X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam 21

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evita wrote:
    Najpierw Ikarek bo zdaje się jakieś jajka piękne wyhodowała :) U mnie pewnie zejdzie jeszcze kilka lat... stymulacje, punkcje, transfery... to wszystko trwa...

Evitko, nie zapominaj, że in vitro to loteria, totalnie nieprzewidywalna. Czasem te najlepiej rokujące przypadki walczą bardzo, bardzo długo, a pary, które mają naprawdę trudną historię wbrew wszystkiemu zachodzą w ciążę przy pierwszym podejściu. Na powodzenie procedury wpływa tak wiele czynników, że nie można wyrokować, że tej osobie uda się od razu, a inna jest bez szans.
    Nie można też demonizować przebiegu samej procedury. Miałam trzy, w tym jeden baaaaaardzo długi protokół. Uwinęłam się z tymi trzema procedurami w ciągu jednego roku, łączyłam in vitro z pracą, dzieckiem, domem, a do kliniki też miałam kawałek, bo 80km w jedną stronę.
    Głowa do góry kochana! In vitro to ogromna szansa dla Was :) Wierzę, że ta droga okaże się dla Was szczęśliwa i tego życzę Wam z całego serca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 20:10

Evita lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisa, to oszukańce z tych testów :/ Ja też raz przy biochemie miałam całkiem przyzwoite kreski, ale te Twoje były naprawdę obiecujące. Ale nic to. Ty silna dziołcha jesteś, więc jestem przekonana, że za chwilę się przeprogramujesz na pełne działanie. Już trzymam kciuki za kolejny cykl. Maj to piękny miesiąc na prokreację :D

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 11:21

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliska przykro mi :( bylam pewna po tescie ze bete bedziesz miala piekna...

trzymaj sie.. :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la moje gratulacje! Raz jeszcze :) jesteś bardzo dzielna!

Marysiu miałam zaszczyt poznać Cię jak byłaś jeszcze w brzuszku u Mamusi, bardzo się cieszę, że już oglądasz świat z drugiej strony i życzę Ci szczęśliwego życia :)

Pozwolę sobie zaklepać ciężarówkowe miejsce po Sy_li na wątku, choć wiadomo, różnie może być.

AniuK Ava jest przecudna - marzycielka (choć ja myślę, że po Mamie to już układa jakieś formuły do Excela ;) - dlatego taka zamyślona)

Aliska ja wiem, że wiedziałaś, ja wiem że biochem, ale jednak troszkę mi przykro.

Dlatego że dzisiaj tak dużo się zadziało na wątku, były informacje dobre i złe - ja pojechałam zaszaleć/odreagować - typowo babsko - zakupowo. Kupiłam ładne rzeczy dla siebie, ale kupiłam także coś specjalnego:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d43496195fa5.jpg

to jest moja pierwsza rzecz dla Dziecka - dla mnie to talizman - będzie mi przypominał, że mam wierzyć w to, że moje Dziecko ze mną będzie. Jest to także sygnał ode mnie dla mojego Dziecka, że jestem gotowa na spotkanie z nim i mam już nawet przygotowane pierwsze ubranko.

Nie interesuje mnie, czy Dziecko urodzi się większe, niż te 56 cm, ważne, żeby było zdrowe.
    Wklejam to zdjęcie specjalnie po to, żeby kiedyś wkleić zdjęcie Dziecka w tym pajacyku - jako dowód tego, że wszystko jest możliwe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:26

Jacqueline, Dorola31, jomi81, Yoselyn82, Dooti, M@linka, Gaduaaa, Genshirin, roma, annak, Niebieskaa, Asia87, Elaria, Koteczka82, Evita, sylvuś, Monika1357, sy__la lubią tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku <3 <3

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak Avutka jaka jest sliczna :)

Ikarzyca dziekuje za te cenne slowa, wiele dla mnie znacza... :) a ubranko cudowne

Ikarzyca lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syla gratulacje :) Niech się Marysia teraz zdrowo chowa :) Dużo szczęścia dla Niej i dla Was :) Dzielna mama! :)
    Alisko no KURDE, nooo ...
    Annak śliczny Aviutek ^_^ prze piękna laleczka! jestem w Niej nadal bardzo zakochana ! :)
    Ikarku no super te pierwsze zakupy ;)
    reszty z dzisiejszego dnia komentować nie będę.. wszystko co mogłabym powiedzieć/napisać już tu padło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:35

sy__la lubi tę wiadomość

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Czarnulki - nie lubię jak cos jest napisane czarno na białym a ktoś widzi co chce zobaczyć. Czarnula nigdzie nie napisala, ze nas ciąże nie obchodzą ale użyła słowa "może" a to jak dla mnie duża różnica. Mam wrażenie, ze stała sie tu dziś nieopatrznie osoba na której można sie wyładować. Może jestem inna jakaś ale ja w ogóle nie poczułam sie urażona jej wypowiedzią. Bardziej uważam, ze to ona powinna czuć sie obrażona. Takie teksty typu palnij sie w łeb czy inne tego typu co padły pod jej adresem mnie rażą. Tym bardziej ze dziewczyna uderzyla sie w pierś i przeprosila. Świruje kobieta i ma do tego prawo. Ma podwójnie do stracenia. Została tu dziś prawie zadziobana.

czarnulka24, Elaria, Haana, jatoszka lubią tę wiadomość

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Dooti Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarku, ja też mam takie śpioszki na odczarowanie. I też wierzę że kiedyś moje dzieciątko je założy ;). Musimy w to wierzyć, bez tego by nas nie było...

Nasz cud ANTOŚ <3 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
    atdcanliaa6igbwu.png
    trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
    Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
    "Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Co do Czarnulki - nie lubię jak cos jest napisane czarno na białym a ktoś widzi co chce zobaczyć. Czarnula nigdzie nie napisala, ze nas ciąże nie obchodzą ale użyła słowa "może" a to jak dla mnie duża różnica. Mam wrażenie, ze stała sie tu dziś nieopatrznie osoba na której można sie wyładować. Może jestem inna jakaś ale ja w ogóle nie poczułam sie urażona jej wypowiedzią. Bardziej uważam, ze to ona powinna czuć sie obrażona. Takie teksty typu palnij sie w łeb czy inne tego typu co padły pod jej adresem mnie rażą. Tym bardziej ze dziewczyna uderzyla sie w pierś i przeprosila. Świruje kobieta i ma do tego prawo. Ma podwójnie do stracenia. Została tu dziś prawie zadziobana.
    Malinka ja i nie tylko ja zrozumiałam to tak a nie i inaczej. I nie będę się z mojej wypowiedzi tłumaczyła.
    A Ciebie to już przestaje rozumieć serio... serio jestes jakas inna.

A poza tym mamy tu dziś powód do świętowania - narodziny Marysi wiec uszanujmy ten dzień. Bo jakąś Czarnula dupy se zawracać nie będę. Wyskoczy jeszcze raz z takim tekstem - zadziobie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:44

Ikarzyca, ana167, jomi81 lubią tę wiadomość

• Paulina099 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Wasz wątek odkąd dołączyłam, jednak praktycznie się nie udzielam. Nie posiadam zbyt dużej wiedzy.. a Wy ze sobą jesteście bardzo zżyte :)
    Gratuluje wszystkim szczęśliwych porodów, początków ciąży i trzymam kciuki za wszystkie starające się.
    Mam pytanie: Ruda, pisałaś ze miałaś badania w inviccie w gdansku. Mogłabyś napisać u jakiego lekarza?

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Czytam Wasz wątek odkąd dołączyłam, jednak praktycznie się nie udzielam. Nie posiadam zbyt dużej wiedzy.. a Wy ze sobą jesteście bardzo zżyte :)

Żadna z nas nie ma super wiedzy, i na pewno takowa nie jest konieczna do udzielania się :) a co do zżycia - napisz coś więcej czasem, a też się wciągniesz i zżyjesz ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    a też się wciągniesz i zżyjesz ;)

I to Cię pogrąży:-) (Pauline) - uciekej stąd...:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 18:54

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alisko bardzo mi przykro. Jedyne co mogę Ci życzyć to siły na kolejne starania. Nie poddawaj się.

Czarnulka zwyczajnie świruje :) kochana wszystkie tu chcemy cie sprowadzić na ziemię i uświadomić że robisz badania które na tym etapie nie mają sensu a tylko mieszają ci w glowie. Rozumiem doskonale co czujesz najchętniej podłączyłabym się pod usg 24 h ale to nie zatrzyma natury.sama też przeżywam każdy tydzień i każda dolegliwość w kroczu ale jedyne co mogę zrobić dla mojego maleństwa to mocno w nie wierzyć i cieszyć się czasem razem spędzonym. Dużo czasu spędzam na leżąco ( mam zakaz spacerów itp) a żeby odgonic źle myśli dużo czytam, oglądam filmy i seriale przez internet. Proszę zacznij wierzyć w te maluchy i ładuj w nie mnóstwo pozytywnej energii a nie wciąż je usmiercasz . Polecam pić melise działa wyciszajaco na takie stresy :)

czarnulka24 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem się wtrącę ;) któraś ostatnio (przepraszam nie pamietam która) pytała o lampe do hybryd. Ja osobiście mam i polecam LED. Nie musi to być semilac (bo tutaj płaci się tylko za markę). Ale lakierów używam semilac bo cenie ich jakość.
    Jeżeli nie boicie się i możecie chwile poczekać to polecam lampe z AliExpress.

Koteczka82 lubi tę wiadomość

• ruda9215 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Gratuluje wszystkim szczęśliwych porodów, początków ciąży i trzymam kciuki za wszystkie starające się.
    Mam pytanie: Ruda, pisałaś ze miałaś badania w inviccie w gdansku. Mogłabyś napisać u jakiego lekarza?

u dr PUZIO w necie ma różne opinie ale my byliśmy zachwyceni. :)

Paulina099 lubi tę wiadomość

Fasolka [*] 6t (06.05.2016)
    Biochemiczna (09.2016)
    Lileczka - 24.10.2017 nasz cud <3
    'Nadal byłam na etapie zachwycania się wizją, w której tuliłam do siebie śliczne niemowlę.' ♥

• Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lamp to ja też polecam Led ;)

Koteczka82 lubi tę wiadomość

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
‹‹ 2217 2218 2219 2220 2221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ