X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia, Haana - dzięki dziewczyny ;-)

No niby termin z OM mam na 13.04 a z usg w 12 tc na 16.04 (Niedziela Wielkanocna)... poki co raczej się nie zapowiada na terminowe rozwiązanie więc czekamy i czekamy i czeeeeekamy na akcję.

Haana to ślub już lada chwila? Skoro suknie już zakupilas :-) ahhh... sama bym raz jeszcze chciała przeżyć ten dzień mojego ślubu... a tymczasem po 3,5 roku małżeństwa powinnam w końcu sprzedać sukienkę :-D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Szczęśliwa Mamusia, Haana - dzięki dziewczyny ;-)

No niby termin z OM mam na 13.04 a z usg w 12 tc na 16.04 (Niedziela Wielkanocna)... poki co raczej się nie zapowiada na terminowe rozwiązanie więc czekamy i czekamy i czeeeeekamy na akcję.

Haana to ślub już lada chwila? Skoro suknie już zakupilas :-) ahhh... sama bym raz jeszcze chciała przeżyć ten dzień mojego ślubu... a tymczasem po 3,5 roku małżeństwa powinnam w końcu sprzedać sukienkę :-D

Czyli będzie kroliczek wielkanocny? :)

Ps. A ja dzisiaj poczułam pierwsze mdłości: )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 16:35

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Dziewczyny co polecacie na zgage?
    Mleczko magnezowe, najbardziej podchodzi mi smakowo (słodko miętowy)
    https://www.doz.pl/apteka/p7701-Gelatum_Aluminii_phosphorici_zawiesina_250_g tanie i można pić do 100 ml dziennie, ja zwykle biorę dwa łyki dziennie, a raczej nocnie, bo pali mnie nocą.
    Jak mi się skończyło to powyższe, mąż kupił mi http://przyjaznadlaciebie.pl/p/4432/maalox-zawiesina-doustna-250ml działa podobnie, może nawet lepiej (jest gęstsze), ale ohydne w smaku, niby mięta, ale z jakimś chemicznym posmakiem.

Nie działają na mnie, a w każdym razie słabo, pastylki typu Rennie. Poza tym nie lubię uczucia piasku/ kredy w ustach, jak się je ssie, czy rozgryza. Mleczko to łyk i spokój.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 17:00

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska chrupka cudowna :) prze śliczne dzieciątko ! *.* marzyłam o takiej córeczce ...
    neseriah no takie są początki ciąży ;) trzeba sobie radzić hehe dobra i gumka recepturka jak ma pomóc ;) Całkiem możliwe, że krew jest z odbytu.. podobno każdy z nas ma hemoroidy o których nawet nie wie.. niestety zaparacia temu sprzyjają.. do tego no zatwardzenie podrażnia błonę śluzową stąd też ta krew.. musisz dużo błonnika teraz spożywać żeby kupka była jak najgładsza i nie twarda ;) heh
    Arletko trzymam mocno kciuki zeby jutro było te 2,5 cm :) Chociaż wiem, że to bardzo trudne , jednak warto się przestawić na tyci pozytywnego myślenia, no bo nie nie za każdym razem jest tak samo :) Ja mocno wierzę, że tym razem się uda .. MUSI !
    Annak kiedyś była/jest taka piosenka "Oczarowałaś mnie"... disco polo :) no Aviutka mnie oczarowała ! Zakochałam się! *.*
    Justa dobrze że serducho wali i jest wszystko okey :) No a kot.. kurcze , masz stres.. , ale może jeszcze wróci??
    Jacqu no beta to beta.. ja tam w ostatniej ciąży nie robiłam, bo wg mnie nic nie wnosi.. jesteś w ciąży i tyle na dzień dzisiejszy Ona mówi.. i tego się trzymajmy . Testy ciemnieją to jakiś przyrost jest :)
    Syla miałam termin na 16 kwietnia z moim pierworodnym.. urodził się 28kwietnia :) hehe także wiesz :D

Ja się witam, na temat leków acard, encorton i innych się nie wypowiem, bo się zwyczajnie nie znam :) wybaczcie !
    Umówiłam w czwartek usg w Dublinie u Polskiego gina :) Połówkowe z przełączeniem na 3d :) więc w końcu będą jakieś konkrety, pomiary i potwierdzona płeć.. a wy trzymajcie kciuki żeby ta pinda w szpitalu się pomyliła i żebym ja miała też taką piękna Aviutkę i Mariankę! Kurczę! Musi być ten różowy dres mc kenziego :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 17:08

Arleta, Jacqueline, sy__la lubią tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqu - beta ciążowa, dla mnie jesteś w ciąży :)

Syla, wyglądasz wystrzałowo! Nie masz rozstępów, co? Ja mam sporo, ale stare, z resztą już wieki się nimi nie przejmuję.

Haana, a pochwalisz, co to za model? Uwielbiam modę ślubną. Swoją suknię zostawiłam, nie sprzedałaby się, zbyt niewymiarowa jestem -niski pulpet.

Kamma, współczuć czy gratulować? Mdłości nie są jeszcze takie złe, życzę by na nich się skończyło. Ja mam je codziennie, jak jestem głodna, czyli co rano.

No, a poza tym jestem szczęśliwa, bo byłam u diabetologa (fajna babka) i umówiłam się z nią, że nie muszę już jeździć, bo jeździłam co 3 tygodnie. Już mnie to męczyło, bo to ponad 40 km, dziś mnie tak wytrzęsło na dziurach, że brzuch mi się cały spinał i zaczynam mieć brzuch na kierownicy.
    Cukry mam super, wręcz coraz lepsze (starzeje się łożysko, wraca wrażliwość na insulinę), dostałam wytyczne, jak badać po porodzie, dała skierowanie na krzywą po połogu i wynik mam przesłać mailem. Ufff...

Jacqueline, sy__la lubią tę wiadomość

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

Syla, wyglądasz wystrzałowo! Nie masz rozstępów, co? Ja mam sporo, ale stare, z resztą już wieki się nimi nie przejmuję.

Haana, a pochwalisz, co to za model? Uwielbiam modę ślubną. Swoją suknię zostawiłam, nie sprzedałaby się, zbyt niewymiarowa jestem -niski pulpet.

Kamma, współczuć czy gratulować? Mdłości nie są jeszcze takie złe, życzę by na nich się skończyło. Ja mam je codziennie, jak jestem głodna, czyli co rano.

No, a poza tym jestem szczęśliwa, bo byłam u diabetologa (fajna babka) i umówiłam się z nią, że nie muszę już jeździć, bo jeździłam co 3 tygodnie. Już mnie to męczyło, bo to ponad 40 km, dziś mnie tak wytrzęsło na dziurach, że brzuch mi się cały spinał i zaczynam mieć brzuch na kierownicy.
    Cukry mam super, wręcz coraz lepsze (starzeje się łożysko, wraca wrażliwość na insulinę), dostałam wytyczne, jak badać po porodzie, dała skierowanie na krzywą po połogu i wynik mam przesłać mailem. Ufff...
    no i fajnie :) dla Ciebie to super sprawa :) możesz już odetchnąć w tej sprawie :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria wrote:

Ja tam sie ciesze mogę nawet haftować byleby dobrze bylo. Z rana tak tez mam tak jak zjem to jak ręka odjal. Ale rano jedzenie ciężko wchodzi.
    A propo imienia Tadzia. Mojemu mezowi okropnie wrecz podoba sie Tadzik. Jak byliśmy w Lidlu jakis czas temu babeczka szla z takim malym bablem ledwo chodzil . ubrany w spodnie 3/4 szelki i kaszkiet. No czad ale jak ona krzyknęła za Nim Tadzik wracaj to padlismy. Po prostu no stary malenki Tadzik :) i tak mu to imie chodzi po glowie caly czas :)

Elaria lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elaria, nazwa modelu to pachet. Wydaje mi się, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu. Zresztą jak wisiała to tez od razu mnie w pełni nie urzekła, ale moją mamę już tak. :D No i mam mój wymarzony tren, który można spokojnie podpiąć. Suknia mnie optycznie wydłuża, bo ja 160 cm. ;)

2 aniołki <3 <3 never give up
    Lipiec 2017 Szczęśliwa Żona
    Kwiecień 2018 Szczęśliwa Mama
    17u9wn15caesulxa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Niebieska chrupka cudowna :) prze śliczne dzieciątko ! *.* marzyłam o takiej córeczce ...
    neseriah no takie są początki ciąży ;) trzeba sobie radzić hehe dobra i gumka recepturka jak ma pomóc ;) Całkiem możliwe, że krew jest z odbytu.. podobno każdy z nas ma hemoroidy o których nawet nie wie.. niestety zaparacia temu sprzyjają.. do tego no zatwardzenie podrażnia błonę śluzową stąd też ta krew.. musisz dużo błonnika teraz spożywać żeby kupka była jak najgładsza i nie twarda ;) heh
    Arletko trzymam mocno kciuki zeby jutro było te 2,5 cm :) Chociaż wiem, że to bardzo trudne , jednak warto się przestawić na tyci pozytywnego myślenia, no bo nie nie za każdym razem jest tak samo :) Ja mocno wierzę, że tym razem się uda .. MUSI !
    Annak kiedyś była/jest taka piosenka "Oczarowałaś mnie"... disco polo :) no Aviutka mnie oczarowała ! Zakochałam się! *.*
    Justa dobrze że serducho wali i jest wszystko okey :) No a kot.. kurcze , masz stres.. , ale może jeszcze wróci??
    Jacqu no beta to beta.. ja tam w ostatniej ciąży nie robiłam, bo wg mnie nic nie wnosi.. jesteś w ciąży i tyle na dzień dzisiejszy Ona mówi.. i tego się trzymajmy . Testy ciemnieją to jakiś przyrost jest :)
    Syla miałam termin na 16 kwietnia z moim pierworodnym.. urodził się 28kwietnia :) hehe także wiesz :D

Ja się witam, na temat leków acard, encorton i innych się nie wypowiem, bo się zwyczajnie nie znam :) wybaczcie !
    Umówiłam w czwartek usg w Dublinie u Polskiego gina :) Połówkowe z przełączeniem na 3d :) więc w końcu będą jakieś konkrety, pomiary i potwierdzona płeć.. a wy trzymajcie kciuki żeby ta pinda w szpitalu się pomyliła i żebym ja miała też taką piękna Aviutkę i Mariankę! Kurczę! Musi być ten różowy dres mc kenziego :D
    Moze na 3D okaze sie ze mala Gadulka a nie jednak Gadulatko? :) mam nadzieje ze zdjecia beda wyrazniejsze ! :)

Gaduaaa lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Elaria, nazwa modelu to pachet. Wydaje mi się, że na żywo wygląda lepiej niż na zdjęciu. Zresztą jak wisiała to tez od razu mnie w pełni nie urzekła, ale moją mamę już tak. :D No i mam mój wymarzony tren, który można spokojnie podpiąć. Suknia mnie optycznie wydłuża, bo ja 160 cm. ;)
    Jezeli to ta co wyswietla sie googlach to przepiękna! !! :)

Haana lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamma, suknia jest z kolekcji gama. Bardziej prosta, z głębszym dekoltem oraz mgiełkowym rękawkiem. ;)

17u9wn15caesulxa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Kamma, suknia jest z kolekcji gama. Bardziej prosta, z głębszym dekoltem oraz mgiełkowym rękawkiem. ;)
    Poprosze fotke :p
    Mysle ze to ta patrzylam na taka z dekoltem trojkatnym i pieknym trenem :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to wtedy szybko żeby "mężuś" nie zobaczył. :D
    50818be12f0149d0med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 17:30

czarnulka24, Gaduaaa, Elaria, sy__la, Monika1357, M@linka, sylvuś, Asia87, Niebieskaa, Koteczka82 lubią tę wiadomość

17u9wn15caesulxa.png
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Dobra, to wtedy szybko żeby "mężuś" nie zobaczył. :D
    50818be12f0149d0med.jpg
    Tak to ta. Jest piekna ! Uwielbiam tak delikatne a zarazem pelne wdzieku i elegancji suknie. Alez musisz miec figurke :)

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łał, przepiękna sukienka :)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Haana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie mam jakieś super figury. ;) 160/58. Ta modelka pewnie rozmiar xs, ja noszę spokojnie m. Powiem Ci, że ten model wyciąga nieco do góry, bo w szerszych modelach wyglądałam ponoć mniej korzystniej-np. tam gdzie był gorset.

KammaMarra lubi tę wiadomość

17u9wn15caesulxa.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana sukienka śliczna. :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarz nam zlecił badanie kariotypu obojgu...nie wiem co o tym myśleć

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haana wrote:
    Wyświetlają mi się różne suknie, wkleisz link do swojej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KammaMarra wrote:
    Ja tam sie ciesze mogę nawet haftować byleby dobrze bylo. Z rana tak tez mam tak jak zjem to jak ręka odjal. Ale rano jedzenie ciężko wchodzi.
    A propo imienia Tadzia. Mojemu mezowi okropnie wrecz podoba sie Tadzik. Jak byliśmy w Lidlu jakis czas temu babeczka szla z takim malym bablem ledwo chodzil . ubrany w spodnie 3/4 szelki i kaszkiet. No czad ale jak ona krzyknęła za Nim Tadzik wracaj to padlismy. Po prostu no stary malenki Tadzik :) i tak mu to imie chodzi po glowie caly czas :)
    Hahaha :) Fajnie, że imię wraca do łask.

‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ