Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:Dziewczyny kończy mi się kwas foliowy actifolin 2mg nie mogę znaleźć nigdzie na internacie gdzie może być dostępny. Wszędzie pisze brak towaru. Jak nie uda mi się go kupic to kupię z solgara.
Ale może wy macie jakąś stronkę z której zamawiacie i jest dostępny? -
Magdzia z kp na razie spokój więc dobrze jest
też czasem ma godziny marudera - bywa ze godzinami wisi na cysiu np. wczoraj od 15:00-21:30 był spokojny wyłącznie przy cycusiu (i to tylko na leżąco w sensie ze musiałam lezec w sypialni bo jak siedzialam z chłopakami na sofie to byla awantura)i nie dawał się odłożyć
ten moment kiedy cieszysz się że dziecko w końcu usnęło a ono budzi się po 5 min
jest nam doskonale znany
dużo cierpliwości uczą dzieci.
Magdzia88 lubi tę wiadomość
-
Ooo, już wiem, komu miałam odpisać!
Edyś,
Zastanawiałaś się, czy problemy z tarczycą mogą być dziedziczne.
Wydaje mi się, że tak, bo po urodzeniu Avy od razu zlecono jej badania TSH z racji tego, że ja mam Hashimoto. A więc chyba spodziewają się podwyższonego ryzyka, że i u niej coś w tym kierunku świruje.
Kurczę, właśnie muszę to badanie jej zrobić i morfologię w ciągu dwóch tygodni.
I, co gorsza, badanie moczu. Jak to pobrać u takiej Maluchy?! To będzie wyzwaniePytałam lekarza. Wygląda na to, że będę siedzieć i czekać na fontannę, a w kluczowym momencie łapać.
Jacq,
Rozwaliło mnie Twoje nowe dzieło, czyli pani z bobrem
Ty to masz wyobraźnię, hehe...
Evita,
Dobrze Cię widzieć.
Jeszcze lepiej widzieć powiew pozytywnego powietrza w Twoim poście.
Cieszę się z Waszych planów i decyzji.
Masz we mnie wiernego kibica.
Asiu,
Te daty...
Sy__la nie odczarowała wczorajszego dnia. Ale może Ty sama go wkrótce odczarujesz. Tego Ci życzę
* * *
sy__la,
Coś się opuszczasz w raportowaniu.
Mary już na świecie?Asia87, Jacqueline, Evita, Ikarzyca lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAliska, liczę na twoją szybującą betę jednak, bo mi to doda wiary, ze i mnie skończą się biochemiczne a przyjdzie prawdziwa piękna ciąża ! Bo z tą betą to nigdy nie wiadomo, jak brałaś ovitrelle to faktycznie mogło być 10 dpo od niego jeszcze ślad a zagnieżdżenie np chwile później stąd już fajny wynik niedługo... Trzymam kciuki za to !!!!
Dziś mnie czekają 2 rozmowy o pracę może się uda i będą fajne propozycje... liczę na to bo już bym się czymś zajęła, poszła do pracy a dzidzia przyjdzie w odpowiedniej chwili !
Pozdrawiam wszystkie, nie jestem w stanie spamiętać wszystkiego tyle tu się dzieje na forumGenshirin lubi tę wiadomość
-
Annak - no nie wyobrażałam sobie tego inaczej, sama sie prosiła o dorysowanie co nie co
Teraz będzie sielski obrazek, baranki wcinające kwiatki na łączce przed zamkiem
Kot mnie luuuuubiJak tak to w poprzednich ciążach nie przychodziła do mnie, a teraz ciągle się tuli
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
annak wrote:Okruszkowa,
Ło matkooo, jak ja bym wiedziała, że to dopiero taki etap, to od razu bym Ci pisała, żebyś się na serducho nie nastawiała. Jeszcze ma czas, żeby się ujawnić.
Wiem, że ten tydzień teraz to będzie katorga. Ale potraktuj to jako ćwiczenie cierpliwości na poczet przyszłych wyzwań (np. czekania na poród, który nie przyszedł choć jest już po terminieNiebieskaa i sy__la więcej będą mogły Ci o tym powiedzieć).
Czekamy z Tobą na wizytę!
Ja niestety nie wesprę Cię w prośbach, by czas płynął szybciej (dla mnie obecnie zachrzania jak nigdy przedtem!), ale do gabinetu będę z Tobą wchodzić.
Prawda Aniu, choc u sy_li ta niecierpliwosc przebiegala jakos lagodniej,...tzn moze sy_la w ogole nie byla niecierpliwa! co ja gadam! u mnie niestety wyzwolilo to same negatywne emocje... strach...placz... w zyciu bym sie nie spodziewala, ze tak zareaguje... brrr
MamoOkruszka, jestesmy z Toba!
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Dziewczyny - 8 maja mam wizytę w Invikcie w Gdańsku - gina i genetyka. Także już niedługo dowiemy się na czym stoimy
Okruszku ja nawet pęcherzyka ciążowego nie widziałam więc się nie znam ale z tego co czytałam to serduszko tak w 7 tyg się pojawia także spokojnieIkarzyca, jomi81, Mamaokruszka, Asia87, roma, Niebieskaa, Dorola31, Genshirin, Arleta, promyczek 39, Koteczka82, sylvuś lubią tę wiadomość
Evita
4 straty
immunologia+ nieprawidłowy kariotyp
-
Dziewczyny, kocham Was
Mam w głębi duszy przeczucie, że będzie dobrze
Żaczku, Twoja Dama z boberkiem powala na kolana
Evitko, może jakaś kawka w Gdańsku?
A co do cierpliwego oczekiwania na poród... Lekarz zdradził mi, że w przypadku kobiet z trombofilią inkukują poród 2-4 tygodnie przed terminem w zależności od wyników badań. To jeden z moich najgorszych lęków... Donosić ciążę i stracić dziecko na dni przed terminem porodu.Jacqueline lubi tę wiadomość
-
Evita wrote:Dziewczyny - 8 maja mam wizytę w Invikcie w Gdańsku - gina i genetyka. Także już niedługo dowiemy się na czym stoimy
Okruszku ja nawet pęcherzyka ciążowego nie widziałam więc się nie znam ale z tego co czytałam to serduszko tak w 7 tyg się pojawia także spokojnie
Świetna data!
W końcu to Dzień Zwycięstwa
Czekamy więc.Evita lubi tę wiadomość
-
Evita wrote:Dziewczyny - 8 maja mam wizytę w Invikcie w Gdańsku - gina i genetyka. Także już niedługo dowiemy się na czym stoimy
Okruszku ja nawet pęcherzyka ciążowego nie widziałam więc się nie znam ale z tego co czytałam to serduszko tak w 7 tyg się pojawia także spokojnie05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
Evita wrote:Okruszku bardzo chętnie kawusia a raczej sok z marchwi albo jakiś inny zdrowy badziew
Asia chyba też z 3miasta?
Asiuuuu kawusia, herbatka, soczek....?Asia87 lubi tę wiadomość
-
Evita super,że masz już termin i to szybko! Super,że działacie. Ja na herbatke lub soczek (bo kawy nie lubie) bardzo chętnie
w nd wracam z majówki więc w pon jak najbardziej
Evita, Mamaokruszka lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Evitko - wow, ale szybko terminy
No to dasz nam znać oczywiście co o jak potem?
trzymamy kciuki
Evita lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dziewczyny a powiedzcie mi czy to normalne że tydzień temu był hormon 111 tysięcy a teraz co robiłam tylko 65 tysięcy? ? Bo ja tak myślę że już chyba nadziei nie ma. .27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka bo Cię trzepne! Nie analizuj!
Poczytaj sobie o hcg - zaczyna w pewnym momencie maleć (zazwyczaj ok 9 tygodnia właśnie) bo stopniowo wchodzą do gry inne hormony.
Byłaś na usg, z dziećmi jest ok - a każda ciąża jest inna i nie da się opisać wszystkich przypadków. Nie analizuj, nie zastanawiaj się i nie rób badań bez zalecenia lekarza -oszczędź sobie po prostu dodatkowego stresu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 14:38
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczarnulka24 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi czy to normalne że tydzień temu był hormon 111 tysięcy a teraz co robiłam tylko 65 tysięcy? ? Bo ja tak myślę że już chyba nadziei nie ma. .
Asia87, Kaczuszka86, M@linka lubią tę wiadomość