X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arleta wrote:
    Hej
    Ja wczoraj byłam na wizycie u Maliny,teraz największym problemem jest moja krzepliwość ..mimo przyjmowania heparynę 0,6 wyniki nie są zadowalające ,dodatkowo uaktywniły się P/c przeciw beta 2-glikoproteinie ,które kiedyś były ok..teraz je powtórzyłam i jak za 4 tyg. się nie poprawia to zwiększy mi heparynę i będzie to już oznaczało zespół antyfosfolipidowy..jakby było mało już tych wszystkich chorob :(
    Obawiam się tych większych dawek heparynę bo wiem co się może po tym stać...
    Trochę tez sama zawaliłam bo biore dodatkowo duphaston a M. Zalecił tylko luteinę ,progesteron właśnie może zagęszczać krew..
    No i za miesiąc genetyczne + Pappa w Łodzi
    Oby wszystko było dalej dobrze..

Kaczuszka kochana powiedz mi kaka jest różnica między tym szwem a pessarem
    Malina pod koniec maja ma mi założyć właśnie pessar,powiedział ze jest to niezbędne..samo zakładanie boli jakoś?
    Arletko kurczę zawsze coś wychodzi :(
    Ale mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. . A jakie to badanie robiłaś na krzepliwośc. . ? To przy tej beta 3 glikoproteinie to clexane 0.6 jest za niskie ???

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka kochana powiedz mi kaka jest różnica między tym szwem a pessarem
    Malina pod koniec maja ma mi założyć właśnie pessar,powiedział ze jest to niezbędne..samo zakładanie boli jakoś?[/QUOTE]

Arletko szew zakłada się w znieczuleniu. w szyjkę wkłada się szew i zamyka "Jak worek na kapcie" wpisz w internecie szew mc Donalda to rysunek ci więcej wyjaśni. ściaga się szwy w 36-37 tc

pessar to taki plastikowy krążek. Kosztuje około 200 zł robi je firma herbich i można go zamontować na fotelu ginekologicznym. Trzeba tez profilaktycznie brać globulki przeciw infekcjom pochwy.

działanie mają mieć podobne niby szew bardziej inwazyjny ale w moim przypadku najpierw będę mieć szew a jak po połowie będą słabe wyniki szyjki to i być może dołożony pessar. O wszystkim lekarz będzie decydował na bieżąco.

Arleta lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

trzymam kciuki za wizyty :)

Laila super fotka maluszka ;) oby tak dalej na luzie :)

Aliska kciuki za IUI, żeby jednak kwiecień był tym szczęśliwym i odpowiednim czasem dla ciebie ;) Kolaż super i zwierzaki też.

Witam powracające dziewczyny. Przykro mi, że jednak znowu tu trafiłyście :(

Jaqu ojojam i tulę. Tyle mogę. Trzymam kciuki, żeby wbrew twoim czarnym myślą histero pomogło i niedługo i o twoich II kreskach przeczytamy.

Arleta kciuki zaciśnięte za poprawę wyników, żeby zwiększenie dawki leków nie było potrzebne :)

M@linko łepek przecudny. Super, że taki grzeczny maluszek :)

Aga mam nadzieje, że ty już w szpitalu i po kroplówce. Anemia to nie przelewki.

Jomi Fajna psinka na avatarze ;)

Przepraszam, że nie odniosę się do każdej, ale każdą wspieram i o niej myślę.

Ja 11.04 mam połówkowe, może dowiem się kto tam we mnie siedzi ;) do tej pory bardzo wstydliwe maleństwo :D

Jacqueline, Alisa, M@linka lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko synek uroczy. . Ale ma włoski Hehe. . Zdrówka

M@linka lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacg chodzi o to że mimo brania clexanu wyniki się nie poprawiają a dodatkowo wyszło jeszcze cos czego nie było

M@linka nie no ale te włoski sa naprawdę boskie :)

M@linka lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arletko ja genetyczne i pappa mam 2.05 w Invicta .

Dałaś mi do myślenia czy nie zrobić ponownie badań na zespół fosfolipidowy. Krzepliwość zawsze miałam ok , toczeń ujemny i te przeciwciała tez ujemne. Badania takie robiłam 2,5 miesiąca po porodzie . Ja clexane 0,4 przyjmuje chyba raczej tak profilaktycznie na wszelki wielki i na ograniczoną ruchliwość ale lekarz jeszcze nie zdecyzował kiedy odstawiać i czy w ogóle mi odstawi .
    Trzymam kciuki żeby Twoje wyniki szybko się poprawiły

Arleta lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie i usg. Na USG widoczny już malutki pecherzyk. Kolejna wizyta za tydzień :-)

Genshirin, Alisa, Mona_Lisa, Jacqueline, nesairah, Ikarzyca, 0202oliwcia, Arleta, Szczęśliwa Mamusia, Mamaokruszka, Dorola31, Evita, Natikka123, Asia87, Dooti, M@linka, kiti, sy__la, ana167, Koteczka82, Elmo13 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Jestem po wizycie i usg. Na USG widoczny już malutki pecherzyk. Kolejna wizyta za tydzień :-)

Cudownie!!! :D :D :D przy następnym USG poproszę zdjęcie kropka :D

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Na na na na zuk.gifzuk.gifzuk.gif

Yoselyn82, Evita, sy__la, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Aliska mi też na 18.04 @ wypada ;) oby nie przylazla... ja raczej też będę wiedziala czy się udało czy nie, ale może razem umowimy się na testowanie? W grupie siła :D
    Mona, na nic nie umawiam się bo obietnicy pewnie nie dotrzymam 0dance3.gif0dance3.gif

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Gratulacje :) :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Mona, na nic nie umawiam się bo obietnicy pewnie nie dotrzymam 0dance3.gif0dance3.gif

Niech Ci będzie :D :P ja postaram się być twarda i zrobię test po świętach ;) trzymam za Ciebie kciuki! :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Niech Ci będzie :D :P ja postaram się być twarda i zrobię test po świętach ;) trzymam za Ciebie kciuki! :)
    Po świętach?! w życiu nie dotrwam :-)

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Po świętach?! w życiu nie dotrwam :-)

Ja też wątpię ;) hah ;) aaale tak się boję porażki i rozczarowania, że chyba wolałabym jak już coś zobaczyć @ niż I krechę na teście... pożyjemy, zobaczymy :D zdawaj relacje na bieżąco to może i ja się przekonam do wcześniejszego testowania ;)

Alisa lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Arletko ja genetyczne i pappa mam 2.05 w Invicta .

No to mamy podobnie ja 4.05 :)

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Elaria i Gaduaa jak u was po wizytach? :)
    Dziękuję za zainteresowanie :)

Tadzio waży ok 2400 -2500 g. U mnie z szyjką na razie cisza. Następna wizyta za 2 tygodnie. Lekarz powiedział, że ciąża mi służy, co mnie w sumie zdziwiło biorąc pod uwagę, jak ciężko się czuję ostatnio. Z córką było chyba gorzej na tym etapie, bo bardzo puchłam i miałam plamy na twarzy.

Kurczę, wstyd mi, że tak mało odnoszę się do waszych postów, ale ledwo daję radę usiedzieć przy lapku, tak mnie bolą żebra, brak tchu. A jeszcze wertuję internet i domawiam pierdoły (ważne pierdoły) wyprawkowe. Teraz szukam, skąd tu kupić wszystkie części zamienne od laktatora Medela, bo te po córce mają już 9 lat, wypadałoby nowy lejek, nowy wężyk, butelkę, zaworki, woreczki do przechowywania itd, a tu jak jeden sprzedawca ma coś, to czegoś mu brakuje, a koszty wysyłki są spore. No więc czytam głównie na telefonie, jak leżę i ciężko pisać. Wybaczcie. Nawet teraz czuję takie kopy pod żebra, widocznie młody ma ciasno. Czytam i myślami jestem z każdą z was, dziewczyny! Postaram się odpisać hurtem, najwyżej położę się z lapkiem, ale to pod wieczór.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 11:57

Genshirin, Alisa, jomi81, Mona_Lisa, Dorola31, Evita, Kaczuszka86, M@linka, Gaduaaa, Szczęśliwa Mamusia, Koteczka82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko Jakie cudne włoski , ma wasz synek :-* :-* :-* :-* .

czarnulko24 Kochana aż siedzę i mam na prawdę łzy w oczach , dwa szczęścia nosisz pod serduszkiem ! , dwa małe cuda kochana na prawdę całego serca wam gratuluję :-* :-* :-*

Hej hej moje kochane :-* :-* :-* .

Ale pogoda już wczorajszy dzień był o wiele cieplejszy :-D , poszłam na targ przyszłam do domu , wstawiłam wywar na zupkę drugie danie później zrobię :-P . Wyspać się średnio wyspałam tyci tyci czopu mi znów odeszło , a bym się śmiała jakby terminowe szczęście było :-P żadne z mojej 3 dzieci nie urodziłam w terminie :-D , choć na to się nie zapowiada jutro według ostatniej @ termin porodu , a tu nadal nic plecy nie bolą , kłuć w pochwie nie mam jak do tej pory nic mie ruszyło to wątpię , aby do jutra coś się zmieniło lub wydarzyło , zadzwonię jutro do mojego gina i mu powiem że nadal nie urodziłam i czy w tą Sobotę przyjeżdżać do szpitala , czy lepiej w Niedzielę jak on będzie miał dyżur .

czarnulka24, M@linka lubią tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    M@linko Jakie cudne włoski , ma wasz synek :-* :-* :-* :-* .

czarnulko24 Kochana aż siedzę i mam na prawdę łzy w oczach , dwa szczęścia nosisz pod serduszkiem ! , dwa małe cuda kochana na prawdę całego serca wam gratuluję :-* :-* :-*

Hej hej moje kochane :-* :-* :-* .

Ale pogoda już wczorajszy dzień był o wiele cieplejszy :-D , poszłam na targ przyszłam do domu , wstawiłam wywar na zupkę drugie danie później zrobię :-P . Wyspać się średnio wyspałam tyci tyci czopu mi znów odeszło , a bym się śmiała jakby terminowe szczęście było :-P żadne z mojej 3 dzieci nie urodziłam w terminie :-D , choć na to się nie zapowiada jutro według ostatniej @ termin porodu , a tu nadal nic plecy nie bolą , kłuć w pochwie nie mam jak do tej pory nic mie ruszyło to wątpię , aby do jutra coś się zmieniło lub wydarzyło , zadzwonię jutro do mojego gina i mu powiem że nadal nie urodziłam i czy w tą Sobotę przyjeżdżać do szpitala , czy lepiej w Niedzielę jak on będzie miał dyżur .
    Dziękuję. Ja jestem mega prze szczęśliwa tylko żeby jeszcze udało mi się donosić ciążę.

Tobie kochana życzę aby poród przebiegał bez żadnych komplikacji i nic nie bolało :) a który masz tc obecnie?

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

07.06.2019 synek

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa - kaj żeś??? Córka, syn, a może bliźniaki ? :-) :-)
    Stawiam na synka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 12:19

Gaduaaa lubi tę wiadomość

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wracam od lekarza bo byłam po zwolnienie i receptę szyjka mi się skraca bo miałam 2 kwietnia 42mm a dziś mam 3,61cm lekarze mówią że za szybko się skraca i nie chcą mi zakładać szwu co robić proszę was o rady.. :(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
‹‹ 2111 2112 2113 2114 2115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ