Kciuki za iui :)

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Super schemat.:) Jeszcze potem dochodzą połączenia w kosmowce, źe jest albo wspólna albo dwie oddzielne :) ale to już zaawansowana genetyka więc najważniejsze teraz jest to, żeby Twoje skarby sobie zdrowo rosły. Może jak będą się wspierały na wzajem w środku to obu będzie raźniej i w końcu się uda! Bardzo trzymam kciuki :)
    Oby :) bo słyszałam kiedyś o czymś takim jak podkradanie sobie i wtedy ten słabszy obumiera i się wchłania. Ja jestem taka prze szczęśliwa. Miałam wracać dziś do NO ale że są bliźniaki to jeszcze chwile zostane bynajmniej do tego etapu co zawsze było źle ..tu będę miała lepsza kontrolę. . A jak będzie dobrze to pod koniec kwietnia polecę a później w czerwcu zjade autem

M@linka, sy__la lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Dorola31 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko a powiedz mi jak mąż zareagował? Nie wiem, może pisałaś a ja przeoczyłam...
    Bo przyznam, że niespodzianka dla nas wszystkich niesamowita :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
    Mateuszek 26tc [*]
    Maleństwo 6/9tc [*]
    Michaś moja miłość <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam, piję kawkę i na 11 IUI.
    Stresa ni mom bo juz wiem czym to pachnie.
    M obmył jajeczka rano, zwarty i gotowy do oddania nasionek:-)

Dzièkuję Wam za wsparcie <3 <3

P.S. Sylvuś czytalam i odpiszę jak tylko wrócę z kliniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 07:47

czarnulka24, Jacqueline, Gaduaaa, Dorola31, M@linka, roma, Niebieskaa, sy__la, Asia87, ana167, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy jest normalne że już 7tc a na wadze tyle samo 54.5 -55.0 ? I to przy zwiększonej ilości jedzenia? Bez żadnych wymiotów. . I przy dwójce fasolek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 07:47

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorola31 wrote:
    Czarnulko a powiedz mi jak mąż zareagował? Nie wiem, może pisałaś a ja przeoczyłam...
    Bo przyznam, że niespodzianka dla nas wszystkich niesamowita :)
    Mąż strasznie ucieszony nawet kazał zostać dłużej w Pl żeby mieć opiekę bo w NO jej nie będzie. Tylko mówi że boi że znów możemy stracić teraz w dodatku dwójkę. . Bardzo by chciał by się udało ja patrzę non stop na zdjęcie z usg i nie wierzę. . Normalnie ryczec chce ze szczęścia

Dorola31, M@linka, Niebieskaa, Genshirin, Arleta, sy__la, Asia87, Koteczka82, Monika1357 lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

‹‹ 2093 2094 2095 2096 2097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ