X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Jomi i Ana... trzymam kciuki za wasze crio :)

Mona_lisa czasem wystarczy jeden raz i strzal w 10 :P Trzymam kciuki :)

Yoselyn oby tak było :D możesz trochę czarów rzucić i zawirusować ;) hehe ;)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Elaria i Gaduaa jak u was po wizytach? :)
    ja dopiero na 9.30 ;) więc jeszcze jeszcze... a znając życie to zajmie mi to dodatkowo 2 godz bo to szpital..

gratsy przyrostu bety ;)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja dopiero na 9.30 ;) więc jeszcze jeszcze... a znając życie to zajmie mi to dodatkowo 2 godz bo to szpital.. ;)

To ja trzymam kciuki za zdrowe dziecię <3

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi się pomieszalo i myślałam że wczoraj miałaś. No to czekamy na wieści :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Siedzę właśnie w poczekalni bo robię glukozę po obciążeniu 75mg .jakie to nie dobre. Ble ble hehe. Ale na szczęście udało mi się nie zwrócić bo trzeba by było powtarzać.

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Powiedzcie mi jeszcze proszę czy jak miałam wczoraj skok tempki a dzisiaj mały spadek to oznacza, że po ptakach? Bo czytałam, że po owulacji i po skoku temperatury musi się ona utrzymywać przez ok 2 tyt żeby była pewność, że owulacja wystąpiła.

Mona,
    Ja wychodzę z założenia, że nigdy nie jest po ptakach.
    Chodzi mi o te wszystkie reguły, że tempa zmienia się jakoś i coś to oznacza, albo jest owulka, bo... lub nie ma, bo... itd. Tyle się już tu dziwnych przypadków naoglądałam (włącznie z ciążami z cykli "bezowulacyjnych"), że śmiało mogę powiedzieć, że reguł nie ma! A przynajmniej - że nie zawsze są.
    Jeśli tylko jesteście w stanie odłączyć się od myślenia o tych formalnościach typu temperatura, to zróbcie to i działajcie po swojemu. Zwłaszcza, że jak widać, mąż się stara, angażuje i pomaga.

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    ja dopiero na 9.30 ;) więc jeszcze jeszcze... a znając życie to zajmie mi to dodatkowo 2 godz bo to szpital..

gratsy przyrostu bety ;)
    Czekamy na dobre wieści :)

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko,
    Podpisuję się pod głosami dziewczyn - super, że znalazłaś zrozumienie i uwagę w otoczeniu wokół siebie. Po poronieniach jedną z najbardziej nieprzyjemnych i uciążliwych rzeczy jest ten stan, kiedy człowiek czuje się jak z innej planety. Bo nikt nie rozumie, albo część ludzi udaje, że rozumie. Pojawiają się te nietrafione pocieszenia i w efekcie kobieta po stracie czuje się jeszcze gorzej.
    Potrzeba zrozumienia (czasem jedynie wysłuchania) jest ogromna po tych doświadczeniach... Zresztą przecież to nas wszystkie tutaj przywiało.

Gadu,
    Kciuk mój i myśli moje przy Tobie.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Mona,
    Ja wychodzę z założenia, że nigdy nie jest po ptakach.
    Chodzi mi o te wszystkie reguły, że tempa zmienia się jakoś i coś to oznacza, albo jest owulka, bo... lub nie ma, bo... itd. Tyle się już tu dziwnych przypadków naoglądałam (włącznie z ciążami z cykli "bezowulacyjnych"), że śmiało mogę powiedzieć, że reguł nie ma! A przynajmniej - że nie zawsze są.
    Jeśli tylko jesteście w stanie odłączyć się od myślenia o tych formalnościach typu temperatura, to zróbcie to i działajcie po swojemu. Zwłaszcza, że jak widać, mąż się stara, angażuje i pomaga.

Annak chyba bede musiała tak zrobić. To był mój pierwszy cykl, kiedy postanowiłam, że będę mierzyć temperaturę. Pierwszy i ostatni... przy następnym odpuszczam, bo za bardzo to stresuje i za bardzo się nakrecam przez to co źle na nas wpływa...

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Zbliza sie termin porodu tego co poronilam we wrzesniu. Mialam na 11 kwietnia. Myslalam, ze jak bede w ciazy to mi bedzie lzej, a jest strasznie ciezko.

Monika,
    Czyli miałyśmy termin na ten sam dzień...
    Rozumiem, jak jest Ci ciężko. Trudno wymazać te daty z głowy. Ja zawsze prosiłam los, żeby w terminie niedoszłego porodu (tergo pierwszego, bo ta data była dla mnie najbardziej bolesna) być znów w ciąży. I zawsze się udawało, nawet jeśli potem te ciąże znów się za szybko kończyły. Mnie ta świadomość (że znów mam nadzieję!) bardzo pomagała.
    Ty już teraz wiesz na pewno, że Twoje dziecko tylko przesunęło przyjście na świat. Ono przyjdzie, ale troszkę później. Najwyraźniej nie pasowała mu data kwietniowa.

Wiesz, wczoraj była dyskusja na wątku kwietniówek, że dziewczyny boją się urodzić 10 kwietnia (bo ta data strasznie źle się teraz kojarzy w tym kraju). Ja miałam tę samą obawę jeszcze zanim wiedziałam, że będę mieć cc.
    Może Twoje dziecko wiedziało, że trafiłoby właśnie w tę datę i na wszelki wypadek postanowiło, że lepiej przyjdzie później.

Tak, obracam to wszystko w drobny żart. Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Ale czasem to pomaga.
    Jeśli będzie Cię łapał smutek - dziś lub w najbliższych dniach - to myśl o tym przesuniętym terminie, o lokatorze, który i tak już wkrótce zapuka za Twoim pośrednictwem do tego świata.
    <3

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał poprosić mnie o rękę właśnie 10 kwietnia. Pojechaliśmy na krótki urlop i właśnie dojezdzalismy na miejsce 10 kwietnia nad ranem. Ale mimo wszystko poprosił mnie o rękę następnego dnia i mimo narodowej niewątpliwej tragedii (daleko mi tu do jakiegokolwiek upolityczniania sytuacji) kwiecień będzie dla mnie zawsze jednym z najszczesliwszych miesięcy :) bo w kwietniu wszystko rodzi się do życia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 08:58

M@linka, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • annak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku,
    No oczywiście...
    Przy szczęśliwych wydarzeniach żadna data nie jest przekreślona.
    Gdyby Ava miała ochotę przyjść na świat właśnie w TEN dzień (albo jakikolwiek inny, który też mi się smutno kojarzy), to nie wahałabym się ani chwili. Zawsze najważniejsze było to, aby przyszła. I to samo dotyczy innych szczęśliwych wydarzeń. Nieważne kiedy i gdzie. Ważne, żeby.

To wkrótce rocznicę macie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 09:11

iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• M@linka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczko dziękuję, że pytasz :) mój mały książe ma się dzięki Bogu dobrze :)

Dziś kończy 2 miesiące!!!

Terminatorre Laktatorre, Amorrre Laktatorre, Szczeżujek, Sułtanek Dominikanek, MiniMiniś, MiniMini, Kruszard - to tylko niektóre urocze przezwiska szczezujka malutkiego jakie jego rodzice mu powymyślali :D

Dominiś jest przecudowny. W ogóle nie daje nam popalić póki co (w porównaniu do pierworodnego) - złoto, nie dziecko :) Kocham go nad życie!!!

Praktycznie nie płacze-ładnie sam zasypia, potrafi spać we własnym łóżu ;). Jak w nocy lub nad ranem obudzi się to leży spokojnie postękując i gugając w łóżeczku - bez awantur i tym podobnych czekając jak do niego wstanę. Ma już od kilku dobrych dni jedną wieczorną dłuższą drzemkę - więc na braki we śnie nie mogę narzekać. W nocy jak obudzi sie do jedzenia to zje i dalej smacznie śpi do następnego karmienia. Oby tak dalej!!!

Waży 5985g.

A tu z okazji 2 miesięcznicy mojego szczęścia - kudłaty łebek dla forumowych cioteczek :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6176f376b2aa.jpg

Yoselyn82, Jacqueline, Alisa, Ikarzyca, Evita, jomi81, skrzat1988, Mona_Lisa, Genshirin, Haana, kiti, Arleta, promyczek 39, sy__la, czarnulka24, Dorola31, Elmo13, Szczęśliwa Mamusia, Magdzia88, Elaria, Mamaokruszka, Natikka123, Asia87, Monika1357, Koteczka82, jatoszka lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za godzinę mam wizytę, muszę wziąć l4 oraz recepty na leki. Możliwe że dziś nie będzie jeszcze nic widać.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Koteczko dziękuję, że pytasz :) mój mały książe ma się dzięki Bogu dobrze :)

Dziś kończy 2 miesiące!!!

Terminatorre Laktatorre, Amorrre Laktatorre, Szczeżujek, Sułtanek Dominikanek, MiniMiniś, MiniMini, Kruszard - to tylko niektóre urocze przezwiska szczezujka malutkiego jakie jego rodzice mu powymyślali :D

Dominiś jest przecudowny. W ogóle nie daje nam popalić póki co (w porównaniu do pierworodnego) - złoto, nie dziecko :) Kocham go nad życie!!!

Praktycznie nie płacze-ładnie sam zasypia, potrafi spać we własnym łóżu ;). Jak w nocy lub nad ranem obudzi się to leży spokojnie postękując i gugając w łóżeczku - bez awantur i tym podobnych czekając jak do niego wstanę. Ma już od kilku dobrych dni jedną wieczorną dłuższą drzemkę - więc na braki we śnie nie mogę narzekać. W nocy jak obudzi sie do jedzenia to zje i dalej smacznie śpi do następnego karmienia. Oby tak dalej!!!

Waży 5985g.

A tu z okazji 2 miesięcznicy mojego szczęścia - kudłaty łebek dla forumowych cioteczek :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6176f376b2aa.jpg

Malinja jak ten czas leci, fotka przecudna.. Zdrówka życzę i rośnijcie dalej zdrowo :-) maluszek już nie taki maluszek

M@linka lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:

gratsy przyrostu bety ;)

Byłam pewna że miałaś wczoraj :-) to kciukasy

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko - jaki on ma łepek kudłaty:-)
    Po kim?? :-)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska a ty jak się czujesz? Jakies przeczucia?

❤️❤️❤️
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka, ale cudny kudłacz :D

M@linka lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Aliska a ty jak się czujesz? Jakies przeczucia?
    Co przeczucia :-) Kochana ja dzisiaj mam dopiero 16dc i poprawiamy:-) by co nie umknęło.
    Ale ja raczej negatywnie nastawiona. Tyle dziewczyn do iui miało idealne warunki i np po 3-5 jajek i nie pyklo. Więc...

‹‹ 2109 2110 2111 2112 2113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ