X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Zaczynamy znowu starania
Odpowiedz

Zaczynamy znowu starania

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susanna gratuluję :) A gdzie bedziesz pracowac? Ja aktualnie czekam w starej pracy na nową. Ale prezes wydzwania z propozycjami jeszcze..

uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza wrote:
    Susanna gratuluję :) A gdzie bedziesz pracowac? Ja aktualnie czekam w starej pracy na nową. Ale prezes wydzwania z propozycjami jeszcze..
    Najlepiej właśnie szukać mając pracę ale ja z ostatniej zrezygnowałam, więc szukałam z bezrobocia :) Będę specjalistą technicznym i obsługowym w jednej znanej firmie :)

kaasik, MonaLiza lubią tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susana gratki i powodzenia w nowej pracy!

SusannaDean lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Lubię mleko, wręcz uwielbiam..ciężko by było odstawić, ale nabiał podobno szkodzi nam

No przyjęłam pracę, jestem zadowolona :) Co ma być to będzie <3

Gratulacje :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Mania,
    Witaj na naszym wątku. Wolałabym, żebyś nigdy nie musiała tu dołączać, ale skoro już pojawił się ku temu powód, to powiem, że trafiłaś naprawdę w super miejsce. Znajdziesz tu mnóstwo wsparcia i przeróżnych historii, z których można czerpać i czerpać.

Swoją drogą, muszę powiedzieć, że zawsze bardzo mnie porusza, gdy ktoś pisze, że podczytywał nasz wątek z ukrycia od jakiegoś czasu. Zawsze wtedy myślę sobie, że ma on dodatkowe funkcje, z jakich nawet nie zdajemy sobie sprawy i że działa gdzieś równolegle jakaś niewidzialna ręka tego wątku.
    Dziękuję za miłe słowa.
    Ja przede wszystkim gratuluję Ci narodzin Córeczki :) A co do forum to rzeczywiście bardzo pomagało mi czytanie Waszych historii. Myślę, że takich osób czytających z ukrycia jest dużo, dużo więcej.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    szybka piłka dziewczyny umowa zastępstwo a l4 macierzynskie ? Nalezy sie? jedynie nie przysługuje zasiłek macierzynski a to 1000 zł co daje rząd? dobrze myslę?

Z tego co ja się orientuję, to na umowę na zastępstwo masz normalnie liczony macierzyński. Tak samo możesz wziąć l4. Ważne, żeby była umowa o pracę.Koleżanka pracowała na zastępstwo w sądzie i dość szybko poszła na zwolnienie. A cały macierzyński liczony był normalnie. Oczywiście liczy się średnia z ostatnich 12 miesięcy.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sussan jesli urodzisz w czasie nieobecnosci tej odoby za ktora jestes to masz wszystkie przywileje np macierzynski,w innym przypadku to umowa nic nie daje,5lat bylam na mowie na zastepstwo:/

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc rada jak najszybciej zachodzic w ciaze, moze tak szybko nie ujawniac sie ze jest sie w ciazy.az bedzie pewniej...i pojsc na l4.

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Więc rada jak najszybciej zachodzic w ciaze, moze tak szybko nie ujawniac sie ze jest sie w ciazy.az bedzie pewniej...i pojsc na l4.

ooo i to jest dobre podejście :D

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moj spokoj ciazy sie skonczyl. Od kilku dni mialam dziwne bole brzucha, ale chwilowe, wiec sobie pomyslalam, ze to tylko jakies lekkie skurcze. Bylam dzisiaj u lekarza i mam szyjke 3 cm. Przepisal mi luteine i zwolnienie. Co sadzicie o tej dlugosci szyjki? Jeszcze dzisiaj mialam twn nieszczesny sen o chrzcie. Taki tez mialam przed poronieniem, wiec to mnie jeszcze przytlacza.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie jest tragicznie z Twoją szyjką ale pilnować trzeba. Ja bym zrobiła wymaz czy nie ma bezobjawowej infekcji, bo infekcje lubią wpływać na skracanie się szyji ;)

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linka wrote:
    Monika nie jest tragicznie z Twoją szyjką ale pilnować trzeba. Ja bym zrobiła wymaz czy nie ma bezobjawowej infekcji, bo infekcje lubią wpływać na skracanie się szyji ;)

Wymaz czyli u ginekologa? Robilam ostatnio domowy test ph gine intima i wyszedl.ok. ale nie wiem czy to jest to samo.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam szyjke 3cm

CORCIA 06.09.17r.
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinko na co wymazy zrobic?

CORCIA 06.09.17r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa i bierzesz jakies leki? Dlugo juz masz taka szyjke?

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • AnnaZ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Lubię mleko, wręcz uwielbiam..ciężko by było odstawić, ale nabiał podobno szkodzi nam

No przyjęłam pracę, jestem zadowolona :) Co ma być to będzie <3
    SusannaDean gratulacje,podoba mi się Twoje motto co ma być to będzie.

Dziewczyny dostałam dzisiaj @ i chyba nigdy tak się nie cieszyłam,bo to znaczy,że po łyżeczkowaniu chyba wszystko u mnie działa.Zastanawialam się kilka dni czy starać się o dziecko,mam jedno i boję się znowu poronienia, a potem doszłam do wniosku jak SusannaDean co ma być,będzie.Poczekam na wizytę u gina,a potem niech się dzieje wola Boża.Tęsknie za bliskością z mężem,nie celowałam nigdy w owulację,teraz też nie będę,jak się uda,będziecie wszystkie trzymać kciuki za szczęśliwy finał,jak ja za tych,które zafasolowały:)Krótko tu jestem,nie udzielam się bardzo,ale czytam,kibicuję i czuję tu w chwilach doła dobrą energię,nawet gdy tylko czytam.Dziękuję Wam:)

2013 Córka - największa miłość
    7.04.2017 - 9tc [*] Aniołek
    12.2017 cp
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 wrote:
    Sussan jesli urodzisz w czasie nieobecnosci tej odoby za ktora jestes to masz wszystkie przywileje np macierzynski,w innym przypadku to umowa nic nie daje,5lat bylam na mowie na zastepstwo:/
    Teraz jest nowe świadczenie które można brać po urodzeniu dziecka 1 tys zł przez 52 tyg czyli rok, więc po l4 na takiej umowie nawet jakby osoba wróciła w trakcie mojego l4 to ja mam do porodu płacone a potem idę na ten skromny zasiłek, dobre i to :) Albo w międzyczasie dostane umowę normalną, ale wolę szybko zajść :)

• M@linka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymaz z szyjki macicy na posiew czy jakoś tak-to robi ginekolog :) badanie ph to jest inne.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Aga22 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem od wczoraj w szpitalu w Bydgoszczy zapadła decyzja że jutro mam mieć przetaczanie krwi 2 jednostki tak się boje o siebie i dziecko ;(

w4sq3e3k51a95mi2.png

2 aniołki [*] ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga22 wrote:
    Hej dziewczyny jestem od wczoraj w szpitalu w Bydgoszczy zapadła decyzja że jutro mam mieć przetaczanie krwi 2 jednostki tak się boje o siebie i dziecko ;(

Brzmi poważnie :(
    Ale na pewno wszystko będzie dobrze

‹‹ 2231 2232 2233 2234 2235 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ