X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Idziesz do lekarza rodzinnego i prosisz o skierowanie do poradni genetycznej, lekarz pisze na skierowaniu "proszę o diagnostykę poronień nawykowych". U męża natomiast lekarz pisze "poronienia nawykowe u żony". Ja nie miałam żadnego problemu ze skierowaniem od rodzinnej ani do genetyka ani do immunologa.
    Ja za informacja od Romy też poszłam i bez problemu dostałam skierowanie dla mnie i męża.

KammaMarra, SusannaDean lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja po rozmowie, w miarę zadowolona jestem ale zawsze mogło być lepiej. Wyniki po świętach.

Dziś u mnie 14 dc, licząc dzień zabiegu jako 1 dc. Jajniki ostro dają znać o sobie. Heh, gdyby to był normalny cykl to <3 <3 <3 byłyby jak nic. A tak to jeszcze parę dni chcę poczekać, chociaż chciałabym się już poprzytulać do męża, już praktycznie nie plamię.

trzymam kciuki zebys dostala ta prace :)

Dooti lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Poszłam w ciąży do mojej rodzinnej to nawet morfologii nie dała...mam dość, tyle składek się płaci a problemy same z nimi, to dlatego, ze to prywatna przychodnia, która jedynie na doczepkę ma kontrakt z nfz..... masakra
    Ja też mam taką poradnie i nie mam problemu ze skierowaniami. Wszystko zależy od ludzi.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Ja też mam taką poradnie i nie mam problemu ze skierowaniami. Wszystko zależy od ludzi.
    No właśnie u mnie są ale ostatnio też nie miałam się siły kłócić, wiesz n akariotypie mi zależy szybko, idę dziś wyniki ok 4 tyg będę mieć a zeszłoby wiecej, mamy oszczędności i akurat się przydadzą...

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 oby ten sen sie spelnil i zebys zobaczyla 2 kreseczki na tescie :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ale Dominis chyba spokojny bardzo, bo o ile pamiętam już w brzuszku mało się ruszał, raczej myśliciel :) nie?

Tak Ikarku u nas zachowania brzuszkowe póki co przekladaja się na te po tej stronie. Pierwszy syn brzuszkowy "nerwius" i na co dzień też a ten mały w brzuchu mega spokojny i poza brzuchem też.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Okruszku przeoczyłem Twój post. Kochana no to w porę się hematolog zorientował. Koniecznie skonsultuj to z innym. Jesteś bardzo odważna, ale chyba postapilabym tak samo. Wierzę że wszystko skończy się dobrze i dla Ciebie i dla Maleństwa.
    Asiu, nie wiem czy to jest odwaga. Raczej wyparcie. Nie uwierzę w słowa hematologa dopóki nie powtórzą mi ich inni lekarze. Będę szukać do upadłego aż znajdę takiego, który zamiast mnie straszyć, pomyśli co zrobić, żeby mi pomóc.
    Jacqueline wrote:
    Uhh no mam wynik bety.

Wartości małe, ale przyrost w normie.

Wczoraj o 9:30 gdzieś było 28,1 a dziś o 8:30 czyli 23 godziny później jest 50,2.

Także przyrost niby ok, z kalkulatora wychodzi, że przyrosło 79% w ciągu 23h ;) a może owu była dzień później niż mi się wydawało? hmmm....
    Żaczku, przyrost jest bardzo ładny jak na ten czas ciąży. Myślę, że można śmiało składać gratulacje i świętować :D Idzie ku dobremu! Wreszcie!
    A co do powołania mojego doktorka, to wolę milczeć, kobiecie nie przystoi taki język, jakiego musiałabym użyć :D

Dooti dziękuję! Szukam usilnie :)

Jacqueline, promyczek 39 lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq - tak trzymać! <3

Ja dziś jadę do Gina na przegląd podwozia i jedziemy mu podziękować za to co dla nas zrobił - może ideałem nie jest ale bez niego też by synka na świecie nie było. Spotkałam odpowiedniego gina w odpowiednim czasie.

Ikarku ja cały czas przeboleć nie mogę, ze nasz brzuszkowy deal nie wyszedł :/ mam wrażenie ze przyniosłam Ci pecha :( wiem wiem co na piszesz - to niedorzeczne..no cóż ale tak się czuje z tym ..ujowo.

Jacqueline, Ikarzyca lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto moj test z wczoraj :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e21687533.jpg

promyczek 39, Alisa, Gaduaaa, skrzat1988, Genshirin, czarnulka24, M@linka, Natikka123, Elaria, Koteczka82, Haana, sy__la, Elmo13 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    oto moj test z wczoraj :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e21687533.jpg
    Ja też chceeee eee! !!!!!!!!! Buuuu
    Jeruna - mi przez 5 ciąż nigdy tak intensywny test nie wyszedl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:50

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ikarku ja cały czas przeboleć nie mogę, ze nasz brzuszkowy deal nie wyszedł :/ mam wrażenie ze przyniosłam Ci pecha :( wiem wiem co na piszesz - to niedorzeczne..no cóż ale tak się czuje z tym ..ujowo.

No mi też żal ale co robić :) trzeba walczyć dalej. Może teraz będzie jajko to i perspektywa od razu będzie lepsiejsza :)

A najważniejsze żebym urodziła zdrowe dziecko - kiedy - bez znaczenia :)

Także M@linko nie martw się, wszystko jest tak jak miało być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:58

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja też chceeee eee! !!!!!!!!! Buuuu
    Jeruna - mi przez 5 ciąż nigdy tak intensywny test nie wyszedl

No bo Yoselin jest w podwójnej ciąży - takiej z brzuszka i takiej z serduszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:05

Alisa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:

Ja dostałam swoje od razu jak wychodziłam ze szpitala. Za to i skierowanie dla męża musieliśmy powalczyć u rodzinnej ale w końcu się udało

Jacqu będzie dobrze, ja w to wierzę :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    No mi też żal ale co robić :) trzeba walczyć dalej. Może teraz będzie jajko to i perspektywa od razu będzie lepsiejsza :)

A najważniejsze żebym urodziła zdrowe dziecko - kiedy - bez znaczenia :)

Także M@linko nie martw się, wszystko jest tak jak miało być.
    Jestes niesamowicie mądra i twarda kobietka. Podziwiam twoj optymizm i siłę walki!

Ikarzyca lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoOkruszka ja chodzę do hematologa i bardzo sobie chwalę tą babeczkę. Co prawda do tej pory leczyła u mnie anemie (i wyleczyla), ale wiem że przyjeżdżają do niej ludzie nie tylko z najblizszej okolicy. Województwo podkarpackie ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, to ja będę miała z Gdańska kawałeczek do niej :D Ale dziękuję za info :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Juz pal licho ja. Ale szkoda mi bardzo mojego M. Wiecie jakie mamy problemy...
    A teraz dał z siebie wszystko, tyle było <3 na nic... to mnie bardzo boli...

Aniu - dla dobra Waszego. Nie potrafię pocieszać, gratulować... nie mam siły na to.

Nesairah - dziękuję:-) ciesze się ze czasem udało mi się Was rozśmieszyć.
    Alisa nie pocieszaj, nie gratuluj ale bądź napisz coś od siebie i z tym cudownym złośliwym poczuciem humoru. Bez Ciebie będzie cicho i smutno. Kto nas będzie rozsmieszał?

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Czy żeby lekarz zdecydował o podaniu clexane to wystarczy, że któryś z tych badań krzepliwości wyjdzie nie tak? Czy kariotyp też musi być...? Bo nie wiem ile czekać aby wznowić starania, wyniki mutacji będę mieć do 2 tyg
    Susanna - wszystko zależy od lekarza niektórzy z nich dają clexane zapobiegawczo np. Po 2 lub 3 stracie bez przyczyny zazwyczaj jak doszło do obumarcia w około 10tc lub później. Wtedy można np.podejrzewać zespół antyfosfolipidowy, który może na każdym etapie się ujawnić.
    Ale cześć z nich musi mieć konkretne podstawy np.badania na krzepliwość m.innymi zespół antyfosfolipidowy , czy np trzeba posiadać któraś z mutacji.

Kariotyp nie ma tu chyba nic do rzeczy. Lekarz poprostu chce wykluczyć genetykę. Bo np. Jak wyjdzie dobra ,a dochodzi do któregoś z rzędu poronienia to wtedy lekarz obstawia np.Immunologie czy coś innego. Ale błędny kariotyp też nie przekreśla szansy na zdrową ciążę! !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:44

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi,
    Bardzo Ci dziękuję za tę poradę suszarkową.
    Jeszcze nie wypróbowałam, ale uzbroję się w ten sprzęt przed kolejną nocą.

Druśka,
    Ja do tematu mutacji MTHFR mogę dopowiedzieć, że dziewczyny mają absolutną rację. Nie czytaj za dużo w internecie, bo tam zawsze uwypuklone są te najgorsze przypadki. Te mutacje ma podobno nawet 40% ludzi. I jakoś ludzkość przetrwała. A więc na pewno nie jest to przeszkoda w zachodzeniu w ciążę i rodzeniu dzieci.
    Najlepszym przykładem jestem ja. Mam dwie mutacje MTHFR, obie homozygotyczne (czyli ta gorsza wersja) i udało mi się zostać mamą. Ta ostatnia ciąża była już na odpowiednim zestawie leków, poprzedzona suplementacją, o której pisały dziewczyny i wszystko skończyło się dobrze.

* * *
    Wybaczcie, Dziewczyny, że piszę tak wyrywkowo i odnoszę się tylko do niektórych kwestii. Bardzo bym chciała częściej i więcej, ale obecne realia nie pozwalają. Jak się już dobrze poukładam z Avką, to mam nadzieję bardziej Was tu wspierać.

M@linko,
    Ja też mam w planie kilka wizyt z podziękowaniami dla lekarzy. Jest tyle osób, które przyczyniły się do mojego sukcesu w postaci Córynki. I Wy wszystkie też do tego grona należycie. Dałyście mi wsparcie, którego najbardziej potrzebowałam.

skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Arleta Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za godzinę mam wizytę,trzymajcie kciuki,chcę już to mieć za sobą..

Genshirin, Ikarzyca, Dorola31, Justa87, M@linka, Koteczka82, Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 2162 2163 2164 2165 2166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ