Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
roma wrote:Idziesz do lekarza rodzinnego i prosisz o skierowanie do poradni genetycznej, lekarz pisze na skierowaniu "proszę o diagnostykę poronień nawykowych". U męża natomiast lekarz pisze "poronienia nawykowe u żony". Ja nie miałam żadnego problemu ze skierowaniem od rodzinnej ani do genetyka ani do immunologa.
KammaMarra, SusannaDean lubią tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Dooti wrote:Ja po rozmowie, w miarę zadowolona jestem ale zawsze mogło być lepiej. Wyniki po świętach.
Dziś u mnie 14 dc, licząc dzień zabiegu jako 1 dc. Jajniki ostro dają znać o sobie. Heh, gdyby to był normalny cykl tobyłyby jak nic. A tak to jeszcze parę dni chcę poczekać, chociaż chciałabym się już poprzytulać do męża, już praktycznie nie plamię.
trzymam kciuki zebys dostala ta praceDooti lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
SusannaDean wrote:Poszłam w ciąży do mojej rodzinnej to nawet morfologii nie dała...mam dość, tyle składek się płaci a problemy same z nimi, to dlatego, ze to prywatna przychodnia, która jedynie na doczepkę ma kontrakt z nfz..... masakraMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
nick nieaktualnyKoteczka82 wrote:Ja też mam taką poradnie i nie mam problemu ze skierowaniami. Wszystko zależy od ludzi.
-
promyczek 39 oby ten sen sie spelnil i zebys zobaczyla 2 kreseczki na tescie
promyczek 39 lubi tę wiadomość
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ikarzyca wrote:Ale Dominis chyba spokojny bardzo, bo o ile pamiętam już w brzuszku mało się ruszał, raczej myśliciel
nie?
Tak Ikarku u nas zachowania brzuszkowe póki co przekladaja się na te po tej stronie. Pierwszy syn brzuszkowy "nerwius" i na co dzień też a ten mały w brzuchu mega spokojny i poza brzuchem też.
-
Asia87 wrote:Okruszku przeoczyłem Twój post. Kochana no to w porę się hematolog zorientował. Koniecznie skonsultuj to z innym. Jesteś bardzo odważna, ale chyba postapilabym tak samo. Wierzę że wszystko skończy się dobrze i dla Ciebie i dla Maleństwa.
Jacqueline wrote:Uhh no mam wynik bety.
Wartości małe, ale przyrost w normie.
Wczoraj o 9:30 gdzieś było 28,1 a dziś o 8:30 czyli 23 godziny później jest 50,2.
Także przyrost niby ok, z kalkulatora wychodzi, że przyrosło 79% w ciągu 23ha może owu była dzień później niż mi się wydawało? hmmm....
Idzie ku dobremu! Wreszcie!
A co do powołania mojego doktorka, to wolę milczeć, kobiecie nie przystoi taki język, jakiego musiałabym użyć
Dooti dziękuję! Szukam usilnie
Jacqueline, promyczek 39 lubią tę wiadomość
-
Jaq - tak trzymać!
Ja dziś jadę do Gina na przegląd podwozia i jedziemy mu podziękować za to co dla nas zrobił - może ideałem nie jest ale bez niego też by synka na świecie nie było. Spotkałam odpowiedniego gina w odpowiednim czasie.
Ikarku ja cały czas przeboleć nie mogę, ze nasz brzuszkowy deal nie wyszedłmam wrażenie ze przyniosłam Ci pecha
wiem wiem co na piszesz - to niedorzeczne..no cóż ale tak się czuje z tym ..ujowo.
Jacqueline, Ikarzyca lubią tę wiadomość
-
oto moj test z wczoraj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e21687533.jpgpromyczek 39, Alisa, Gaduaaa, skrzat1988, Genshirin, czarnulka24, M@linka, Natikka123, Elaria, Koteczka82, Haana, sy__la, Elmo13 lubią tę wiadomość
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:oto moj test z wczoraj
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e21687533.jpg
Jeruna - mi przez 5 ciąż nigdy tak intensywny test nie wyszedlWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:50
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
M@linka wrote:Ikarku ja cały czas przeboleć nie mogę, ze nasz brzuszkowy deal nie wyszedł
mam wrażenie ze przyniosłam Ci pecha
wiem wiem co na piszesz - to niedorzeczne..no cóż ale tak się czuje z tym ..ujowo.
No mi też żal ale co robićtrzeba walczyć dalej. Może teraz będzie jajko to i perspektywa od razu będzie lepsiejsza
A najważniejsze żebym urodziła zdrowe dziecko - kiedy - bez znaczenia
Także M@linko nie martw się, wszystko jest tak jak miało być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:58
-
Alisa wrote:Ja też chceeee eee! !!!!!!!!! Buuuu
Jeruna - mi przez 5 ciąż nigdy tak intensywny test nie wyszedl
No bo Yoselin jest w podwójnej ciąży - takiej z brzuszka i takiej z serduszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:05
Alisa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Ja też mam taką poradnie i nie mam problemu ze skierowaniami. Wszystko zależy od ludzi.
Ja dostałam swoje od razu jak wychodziłam ze szpitala. Za to i skierowanie dla męża musieliśmy powalczyć u rodzinnej ale w końcu się udało
Jacqu będzie dobrze, ja w to wierzęJacqueline lubi tę wiadomość
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Ikarzyca wrote:No mi też żal ale co robić
trzeba walczyć dalej. Może teraz będzie jajko to i perspektywa od razu będzie lepsiejsza
A najważniejsze żebym urodziła zdrowe dziecko - kiedy - bez znaczenia
Także M@linko nie martw się, wszystko jest tak jak miało być.Ikarzyca lubi tę wiadomość
05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
MamoOkruszka ja chodzę do hematologa i bardzo sobie chwalę tą babeczkę. Co prawda do tej pory leczyła u mnie anemie (i wyleczyla), ale wiem że przyjeżdżają do niej ludzie nie tylko z najblizszej okolicy. Województwo podkarpackieNasz cud ANTOŚ
24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Alisa wrote:Juz pal licho ja. Ale szkoda mi bardzo mojego M. Wiecie jakie mamy problemy...
A teraz dał z siebie wszystko, tyle byłona nic... to mnie bardzo boli...
Aniu - dla dobra Waszego. Nie potrafię pocieszać, gratulować... nie mam siły na to.
Nesairah - dziękujęciesze się ze czasem udało mi się Was rozśmieszyć.
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
Okaz zdrowia
SusannaDean wrote:Czy żeby lekarz zdecydował o podaniu clexane to wystarczy, że któryś z tych badań krzepliwości wyjdzie nie tak? Czy kariotyp też musi być...? Bo nie wiem ile czekać aby wznowić starania, wyniki mutacji będę mieć do 2 tyg
Ale cześć z nich musi mieć konkretne podstawy np.badania na krzepliwość m.innymi zespół antyfosfolipidowy , czy np trzeba posiadać któraś z mutacji.
Kariotyp nie ma tu chyba nic do rzeczy. Lekarz poprostu chce wykluczyć genetykę. Bo np. Jak wyjdzie dobra ,a dochodzi do któregoś z rzędu poronienia to wtedy lekarz obstawia np.Immunologie czy coś innego. Ale błędny kariotyp też nie przekreśla szansy na zdrową ciążę! !Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:44
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Jomi,
Bardzo Ci dziękuję za tę poradę suszarkową.
Jeszcze nie wypróbowałam, ale uzbroję się w ten sprzęt przed kolejną nocą.
Druśka,
Ja do tematu mutacji MTHFR mogę dopowiedzieć, że dziewczyny mają absolutną rację. Nie czytaj za dużo w internecie, bo tam zawsze uwypuklone są te najgorsze przypadki. Te mutacje ma podobno nawet 40% ludzi. I jakoś ludzkość przetrwała. A więc na pewno nie jest to przeszkoda w zachodzeniu w ciążę i rodzeniu dzieci.
Najlepszym przykładem jestem ja. Mam dwie mutacje MTHFR, obie homozygotyczne (czyli ta gorsza wersja) i udało mi się zostać mamą. Ta ostatnia ciąża była już na odpowiednim zestawie leków, poprzedzona suplementacją, o której pisały dziewczyny i wszystko skończyło się dobrze.
* * *
Wybaczcie, Dziewczyny, że piszę tak wyrywkowo i odnoszę się tylko do niektórych kwestii. Bardzo bym chciała częściej i więcej, ale obecne realia nie pozwalają. Jak się już dobrze poukładam z Avką, to mam nadzieję bardziej Was tu wspierać.
M@linko,
Ja też mam w planie kilka wizyt z podziękowaniami dla lekarzy. Jest tyle osób, które przyczyniły się do mojego sukcesu w postaci Córynki. I Wy wszystkie też do tego grona należycie. Dałyście mi wsparcie, którego najbardziej potrzebowałam.skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny za godzinę mam wizytę,trzymajcie kciuki,chcę już to mieć za sobą..
Genshirin, Ikarzyca, Dorola31, Justa87, M@linka, Koteczka82, Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość