Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja za informacja od Romy też poszłam i bez problemu dostałam skierowanie dla mnie i męża.roma wrote:Idziesz do lekarza rodzinnego i prosisz o skierowanie do poradni genetycznej, lekarz pisze na skierowaniu "proszę o diagnostykę poronień nawykowych". U męża natomiast lekarz pisze "poronienia nawykowe u żony". Ja nie miałam żadnego problemu ze skierowaniem od rodzinnej ani do genetyka ani do immunologa.
KammaMarra, SusannaDean lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Dooti wrote:Ja po rozmowie, w miarę zadowolona jestem ale zawsze mogło być lepiej. Wyniki po świętach.
Dziś u mnie 14 dc, licząc dzień zabiegu jako 1 dc. Jajniki ostro dają znać o sobie. Heh, gdyby to był normalny cykl to
byłyby jak nic. A tak to jeszcze parę dni chcę poczekać, chociaż chciałabym się już poprzytulać do męża, już praktycznie nie plamię.
trzymam kciuki zebys dostala ta prace
Dooti lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja też mam taką poradnie i nie mam problemu ze skierowaniami. Wszystko zależy od ludzi.SusannaDean wrote:Poszłam w ciąży do mojej rodzinnej to nawet morfologii nie dała...mam dość, tyle składek się płaci a problemy same z nimi, to dlatego, ze to prywatna przychodnia, która jedynie na doczepkę ma kontrakt z nfz..... masakraMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyNo właśnie u mnie są ale ostatnio też nie miałam się siły kłócić, wiesz n akariotypie mi zależy szybko, idę dziś wyniki ok 4 tyg będę mieć a zeszłoby wiecej, mamy oszczędności i akurat się przydadzą...Koteczka82 wrote:Ja też mam taką poradnie i nie mam problemu ze skierowaniami. Wszystko zależy od ludzi.
-
promyczek 39 oby ten sen sie spelnil i zebys zobaczyla 2 kreseczki na tescie
promyczek 39 lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ikarzyca wrote:Ale Dominis chyba spokojny bardzo, bo o ile pamiętam już w brzuszku mało się ruszał, raczej myśliciel
nie?
Tak Ikarku u nas zachowania brzuszkowe póki co przekladaja się na te po tej stronie. Pierwszy syn brzuszkowy "nerwius" i na co dzień też a ten mały w brzuchu mega spokojny i poza brzuchem też.

-
Asiu, nie wiem czy to jest odwaga. Raczej wyparcie. Nie uwierzę w słowa hematologa dopóki nie powtórzą mi ich inni lekarze. Będę szukać do upadłego aż znajdę takiego, który zamiast mnie straszyć, pomyśli co zrobić, żeby mi pomóc.Asia87 wrote:Okruszku przeoczyłem Twój post. Kochana no to w porę się hematolog zorientował. Koniecznie skonsultuj to z innym. Jesteś bardzo odważna, ale chyba postapilabym tak samo. Wierzę że wszystko skończy się dobrze i dla Ciebie i dla Maleństwa.
Żaczku, przyrost jest bardzo ładny jak na ten czas ciąży. Myślę, że można śmiało składać gratulacje i świętowaćJacqueline wrote:Uhh no mam wynik bety.
Wartości małe, ale przyrost w normie.
Wczoraj o 9:30 gdzieś było 28,1 a dziś o 8:30 czyli 23 godziny później jest 50,2.
Także przyrost niby ok, z kalkulatora wychodzi, że przyrosło 79% w ciągu 23h
a może owu była dzień później niż mi się wydawało? hmmm....
Idzie ku dobremu! Wreszcie!
A co do powołania mojego doktorka, to wolę milczeć, kobiecie nie przystoi taki język, jakiego musiałabym użyć
Dooti dziękuję! Szukam usilnie
Jacqueline, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Jaq - tak trzymać!

Ja dziś jadę do Gina na przegląd podwozia i jedziemy mu podziękować za to co dla nas zrobił - może ideałem nie jest ale bez niego też by synka na świecie nie było. Spotkałam odpowiedniego gina w odpowiednim czasie.
Ikarku ja cały czas przeboleć nie mogę, ze nasz brzuszkowy deal nie wyszedł
mam wrażenie ze przyniosłam Ci pecha
wiem wiem co na piszesz - to niedorzeczne..no cóż ale tak się czuje z tym ..ujowo.
Jacqueline, Ikarzyca lubią tę wiadomość

-
oto moj test z wczoraj

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e21687533.jpg
promyczek 39, Alisa, Gaduaaa, skrzat1988, Genshirin, czarnulka24, M@linka, Natikka123, Elaria, Koteczka82, Haana, sy__la, Elmo13 lubią tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyJa też chceeee eee! !!!!!!!!! BuuuuYoselyn82 wrote:oto moj test z wczoraj

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e21687533.jpg
Jeruna - mi przez 5 ciąż nigdy tak intensywny test nie wyszedlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:50
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:Ikarku ja cały czas przeboleć nie mogę, ze nasz brzuszkowy deal nie wyszedł
mam wrażenie ze przyniosłam Ci pecha
wiem wiem co na piszesz - to niedorzeczne..no cóż ale tak się czuje z tym ..ujowo.
No mi też żal ale co robić
trzeba walczyć dalej. Może teraz będzie jajko to i perspektywa od razu będzie lepsiejsza 
A najważniejsze żebym urodziła zdrowe dziecko - kiedy - bez znaczenia
Także M@linko nie martw się, wszystko jest tak jak miało być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:58
-
Alisa wrote:Ja też chceeee eee! !!!!!!!!! Buuuu
Jeruna - mi przez 5 ciąż nigdy tak intensywny test nie wyszedl
No bo Yoselin jest w podwójnej ciąży - takiej z brzuszka i takiej z serduszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:05
Alisa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Ja też mam taką poradnie i nie mam problemu ze skierowaniami. Wszystko zależy od ludzi.
Ja dostałam swoje od razu jak wychodziłam ze szpitala. Za to i skierowanie dla męża musieliśmy powalczyć u rodzinnej ale w końcu się udało
Jacqu będzie dobrze, ja w to wierzę
Jacqueline lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g

trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Jestes niesamowicie mądra i twarda kobietka. Podziwiam twoj optymizm i siłę walki!Ikarzyca wrote:No mi też żal ale co robić
trzeba walczyć dalej. Może teraz będzie jajko to i perspektywa od razu będzie lepsiejsza 
A najważniejsze żebym urodziła zdrowe dziecko - kiedy - bez znaczenia
Także M@linko nie martw się, wszystko jest tak jak miało być.
Ikarzyca lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
MamoOkruszka ja chodzę do hematologa i bardzo sobie chwalę tą babeczkę. Co prawda do tej pory leczyła u mnie anemie (i wyleczyla), ale wiem że przyjeżdżają do niej ludzie nie tylko z najblizszej okolicy. Województwo podkarpackie
Nasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g

trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Alisa nie pocieszaj, nie gratuluj ale bądź napisz coś od siebie i z tym cudownym złośliwym poczuciem humoru. Bez Ciebie będzie cicho i smutno. Kto nas będzie rozsmieszał?Alisa wrote:Juz pal licho ja. Ale szkoda mi bardzo mojego M. Wiecie jakie mamy problemy...
A teraz dał z siebie wszystko, tyle było
na nic... to mnie bardzo boli...
Aniu - dla dobra Waszego. Nie potrafię pocieszać, gratulować... nie mam siły na to.
Nesairah - dziękuję
ciesze się ze czasem udało mi się Was rozśmieszyć.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
Susanna - wszystko zależy od lekarza niektórzy z nich dają clexane zapobiegawczo np. Po 2 lub 3 stracie bez przyczyny zazwyczaj jak doszło do obumarcia w około 10tc lub później. Wtedy można np.podejrzewać zespół antyfosfolipidowy, który może na każdym etapie się ujawnić.SusannaDean wrote:Czy żeby lekarz zdecydował o podaniu clexane to wystarczy, że któryś z tych badań krzepliwości wyjdzie nie tak? Czy kariotyp też musi być...? Bo nie wiem ile czekać aby wznowić starania, wyniki mutacji będę mieć do 2 tyg
Ale cześć z nich musi mieć konkretne podstawy np.badania na krzepliwość m.innymi zespół antyfosfolipidowy , czy np trzeba posiadać któraś z mutacji.
Kariotyp nie ma tu chyba nic do rzeczy. Lekarz poprostu chce wykluczyć genetykę. Bo np. Jak wyjdzie dobra ,a dochodzi do któregoś z rzędu poronienia to wtedy lekarz obstawia np.Immunologie czy coś innego. Ale błędny kariotyp też nie przekreśla szansy na zdrową ciążę! !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:44
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [
13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jomi,
Bardzo Ci dziękuję za tę poradę suszarkową.
Jeszcze nie wypróbowałam, ale uzbroję się w ten sprzęt przed kolejną nocą.
Druśka,
Ja do tematu mutacji MTHFR mogę dopowiedzieć, że dziewczyny mają absolutną rację. Nie czytaj za dużo w internecie, bo tam zawsze uwypuklone są te najgorsze przypadki. Te mutacje ma podobno nawet 40% ludzi. I jakoś ludzkość przetrwała. A więc na pewno nie jest to przeszkoda w zachodzeniu w ciążę i rodzeniu dzieci.
Najlepszym przykładem jestem ja. Mam dwie mutacje MTHFR, obie homozygotyczne (czyli ta gorsza wersja) i udało mi się zostać mamą. Ta ostatnia ciąża była już na odpowiednim zestawie leków, poprzedzona suplementacją, o której pisały dziewczyny i wszystko skończyło się dobrze.
* * *
Wybaczcie, Dziewczyny, że piszę tak wyrywkowo i odnoszę się tylko do niektórych kwestii. Bardzo bym chciała częściej i więcej, ale obecne realia nie pozwalają. Jak się już dobrze poukładam z Avką, to mam nadzieję bardziej Was tu wspierać.
M@linko,
Ja też mam w planie kilka wizyt z podziękowaniami dla lekarzy. Jest tyle osób, które przyczyniły się do mojego sukcesu w postaci Córynki. I Wy wszystkie też do tego grona należycie. Dałyście mi wsparcie, którego najbardziej potrzebowałam.
skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny za godzinę mam wizytę,trzymajcie kciuki,chcę już to mieć za sobą..
Genshirin, Ikarzyca, Dorola31, Justa87, M@linka, Koteczka82, Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość