Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Elaria a powiedz mi wiesz może czy na etapie 7-8tc podwyższony poziom cukru może zaszkodzić dzidziusiowi? Bo wizytę mam dopiero w poniedziałek u swojego gina . . A później są tylko 2 dni i już wielki czwartek i piątek a pasuje mi też wizytę u tego lekarza od diety zamówić. Chyba że ta cukrzyca nie jest aż tak poważna to wtedy zaraz po świętach pójdę. .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 08:27
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Niebieska - kciuki za w miarę szybki i jak najmniej bolesny poród
Ucałuj Mariankę od forumowych ciotek jak już Ci ją dadzą
Niebieskaa, Evita lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Niebieska powodzenia! za chwile ...
Czarnulko ja wykryłam cukrzyce ok 14-15tc. Nie jest zle ale ja przyzwyczajona jestem nie jesc słodkiego i innych takich bo od listopada walczę z io. wejdz na belly i tam jest zakładka problemy i komplikacje watek cukrzyca ciążowa.
Zasady sa proste ale cukry skaczą u każdej z nas od różnych rzeczy...jedna mogą białą bułkę inne lody , a ja poł banana zjadłam i skok masakra! na tak wczesnym etapie lepie szybko je unormować...glukometr dostaniesz za darmo od diabetologa lub w aptece, ja się nie dostaniesz do lekarza przed świętami idz do apteki i kup paski do gluko a gluko powinni dac ci za darmo. Mierz cukry na czczo i 1 h po posiłkach w wtedy znajdziesz produkty po których nie masz skoków, dla mnie np jest super chleb 7 ziaren zielony z biedronki. Duzo warzyw, mięsko, masełko, ja unikam nabiału ale wiem ze inni nie.
Arletko mi powiedziało dwóch hematologów z czego jeden to taki do którego jechałam poł Polski bo taki dobry ponoć, ze progesteron sam nie podnosi krzepliwości.czarnulka24, Arleta lubią tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:Niebieska powodzenia! za chwile ...
Czarnulko ja wykryłam cukrzyce ok 14-15tc. Nie jest zle ale ja przyzwyczajona jestem nie jesc słodkiego i innych takich bo od listopada walczę z io. wejdz na belly i tam jest zakładka problemy i komplikacje watek cukrzyca ciążowa.
Zasady sa proste ale cukry skaczą u każdej z nas od różnych rzeczy...jedna mogą białą bułkę inne lody , a ja poł banana zjadłam i skok masakra! na tak wczesnym etapie lepie szybko je unormować...glukometr dostaniesz za darmo od diabetologa lub w aptece, ja się nie dostaniesz do lekarza przed świętami idz do apteki i kup paski do gluko a gluko powinni dac ci za darmo. Mierz cukry na czczo i 1 h po posiłkach w wtedy znajdziesz produkty po których nie masz skoków, dla mnie np jest super chleb 7 ziaren zielony z biedronki. Duzo warzyw, mięsko, masełko, ja unikam nabiału ale wiem ze inni nie.
Arletko mi powiedziało dwóch hematologów z czego jeden to taki do którego jechałam poł Polski bo taki dobry ponoć, ze progesteron sam nie podnosi krzepliwości.a chciałam jeszcze zapytać ile posiłków można jeść czy jest określone czy poprostu o której masz ochotę to jesz tylko że kontrolujesz
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Łoooo matko.... wylogowałam się wczoraj po 15 a Wy naskrobałyście 6 str.
ale już nadrobione
Kamma Ogromne gratulacje!
Dorola Cudowny maluszek! Gratuluję
Ikarku Tulęnie wiem co więcej napisać... na pewno jest Ci ciężko
trzymam za Ciebie kciuki... PS. Psiaki przecudowne! Masz już imię dla swojego?
Laila Ale duży chłopak już! Piękny widok
Aliska w pracy pomyślą, że jestem nienormalnaco czytam Twoje teksty to ze śmiechu nie mogę wyrobić
a i powidzieć nie mogę z czego się śmieję, bo siedzę z samymi chłopami
Nesairah nie martw się na zapas Kochana. Musisz teraz być spokojna dla dobra maleństwa. Trzymam kciuki za następną wizytę! Na pewno będzie dobrze
Olciak Witaj. Przykro mi z powodu Twojej straty...powodzenia przy staraniach
Elaria Urazy mieć nie mogę, bo naprawdę się stara. Co do tego, żeby nie mówić głośno o dniach płodnych to się nie daOn sam wie, kiedy są
Ostatnio jak powiedziałam, że może dziś to wypalił, że przecież to nie dzisiaj. Ja oczy w słup a On z uśmiechem powiedział, że przecież umie liczyć
I powiedział, że już tyle razy mu wykład dawałam, że jakby go w środku nocy obudzili to by wiedział, który mam dc
Wczoraj od razu napisałam mu sms-a, żeby wiedział, że to doceniam, ale pewnie i tak ten cykl stracony, bo spadła temperatura i wogóle tylko raz było
bliżej tych dni to jak dziś rano wstalam do pracy to od razu się zapytał czy mierzyłam temp
Wiem, że powinnam trochę odpuścić i tak jest na początku cyklu... a im bliżej owulacji to samo jakoś tak wychodzi, że się spinamy niepotrzebnie. Zobaczymy jak to wyjdzie
Niebieskaa Super! W końcu! Życzę szybkiego porodu!Już niedługo będziesz miała swoje maleństwo w ramionach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 08:48
Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017 -
nick nieaktualnyMalinko, a czym pierworodny dał tak popalić, miał kolki, nie chciał spać?
Niebieska, na taką wiadomość czekałamŻyczę Ci jak najlżejszego porodu!
Kaczuszka, też miałam takie ciągnięcia, kłucia.
Czarnulka, możliwe, że zmiana diety i podkarmianie przez rodziców tak podziałało na cukry. Jeśli chcesz powtórzyć, to chyba tylko na czczo, bo obciążenia bez skierowania raczej ci nikt nie zrobi, w labach, w jakich bywałam chcą skierowania od lekarza, bo boją się podawać glukozę w obawie, że im pacjent odleci (jeśli ma zaawansowaną cukrzycę to niebezpieczne).
Nie przejmowałabym się na Twoim etapie, groźne są skoki cukru które się długo utrzymują, norma godzinę po posiłku dla ciężarnych jest obecnie do 140 (jak zaczynałam z cukrzycą w listopadzie to norma była do 120). Możesz dla własnej ciekawości spróbować pomierzyć cukier glukometrem, czasem można dostać za darmo w aptekach. Jakbyś miała jakieś jeszcze pytania, to na belly jest wątek cukrzyca ciążowa w dziale „problemy i komplikacje”. Jestem tam od jesieni i jeszcze żadna dziewczyna nie urodziła chorego dziecka przez cukrzycę. Najgroźniejsza jest cukrzyca już przed ciążą, późno wykryta, nieuregulowane cukry. Myślę, że wiele mam na diecie cukrzycowej ma lepsze te cukry niż wiele kobiet, które w ciąży pochłaniają słodycze, piją colę i jedzą w fast foodach.
ps. pytałaś Justy, ale odpowiem i ja. Słodkie mamy jedzą często, średnio co 2-3 godziny. Ja jem I, II śniadanie, obiad, kolację, II kolację, ale wiem, że wiele dziewczyn je nawet częściej. Tu nie można chodzić głodnym.
Kaczuszka, wyniki glukozy podaje się w różnych jednostkach, zwykle mg/dL wówczas norma dla ciężarnych na czczo jest do 92 (dla pozostałych 99), a czasem podają to w mmol/L, wówczas norma dla ciężarnych to do 5,11.
Generalnie, wynik mmol/L mnożysz x 18 i wychodzi w jednostkach „normalnych”.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 08:49
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Elaria bardzo mało spał przez ok 2 miesiące jedynie przy cycu-mogl kimać godzinami a bez cyca to spał max po kilkanaście minut - często bylo tak ze nawet siusiu nie miałam jak zrobić - nie mówiąc juz o innych podstawowych potrzebach bo skubany nie dawał sie odłożyć.
-
Elaria wrote:Malinko, a czym pierworodny dał tak popalić, miał kolki, nie chciał spać?
Niebieska, na taką wiadomość czekałamŻyczę Ci jak najlżejszego porodu!
Kaczuszka, też miałam takie ciągnięcia, kłucia.
Czarnulka, możliwe, że zmiana diety i podkarmianie przez rodziców tak podziałało na cukry. Jeśli chcesz powtórzyć, to chyba tylko na czczo, bo obciążenia bez skierowania raczej ci nikt nie zrobi, w labach, w jakich bywałam chcą skierowania od lekarza, bo boją się podawać glukozę w obawie, że im pacjent odleci (jeśli ma zaawansowaną cukrzycę to niebezpieczne).
Nie przejmowałabym się na Twoim etapie, groźne są skoki cukru które się długo utrzymują, norma godzinę po posiłku dla ciężarnych jest obecnie do 140 (jak zaczynałam z cukrzycą w listopadzie to norma była do 120). Możesz dla własnej ciekawości spróbować pomierzyć cukier glukometrem, czasem można dostać za darmo w aptekach. Jakbyś miała jakieś jeszcze pytania, to na belly jest wątek cukrzyca ciążowa w dziale „problemy i komplikacje”. Jestem tam od jesieni i jeszcze żadna dziewczyna nie urodziła chorego dziecka przez cukrzycę. Najgroźniejsza jest cukrzyca już przed ciążą, późno wykryta, nieuregulowane cukry. Myślę, że wiele mam na diecie cukrzycowej ma lepsze te cukry niż wiele kobiet, które w ciąży pochłaniają słodycze, piją colę i jedzą w fast foodach.
ps. pytałaś Justy, ale odpowiem i ja. Słodkie mamy jedzą często, średnio co 2-3 godziny. Ja jem I, II śniadanie, obiad, kolację, II kolację, ale wiem, że wiele dziewczyn je nawet częściej. Tu nie można chodzić głodnym.
Kaczuszka, wyniki glukozy podaje się w różnych jednostkach, zwykle mg/dL wówczas norma dla ciężarnych na czczo jest do 92 (dla pozostałych 99), a czasem podają to w mmol/L, wówczas norma dla ciężarnych to do 5,11.
Generalnie, wynik mmol/L mnożysz x 18 i wychodzi w jednostkach „normalnych”.dziękuję za opowiedź. Zaraz zagłądne do tego wątku na belly i trochę poczytam. Dziś mam do odebrania jeszcze jedno badanie hemoglobina glikowana A1C
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Elaria ma rację..ginekolog powiedział mi ze groźna jest cukrzyca ta która zaczęła się przed ciąża bo może uszkodzić płód ,a ta nasza wiadomo trzeba ogarnąć ale nie jest az taka szkodliwa:P ja jem 5 posiłków co 3-3,5,ostatnio włączyłam 6 je zgłodniałam.
Hemoglobina zlecona przez lekarza pokaże na jakim poziomie miałaś średnio glukozę w ostatnich 3 miesiącach. Ja mam na dolne granicy tzn nawet 0,1 poniżej a cukrzyca przyplątała się;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 09:05
czarnulka24 lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Dziewczyny, dziękuję za wsparcie! Moja owulacja na 100% nie nastąpiła w 14dc, czyli ciążą może być młodsza, ale o max 3 dni... przemyślałam to, co napisała Jaqu i może rzeczywiście to tylko 4 dni, cierpliwie czekam do kolejnej wizyty z nadzieją, że tym razem wszystko potoczy się dobrze.
Więc dziś trzymamy kciuki za Niebieską Z niecierpliwością czekamy -
Justa87 wrote:Elaria ma rację..ginekolog powiedział mi ze groźna jest cukrzyca ta która zaczęła się przed ciąża bo może uszkodzić płód ,a ta nasza wiadomo trzeba ogarnąć ale nie jest az taka szkodliwa:P ja jem 5 posiłków co 3-3,5,ostatnio włączyłam 6 je zgłodniałam.
Hemoglobina zlecona przez lekarza pokaże na jakim poziomie miałaś średnio glukozę w ostatnich 3 miesiącach. Ja mam na dolne granicy tzn nawet 0,1 poniżej a cukrzyca przyplątała się;/
Dziękuję za odpowiedźJusta a przypomnij mi na jakich lekach teraz jesteś?
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
nesairah wrote:Dziewczyny, dziękuję za wsparcie! Moja owulacja na 100% nie nastąpiła w 14dc, czyli ciążą może być młodsza, ale o max 3 dni... przemyślałam to, co napisała Jaqu i może rzeczywiście to tylko 4 dni, cierpliwie czekam do kolejnej wizyty z nadzieją, że tym razem wszystko potoczy się dobrze.
Więc dziś trzymamy kciuki za Niebieską Z niecierpliwością czekamyNadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
czarnulka24 wrote:No wredna ta cukrzyca jeszcze dokładnie miesiąc przed zajściem w ciążę miałam wynik 80 .. a teraz Hehe masakra. .
Dziękuję za odpowiedźJusta a przypomnij mi na jakich lekach teraz jesteś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2017, 10:35
CORCIA 06.09.17r. -
Justa87 wrote:clexane 0,6; była luteina do 16tc 2x100 i dyphafton 2x2, został duphaston, duuuzo witamin, acard i dobra dieta:)27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Ikarku, wiem, że Ty bierzesz już mnóstwo suplementów, ale dopytam. Próbowałaś z Castagnusem i olejem z wiesiołka? Ja nie próbowała, ale słyszałam o nich dużo dobrego.
Psiaki cudne. Kiedy maluch z Wami zamieszka?
Kamma, piękne bety. Kciuki!
Czarnulko, tak jak pisze Elaria, dieta cukrzycowa, podobnie jak dieta przy IO, czyli oparta na niskim indeksie glikemicznym jest przede wszystkim zdrowa. Można na niej żyć i to całkiem dobrze
Dorola, Laila, cudne maluszki
Nesairah, trzymam kciuki za kolejne usg. Musi być dobrze i już!czarnulka24 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ja nie mogę się na niczym skupić. Caly czas byłam spokojna, planowałam podejść do tego crio bez emocji, na chłodno, ale oczywiście średnio mi to wychodzi
Jutro wizyta i podgląd endometrium, a ja już oczywiście umieram ze strachu czy rośnie wystarczająco dobrze, czy na usg wszystko dobrze będzie wyglądać. Panikuję czy dawka encortonu 10mg da radę. Mój gin ma już mnie dość, wczoraj z nim pisałam smsy o encortonie i w końcu się chyba wkurzył, że znowu zaczynam go zasypywać pytaniami, analizami, sugestiami. Mąż już też powoli ma dość ciągłych rozmów o naszych szansach, statystykach, etc. Wiem, że nie powinnam się tak zachowywać, że powinnam się uspokoić i wyciszyć, ale to silniejsze ode mnie
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018