X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Genshirin Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa no przerąbane masz tam. Mam nadzieje, że jednak wszystko dobrze. Szkoda, że nie wyszło tak jak chciałaś i jest jednak chłopak.

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Gaduaaa ja przy pierwszej ciąży miałam lekarza prowadzącego, ale jeżeli chodzi o te najważniejsze badania (USG genetyczne i połówkowe) to jeździłam do innego, który ma dobry sprzęt w ogóle w innym mieście... mi mój też tak na oko mówił, że wszystko ok. Ale pojechałam dalej do innego. Może masz możliwość wybrać się gdzieś indziej?
    tak mam pojadę do Dublina do polaka gina na normalne usg.. z prawdziwego zdarzenia .. fuck ! banda debli w tej Irl :/

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Genshirin wrote:
    Gaduaa no przerąbane masz tam. Mam nadzieje, że jednak wszystko dobrze. Szkoda, że nie wyszło tak jak chciałaś i jest jednak chłopak.
    mogę się jeszcze łudzić że na tym tandetym sprzęcie nie do końca dobrze widziała :D haha

Genshirin lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa, i my w Polsce narzekamy na opiekę w ciązy... Masakra jakaś. Dobrze, że masz możliwość pojechać do Dublina powtórzyć badanie. Trzeci chłopiec :) Hmmmm, nadal będziesz jedyną królową w domu :D

Evita lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    tak mam pojadę do Dublina do polaka gina na normalne usg.. z prawdziwego zdarzenia .. fuck ! banda debli w tej Irl :/

Współczuję... Ale dobrze, że masz jeszcze możliwość wizyty u innego lekarza. Trzymam kciuki, żeby wykonał dokładne badanie.
    A co do płci ;) mojej koleżance lekarz do końca ciąży mówił, że będzie chłopak a urodziła... dziewczynkę ;) więc może i u Ciebie się pomylił skoro taki niemota z niego... :)

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Gaduaa, i my w Polsce narzekamy na opiekę w ciązy... Masakra jakaś. Dobrze, że masz możliwość pojechać do Dublina powtórzyć badanie. Trzeci chłopiec :) Hmmmm, nadal będziesz jedyną królową w domu :D
    kurde no widzisz.. to było do przewidzenia...

• M@linka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy cioteczki za moc kudłatych komplementów :)
    Ps. Dorola - kciukasy i za Twoją wizytę :)
    Szczęśliwa Mamuska-szczęśliwego rozwiązania!
    Alisko żółw wymiata - rozbawiłaś mnie :)

Genshirin, Ikarzyca, Szczęśliwa Mamusia, sy__la, Dorola31 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaaa no wkońcu jesteś. Nie 1 raz czytam że podejście do ciąż w Irlandi czy Wielkiej Brytanii jest inne niż w Polsce. Koniecznie jedź do tego Dublina do polskiego lekarza który ci wszystko wyjaśni.
    Przykro mi że jesteś zawiedziona ale najważniejsze że z maluchem jest ok.
    Moja teściowa chciała dziewczynkę to ma 4 synów ;)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_Lisa wrote:
    Współczuję... Ale dobrze, że masz jeszcze możliwość wizyty u innego lekarza. Trzymam kciuki, żeby wykonał dokładne badanie.
    A co do płci ;) mojej koleżance lekarz do końca ciąży mówił, że będzie chłopak a urodziła... dziewczynkę ;) więc może i u Ciebie się pomylił skoro taki niemota z niego... :)
    słyszałam o takich przypadkach.. nawet bliski znajomy do 8 miesiąca myślał że będzie chłopak a się okazało na sam koniec że dziewczynka ... tak więc :) hehe

Mona_Lisa, Genshirin lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaa po cichu gratuluję synka. Ale faktycznie masz tam do dupy, dość że sprzęt do d.. To jeszcze wizyty tak zadko, jakaś paranoja

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa mi jak robili w poprzedniej ciąży połówkowe jak leżałam w szpitalu to lekarka nie była pewna jaka płeć bo między nogami była pępowina i zasłaniała wszystko ale stawiali na chłopaka. Po wszystkim okazało się że była mała psiocha ;)

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    Gaduaaa mi jak robili w poprzedniej ciąży połówkowe jak leżałam w szpitalu to lekarka nie była pewna jaka płeć bo między nogami była pępowina i zasłaniała wszystko ale stawiali na chłopaka. Po wszystkim okazało się że była mała psiocha ;)
    u mnie też im sprawiło nieco trudu znaleźć płeć bo młody miał nogę na nogę założoną... ale niby potem pokazała mi siusiaka... więc no chyba to był pisior... ja się mogę nie znać.. foty nie mam oczywiście :/

• KammaMarra Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gauda gratki.
    Ja to jestem zdania ze chlopcy sa mniej problemowi niz my baby :) wiec nic tylko sie cieszyc. No i w domku bedziesz figurowac jako: "krolowa jest tylko jedna ":p nie ma pobierania kosmetykow itp :)

Gaduaaa, Alisa, M@linka, Ikarzyca lubią tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Gauda gratki.
    Ja to jestem zdania ze chlopcy sa mniej problemowi niz my baby :) wiec nic tylko sie cieszyc. No i w domku bedziesz figurowac jako: "krolowa jest tylko jedna ":p nie ma pobierania kosmetykow itp :)

Popieram! :D

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Ulli88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa mi ponad 8 lat temu co prawda ale 3 lekarzy mówiło że chłopak będzie dopiero 12 godzin przed porodem okazało się że jednak nie mieli racji i gdyby nie to usg ostatnie to pewnie aferę w szpitalu bym zrobiła że mi dziecko podmienili (a tego dnia 8 chłopców się urodziło i tylko moja jedna dziewczynka)

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa zresztą płeć jest mało ważna ;) najważniejsze, że dzieciątko zdrowe jest :) <3

M@linka lubi tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hejoo no jestem....
    no i prawdopodobnie chłopak !!!! kurde... no ale liczyłam się z tym..
    Ogólnie jestem zajebiście zła na to usg i na to podejście w szpitalu...
    Usg tandetne.. jak dla mnie gówno widać za przeproszeniem.. takie usg to mi robili w 2008 roku jak Fabiana nosiłam...
    Pytam się o kość nosową... no jest.. jaka długa? Ona nie zmierzy... Pytam o szyjkę... no jest... wygląda okey.. ale nie zmierzy ... i nic więcej nie powie... nie znam żadnych wymiarów.. na słowo mam im wierzyć że jest okey !!!
    Waży uwaga... 400-450g.. około.. no to kuźwa trochę rozbieżność..
    Ręce mi opadły....
    Jadę do Dublina za może 3 tyg... to jest chore w tej Irl...
    mówię im że w głowie mi się często kręci.. i takie tam... może mam anemie?
    to przyjdź za 6tyg na badania krwi ! kurwa!!!!!!!!! 6 tyg
    Gaduaaa gratuluję synka. Co do szpitala to szkoda mówić w NO jest to samo olewatorskie podejście ale usg to maja naprawdę dobre na to nie mogę nic powiedzieć .. szkoda że tylko tak żadko go używają. . Bo tak naprawdę w ciągu ciąży może są 2 usg i to pierwsze w 18 tc
    Dobrze że postanowiłaś pojechać gdzieś indziej skontrolować wszystko ,bo faktycznie z tego co piszesz to rozbieżności jest trochę . .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2017, 15:05

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Ulli88 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, serio co my Ci mamy poradzić? Żebyś wzięła igłę i notkę i sama sobie ten szew założyła? Radziłysmy Ci już tutaj- jedz do szpitala, zmień ginekologa. Skoro mówisz że do szpitala trzeba się na termin zapisywać to jedz na SOR porządnego szpitala, powiedz im że masz bóle brzucha silne i BEDA MUSIELI cie przyjac. Później powiedz o reszcie problemów jak już będziesz na oddziale i tyle. Czytając atwoje posty wydaje mi się, że ty nie masz siły i ochoty walczyć o to dziecko... Ja to bym już na oddziale leżała choćbym miała tam oknem wejść.

Alisa, Natikka123 lubią tę wiadomość

Nadia 2008
    * 7tc 2016
    *10tc 2017
    *15tc 2017
    WOJTUŚ 2018
    STAŚ 2019
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulli88 wrote:
    Gaduaaa mi ponad 8 lat temu co prawda ale 3 lekarzy mówiło że chłopak będzie dopiero 12 godzin przed porodem okazało się że jednak nie mieli racji i gdyby nie to usg ostatnie to pewnie aferę w szpitalu bym zrobiła że mi dziecko podmienili (a tego dnia 8 chłopców się urodziło i tylko moja jedna dziewczynka)
    hihi no widzisz... więc jeszcze wszystko przed mną :D
    oj chciałabym , chciała

• M@linka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiem Wam coś - przejrzałam swoje posty na tym wątku i swój pierwszy napisałam tu dokładnie 18.lutego 2016 roku:) po zabiegu łyżeczkowania - tak serdecznie zostałam tu przyjęta, że jestem z Wami do dziś i nie zamierzam opuszczać Was póki co..

Prawie po roku od tej daty bo 9.lutego 2017 Bóg obdarował mnie długo wyczekiwanym cudem!!!

Jak te swoje wszystkie posty zbiorę do kupy to mam niezłą pamiątkę z okresu starań, ciąży i rozwiązania - kiedyś je wydrukuję i być może dam synkowi by wiedział jakim jes cudem dla nas!!!

Kocham Was!

jomi81, Kaczuszka86, Genshirin, Gaduaaa, Szczęśliwa Mamusia, Alisa, sy__la, Mona_Lisa, Asia87, czarnulka24, Evita, Dorola31, laila_25, Koteczka82 lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

‹‹ 2113 2114 2115 2116 2117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ