X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna gratuluję :) A gdzie bedziesz pracowac? Ja aktualnie czekam w starej pracy na nową. Ale prezes wydzwania z propozycjami jeszcze..

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Susanna gratuluję :) A gdzie bedziesz pracowac? Ja aktualnie czekam w starej pracy na nową. Ale prezes wydzwania z propozycjami jeszcze..
    Najlepiej właśnie szukać mając pracę ale ja z ostatniej zrezygnowałam, więc szukałam z bezrobocia :) Będę specjalistą technicznym i obsługowym w jednej znanej firmie :)

kaasik, MonaLiza lubią tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana gratki i powodzenia w nowej pracy!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Lubię mleko, wręcz uwielbiam..ciężko by było odstawić, ale nabiał podobno szkodzi nam

No przyjęłam pracę, jestem zadowolona :) Co ma być to będzie <3

Gratulacje :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Mania,
    Witaj na naszym wątku. Wolałabym, żebyś nigdy nie musiała tu dołączać, ale skoro już pojawił się ku temu powód, to powiem, że trafiłaś naprawdę w super miejsce. Znajdziesz tu mnóstwo wsparcia i przeróżnych historii, z których można czerpać i czerpać.

Swoją drogą, muszę powiedzieć, że zawsze bardzo mnie porusza, gdy ktoś pisze, że podczytywał nasz wątek z ukrycia od jakiegoś czasu. Zawsze wtedy myślę sobie, że ma on dodatkowe funkcje, z jakich nawet nie zdajemy sobie sprawy i że działa gdzieś równolegle jakaś niewidzialna ręka tego wątku.
    Dziękuję za miłe słowa.
    Ja przede wszystkim gratuluję Ci narodzin Córeczki :) A co do forum to rzeczywiście bardzo pomagało mi czytanie Waszych historii. Myślę, że takich osób czytających z ukrycia jest dużo, dużo więcej.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    szybka piłka dziewczyny umowa zastępstwo a l4 macierzynskie ? Nalezy sie? jedynie nie przysługuje zasiłek macierzynski a to 1000 zł co daje rząd? dobrze myslę?

Z tego co ja się orientuję, to na umowę na zastępstwo masz normalnie liczony macierzyński. Tak samo możesz wziąć l4. Ważne, żeby była umowa o pracę.Koleżanka pracowała na zastępstwo w sądzie i dość szybko poszła na zwolnienie. A cały macierzyński liczony był normalnie. Oczywiście liczy się średnia z ostatnich 12 miesięcy.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sussan jesli urodzisz w czasie nieobecnosci tej odoby za ktora jestes to masz wszystkie przywileje np macierzynski,w innym przypadku to umowa nic nie daje,5lat bylam na mowie na zastepstwo:/

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc rada jak najszybciej zachodzic w ciaze, moze tak szybko nie ujawniac sie ze jest sie w ciazy.az bedzie pewniej...i pojsc na l4.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Więc rada jak najszybciej zachodzic w ciaze, moze tak szybko nie ujawniac sie ze jest sie w ciazy.az bedzie pewniej...i pojsc na l4.

ooo i to jest dobre podejście :D

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moj spokoj ciazy sie skonczyl. Od kilku dni mialam dziwne bole brzucha, ale chwilowe, wiec sobie pomyslalam, ze to tylko jakies lekkie skurcze. Bylam dzisiaj u lekarza i mam szyjke 3 cm. Przepisal mi luteine i zwolnienie. Co sadzicie o tej dlugosci szyjki? Jeszcze dzisiaj mialam twn nieszczesny sen o chrzcie. Taki tez mialam przed poronieniem, wiec to mnie jeszcze przytlacza.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie jest tragicznie z Twoją szyjką ale pilnować trzeba. Ja bym zrobiła wymaz czy nie ma bezobjawowej infekcji, bo infekcje lubią wpływać na skracanie się szyji ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Monika nie jest tragicznie z Twoją szyjką ale pilnować trzeba. Ja bym zrobiła wymaz czy nie ma bezobjawowej infekcji, bo infekcje lubią wpływać na skracanie się szyji ;)

Wymaz czyli u ginekologa? Robilam ostatnio domowy test ph gine intima i wyszedl.ok. ale nie wiem czy to jest to samo.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam szyjke 3cm

CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko na co wymazy zrobic?

CORCIA 06.09.17r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa i bierzesz jakies leki? Dlugo juz masz taka szyjke?

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Lubię mleko, wręcz uwielbiam..ciężko by było odstawić, ale nabiał podobno szkodzi nam

No przyjęłam pracę, jestem zadowolona :) Co ma być to będzie <3
    SusannaDean gratulacje,podoba mi się Twoje motto co ma być to będzie.

Dziewczyny dostałam dzisiaj @ i chyba nigdy tak się nie cieszyłam,bo to znaczy,że po łyżeczkowaniu chyba wszystko u mnie działa.Zastanawialam się kilka dni czy starać się o dziecko,mam jedno i boję się znowu poronienia, a potem doszłam do wniosku jak SusannaDean co ma być,będzie.Poczekam na wizytę u gina,a potem niech się dzieje wola Boża.Tęsknie za bliskością z mężem,nie celowałam nigdy w owulację,teraz też nie będę,jak się uda,będziecie wszystkie trzymać kciuki za szczęśliwy finał,jak ja za tych,które zafasolowały:)Krótko tu jestem,nie udzielam się bardzo,ale czytam,kibicuję i czuję tu w chwilach doła dobrą energię,nawet gdy tylko czytam.Dziękuję Wam:)

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Sussan jesli urodzisz w czasie nieobecnosci tej odoby za ktora jestes to masz wszystkie przywileje np macierzynski,w innym przypadku to umowa nic nie daje,5lat bylam na mowie na zastepstwo:/
    Teraz jest nowe świadczenie które można brać po urodzeniu dziecka 1 tys zł przez 52 tyg czyli rok, więc po l4 na takiej umowie nawet jakby osoba wróciła w trakcie mojego l4 to ja mam do porodu płacone a potem idę na ten skromny zasiłek, dobre i to :) Albo w międzyczasie dostane umowę normalną, ale wolę szybko zajść :)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymaz z szyjki macicy na posiew czy jakoś tak-to robi ginekolog :) badanie ph to jest inne.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem od wczoraj w szpitalu w Bydgoszczy zapadła decyzja że jutro mam mieć przetaczanie krwi 2 jednostki tak się boje o siebie i dziecko ;(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Hej dziewczyny jestem od wczoraj w szpitalu w Bydgoszczy zapadła decyzja że jutro mam mieć przetaczanie krwi 2 jednostki tak się boje o siebie i dziecko ;(

Brzmi poważnie :(
    Ale na pewno wszystko będzie dobrze

‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ