Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
SusannaDean wrote:Mam niedoczynność, ale będę chciała ponowić wszystkie badania łącznie z przeciwciałami. Czy do tych badań warto dołożyć przeciwciała p/jądrowe ana1?
Mam również nie nadwagę, a raczje otyłość już.... jutro badania insuliny glukozy z obciążeniem a dietetyk już szykuje po tych wynikach dla mnie dietę... to też może mieć wpływ...
A tArczycę w ciazy badalas leki bralas lbu bierzesz?05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Druśka91 wrote:Cześć dziewczyny. Dawno tu nie zaglądałam. Jakoś trudno mi sie pozbierać po tym wszystkim. Niedawno dostałam wyniki badan genetycznych. "Materiał" niestety był za bardzo zniszczony jak to określili w laboratorium i byli w stanie okreslić tylko płeć. Miałabym dziewczynkę
Oprócz tego dostałam dzisiaj wyniki badan na trombofilię wrodzona i wyszły mi dwie mutacje : MTHFR_677C-T heterozygotyczny i PAI-1 4G homozygotyczny. Na rozmowe z genetykiem jestem umówiona dopiero na 19 kwietnia. Może któraś z was byłaby wstanie przybliżyć ten temat. Byłabym bardzo wdzięczna...
Ogromnie współczuję straty.
Co do mutacji to ja mam podobny zestaw: mutacje heterozygotyczne PAI-1 4G oraz MTHFR 1298A-C.
MTHFR 677C-T zaburza przyswajanie kwasu foliowego - dobrze jest brać metylowany w połączeniu z metylowanymi B6 i B12. Te dwie mutacje są wskazaniem do brania w ciąży heparyny, Acard też do rozważenia. To tak w telegraficznym skrócie. Znajdź dobrego hematologa i ginekologa. Zbadaj homocysteinę, wynik powyżej 7 jest przeciwwskazaniem do starań.
I przede wszystkim nie katuj się czytaniem wszystkich przerażających opisów w internecie. To są rzeczy, które można leczyć i które nie przekreślają szans na macierzyństwo. -
nesairah wrote:U mnie było odwrotnie. Śnił mi się pozytywny test i wyszedł pozytywny. Mam więc nadzieję, że mój miniony sen o pięknie bijącym serduszku i małej fasolce też się ziści w piątek.
Niebieska Wzruszyłam się. Ja wiele razy chciałam kupić coś dla dzieciątka... ale boję się.
Przezylam mocno moje dwa poronienia, ktore zdarzyly sie w 6 i 8 tygodniu, ale jak pomysle sobie..ze tutaj na ovu jest watek: porod martwego dziecka, gdzie kobiety dziela sie historiami z porodu martwego dziecka... to robi mi sie slabo.. kwietniowki prawie wszystkie rozpakowane.. ufff...zadnej nie zdarzyla sie tak tragiczna historia...
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Mamaokruszka wrote:Druśka, bardzo mi przykro
Ogromnie współczuję straty.
Co do mutacji to ja mam podobny zestaw: mutacje heterozygotyczne PAI-1 4G oraz MTHFR 1298A-C.
MTHFR 677C-T zaburza przyswajanie kwasu foliowego - dobrze jest brać metylowany w połączeniu z metylowanymi B6 i B12. Te dwie mutacje są wskazaniem do brania w ciąży heparyny, Acard też do rozważenia. To tak w telegraficznym skrócie. Znajdź dobrego hematologa i ginekologa. Zbadaj homocysteinę, wynik powyżej 7 jest przeciwwskazaniem do starań.
I przede wszystkim nie katuj się czytaniem wszystkich przerażających opisów w internecie. To są rzeczy, które można leczyć i które nie przekreślają szans na macierzyństwo.
Dziekuje Ci bardzo. Zaczełam teraz troche czytac i wyskoczyły mi jakies strony z zespołem Downa. Nie wiem czy mi sie chce płakac czy śmiaćAniołek - 8.04.2016 - 10 tydz
Szymon - 14.03. 2017 - 9 tydz
Obecnie: Acard, Clexane, Kwas foliowy 5 mg, Duphaston, Witaminy z grupy B, SymvitalMama
-
Elaria wrote:Niebieska, i tak jesteś bardzo, ale to bardzo dzielna. Twój poród był ciężki, a emocje wielkie całą ciążę i podczas porodu, ale na szczęście Chrupeczka jest idealna. A hormony też schodzą, więc płaczliwość z jakiegokolwiek powodu (na smutno, ze zmęczenia, ze wzruszenia itd) jest zupełnie na miejscu.
A ja dziś kończę zakupy wyprawkowe, codziennie dochodzą paczki, bo ja po żadnych sklepach nie chodzę, mam daleko do miasta, nie mam z kim (mąż w pracy, a weeekendy w sklepach dżungla) no i w necie mam nieporównanie większy wybór i lepsze ceny. A dziś Misia pomagała mi wybrać wzory i koloru ciuszków dla Tadzia zamówionych na allegro, bo jednak brakowało mi takich na ciepłe dni, bo ona jest z jesieni, a braciszek późna wiosna. Siostra przeszczęśliwa, że SAMA mogła decydować, jakie ciuszki będzie nosił jej brat. Trochę celowo tak zadziałałam, niech czuje się ważna w tym wszystkim. No, a teraz ona mnie prosi by jej pokazać, jak wygląda poród hhmm... Może znajdę jakiś lajtowy film na yt. Ja w jej wieku widziałam cielącą się krowę, poród kotki i jakoś mnie nie przeraziło. No i jak przeglądałyśmy zakupy z apteki internetowej to musiałam tłumaczyć, co jest co, także wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe. Nie chcę jej wystraszyć, ale staram się być szczera.Elaria lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
nick nieaktualnyKammaMarra wrote:Warto.
A tArczycę w ciazy badalas leki bralas lbu bierzesz? -
nick nieaktualnyDruśka91 wrote:Dziekuje Ci bardzo. Zaczełam teraz troche czytac i wyskoczyły mi jakies strony z zespołem Downa. Nie wiem czy mi sie chce płakac czy śmiać
-
Druśka91 wrote:Dziekuje Ci bardzo. Zaczełam teraz troche czytac i wyskoczyły mi jakies strony z zespołem Downa. Nie wiem czy mi sie chce płakac czy śmiać
-
No jest to logiczne, bo niedobory kwasu mogą prowadzić do wad cewy nerwowej więc do złego rozwoju podstawowego układu u dziecka. Nie trzeba być super uczonym żeby wydedukowac sobie wnioski, ale dalej to są tylko tabelki, statystyki, nie zawsze mające zastosowanie w prawdziwym życiu.
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:Podobno są jakieś badania, które wiążą niedobory kwasu foliowego ze zwiększonym ryzykiem zespołu downa i autyzmu u dzieci. Podobno. Dlatego tak ważne jest, żeby brać odpowiednie formy kwasu foliowego, bo u nas on przyswaja się znacznie trudniej, ba, może być toksyczny. Ale na to wszystko jest rada, więc nie taki MTHFR straszny jak go malują
-
nick nieaktualnyIkarzyca wrote:No jest to logiczne, bo niedobory kwasu mogą prowadzić do wad cewy nerwowej więc do złego rozwoju podstawowego układu u dziecka. Nie trzeba być super uczonym żeby wydedukowac sobie wnioski, ale dalej to są tylko tabelki, statystyki, nie zawsze mające zastosowanie w prawdziwym życiu.
-
Okruszku przeoczyłem Twój post. Kochana no to w porę się hematolog zorientował. Koniecznie skonsultuj to z innym. Jesteś bardzo odważna, ale chyba postapilabym tak samo. Wierzę że wszystko skończy się dobrze i dla Ciebie i dla Maleństwa.
SusannaDean, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Uhh no mam wynik bety.
Wartości małe, ale przyrost w normie.
Wczoraj o 9:30 gdzieś było 28,1 a dziś o 8:30 czyli 23 godziny później jest 50,2.
Także przyrost niby ok, z kalkulatora wychodzi, że przyrosło 79% w ciągu 23ha może owu była dzień później niż mi się wydawało? hmmm....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 15:44
Kaczuszka86, Genshirin, czarnulka24, Asia87, Koteczka82, Niebieskaa, sy__la lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Mamookruszka Trzymam mocno za Ciebie kciuki, musisz znaleźć lekarza który zawalczy razem z Tobą.
Susanna, jesteśmy obie na podobnym etapie. Damy radę, ja w to mocno wierzę chociaż czasem tej wiary zaczyna brakować. Znaleźć przyczynę naszych strat, to teraz najważniejsze.
Nasz cud ANTOŚ24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Mamookruszka - "wspaniały" hematolog.... Chyba się z powołaniem pomylił
Może powinien być znachorem?
Wdech, wydech, wdech, wydech.... I powodzenia w znalezieniu dobrego hematologa12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline to po cichu gratuluje
Ja juz po spotkaniu Pani z OA..bylo milo, mamy dzwonic za miesiac pytac o kwalifikacje
Jacqueline, Kaczuszka86, Ikarzyca, promyczek 39, Genshirin, Gaduaaa, Koteczka82, Aga22, Niebieskaa, jatoszka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyDooti wrote:Mamookruszka Trzymam mocno za Ciebie kciuki, musisz znaleźć lekarza który zawalczy razem z Tobą.
Susanna, jesteśmy obie na podobnym etapie. Damy radę, ja w to mocno wierzę chociaż czasem tej wiary zaczyna brakować. Znaleźć przyczynę naszych strat, to teraz najważniejsze. -
Druśka91 przykro mi z powodu straty dziewczynki..
trzymaj sie!!
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Uhh no mam wynik bety.
Wartości małe, ale przyrost w normie.
Wczoraj o 9:30 gdzieś było 28,1 a dziś o 8:30 czyli 23 godziny później jest 50,2.
Także przyrost niby ok, z kalkulatora wychodzi, że przyrosło 79% w ciągu 23ha może owu była dzień później niż mi się wydawało? hmmm....
Dziewczyno 2 dni przed terminem @ masz super betę tak trzymaj i wierz w tego dzidziusia nie poddawaj się musi być dobrze już za dużo wycierpiałaś masz nagrodę !
Jacqueline lubi tę wiadomość
-
Aliska my sie nie znamy osobiscie ale podoba mi sie twoje poczucie humoru, twoje teskty sa swietne!!
wyslalam privAlisa lubi tę wiadomość
❤️❤️❤️