Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia, Haana - dzięki dziewczyny ;-)

No niby termin z OM mam na 13.04 a z usg w 12 tc na 16.04 (Niedziela Wielkanocna)... poki co raczej się nie zapowiada na terminowe rozwiązanie więc czekamy i czekamy i czeeeeekamy na akcję.

Haana to ślub już lada chwila? Skoro suknie już zakupilas :-) ahhh... sama bym raz jeszcze chciała przeżyć ten dzień mojego ślubu... a tymczasem po 3,5 roku małżeństwa powinnam w końcu sprzedać sukienkę :-D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Szczęśliwa Mamusia, Haana - dzięki dziewczyny ;-)

No niby termin z OM mam na 13.04 a z usg w 12 tc na 16.04 (Niedziela Wielkanocna)... poki co raczej się nie zapowiada na terminowe rozwiązanie więc czekamy i czekamy i czeeeeekamy na akcję.

Haana to ślub już lada chwila? Skoro suknie już zakupilas :-) ahhh... sama bym raz jeszcze chciała przeżyć ten dzień mojego ślubu... a tymczasem po 3,5 roku małżeństwa powinnam w końcu sprzedać sukienkę :-D

Czyli będzie kroliczek wielkanocny? :)

Ps. A ja dzisiaj poczułam pierwsze mdłości: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 16:35

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Dziewczyny co polecacie na zgage?
    Mleczko magnezowe, najbardziej podchodzi mi smakowo (słodko miętowy)
    https://www.doz.pl/apteka/p7701-Gelatum_Aluminii_phosphorici_zawiesina_250_g tanie i można pić do 100 ml dziennie, ja zwykle biorę dwa łyki dziennie, a raczej nocnie, bo pali mnie nocą.
    Jak mi się skończyło to powyższe, mąż kupił mi http://przyjaznadlaciebie.pl/p/4432/maalox-zawiesina-doustna-250ml działa podobnie, może nawet lepiej (jest gęstsze), ale ohydne w smaku, niby mięta, ale z jakimś chemicznym posmakiem.

Nie działają na mnie, a w każdym razie słabo, pastylki typu Rennie. Poza tym nie lubię uczucia piasku/ kredy w ustach, jak się je ssie, czy rozgryza. Mleczko to łyk i spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 17:00

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska chrupka cudowna :) prze śliczne dzieciątko ! *.* marzyłam o takiej córeczce ...
    neseriah no takie są początki ciąży ;) trzeba sobie radzić hehe dobra i gumka recepturka jak ma pomóc ;) Całkiem możliwe, że krew jest z odbytu.. podobno każdy z nas ma hemoroidy o których nawet nie wie.. niestety zaparacia temu sprzyjają.. do tego no zatwardzenie podrażnia błonę śluzową stąd też ta krew.. musisz dużo błonnika teraz spożywać żeby kupka była jak najgładsza i nie twarda ;) heh
    Arletko trzymam mocno kciuki zeby jutro było te 2,5 cm :) Chociaż wiem, że to bardzo trudne , jednak warto się przestawić na tyci pozytywnego myślenia, no bo nie nie za każdym razem jest tak samo :) Ja mocno wierzę, że tym razem się uda .. MUSI !
    Annak kiedyś była/jest taka piosenka "Oczarowałaś mnie"... disco polo :) no Aviutka mnie oczarowała ! Zakochałam się! *.*
    Justa dobrze że serducho wali i jest wszystko okey :) No a kot.. kurcze , masz stres.. , ale może jeszcze wróci??
    Jacqu no beta to beta.. ja tam w ostatniej ciąży nie robiłam, bo wg mnie nic nie wnosi.. jesteś w ciąży i tyle na dzień dzisiejszy Ona mówi.. i tego się trzymajmy . Testy ciemnieją to jakiś przyrost jest :)
    Syla miałam termin na 16 kwietnia z moim pierworodnym.. urodził się 28kwietnia :) hehe także wiesz :D

Ja się witam, na temat leków acard, encorton i innych się nie wypowiem, bo się zwyczajnie nie znam :) wybaczcie !
    Umówiłam w czwartek usg w Dublinie u Polskiego gina :) Połówkowe z przełączeniem na 3d :) więc w końcu będą jakieś konkrety, pomiary i potwierdzona płeć.. a wy trzymajcie kciuki żeby ta pinda w szpitalu się pomyliła i żebym ja miała też taką piękna Aviutkę i Mariankę! Kurczę! Musi być ten różowy dres mc kenziego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 17:08

Arleta, Jacqueline, sy__la lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu - beta ciążowa, dla mnie jesteś w ciąży :)

Syla, wyglądasz wystrzałowo! Nie masz rozstępów, co? Ja mam sporo, ale stare, z resztą już wieki się nimi nie przejmuję.

Haana, a pochwalisz, co to za model? Uwielbiam modę ślubną. Swoją suknię zostawiłam, nie sprzedałaby się, zbyt niewymiarowa jestem -niski pulpet.

Kamma, współczuć czy gratulować? Mdłości nie są jeszcze takie złe, życzę by na nich się skończyło. Ja mam je codziennie, jak jestem głodna, czyli co rano.

No, a poza tym jestem szczęśliwa, bo byłam u diabetologa (fajna babka) i umówiłam się z nią, że nie muszę już jeździć, bo jeździłam co 3 tygodnie. Już mnie to męczyło, bo to ponad 40 km, dziś mnie tak wytrzęsło na dziurach, że brzuch mi się cały spinał i zaczynam mieć brzuch na kierownicy.
    Cukry mam super, wręcz coraz lepsze (starzeje się łożysko, wraca wrażliwość na insulinę), dostałam wytyczne, jak badać po porodzie, dała skierowanie na krzywą po połogu i wynik mam przesłać mailem. Ufff...

Jacqueline, sy__la lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

Syla, wyglądasz wystrzałowo! Nie masz rozstępów, co? Ja mam sporo, ale stare, z resztą już wieki się nimi nie przejmuję.

Haana, a pochwalisz, co to za model? Uwielbiam modę ślubną. Swoją suknię zostawiłam, nie sprzedałaby się, zbyt niewymiarowa jestem -niski pulpet.

Kamma, współczuć czy gratulować? Mdłości nie są jeszcze takie złe, życzę by na nich się skończyło. Ja mam je codziennie, jak jestem głodna, czyli co rano.

No, a poza tym jestem szczęśliwa, bo byłam u diabetologa (fajna babka) i umówiłam się z nią, że nie muszę już jeździć, bo jeździłam co 3 tygodnie. Już mnie to męczyło, bo to ponad 40 km, dziś mnie tak wytrzęsło na dziurach, że brzuch mi się cały spinał i zaczynam mieć brzuch na kierownicy.
    Cukry mam super, wręcz coraz lepsze (starzeje się łożysko, wraca wrażliwość na insulinę), dostałam wytyczne, jak badać po porodzie, dała skierowanie na krzywą po połogu i wynik mam przesłać mailem. Ufff...
    no i fajnie :) dla Ciebie to super sprawa :) możesz już odetchnąć w tej sprawie :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

Ja tam sie ciesze mogę nawet haftować byleby dobrze bylo. Z rana tak tez mam tak jak zjem to jak ręka odjal. Ale rano jedzenie ciężko wchodzi.
    A propo imienia Tadzia. Mojemu mezowi okropnie wrecz podoba sie Tadzik. Jak byliśmy w Lidlu jakis czas temu babeczka szla z takim malym bablem ledwo chodzil . ubrany w spodnie 3/4 szelki i kaszkiet. No czad ale jak ona krzyknęła za Nim Tadzik wracaj to padlismy. Po prostu no stary malenki Tadzik :) i tak mu to imie chodzi po glowie caly czas :)

Elaria lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, nazwa modelu to pachet. Wydaje mi się, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu. Zresztą jak wisiała to tez od razu mnie w pełni nie urzekła, ale moją mamę już tak. :D No i mam mój wymarzony tren, który można spokojnie podpiąć. Suknia mnie optycznie wydłuża, bo ja 160 cm. ;)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Niebieska chrupka cudowna :) prze śliczne dzieciątko ! *.* marzyłam o takiej córeczce ...
    neseriah no takie są początki ciąży ;) trzeba sobie radzić hehe dobra i gumka recepturka jak ma pomóc ;) Całkiem możliwe, że krew jest z odbytu.. podobno każdy z nas ma hemoroidy o których nawet nie wie.. niestety zaparacia temu sprzyjają.. do tego no zatwardzenie podrażnia błonę śluzową stąd też ta krew.. musisz dużo błonnika teraz spożywać żeby kupka była jak najgładsza i nie twarda ;) heh
    Arletko trzymam mocno kciuki zeby jutro było te 2,5 cm :) Chociaż wiem, że to bardzo trudne , jednak warto się przestawić na tyci pozytywnego myślenia, no bo nie nie za każdym razem jest tak samo :) Ja mocno wierzę, że tym razem się uda .. MUSI !
    Annak kiedyś była/jest taka piosenka "Oczarowałaś mnie"... disco polo :) no Aviutka mnie oczarowała ! Zakochałam się! *.*
    Justa dobrze że serducho wali i jest wszystko okey :) No a kot.. kurcze , masz stres.. , ale może jeszcze wróci??
    Jacqu no beta to beta.. ja tam w ostatniej ciąży nie robiłam, bo wg mnie nic nie wnosi.. jesteś w ciąży i tyle na dzień dzisiejszy Ona mówi.. i tego się trzymajmy . Testy ciemnieją to jakiś przyrost jest :)
    Syla miałam termin na 16 kwietnia z moim pierworodnym.. urodził się 28kwietnia :) hehe także wiesz :D

Ja się witam, na temat leków acard, encorton i innych się nie wypowiem, bo się zwyczajnie nie znam :) wybaczcie !
    Umówiłam w czwartek usg w Dublinie u Polskiego gina :) Połówkowe z przełączeniem na 3d :) więc w końcu będą jakieś konkrety, pomiary i potwierdzona płeć.. a wy trzymajcie kciuki żeby ta pinda w szpitalu się pomyliła i żebym ja miała też taką piękna Aviutkę i Mariankę! Kurczę! Musi być ten różowy dres mc kenziego :D
    Moze na 3D okaze sie ze mala Gadulka a nie jednak Gadulatko? :) mam nadzieje ze zdjecia beda wyrazniejsze ! :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Elaria, nazwa modelu to pachet. Wydaje mi się, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu. Zresztą jak wisiała to tez od razu mnie w pełni nie urzekła, ale moją mamę już tak. :D No i mam mój wymarzony tren, który można spokojnie podpiąć. Suknia mnie optycznie wydłuża, bo ja 160 cm. ;)
    Jezeli to ta co wyswietla sie googlach to przepiękna! !! :)

Haana lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma, suknia jest z kolekcji gama. Bardziej prosta, z głębszym dekoltem oraz mgiełkowym rękawkiem. ;)

17u9wn15caesulxa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Kamma, suknia jest z kolekcji gama. Bardziej prosta, z głębszym dekoltem oraz mgiełkowym rękawkiem. ;)
    Poprosze fotke :p
    Mysle ze to ta patrzylam na taka z dekoltem trojkatnym i pieknym trenem :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to wtedy szybko żeby "mężuś" nie zobaczył. :D
    50818be12f0149d0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 17:30

czarnulka24, Gaduaaa, Elaria, sy__la, Monika1357, M@linka, sylvuś, Asia87, Niebieskaa, Koteczka82 lubią tę wiadomość

17u9wn15caesulxa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dobra, to wtedy szybko żeby "mężuś" nie zobaczył. :D
    50818be12f0149d0med.jpg
    Tak to ta. Jest piekna ! Uwielbiam tak delikatne a zarazem pelne wdzieku i elegancji suknie. Alez musisz miec figurke :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał, przepiękna sukienka :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam jakieś super figury. ;) 160/58. Ta modelka pewnie rozmiar xs, ja noszę spokojnie m. Powiem Ci, że ten model wyciąga nieco do góry, bo w szerszych modelach wyglądałam ponoć mniej korzystniej-np. tam gdzie był gorset.

KammaMarra lubi tę wiadomość

17u9wn15caesulxa.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana sukienka śliczna. :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz nam zlecił badanie kariotypu obojgu...nie wiem co o tym myśleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Wyświetlają mi się różne suknie, wkleisz link do swojej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja tam sie ciesze mogę nawet haftować byleby dobrze bylo. Z rana tak tez mam tak jak zjem to jak ręka odjal. Ale rano jedzenie ciężko wchodzi.
    A propo imienia Tadzia. Mojemu mezowi okropnie wrecz podoba sie Tadzik. Jak byliśmy w Lidlu jakis czas temu babeczka szla z takim malym bablem ledwo chodzil . ubrany w spodnie 3/4 szelki i kaszkiet. No czad ale jak ona krzyknęła za Nim Tadzik wracaj to padlismy. Po prostu no stary malenki Tadzik :) i tak mu to imie chodzi po glowie caly czas :)
    Hahaha :) Fajnie, że imię wraca do łask.

‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ