Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
annak wrote:Czarnulko,
Jakkolwiek to zabrzmi, ja powiedziałabym, że w ciąży praktycznie wszystko jest / może być normalne.
Ja, czytając forum, słuchając cudzych doświadczeń i mając swoje własne, mogę powiedzieć, że w ciąży zdarzają się i śluzy jak płodne i jak niepłodne, i krwawienia, i plamienia, i bóle jak na @, i bóle krzyża, i ćmienie, i suchość wiadomo czego... no i wszystko może być objawem ciążowym.
Dlatego śluzem bym się na Twoim miejscu nie przejmowała, bo na pewno nie jest to coś, co uznaje się za niepokojące w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 07:29
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Aga22 wrote:jomi81 tak biorę witaminę dla kobiet w ciąży olimp witaminy no i pije czerwony barszcz z buraka odkąd wróciłam do domu musze coś wkoncu robić jak lekarze tak się boją o mnie i o dziecko..
Aga a może inny szpital? Po tym co przeszłas powinnaś być pod najlepsza opieka. Dziwny ten szpital, może lepiej faktycznie uderzyć tam gdzie jest wyższy stopień referencyjnosci?Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Aga22 wrote:jomi81 tak biorę witaminę dla kobiet w ciąży olimp witaminy no i pije czerwony barszcz z buraka odkąd wróciłam do domu musze coś wkoncu robić jak lekarze tak się boją o mnie i o dziecko..
Kobieto masz takie podobno braki żelaza i jesz tylko buraki???? Może czas najwyższy zacząć suplementowac żelazo? Tylko dlaczego żaden z lekarzy nic ci nie polecił skoro tym nie pomyślałas?
Ja po porodzie-poronieniu straciłam bardzo dużo krwi chcieli też przetaczac ale wpisałam się na własne żądanie hemo miałam 7W szpitalu polecony mi Floradix czy jakoś tak, po dwóch tyg na kontroli już byli widać że nie jestem przeźroczysta i dostaje kolorów. Sama dieta w twoim wypadku to stanowczo zamalo.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Jacqueline wrote:Wiem, doskonale zdaje sobie z tego sprawę, że nie odpowiadam wszystkim, czasem po prostu nie mam nic mądrego do powiedzenia lub po prostu nie znam się.
Ale czy ja serio pisze jakieś głupoty same? Zrobiłam tu coś komuś?
Jeśli coś komuś leży na wątrobie wobec mojej osoby to proszę sue z tym nie kryć.
Zżyłam się z tym wątkiem, jestem tu niemal od początku, od 30-tej którejś strony. Dziewczyny przychodziły, odchodziły, dochodziły kolejne, wracały stare...
Jednakże widzę zmianę postępowania wobec mojej osoby. Czasem kilka osób odpowiada jednej osobie na pewien temat i wszyscy praktycznie dostają jakąś odpowiedź w związku ze swoją wypowiedzią, ja nie. I to już nie raz było.
Ciąży pewnie u mnie teraz nie będzie, cycki jakieś małe, miękkie i w ogóle. Nie chce żadnej diagnostyki, nie chce leczenia, ja chce tylko zdrowej ciąży. Mam dziwne przeczucia, że na histero wyjdzie, ze się już nie nadaje do ciąży, że żadnej już nie
donoszę, już nigdy, że okaże się, że są jakieś gówniane zrosty i w ogóle...
Piszę do was i płaczę, nie wiem czemu
Złapał mnie jakiś cholerny dół
Ja juz nigdy nie urodzę dziecka, nie mam siły...
Jacqueline Kurczę, może jakoś przeoczyłyśmy Twój post. Nikt napewno Cię nie omija specjalnie,przepraszamy jak poczułaś się odrzucona. Może też jest tak bo zaczyna się wiosną i chyba mniej nas się tu udziela na forum ..
Co do ciąży to wcałe nie musi być objawów. . Mnie też piersi nie bolą. .nie czuje się ciązowo a ciążą jest. Ja wierzę, że ci się uda i trzymam za to b.mocno kciuki.
Napisz coś więcej co u Ciebie?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
No czyli w zasadzie nic nie bierzeszDawki żelaza w preparatach dla ciążarnych są dostosowane do potrzeb zdrowej kobiety w ciąży, nie mającej problemów z poziomem żelaza. Jeśli Ty masz duży niedobór powinnaś przyjmować inny preparat, z dużą dawką żelaza (są przeróżne, tabletki, zastrzyki, krople). Skoro Twoja suplementacja przy niedoborze opiera się na witaminach i soku z buraka to szczerze mówiąc będzie tylko gorzej, niedobór będzie się z każdym tygodniem pogłębiał.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi ja protestuje przeciwko pisaniu że nie jesteś nam bliska. To nieprawda..
Jacqukochana nikt Cię nie omija w odpisywaniu... W sensie jakoś celowo..
Witaj w klubie zdolowanych i wykończonych- diagnozami, pomysłami, czekaniem... Przerabiam to samo, czekam na kariotypy, czekam na histero, czekam na cud... Dobrze że mam Was to jakoś raźniej, choć też często się czuję trochę z boku- nie jestem w ciąży, nie staram się, nie mam dzieci o których mogłabym coś napisać. Ale pisanie tutaj i życzliwość jaka otrzymuje bardzo mi pomaga, dziękuję.
Też jest mi smutno że Roma już nie będzie pisać i trochę się boję że dinozaury są na wyginięciu...
Jakiś ciężki poranek więc wszystkim którym smutno przesyłam wirtualne ojojojojEvita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Aga burak? Serio? Weź znajdź jakiegoś porządnego lekarza który zacznie działać u wstrząsnie Tobą. A póki co żebyś jeszcze bardziej na tym barszczu nie zmarniala to masz tu listę kilku innych rzeczy bogatych w żelazo: zielone warzywa (kapusta, fasolka szparagowa, szpinak groszek. Mięso wołowe, kaczka i królik. Kakao, rodzynki, migdały. Sardynki w puszce! Pieczywo pelnoziarniste. A teraz kilka spraw jak jeść by te żelazo się wchlonelo: zawsze z witamina C czyli do tego np papryka, truskawki, cytrusy. Lepiej wchłania się żelazo z pochodEnia zwierzęcego więc zaleca się conajmniej 200g wędlin/mięsa wołowego, z królika lub kaczki
Poza tym suplementy i ogarnięty lekarz
Alisa lubi tę wiadomość
Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Evita wrote:Jomi ja protestuje przeciwko pisaniu że nie jesteś nam bliska. To nieprawda..
Jacqukochana nikt Cię nie omija w odpisywaniu... W sensie jakoś celowo..
Witaj w klubie zdolowanych i wykończonych- diagnozami, pomysłami, czekaniem... Przerabiam to samo, czekam na kariotypy, czekam na histero, czekam na cud... Dobrze że mam Was to jakoś raźniej, choć też często się czuję trochę z boku- nie jestem w ciąży, nie staram się, nie mam dzieci o których mogłabym coś napisać. Ale pisanie tutaj i życzliwość jaka otrzymuje bardzo mi pomaga, dziękuję.
Też jest mi smutno że Roma już nie będzie pisać i trochę się boję że dinozaury są na wyginięciu...
Jakiś ciężki poranek więc wszystkim którym smutno przesyłam wirtualne ojojojoj
Dzięki Evita
Ja również mam dziś od rana beznadziejny dzień. Zdążyłam się wkurzyć na moją mamę, wydrzeć na męża, a teraz patrząc na ilość maili, które na mnie czekają w pracy chce mi się ryczeć. Niestety hormony mają strasznie duży wpływ na moje samopoczucie i robią mi zawsze gówno z mózgu. Znowu zaczynam obserwować potężny spadek nastroju, rozdrażnienie, płaczliwość. Nienawidzę tego stanuOlga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Aga, też myślę że lepiej by było gdybyś znalazła szpital, który się Tobą zaopiekuje. Porozmawiaj ze swoim lekarzem prowadzącym i na pewno Cię dobrze pokieruje. Dobrze, że z tymi wodami to fałszywy alarm.
Dziewczyny, musimy być silne. Ja też cały czas czytam o tych wszystkich schorzeniach, przypadkach i boję się, że clexane może być niewystarczające. Ale od razu dostaję wewnętrzną siłę, że muszę wierzyć że kolejna próba będzie tą udaną. Jak to mówią do 3 razy sztuka.
U mnie powoli już przygotowania do ślubu, jednak będzie kościelny. ;p
A teraz czas do pracy, miłego dzionka dziołchy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 08:24
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny, podczytuje was cały czas, ale jakoś brak weny na pisanie.. No i jesteśmy w domu troszkę zdeorganizowani heh
Ale mocno trzymam kciuki za IUI aliski aby wszystko tam się teraz udało i @ w tym cyklu nie przyszła..
Za niebieska niech już rodzi heh chociaż ja się bujalam do 12go dnia po terminie z moim pierworodnym, a to.nie było łatwe
Jacqu spoko mam takie same odczucia jak Ty i chyba stąd też moje zdeczka wycofanie bo chyba 2 dni temu napisałam i zero odzewu.. Może faktycznie ten avatar jak annak pisze hehe mój jest tak jasny że chyba go nie widać
A jak czytam Age to niestety muszę zamknąć stronę bo mi ręce opadają że wśród nas się tacy sieją... Normalnie brał słów...
Jutro mam usg, kurde nie mogę się doczekać!Mona_Lisa, Alisa, Koteczka82 lubią tę wiadomość
FabianCyprian
Tymuś
-
Czarnulka ogromne gratki! Życzę nudnej ciąży
Alisa kciuki zaciśnięte &&&
Asia 87 dużo zdrówka dla synka
Cccierpliwa witamy i będzięmy wspierać
Koteczka 100 lat dla synkato dobrze, że w pracy Cię tak przyjęli. Ja jak wróciłam to nie chciałam nikomu mówić. A jak już troszkę się oswoiłam z tą sytuacją i powoli zaczęłam opowiadać co się u mnie wydarzyło to byłam zawiedziona. Miałam wrażenie, że nikt tak naprawdę aż tak się tym nie przejął. Nie oczekuję nie wiadomo czego, ale w tamtym czasie potrzebowałam wsparcia... a takiego nie dostałam. Były tylko standardowe teksty: że jestem jeszcze młoda, że może lepiej skoro było coś nie tak, itp. tylko jedna koleżanka dobrze zareagowała.
Jacqueline ja tego nie zauważyłam. Wręcz przeciwnie miałam i mam Ciebie za jedną z najbardziej udzielających sięAle miałam takie same odczucia, że nikt nie odpisuje na moje posty. Niekiedy musiałam dwa razy je umieszczać, żeby ktoś je zauważył
zrobiło mi się przykro. Ale faktycznie jest tak jak pisze annak. Temat goni temat i niektóre posty poprostu mogą być nie zauważone. Poza tym jest dużo dziewczyn, które są tu od początku wątku i logiczne, że są ze sobą zżyte i mimo, że wszystkie są bardzo pomocne to czasami ciężko jest się przebić
czarnulka24, Asia87, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Gaduaaa wrote:Hejka dziewczyny, podczytuje was cały czas, ale jakoś brak weny na pisanie.. No i jesteśmy w domu troszkę zdeorganizowani heh
Ale mocno trzymam kciuki za IUI aliski aby wszystko tam się teraz udało i @ w tym cyklu nie przyszła..
Za niebieska niech już rodzi heh chociaż ja się bujalam do 12go dnia po terminie z moim pierworodnym, a to.nie było łatwe
Jacqu spoko mam takie same odczucia jak Ty i chyba stąd też moje zdeczka wycofanie bo chyba 2 dni temu napisałam i zero odzewu.. Może faktycznie ten avatar jak annak pisze hehe mój jest tak jasny że chyba go nie widać
A jak czytam Age to niestety muszę zamknąć stronę bo mi ręce opadają że wśród nas się tacy sieją... Normalnie brał słów...
Jutro mam usg, kurde nie mogę się doczekać!hihi
Gaduaaa lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Gaduaaa wrote:Hejka dziewczyny, podczytuje was cały czas, ale jakoś brak weny na pisanie.. No i jesteśmy w domu troszkę zdeorganizowani heh
Jutro mam usg, kurde nie mogę się doczekać!
Oooo Gaduaaa też się na troszku wycofałamale jesteście tak wciągające jak telenowela
wchodzę i czytam non stop. Niestety nie daję rady cały czas się udzielać, ale staram się nadrabiać
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
Haana wrote:Aga, też myślę że lepiej by było gdybyś znalazła szpital, który się Tobą zaopiekuje. Porozmawiaj ze swoim lekarzem prowadzącym i na pewno Cię dobrze pokieruje. Dobrze, że z tymi wodami to fałszywy alarm.
Dziewczyny, musimy być silne. Ja też cały czas czytam o tych wszystkich schorzeniach, przypadkach i boję się, że clexane może być niewystarczające. Ale od razu dostaję wewnętrzną siłę, że muszę wierzyć że kolejna próba będzie tą udaną. Jak to mówią do 3 razy sztuka.
U mnie powoli już przygotowania do ślubu, jednak będzie kościelny. ;p
A teraz czas do pracy, miłego dzionka dziołchy.
Ślub? Fajnie to pewnie dużo przygotowań..?
Wiesz ja też się boje że clexane u mnie nie wystarczy tym bardziej że dwie fasolki27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Gaduaaa wrote:Tak polowkowe w szpitalu.. Jestem i podekscytowana i trochę się martwię żeby było wszystko okey
Kciuki! Niech wszystko będzie super.Gaduaaa, Ikarzyca lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Gaduaaa wrote:Tak polowkowe w szpitalu.. Jestem i podekscytowana i trochę się martwię żeby było wszystko okey
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2017, 08:52
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity