Zaczynamy znowu starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonaLiza wrote:Susanna gratuluję
A gdzie bedziesz pracowac? Ja aktualnie czekam w starej pracy na nową. Ale prezes wydzwania z propozycjami jeszcze..
Będę specjalistą technicznym i obsługowym w jednej znanej firmie
kaasik, MonaLiza lubią tę wiadomość
-
annak wrote:Mania,
Witaj na naszym wątku. Wolałabym, żebyś nigdy nie musiała tu dołączać, ale skoro już pojawił się ku temu powód, to powiem, że trafiłaś naprawdę w super miejsce. Znajdziesz tu mnóstwo wsparcia i przeróżnych historii, z których można czerpać i czerpać.
Swoją drogą, muszę powiedzieć, że zawsze bardzo mnie porusza, gdy ktoś pisze, że podczytywał nasz wątek z ukrycia od jakiegoś czasu. Zawsze wtedy myślę sobie, że ma on dodatkowe funkcje, z jakich nawet nie zdajemy sobie sprawy i że działa gdzieś równolegle jakaś niewidzialna ręka tego wątku.
Ja przede wszystkim gratuluję Ci narodzin CóreczkiA co do forum to rzeczywiście bardzo pomagało mi czytanie Waszych historii. Myślę, że takich osób czytających z ukrycia jest dużo, dużo więcej.
-
SusannaDean wrote:szybka piłka dziewczyny umowa zastępstwo a l4 macierzynskie ? Nalezy sie? jedynie nie przysługuje zasiłek macierzynski a to 1000 zł co daje rząd? dobrze myslę?
Z tego co ja się orientuję, to na umowę na zastępstwo masz normalnie liczony macierzyński. Tak samo możesz wziąć l4. Ważne, żeby była umowa o pracę.Koleżanka pracowała na zastępstwo w sądzie i dość szybko poszła na zwolnienie. A cały macierzyński liczony był normalnie. Oczywiście liczy się średnia z ostatnich 12 miesięcy. -
Sussan jesli urodzisz w czasie nieobecnosci tej odoby za ktora jestes to masz wszystkie przywileje np macierzynski,w innym przypadku to umowa nic nie daje,5lat bylam na mowie na zastepstwo:/Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
Więc rada jak najszybciej zachodzic w ciaze, moze tak szybko nie ujawniac sie ze jest sie w ciazy.az bedzie pewniej...i pojsc na l4.
SusannaDean lubi tę wiadomość
Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
CORCIA 06.09.17r. -
No i moj spokoj ciazy sie skonczyl. Od kilku dni mialam dziwne bole brzucha, ale chwilowe, wiec sobie pomyslalam, ze to tylko jakies lekkie skurcze. Bylam dzisiaj u lekarza i mam szyjke 3 cm. Przepisal mi luteine i zwolnienie. Co sadzicie o tej dlugosci szyjki? Jeszcze dzisiaj mialam twn nieszczesny sen o chrzcie. Taki tez mialam przed poronieniem, wiec to mnie jeszcze przytlacza.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
M@linka wrote:Monika nie jest tragicznie z Twoją szyjką ale pilnować trzeba. Ja bym zrobiła wymaz czy nie ma bezobjawowej infekcji, bo infekcje lubią wpływać na skracanie się szyji
Wymaz czyli u ginekologa? Robilam ostatnio domowy test ph gine intima i wyszedl.ok. ale nie wiem czy to jest to samo.Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
Danielek 03.05.2015r.
Sebastianek 27.08.2017r. -
SusannaDean wrote:Lubię mleko, wręcz uwielbiam..ciężko by było odstawić, ale nabiał podobno szkodzi nam
No przyjęłam pracę, jestem zadowolonaCo ma być to będzie
Dziewczyny dostałam dzisiaj @ i chyba nigdy tak się nie cieszyłam,bo to znaczy,że po łyżeczkowaniu chyba wszystko u mnie działa.Zastanawialam się kilka dni czy starać się o dziecko,mam jedno i boję się znowu poronienia, a potem doszłam do wniosku jak SusannaDean co ma być,będzie.Poczekam na wizytę u gina,a potem niech się dzieje wola Boża.Tęsknie za bliskością z mężem,nie celowałam nigdy w owulację,teraz też nie będę,jak się uda,będziecie wszystkie trzymać kciuki za szczęśliwy finał,jak ja za tych,które zafasolowały:)Krótko tu jestem,nie udzielam się bardzo,ale czytam,kibicuję i czuję tu w chwilach doła dobrą energię,nawet gdy tylko czytam.Dziękuję Wam:)SusannaDean lubi tę wiadomość
2013 Córka - największa miłość
7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
12.2017 cp
-
nick nieaktualnyJusta87 wrote:Sussan jesli urodzisz w czasie nieobecnosci tej odoby za ktora jestes to masz wszystkie przywileje np macierzynski,w innym przypadku to umowa nic nie daje,5lat bylam na mowie na zastepstwo:/
Albo w międzyczasie dostane umowę normalną, ale wolę szybko zajść
-
nick nieaktualny