Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roma wrote:
    Idziesz do lekarza rodzinnego i prosisz o skierowanie do poradni genetycznej, lekarz pisze na skierowaniu "proszę o diagnostykę poronień nawykowych". U męża natomiast lekarz pisze "poronienia nawykowe u żony". Ja nie miałam żadnego problemu ze skierowaniem od rodzinnej ani do genetyka ani do immunologa.
    Ja za informacja od Romy też poszłam i bez problemu dostałam skierowanie dla mnie i męża.

KammaMarra, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti wrote:
    Ja po rozmowie, w miarę zadowolona jestem ale zawsze mogło być lepiej. Wyniki po świętach.

Dziś u mnie 14 dc, licząc dzień zabiegu jako 1 dc. Jajniki ostro dają znać o sobie. Heh, gdyby to był normalny cykl to <3 <3 <3 byłyby jak nic. A tak to jeszcze parę dni chcę poczekać, chociaż chciałabym się już poprzytulać do męża, już praktycznie nie plamię.

trzymam kciuki zebys dostala ta prace :)

Dooti lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Poszłam w ciąży do mojej rodzinnej to nawet morfologii nie dała...mam dość, tyle składek się płaci a problemy same z nimi, to dlatego, ze to prywatna przychodnia, która jedynie na doczepkę ma kontrakt z nfz..... masakra
    Ja też mam taką poradnie i nie mam problemu ze skierowaniami. Wszystko zależy od ludzi.

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Ja też mam taką poradnie i nie mam problemu ze skierowaniami. Wszystko zależy od ludzi.
    No właśnie u mnie są ale ostatnio też nie miałam się siły kłócić, wiesz n akariotypie mi zależy szybko, idę dziś wyniki ok 4 tyg będę mieć a zeszłoby wiecej, mamy oszczędności i akurat się przydadzą...

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 oby ten sen sie spelnil i zebys zobaczyla 2 kreseczki na tescie :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ale Dominis chyba spokojny bardzo, bo o ile pamiętam już w brzuszku mało się ruszał, raczej myśliciel :) nie?

Tak Ikarku u nas zachowania brzuszkowe póki co przekladaja się na te po tej stronie. Pierwszy syn brzuszkowy "nerwius" i na co dzień też a ten mały w brzuchu mega spokojny i poza brzuchem też.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:
    Okruszku przeoczyłem Twój post. Kochana no to w porę się hematolog zorientował. Koniecznie skonsultuj to z innym. Jesteś bardzo odważna, ale chyba postapilabym tak samo. Wierzę że wszystko skończy się dobrze i dla Ciebie i dla Maleństwa.
    Asiu, nie wiem czy to jest odwaga. Raczej wyparcie. Nie uwierzę w słowa hematologa dopóki nie powtórzą mi ich inni lekarze. Będę szukać do upadłego aż znajdę takiego, który zamiast mnie straszyć, pomyśli co zrobić, żeby mi pomóc.
    Jacqueline wrote:
    Uhh no mam wynik bety.

Wartości małe, ale przyrost w normie.

Wczoraj o 9:30 gdzieś było 28,1 a dziś o 8:30 czyli 23 godziny później jest 50,2.

Także przyrost niby ok, z kalkulatora wychodzi, że przyrosło 79% w ciągu 23h ;) a może owu była dzień później niż mi się wydawało? hmmm....
    Żaczku, przyrost jest bardzo ładny jak na ten czas ciąży. Myślę, że można śmiało składać gratulacje i świętować :D Idzie ku dobremu! Wreszcie!
    A co do powołania mojego doktorka, to wolę milczeć, kobiecie nie przystoi taki język, jakiego musiałabym użyć :D

Dooti dziękuję! Szukam usilnie :)

Jacqueline, promyczek 39 lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaq - tak trzymać! <3

Ja dziś jadę do Gina na przegląd podwozia i jedziemy mu podziękować za to co dla nas zrobił - może ideałem nie jest ale bez niego też by synka na świecie nie było. Spotkałam odpowiedniego gina w odpowiednim czasie.

Ikarku ja cały czas przeboleć nie mogę, ze nasz brzuszkowy deal nie wyszedł :/ mam wrażenie ze przyniosłam Ci pecha :( wiem wiem co na piszesz - to niedorzeczne..no cóż ale tak się czuje z tym ..ujowo.

Jacqueline, Ikarzyca lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oto moj test z wczoraj :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e21687533.jpg

promyczek 39, nick nieaktualny, Gaduaaa, skrzat1988, Genshirin, czarnulka24, M@linka, Natikka123, nick nieaktualny, Koteczka82, Haana, sy__la, Elmo13 lubią tę wiadomość

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    oto moj test z wczoraj :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea2e21687533.jpg
    Ja też chceeee eee! !!!!!!!!! Buuuu
    Jeruna - mi przez 5 ciąż nigdy tak intensywny test nie wyszedl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:50

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Ikarku ja cały czas przeboleć nie mogę, ze nasz brzuszkowy deal nie wyszedł :/ mam wrażenie ze przyniosłam Ci pecha :( wiem wiem co na piszesz - to niedorzeczne..no cóż ale tak się czuje z tym ..ujowo.

No mi też żal ale co robić :) trzeba walczyć dalej. Może teraz będzie jajko to i perspektywa od razu będzie lepsiejsza :)

A najważniejsze żebym urodziła zdrowe dziecko - kiedy - bez znaczenia :)

Także M@linko nie martw się, wszystko jest tak jak miało być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 16:58

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Ja też chceeee eee! !!!!!!!!! Buuuu
    Jeruna - mi przez 5 ciąż nigdy tak intensywny test nie wyszedl

No bo Yoselin jest w podwójnej ciąży - takiej z brzuszka i takiej z serduszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:05

nick nieaktualny, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:

Ja dostałam swoje od razu jak wychodziłam ze szpitala. Za to i skierowanie dla męża musieliśmy powalczyć u rodzinnej ale w końcu się udało

Jacqu będzie dobrze, ja w to wierzę :)

Jacqueline lubi tę wiadomość

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • KammaMarra Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    No mi też żal ale co robić :) trzeba walczyć dalej. Może teraz będzie jajko to i perspektywa od razu będzie lepsiejsza :)

A najważniejsze żebym urodziła zdrowe dziecko - kiedy - bez znaczenia :)

Także M@linko nie martw się, wszystko jest tak jak miało być.
    Jestes niesamowicie mądra i twarda kobietka. Podziwiam twoj optymizm i siłę walki!

Ikarzyca lubi tę wiadomość

05.12.2017 Kubuś

Aktualnie 6/7 tyg?

Chwilo trwaj....
  • Dooti Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamoOkruszka ja chodzę do hematologa i bardzo sobie chwalę tą babeczkę. Co prawda do tej pory leczyła u mnie anemie (i wyleczyla), ale wiem że przyjeżdżają do niej ludzie nie tylko z najblizszej okolicy. Województwo podkarpackie ;)

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dooti, to ja będę miała z Gdańska kawałeczek do niej :D Ale dziękuję za info :)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa wrote:
    Juz pal licho ja. Ale szkoda mi bardzo mojego M. Wiecie jakie mamy problemy...
    A teraz dał z siebie wszystko, tyle było <3 na nic... to mnie bardzo boli...

Aniu - dla dobra Waszego. Nie potrafię pocieszać, gratulować... nie mam siły na to.

Nesairah - dziękuję:-) ciesze się ze czasem udało mi się Was rozśmieszyć.
    Alisa nie pocieszaj, nie gratuluj ale bądź napisz coś od siebie i z tym cudownym złośliwym poczuciem humoru. Bez Ciebie będzie cicho i smutno. Kto nas będzie rozsmieszał?

IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

Okaz zdrowia

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Czy żeby lekarz zdecydował o podaniu clexane to wystarczy, że któryś z tych badań krzepliwości wyjdzie nie tak? Czy kariotyp też musi być...? Bo nie wiem ile czekać aby wznowić starania, wyniki mutacji będę mieć do 2 tyg
    Susanna - wszystko zależy od lekarza niektórzy z nich dają clexane zapobiegawczo np. Po 2 lub 3 stracie bez przyczyny zazwyczaj jak doszło do obumarcia w około 10tc lub później. Wtedy można np.podejrzewać zespół antyfosfolipidowy, który może na każdym etapie się ujawnić.
    Ale cześć z nich musi mieć konkretne podstawy np.badania na krzepliwość m.innymi zespół antyfosfolipidowy , czy np trzeba posiadać któraś z mutacji.

Kariotyp nie ma tu chyba nic do rzeczy. Lekarz poprostu chce wykluczyć genetykę. Bo np. Jak wyjdzie dobra ,a dochodzi do któregoś z rzędu poronienia to wtedy lekarz obstawia np.Immunologie czy coś innego. Ale błędny kariotyp też nie przekreśla szansy na zdrową ciążę! !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 17:44

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • annak Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi,
    Bardzo Ci dziękuję za tę poradę suszarkową.
    Jeszcze nie wypróbowałam, ale uzbroję się w ten sprzęt przed kolejną nocą.

Druśka,
    Ja do tematu mutacji MTHFR mogę dopowiedzieć, że dziewczyny mają absolutną rację. Nie czytaj za dużo w internecie, bo tam zawsze uwypuklone są te najgorsze przypadki. Te mutacje ma podobno nawet 40% ludzi. I jakoś ludzkość przetrwała. A więc na pewno nie jest to przeszkoda w zachodzeniu w ciążę i rodzeniu dzieci.
    Najlepszym przykładem jestem ja. Mam dwie mutacje MTHFR, obie homozygotyczne (czyli ta gorsza wersja) i udało mi się zostać mamą. Ta ostatnia ciąża była już na odpowiednim zestawie leków, poprzedzona suplementacją, o której pisały dziewczyny i wszystko skończyło się dobrze.

* * *
    Wybaczcie, Dziewczyny, że piszę tak wyrywkowo i odnoszę się tylko do niektórych kwestii. Bardzo bym chciała częściej i więcej, ale obecne realia nie pozwalają. Jak się już dobrze poukładam z Avką, to mam nadzieję bardziej Was tu wspierać.

M@linko,
    Ja też mam w planie kilka wizyt z podziękowaniami dla lekarzy. Jest tyle osób, które przyczyniły się do mojego sukcesu w postaci Córynki. I Wy wszystkie też do tego grona należycie. Dałyście mi wsparcie, którego najbardziej potrzebowałam.

skrzat1988, M@linka lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Arleta Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za godzinę mam wizytę,trzymajcie kciuki,chcę już to mieć za sobą..

Genshirin, Ikarzyca, Dorola31, Justa87, M@linka, Koteczka82, Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

‹‹ 2162 2163 2164 2165 2166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ